ad
 • 139.652 films
 • 6.605 series
 • 19.988 seizoenen
 • 431.693 acteurs
 • 280.227 gebruikers
 • 8.082.835 stemmen
Avatar
 
banner banner

Fargo - Seizoen 1 (2014)

4,34 447 stemmen

Show titel: Fargo

IMDb beoordeling: 8,9 (332.388)

Seizoenen: 4 seizoenen

Afleveringen: 10

Datum van release: dinsdag 15 april 2014

Fargo

Afleveringen Seizoen 1 (2014)

 1. 1. The Crocodile's Dilemma

  In januari 2006 rijdt Lorne Malvo een hert aan buiten Bemiji in Minnesota. Een naakte man springt uit zijn kofferbak en vlucht het bos in. In Bemiji zelf ontmoet verzekeringsadviseur Lester Nygaard zijn vroegere pestkop Sam. Lorne, die Lester later tegenkomt, biedt hem aan Sam te vermoorden en doet dit dezelfde avond nog. Ondertussen vinden politieagenten Vern Thurman en Molly Solverson Lorne's auto en de ontsnapte man, doodgevroren, in het bos. Ook onderzoeken ze Sam's dood en komen uit bij Lester, wiens gesprek met Lorne door iemand was gehoord. Lester vermoordt in een vlaag van woede zijn vrouw, raakt in paniek en vraagt Malvo om hulp. Vern ondervraagt Lester, en Malvo schiet hem dood. Lester slaat zichzelf tegen het hoofd om het te laten lijken alsof hij ook slachtoffer is, en belandt in het ziekenhuis. In Duluth komt politieagent Gus Grimly Lorne tegen en wordt door hem bedreigd.

 2. 2. The Rooster Prince

  Twee huurmoordenaars, Mr. Numbers en Mr. Wrench, komen uit Fargo om in Beniji op zoek te gaan naar Sam's moordenaar. Bill Oswalt wordt, nu Vern vermoord is, het nieuwe hoofd politie en ondervraagt samen met Molly Lester, die beweert niets meer te weten. Molly onderzoekt hem buiten werktijd en wordt van de zaak gehaald. Malvo is ondertussen in Duluth aan het werk voor Stavros Milos, 'Supermarket King' van Minnesota, die wil weten wie hem bedreigt.

 3. 3. A Muddy Road

  Lester gaat weer aan het werk en bezoekt Sam's weduwe. Mr. Numbers en Mr. Wrench volgen en bedreigen hem, tot Molly binnenkomt. Ze laat Lester een foto van Malvo zien en is ervan overtuigd dat hij hem kent. Bill Oswalt gelooft haar niet. Ondertussen martelt Malvo Stavros en gaat Gus naar Bemiji om informatie over Malvo te delen met Molly.

 4. 4. Eating the Blame

  Het is 1987. Stavros strandt met zijn auto in de sneeuw en vindt een koffer vol geld. Negentien jaar later: Gus arresteert Malvo bij het huis van Stavros. Malvo heeft een albi en geeft een valse naam op, waarna hij wordt vrijgelaten. Malvo gaat door met het 'pesten' van Stavros. Ondertussen hebben Numbers en Wrench Lester gevangen genomen, maar hij weet te ontsnappen. Hij komt een politieagent tegen en slaat hem in het gezicht, om veilig in de gevangenis te komen. Helaas worden ook Numbers en Wrench gearresteerd, en komen ze in dezelfde cel.

 5. 5. The Six Ungraspables

  Numbers en Wrench weten Malvo's naam uit Lester te krijgen en worden vrijgelaten. Lester wordt opgenomen in het ziekenhuis vanwege een ernstige infectie aan zijn hand. Molly ondervraagt hem en rapporteert aan Oswalt, die haar begint te geloven.

