• 9.218.023 stemmen

Fargo - Seizoen 5 (2023-2024)

Show titel: Fargo

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Noah Hawley

Met: Juno Temple, Jon Hamm en Jennifer Jason Leigh

Datum van release: dinsdag 21 november 2023

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Fargo

Anthologieserie geïnspireerd door de gelijknamige film van de Coen Brothers. Ieder seizoen vertelt een ander verhaal over misdaad in de omgeving van Minnesota.

Afleveringen Seizoen 5 (2023-2024)

1. 1. The Tragedy of the Commons

21 november 2023 (56 minuten)

2. 2. Trials and Tribulations

21 november 2023 (47 minuten)

3. 3. The Paradox of Intermediate Transactions

28 november 2023 (43 minuten)

4. 4. Insolubilia

5 december 2023 (47 minuten)

5. 5. The Tiger

12 december 2023 (43 minuten)

6. 6. The Tender Trap

19 december 2023 (47 minuten)

7. 7. Linda

26 december 2023 (48 minuten)

8. 8. Blanket

2 januari 2024 (46 minuten)

9. 9. The Useless Hand

9 januari 2024 (45 minuten)

10. 10. Bisquik

16 januari 2024 (48 minuten)

avatar van schram101

schram101

Ik moet het vierde seizoen nog zien, maar een nieuw seizoen Fargo is altijd goed nieuws!

avatar van ZAP!

ZAP!

Wow, dit had ik niet verwacht.

Die cast kan wat betreft Thornton (spoiler s1) haast niet kloppen.
Juno Temple, Jon Hamm, en Jennifer Jason Leigh worden hier genoemd. Lijken me prima leads.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Marty Mcfly is hier ook aanwezig op deze site want hoe de fuck kan hier al 5 sterren op gegeven zijn ?

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik begin er niet meer aan, , maar je kan 't melden bij een moderator.

avatar van schram101

schram101

Uitstekende beoordelingen tot nu toe zeg

avatar van Corcicus

Corcicus

Benieuwd of ze hiermee de dalende trend (elk seizoen was slechter dan het vorige) zullen keren.

avatar van Noud

Noud

Trailer lijkt iets weg van Home Alone film voor volwassenen te hebben?

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Aflevering 1 en 2 gezien; goed!

avatar van DreamTech

DreamTech

eerste 2 afleveringen gezien weer geweldig ze hebben er weer een paar gevonden nou maar weer wachten op de 3e !!

avatar van TheoBas

TheoBas

Zeven afleveringen gezien en na het tegenvallende vierde seizoen is dit weer helemaal top.

avatar van KingJ

KingJ

ik vond seizoen 4 ook best prima, maar ik ben dan waarschijnlijk ook een fan want ik vond geen enkel seizoen slecht, heb ze allen met plezier gekeken…

maar nu seizoen 5 aan het kijken (bij tot en met aflevering 7): weer echt geweldig!

aanrader!

avatar van daanzet

daanzet

Heb net de 9e aflevering gekeken.

Ik heb maar 1 mening : weergaloos !

Vooral de scene waar Dorothy in een gevaarlijke situatie haar schoonmoeder Lorraine telefonisch te woord staat is een hoogtepunt in deze fantastische aflevering.

Met ook goede rollen van Jon Hamm als de ultra-rechtse sherrif Tillman en Sam Spruell als de geheimzinnige Ole Munch

avatar van Seriekijker

Seriekijker

Had me erg verheugd op het 5e seizoen en ik heb er van genoten.

Hoewel, vergeleken met de vorige seizoenen vond ik het verhaal wat "rommelig", een beetje van de hak op de tak, de flashback naar het hele verre verleden vond ik wat ver gezocht.

Jon Hamm ken ik van Mad Man, ook daar speelde hij zijn rol schitterend, trouwens de schoonmoeder kon er ook wat van, net niet "over the top" maar net op het randje. Heerlijke serie, ik ga binnenkort nog maar eens zitten voor nog maar een keer seizoen 1,2,3 en 4......

avatar van Corcicus

Corcicus

Niet echt kapot van dit seizoen. De sterkte van Fargo zat 'm in de eerste drie seizoenen in het doorwrocht scenario en de ijzersterke personages die allemaal goed uit de verf kwamen. De vrouwelijke personages waren stuk voor stuk verstandig en goed van de tongriem gesneden. In dit seizoen stelt het verhaal helemaal niks voor en zijn de vrouwen, het zijn er meer dan ooit, vooral vervelend. Ze vloeken als bootwerkers en slaan een heel leger in elkaar. Het overtuigt niet. De mannelijke personages slaan nog geen deuk in een pakje boter. De sheriff probeert wel om stoer over te komen en slaagt daar soms wel in, maar wekt bij de kijker geen enkele sympathie op. Ik herinner mij nog epische scènes uit eerdere seizoenen, maar hier waren de beste scènes hooguit pretentieus. Teleurstellend.

avatar van ouwekaas54

ouwekaas54

Meesterlijke serie.

