• 9.379.591 stemmen

Yellowjackets - Seizoen 1 (2021-2022)

Show titel: Yellowjackets

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 37 minuten

Ontwikkeld door: Bart Nickerson en Ashley Lyle

Met: Melanie Lynskey, Sophie Thatcher en Tawny Cypress

Datum van release: zondag 14 november 2021

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

Plot Yellowjackets

Misty, Natalie, Taissa en Shauna zijn vier van de (on)gelukkige leden van een meisjesjeugdvoetbalteam dat een vliegtuigongeluk diep in de afgelegen noordelijke wildernis heeft overleefd. Wat daar gebeurde totdat ze werden gered, weten alleen zij. Vijfentwintig jaar later heeft iedereen haar eigen leven opgebouwd en niemand wil praten over wat er destijds is gebeurd. Er zijn echter geheimen die niet voor altijd kunnen worden bewaard. Terwijl sommigen vastbesloten zijn om openstaande rekeningen te vereffenen, zullen anderen er alles aan doen om wat er werkelijk op die plaats is gebeurd achter slot en grendel te houden.

Afleveringen Seizoen 1 (2021-2022)

1. 1. Pilot

14 november 2021 (57 minuten)

25 jaar nadat een meisjesvoetbalteam in de wildernis is verongelukt, proberen de overlevenden een normaal leven te leiden.

2. 2. F Sharp

21 november 2021 (57 minuten)

Het team went aan de nieuwe omgeving en Misty vindt zichzelf wel geschikt om in deze hel op aarde te leven.

3. 3. The Dollhouse

28 november 2021 (57 minuten)

Het team vraagt zich af of het beter is om dood te gaan in hun huidige onderkomen terwijl ze een nieuwe plek zoeken.

4. 4. Bear Down

5 december 2021 (58 minuten)

Het team speelt met een wapen om te zien wie de meeste verantwoordelijkheid heeft en Natalie ontwart haar liefdesleven.

5. 5. Blood Hive

12 december 2021 (58 minuten)

De meisjes doen 's nachts aan zwarte magie. Natalie en Misty temmen een hengst en Shauna feest als een beest.

6. 6. Saints

19 december 2021 (58 minuten)

De Yellowjackets moeten omgaan met liefde, lust en een operatie. In het heden is er haat en nijd tijdens de reünie.

7. 7. No Compass

26 december 2021 (58 minuten)

Omdat het team uitgehongerd is, doet Taissa een laatste wanhopige poging, wat de dood tot gevolg kan hebben.

8. 8. Flight of the Bumblebee

2 januari 2022 (57 minuten)

Na een beestachtige aanval moet het team kiezen uit een slecht of nog slechter idee.

9. 9. Doomcoming

9 januari 2022 (58 minuten)

Het team wil nog één wild feest, voordat ze sterven. In het heden wordt Shauna paranoïde.

10. 10. Sic Transit Gloria Mundi

16 januari 2022 (59 minuten)

Tijdens de reünie van 25 jaar Yellowjackets, komen de langlopende frustraties tot een uitbarsting.

avatar van Corcicus

Corcicus

De serie begint schitterend en de eerste drie afleveringen bevatten alles wat ik in een serie zoek: een mysterieus verhaal, goede acteurs, spanning en sensatie. Helaas, vanaf 4 afleveringen zakt het allemaal wat in elkaar en komt de sleur erin. Inmiddels heb ik spijt dat ik de serie aan zoveel volk heb aangeraden.

Het is namelijk zo dat de kijker tien afleveringen lang aan het lijntje wordt gehouden, er is hoegenaamd geen ontknoping en op het einde blijft de kijker met al zijn vragen zitten. Er komt dus geen verklaring voor de bezetenheid van dat klein zwart jongentje, voor de brandende teddybeer in het vliegtuig, de hekserij van Lot. Evenmin weten we wie Travis heeft vermoord en of er van kannibalisme eigenlijk sprake was op het eiland? Nochtans werd dat laatste wel gesuggereerd, maar we vatten de scènes die hier betrekking op hadden maar op als moedwillige mistspuiterij en mensen op een dwaalspoor zetten. Dat is buitengewoon goedkoop in een mysteryfilm. Iedereen kan vragen verzinnen of absurde situaties bedenken, het gaat hem om hoe clever de antwoorden zijn. Hoe komen al die meisjes aan hun einde? We zien na de crash slechts twee personages sterven terwijl het er tien zouden moeten zijn. Wat betekenen die symbolen nu op de bomen? Werkelijk geen enkele vraag wordt beantwoord. Echt een buitengewoon teleurstellende ontknoping. De vergelijking met Lost gaat zeker op, ook daar hoopten naïevelingen na elk seizoen op antwoorden, maar die kwamen er na uitmelkerij en zes seizoenen nooit.

avatar van david bohm

david bohm

Sowieso vind ik het een fascinerend onderwerp een liegtuigcrash in the middle of nowhere met overlevenden.

De uitwerking van het verhaal is vrij pretentieloos maar des te leuk om naar te kijken. Het switchen in de tijd maakt het nog wat dynamischer. Paar interessante personages en zie ook uit naar seizoen 2 waarin Lottie meer airplay gaat krijgen.

avatar van Ine.Belgium

Ine.Belgium

Geweldige serie. Vanaf aflevering 1 wil je blijven kijken. De personages zitten goed in elkaar. Echt een aanrader.