 6. 6. Buridan's Ass

  Numbers en Wrench zitten achter Lorne aan in Duluth. Tegelijkertijd zijn ook Molly en Gus op zoek. Malvo vermoordt Numbers en Molly wordt neergeschoten. Ondertussen ondergaat Mavros een dodelijk auto-ongeluk. Lester ontsnapt uit het ziekenhuis en plaatst bewijsmateriaal van de moord op zijn vrouw in het huis van zijn broer Chazz.

 7. 7. Who Shaves the Barber?

  Gus voelt zich schuldig omdat hij Molly per ongeluk heeft neergeschoten, maar ze herstelt goed. Chazz wordt gevangengenomen voor de moord op de vrouw van Lester, terwijl Lester wordt vrijgelaten. Malvo vermoordt ondertussen de mensen die Numbers en Wrench op hem af hadden gestuurd.

 8. 8. The Heap

  Lester gooit de spullen van zijn vrouw weg om een nieuw leven te beginnen. Malvo bevrijdt Numbers van zijn handboeien en moedigt hem aan wraak op hem te nemen. Molly probeert Lester's zaak te heropenen maar faalt hierin. Een jaar later: Gus en Molly zijn getrouwd en verwachten een kindje. Lester ziet Malvo in een bar.

 9. 9. A Fox, a Rabbit, and a Cabbage

  Malvo gaat nu als tandarts door het leven. Lester ontmoet hem in een bar en eist dat Malvo hem herkent. Malvo schiet iedereen neer en vraagt of dit is wat Lester wil. Lester vlucht naar huis met zijn verloofde Linda en pakt tassen in om te vertrekken naar Mexico. Molly ondervraagt Lester en Linda, die haar niet vertellen dat ze weg gaan. Hij stuurt Linda zijn winkel in om wat spulletjes te halen, waar Malvo haar vermoordt.

 10. 10. Morton's Fork

  Lester belt anoniem naar de politie om de moord op Linda door te geven. Dan bedenkt hij dat de vliegtickets nog in haar jaszak zitten, maar het lukt hem niet ze te halen, omdat hij wordt opgepakt. Hij geeft niets toe en wordt weer vrijgelaten, waarna Malvo hem thuis opzoekt. Malvo raakt gewond en vlucht. Gus volgt en vermoordt hem, waarna hij geluidsopnames vindt waarop Lester de moord op zijn vrouw toegeeft. Twee weken later vlucht Lester voor de politie en zakt door het ijs, waarschijnlijk zijn dood tegemoet. Gus krijgt een lintje voor zijn dapperheid.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Germ_mm

Germ_mm

 • 19 berichten
 • 128 stemmen

Montorsi schreef:

Fantastische verwijzing naar Freemans optreden in The Office met die FBI-agenten in de auto

Ben Fargo nu aan het herzien en ik begrijp wat je bedoelt Al was het voorbeeld in The Office met een kip en een zak graan, ik zie Gareth nog zo voor me


avatar van T.O.

T.O.

 • 1628 berichten
 • 1856 stemmen

Fijn seizoen dat aanvankelijk de originele film als een soort uitgangspunt neemt en van daaruit verder werkt. Op alle vlakken eigenlijk bovengemiddeld, hoewel het scenario soms misschien iets strakker had gekund. Leuke rol trouwens weer van Bob Odenkirk.

ZAP! schreef:

De zijplot met de Supermarket King is niet altijd even interessant en / of goed uitgewerkt en zit de hoofdplot (de vaart van het verhaal) af en toe ook flink in de weg.

Die verhaallijn vond ik in eerste instantie erg aardig, maar levert uiteindelijk iets te weinig op inderdaad. Sowieso vind ik de serie zo rond aflevering 5 even inzakken (iets mindere regisseur misschien?); gelukkig komt de kwaliteit al snel weer op niveau.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 2078 berichten
 • 309 stemmen

T.O. - ik zou denken dat het aan de schrijver ligt.

Uit m'n hoofd kan ik niet precies zeggen waar in de serie het wat minder is. Afl. 5 nalezend zit daar toch heel wat leuks in (dat duo met Lester in de gevangenis, Malvo en die chanteur)...


