• 9.379.158 stemmen

Yellowjackets - Seizoen 2 (2023)

Show titel: Yellowjackets

Afleveringen: 9

Speelduur: 9 uur

Ontwikkeld door: Bart Nickerson en Ashley Lyle

Met: Tawny Cypress, Jasmin Savoy Brown en Juliette Lewis

Datum van release: vrijdag 24 maart 2023

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 2 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Yellowjackets

Misty, Natalie, Taissa en Shauna zijn vier van de (on)gelukkige leden van een meisjesjeugdvoetbalteam dat een vliegtuigongeluk diep in de afgelegen noordelijke wildernis heeft overleefd. Wat daar gebeurde totdat ze werden gered, weten alleen zij. Vijfentwintig jaar later heeft iedereen haar eigen leven opgebouwd en niemand wil praten over wat er destijds is gebeurd. Er zijn echter geheimen die niet voor altijd kunnen worden bewaard. Terwijl sommigen vastbesloten zijn om openstaande rekeningen te vereffenen, zullen anderen er alles aan doen om wat er werkelijk op die plaats is gebeurd achter slot en grendel te houden.

Afleveringen Seizoen 2 (2023)

1. 1. Friends, Romans, Countrymen

24 maart 2023 (1 uur)

In de winter hebben de overlevenden te maken met slinkende rantsoenen, een laag moreel en mislukte plannen.

2. 2. Edible Complex

9. 9. Storytelling

26 mei 2023 (1 uur)

avatar van lang pee

lang pee

Seizoen 1 vond ik nog lekker om te bekijken, maar dit tweede seizoen vind ik echt er al teveel aan. Veel van hetzelfde en absoluut niet boeiend meer zelfs eerder vervelend....

avatar van Thomas83

Thomas83

Op zich snap ik de negatieve reacties wel. De tijdlijn in het heden is best matig dit seizoen, en de serie loopt ook niet altijd even lekker. Hoewel ik nog wel het idee heb dat de schrijvers weten waar ze heen willen met het verhaal kan ik me maar moeilijk voorstellen dat ze nog echt drie seizoenen vol kunnen houden, zoals het plan is, zonder Lewis ook nog eens. Je krijgt nu al het idee dat ze het verhaal regelmatig een beetje uitrekken. En richting het einde worden bepaalde gebeurtenissen er ineens doorheen gejaagd.

Overigens is de verhaallijn in de jaren negentig ineens de meest boeiende tijdlijn van de serie, waar deze in het vorige seizoen niet altijd wist te overtuigen. Ik vermoed alleen dat een hoop mensen kijken in de veronderstelling dat deze serie een Lost-achtig mysterie is, en het wordt steeds duidelijker dat daar geen sprake van is.

Persoonlijk zou ik iedere bovennatuurlijke verklaring juist een grote afknapper vinden. Voor mij is dit altijd een serie geweest die meer geïnteresseerd is in wat er in het hoofd van de personages omgaat, en die personages zijn zo interessant dat zij alleen al reden genoeg zijn om door te blijven kijken.

Lauren Ambrose is een fantastische toevoeging aan de cast als de volwassen Van. De connectie tussen de oude en jonge versies van de personages blijft ook zo sterk gedaan, vooral wat betreft de casting en het spel van de acteurs. Het is zoveel subtieler dan een stel lookalikes casten. Verder is de 90's soundtrack ook weer erg fijn.

avatar van david bohm

david bohm

Tja, wat minder dan het vorige seizoen maar desondanks door de cast die leuke personages neerzet bij momenten toch echt genieten. Iets meer emo gedoe, hoeft van mij niet zo. Maar nog lekker veel vaart enik wil toch weten wat er allemaal is gebeurd en het kijkt heerlijk makkelijk weg.

avatar van jester

jester

Ik vind dit seizoen niet per se minder dan het eerste. Wel opvallend hoeveel luchtiger de toon in het heden wordt door de komst van Walter (Elijah Wood), helaas is de verhaallijn rond de dood van Adam Martin wat minder overtuigend. Verder wreekt zich natuurlijk dat je voor een groot deel weet wie de gebeurtenissen in de jaren '90 overleven. Maar over het algemeen ben ik best te spreken over dit seizoen, er zijn inmiddels wel de nodige puzzelstukjes op hun plaats gekomen, dat is plezierig.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Een prima 2e seizoen. Ook hier weer een paar fucked up momenten. En nog steeds het sterke acteerwerk. De soundtrack werkt hier ook wat beter bij bepaalde scènes. Fijne serie dit, op naar seizoen 3.