• 9.380.176 stemmen

The Handmaid's Tale - Seizoen 6 (2025)

Show titel: The Handmaid's Tale

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Bruce Miller

Met: Elisabeth Moss, Joseph Fiennes en Yvonne Strahovski

Datum van release: dinsdag 8 april 2025

Eerst uitgezonden op: Hulu (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Handmaid's Tale

De nabije toekomst in de Republiek Gilead (voormalig Verenigde Staten) heerst een theocratisch schrikbewind dat is gebaseerd op een fundamentalistische uitleg van het oude Testament. Ook schaffen ze alle rechten van de vrouwen af. Tegelijk worden er bijna geen kinderen meer geboren: bijna alle vrouwen zijn onvruchtbaar geworden. In dit Gilead horen de vrouwen toe aan de staat en gebruiken ze hen alleen nog maar als broedmachines. Offred is een van de weinige vruchtbare vrouwen. Ze is een bediende bij de Commander en leeft in een wereld waar één verkeerd woord haar dood kan betekenen en moet zich staande zien te houden tegenover de commanders, hun vrouwen en andere bedienden, met het doel om te overleven en om haar dochter terug te vinden.

Afleveringen Seizoen 6 (2025)

1. 1. Train

8 april 2025 (46 minuten)

Na de moord op commandant Waterford, denkt June na over haar volgende zet. De dood van haar man laat Serena niet onberoerd.

2. 2. Exile

8 april 2025 (55 minuten)

June en Luke bezoeken een balletvoorstelling en Serena neemt afscheid van Fred. Janine en Esther vergezellen tante Lyda bij een bijeenkomst in het huis van Putnam.

3. 3. Devotion

8 april 2025 (44 minuten)

June en Moira gaan richting de grens om een bericht te sturen. Serena gaat naar een etentje bij Lawrence thuis. Lydia hoopt op een snel herstel van Janine.

4. 4. Promotion

15 april 2025 (42 minuten)

June probeert haar gewelddadige gevoelens te onderdrukken. Serena settelt zich in Toronto en tante Lydia helpt Janine herstellen.

5. 5. Janine

22 april 2025 (44 minuten)

June en Luke gaan op voor hun onbekend terrein op zoek naar informatie. Serena leert haar gastheren kennen.

6. 6. Surprise

29 april 2025 (38 minuten)

June leert Luke de basis die nodig is om te kunnen overleven. Serena onderzoekt hoe het met de gastvrijheid van de Wheelers is gesteld en tante Lydia doet een verrassende ontdekking.

7. 7. Shattered

6 mei 2025 (41 minuten)

Om te overleven, kunnen June en Serena niets anders doen dan samenwerken.

8. 8. Exodus

13 mei 2025 (48 minuten)

June en Moira voeren hun gevaarlijke plan uit. Serena neemt een grote beslissing.

9. 9. Execution

20 mei 2025 (57 minuten)

June staat voor haar grootste uitdaging wanneer Gilead hard optreedt tegen de rebellen.

10. 10. The Handmaid's Tale

27 mei 2025 (55 minuten)

June blikt terug op haar ervaringen in Gilead en neemt een besluit over haar volgende stap.

avatar van Tommeh

Tommeh

Nog geen berichten hier, terwijl het seizoen al richting het einde vordert. Een pijnlijke, maar treffende ontwikkeling bij een serie die als een nachtkaars uit aan het gaan is. Ik ben op moment van schrijven bij tot en met aflevering 8 en vind dit slotseizoen echt een blamage tot nu toe. Audiovisueel is het nog wel on par met de andere seizoenen, maar inhoudelijk is het om te janken. June is veranderd in een zeikwijf die niet meer rationeel kan denken en de raarste beslissingen neemt. Het gewauwel over New Bethlehem is niet te harden en de ontwikkelingen rond Serena zijn echt belachelijk.

Het grootste deel van het seizoen verloopt zo ontiegelijk traag dat er niet doorheen te komen is, maar richting het einde komt het verhaal in een soort turbo stroomversnelling, waarbij juist enorme sprongen gemaakt en veel zaken heel erg afgeraffeld worden.

Zonde dat deze ooit zo sterke serie zo'n slotseizoen krijgt. Ik blij als het erop zit.

avatar van badfans69

badfans69

'The Testaments' News And Updates: Everything We Know About The Show - deadline.com

While Hulu’s television adaptation of The Handmaid’s Tale is soon coming to an end, the story will continue in sequel series The Testaments. From executive producers Bruce Miller and Warren Littlefield, the show will take place in the same world as The Handmaid’s Tale with a time jump after the show.

avatar van Nekstwan

Nekstwan

Zojuist de laatste aflevering bekeken van seizoen 10. Mijn hemel, wat een waardeloos einde van een verder boeiend verhaal. Dat haalt mijn waardering in één klap gigantisch omlaag.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik dacht dat mijn tv stuk was want de halve aflevering zag ik in slow motion het hoofd van Elisabeth Moss in close up. Alle extreem slechte mensen zoals Serena en Lydia zijn vergeven en worden zelfs tussen neus en lippen door bedankt voor hun diensten. Een flashback van hoe leuk June het met nazi Nick had en de climax waar we al jaren naar toe leven, de bevrijding van Hannah, die komt niet. Wat een ongelofelijk onbevredigend klote-einde van wat ooit de beste serie was die ik ooit had gezien.

avatar van schram101

schram101

Een bevredigend einde schrijven aan goede series wordt vaker niet gedaan. Zo ook hier. Al kon ik er wel mee leven. Het ging dan tenslotte ook gewoon al mis in seizoen 4 natuurlijk. Dan heb je als (5 en) 6 zijnde met de gevolgen te dealen.