De film behoort tot mijn top 3 beste films en daardoor is het lastig om de serie objectief te beoordelen.

Ik kreeg weinig feeling met de personages en de het berust te veel op toeval en onwaarschijnlijkheden. Ook veel verwijzingen qua personages en scenes naar de film Fargo, en de accentjes en nurkse gedrag van de bevolking vond ik minder goed uitgewerkt dan in de film.

Bovendien vond ik het qua camerawerk vaak iets weg hebben van Twin Peaks; totaal andere setting natuurlijk maar de dromerige lange shots met sullige conversaties van de aparte personages deden dat gevoel nog meer versterken.


Wat een geweldige serieis dit toch, en jazeker, ik moet aldoor aan twinpeaks denken. Het buitensporig normale op een vreselijk goede manier verbinden met het duistere.

Bijzondere manier van sinisterheid. Werkelijk ultiem acteerwerk.

Mooie onvoorspelbare verhaallijn.

Veel te laat ontdekt, maar beter deze serie nog niet afgekeken dan al gekeken. Al zal ik deze wel twee keer kijken.


avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

 • 180 berichten
 • 132 stemmen

Ik heb jaren geprobeerd om Netflix buiten te houden, maar dat is me dus niet gelukt…

En nu ben ik blij, want qua serie is dit toch het betere werk. Lester Nygaard (die goede, oude gezellige Tim van The Office) heeft moeite om William Macy uit de film te doen vergeten en de gelijkenissen met de film zijn afwisselend leuk of lopen in de weg. Het luchtshot op het absurde Brainerd… euh Bemidji-dorpsbord, het 'akward' lunchmomentje van Molly met een oude kennis, het 'oefenmomentje' aan de telefoon van Lester Nygaard… leuke knipogen of zwakke afkooksels… enfin, niet zeuren.

Want dit is gewoon leuk: humor en kneuterigheid komen mooi aan bod, en natuurlijk moeten er wat extra figuren in verwerkt worden. Thornton is leuk, Molly vind ik ook een heel geslaagde casting… ja, dit komt goed. Ook al wordt n al nadrukkelijk getelefoneerd naar een grotere rol voor Carradine verderop in het verhaal… we zien wel.

Wij moeten ons inhouden om niet meteen alles te gaan bingen, wat toch een goed teken is… maar ik ben nog maar aan het prille begin. Het inzakmomentje (en ja, dat had Twin Peaks tenslotte ook) neem ik er graag bij.


avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

 • 180 berichten
 • 132 stemmen

En dan toch maar gebinged: de laatste 5 afleveringen in één ruk. Ja… dat stelt niet teleur. De twist in Las Vegas was wel echt bij de haren gesleurd… Nygaards verkiezing tot 'Salesperson of the year' nog het meest, maar anderzijds was het wel leuk… een beetje een lullige ontknoping, maar dat hoort erbij. Op naar seizoen 2!


avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

 • 180 berichten
 • 132 stemmen

renzoroy schreef:

Geniaal seizoen, bijna nog beter dan de film. Thornton op zijn best De Coen brothers blijven wel 2 van de beste film/seriemakers in Hollywood...

Ze hebben het leuk uitgebouwd, maar de film is toch echt wel beter. Vooral omdat het enerzijds knulliger en échter is. Die gewonde Buscemi is toch echt onovertroffen. En William Macy als blunderende luldehannes is ook onovertroffen. Molly kon haar voet dan weer wel zetten naast Marge op haar manier.

Maar kom, ik heb hier héél hard van genoten en besefte tegelijkertijd weer hoe goed film wel was, is. Prrrrima.


avatar van Pinguin#13

Pinguin#13

 • 180 berichten
 • 132 stemmen

Binge-Watcher schreef:

(quote)

okay, vond je niet dat aflevering 9 bar slecht was dan? Tenenkrommend, dat heeft voor mij het seizoen om zeep geholpen, dat hadden ze echt anders moeten doen.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.