Beter bestaat niet.

hopelijk komt er een seizoen 6.

avatar van Suitehome

Suitehome

Het vijfde seizoen van dark comedy Fargo is misschien niet helemaal vergelijkbaar met de eerste twee seizoenen, maar biedt wel volop kwaliteit. En is toch ook weer typisch Fargo. We kijken naar een comedy (Home Alone!), een maatschappijkritische vertelling over de VS anno nu én een thriller, die vanaf aflevering 7 steeds grimmiger wordt. Net als de fotografie. Goede dialogen, uitstekend acteerwerk en een heerlijk afwisselend scenario; er blijft weinig te wensen over. Meesterlijk en spitsvondig.

Ik vond dit seizoen eigenlijk maar 'so-so' maar episode Linda is echt meesterlijk.

avatar van Thomas83

Thomas83

Mooie comeback na een vreselijk vierde seizoen. Dit seizoen is weer een ouderwets fijne combinatie van zwarte humor, spanning en geweld. Vind het ook echt een mooi verhaal weer. De manier waarop er de draak wordt gestoken met extreem conservatief Amerikaans gedachtengoed is weinig subtiel, maar dat is eigenlijk ook wel wat het zo leuk maakt.

Indrukwekkender nog is hoe spannend dit seizoen is. In maar liefst zeven van de tien afleveringen (waaronder de eerste vier) is de spanning om te snijden. Zo'n scène als die in het tankstation in de aflevering is spannender dan wat je in veel films tegenwoordig ziet.

Daarnaast blijven de personages ook weer echt heel erg hangen. Temple (ik wist niet dat ze zo'n geweldige actrice was), Spruell en Hamm stelen toch wel de show, maar Rysdahl, Moorjani, Foley en Keery zijn allemaal ook erg leuk. Leigh was me dan weer wat al te karikaturaal, ook al is het personage nog best amusant, zeker laat in het seizoen. De slotscène met Munch is hilarisch (vooral in combinatie met Wayne) en ook ongebruikelijk ontroerend voor deze serie.

avatar van stefan dias

stefan dias

Ik heb de eerste aflvering gezien en wat een héérlijke binnenkomer. Vond seizoen 4 nu ook weer niet zóóó slecht, maar ik ben wel blij dat men hier heel nadrukkelijk terugkeert naar het juiste spoor. Heel nadrukkelijke verwijzing ook naar de film met de ontvoering, de cardealership en het opzichtige Minnesota-accent met duffe dialogen. 'You need ya breakfast, hun'.

Afin: ik voelde een heerlijke mix van Blood Simple (vrouwtje blijkt niet zo hulpeloos en is best weerbaar), Fargo zelf uiteraard en A History of Violence, wat uiteraard nisk met de Coen Brothers te maken heeft, maar waar een simpele heikneuter toch niet zo simpel en onschuldig blijkt.

Heel gewelddadig, maar dan weer zo van de pot gerukt dat het niet aanstootgevend is, maar heel amusant. Je neemt het gewoon niet au sérieux. Maar wel serieus goed gemaakt. So Fargo, so good.

avatar van stefan dias

stefan dias

En doe er dan ook nog maar een flinke snuif Twin Peaks bij. Zeker met die malle reus Ola Munch. Dit is de eerste keer dat ik 'gebinged' heb, want deze serie heeft dat wel. Bakken sfeer, redelijk grappig, leuke protagonisten, maar uiteindelijk toch weer in hetzelfde bedje ziek als zoveel series. Waar gaat het allemaal naartoe?

Deze afsluiter met munch en nog wat zedenpreekjes - ook al ben ik het er 100% mee eens - vond ik toch wel storen. Ook het uitsteken van de ogen, vond ik een onnodig gruwelijke scène en wat out-of-synchmet wat toch vooral vrolijke onzin leek te zijn. Ook wat slordigheden op het eind, stoorden me wel een beetje.

Leuk, maar uiteindelijk dan toch niet OH MY GOD, WAT WAS DIT?

avatar van DjFrankie

DjFrankie

IJzersterke serie. Veel onderhuidse spanning, en geweldige personages.

Heerlijk