De pacing klopt natuurlijk niet. We zitten in een paar afleveringen van Alaska naar Canada naar Giliead en weer een paar keer heen -en-weer. Handmaids infiltreren, worden ontdekt en weer vrijgelaten. En hoogtepunt van ongeloofwaardigheid is toch wel Luke die plots de grootste vrijheidsstrijder van Mayday is.. Tja..

En dat er geen I Spit on Your Grave bloederige wraak kwam is dan allemaal wel te billijken. Satisfying? Misschien niet, maar wel te billijken. Ik zal Elisabeth Moss krankzinnig goede acteerprestatie erg missen maar ben ook blij dat het klaar is. Tijd voor iets nieuws.

avatar van Tommeh

Tommeh

Helemaal met Hannibal eens. De laatste 2 afleveringen hebben het allemaal niet beter gemaakt sinds m'n vorige bericht. Alle verhaallijntjes worden met een lading vals sentiment afgesloten (en met zóveel slowmo's dat je er niet goed van wordt), zelfs het Gilmore Girls meisje (die ik allang vergeten was) wordt weer even ingevlogen. Maar de belangrijkste verhaallijn, dé reden dat ik dit hemeltergende seizoen heb uitgezeten (ja de zoektocht naar Hannah) wordt gewoon compléét open gelaten.

Ik gok dat ze dit gedaan hebben omdat ze simpelweg niet weten hoe ze het moesten afsluiten, maar voor mij is dit misschien wel het meest onbevredigende einde van een serie ooit.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik weet niet wat voor bugs er allemaal op deze site actief zijn maar het gaat niet echt lekker met berichten plaatsen. Spoilertags doen raar, ik kan geen reply sturen op een DM in series, en nu is een compleet bericht van mij verdwenen. Heel jammer, want het was een reply op Tommeh. Ik probeer het nog een keer:

Ik zei in mijn inmiddels verdwenen bericht dat het zou kunnen dat ze hier eventueel nog mee verder gaan in The Testaments, en nadat ik het bericht plaatste kwam ik onderstaande tegen:

(let op, spoilers in het artikel)

The Testaments: dit kun je verwachten | Ziggo Entertainment

Verder is dit seizoen één grote ego-trip van Elisabeth Moss, en wordt ondanks dat het er tergend traag aan toe gaat wordt de laatste aflevering afgeraffeld. Ineens wordt Janine teruggebracht door twee figuren. Wie zijn dit? Waar was Janine überhaupt? Wat is er met haar gebeurd? Het lijkt of ze gemarteld is, of erger. Waarom vraagt niemand aan haar wat er is gebeurd? Dit zijn vragen waar ik als kijker antwoorden op wil. Maar god nee, liever laten ze de zoveelste recap zien van June die op een bruggetje staat te zoenen met Nazi-Nick. Get over it verdomme, we don't care. En wat was die flashback die geen flashback was? Hoe zou het zijn als Gilead nooit had bestaan? We zien June, Janine inclusief haar andere oog, en een aantal inmiddels dode vrouwen gelukkig zijn en lachen en oh wat hebben ze het leuk, maar deze vrouwen hadden elkaar dus nooit gekend als Gilead niet had bestaan. Dan de laatste scène: June zit in de kamer waar aflevering 1 mee begon: "My name is Offred" zegt ze. Serieus? Na deze overwinning en 10 jaar na dato, zeg je "My name is Offred?" Die vrouw is gek geworden.

avatar van Nekstwan

Nekstwan

Zojuist mijn waardering aangepast naar slechts 1 ster. Ik heb er nog eens over nagedacht en kom tot de conclusie dat als je zes seizoenen lang naar de ontknoping toeleeft m.b.t. Hannah je van een ijskoude kermis thuiskomt. Aflevering na aflevering hing die vraag boven het gehele gebeuren. Wat is er met Hannah gebeurd en toen we dat eenmaal wisten was de vraag hoe zal ze op haar echte moeder reageren. Nou, ook dat hebben we mogen meemaken. Maar de ultieme gebeurtenis, de hereniging van Hannah en June? Ik mag natuurlijk niks verklappen maar het einde waar de makers voor hebben gekozen was voor mij niets anders dan een giga kater.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik ben wel tevreden. Enkel afl 10 was wat saai te noemen, maar de andere 9 zorgden bij ons voor veel kijkplezier en spanning.
Boek is closed.

En de niet opgeloste zaken mag jezelf bedenken, niet alles hoeft een happy end te hebben.

Soundtrack dit seizoen geweldig!

avatar van Thomas83

Thomas83

Eigenlijk vond ik dit ondanks mijn lage verwachtingen grotendeels nog best een onderhoudend seizoen, ook al zijn de gebeurtenissen weer vrij repetitief en wordt het op een gegeven moment wat simplistisch met verschillende personages die elkaar de les lezen, Luke die wel heel rap de leider van het verzet wordt, iedereen die inmiddels probleemloos de grens oversteekt, enzovoort. Maar die laatste twee afleveringen halen toch wel een halfje van mijn score af.

Serena en Aunt Lydia komen er wel erg makkelijk vanaf uiteindelijk, en waar aflevering 9 erg gehaast en makkelijk voelt gaat de slotaflevering dan weer nergens heen. Het voelt ook als een totale anticlimax dat we de hereniging van June en Luke met hun dochter niet eens te zien krijgen. In plaats daarvan krijgen we nog wat fanservice voorgeschoteld met wat verwijzingen naar het boek of zo.