• 9.253.038 stemmen

Ontwikkeld door: Taylor Sheridan en John Linson

Met onder meer: Kevin Costner, Luke Grimes en Kelly Reilly

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 20 juni 2018

Eerst uitgezonden op: Paramount Network (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Yellowstone

De familie Dutton, met John aan het hoofd, bezit de grootste ranch van de Verenigde Staten. John probeert hier samen met zijn familie op een eerlijke manier zijn boterham te verdienen. Het wordt hem echter alles behalve gemakkelijk gemaakt. De Dutton ranch ligt constant onder vuur door projectontwikkelaars, indianenreservaten en het ontstaan van het eerste Amerikaanse natuurreservaat Yellowstone National Park. De Duttons blijven er echter alles aan doen om hun land te beschermen.

Seizoenen

Komt er een Yellowstone seizoen 6?

Acteurs en Actrices

Jimmy Hurdstrom

Meningen over Yellowstone

avatar van james_cameron

zondag 6 maart 2022
Yellowstone seizoen 2 Prima tweede seizoen, dat weliswaar een beetje laat pas echt op gang komt (vanaf aflevering zeven gaat het volledig los), maar in ieder geval wel continu onderhoudend is. De reeds bekende personages krijgen wat meer diepgang, zo is de verhaallijn rond eeuwige loser Jimmy (Jefferson White) erg mooi, en er worden een aantal memorabele nieuwe schurken geïntroduceerd. Ook ditmaal is de serie niet voor mensen met een zwakke maag; het geweld wordt bot en grafisch in beeld gebracht. De climax in aflevering tien is niet op alle vlakken even bevredigend, maar deze hedendaagse western is wat mij betreft nog steeds meeslepend genoeg om door te willen kijken.

Freek van Brouwershaven

vrijdag 6 januari 2023
Yellowstone seizoen 5 Hoop dat snel seizoen 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 klaar is, geweldige serie. Absoluut 6 Oscars waard. Verhaallijn een 10. Acteerwerk 10. Decor en kostuums 10. Realiteit 10. Muziek 10. Geweldig. Regie 10.

blurp194_tv

maandag 24 januari 2022
Yellowstone seizoen 1 Tot mijn verbazing heb ik het tot het einde van het eerste seizoen gehaald. Maar amai, wat is dit slecht. Ik had gehoopt dat het ergens in de verte iets met het park te maken zou hebben, maar dat is dus absoluut niet zo. In plaats daarvan gaat het over een verzameling extreem onsympathieke mensen op een boerderij, als een soort remake van Dallas maar dan minder geloofwaardig en zonder de charmante underdog die zich dan nog wel aan de wet wil houden. Wat we wel krijgen is een overdosis redneck mentaliteit om misselijk van te worden, een aantal moorden en (kuch) 'ongelukken' waar het plaatselijk crematorium voor een jaar mee overboekt is, wordt er met dieren omgegaan op een manier die in de middeleeuwen al niet meer door de beugel kon - tsja, je voelt wel waar ik heen wil. Geloofwaardigheid is een concept wat de makers volstrekt vreemd is. Maar we weten ondertussen allemaal dan weer wel dat er zeker in de VS bossen mensen zijn die dit soort gedrag als normaal gaan zien, die dit soort sprookjesvertelling over een groepje overentitled tokkies tot hun nieuwe ideaal gaan verheffen en zich daarnaar gaan gedragen. Een klein beetje educatieve content kon toch geen kwaad, iets van consequenties die aan daden verbonden zijn of zo. En behalve dat vind ik het eerlijk gezegd ook niet zo fraai. Behalve Costner wordt er best slecht gespeeld, met uitschieters in bijvoorbeeld de flashbacks - met acteurs die niet in de verte lijken op de oudere versie. De personages zijn zonder enige uitzondering volstrekt ongeloofwaardig. De dialogen zijn af en toe gewoon bespottelijk slecht - geen normaal mens die dat soort onzinnige quotes uit zijn bek krijgt. Het verhaal slaat nergens op, maar laat wel een ernstig foute moraal zien - een moraal waarin het gewoon is om je gelijk te halen ten koste van een ander, waarin je met je vuisten spreekt als je er met je woorden niet uitkomt, waarin je alles aan elkaar liegt en bedriegt om maar onder de consequenties van je daden uit te komen, en waarin je iedereen die in de weg loopt domweg uit de weg ruimt. Wat we van het gebeuren op de boerderij te zien krijgen, tsja - ook daar kan je beter Dallas voor kijken, dat klopte een heel stuk beter. En tsjesus, serieus, brandmerken? En wat ik nog het meeste mis is de half-geruststellende dooddoener in de aftiteling, dat er geen dieren op een misselijkmakende manier aan hun eindje geholpen zijn om dit stuk prut te filmen. Ook dat geeft toch wel te denken.

Porta_tv

zondag 2 februari 2025
Yellowstone seizoen 1 3 afleveringen volgehouden maar er gebeurt vrij weinig dat ik op het puntje van mijn stoel ging zitten, niet mijn ding, is gewoon een soap.