• 9.378.090 stemmen

Wie Is de Mol? - Seizoen 22 (2021)

Alternatieve titel: WIdM

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: Michiel Devlieger, Tom Lenaerts, Michel Vanhove en Bart De Pauw

Met: Rik van de Westelaken

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 2 januari 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Wie Is de Mol?

Met het uitvoeren van de opdrachten kunnen de kandidaten geld verdienen voor de pot. Hiervoor is samenwerken en vertrouwen cruciaal maar met de aanwezigheid van de mol, een saboteur, in de groep is dit niet gemakkelijk. Negen kandidaten, één mol, maar wie dit is weet niemand. Alleen een slimme kijker kan ontdekken waar en hoe De Mol opdrachten saboteert. Aan het eind van iedere aflevering worden alle kandidaten onderworpen aan het meest zenuwslopende onderdeel van het spel: een test met twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van De Mol. De kandidaat die het minst weet ligt uit het spel. Behalve De Mol, die hoeft nooit naar huis.

Afleveringen Seizoen 22 (2021)

1. 1. Gelijk

27 februari 2021 (1 uur)

10. 10. Finale

6 maart 2021 (1 uur)

brawljeff

WIDM-fans gaan los na het zien van mysterieuze foto | Superguide

Maandag worden alle namen onthuld tijdens een speciale uitzending van Moltalk.

Deze tien BN'ers doen mee aan 21ste seizoen Wie is de Mol? | NU.nl

Ik ken er om eerlijk te zijn maar 4, maar dat is eigenlijk ook wel prima.

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik kijk dit nooit, maar gister ontkwam ik niet aan de Moltalk... ik zou mijn geld zetten op Lakshmi Swami Persaud, puur intuïtief. Ik ga dit verder niet kijken, maar hou de finale uitkomst wel even in de gaten.

avatar van Emmskie

Emmskie

Het is weer begonnen! Ik ga voor Marije, Charlotte of Rocky

brawljeff

Het derde seizoen dat ik volg. Tot nu toe wel een leuke groep. Ik ga voor Rocky als Mol.

Edit: er zat ook nog een cameo in van onze eigen Mza

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

brawljeff schreef:

Edit: er zat ook nog een cameo in van onze eigen Mza

Zo wordt ik nog een keer beroemd

avatar van tbouwh

tbouwh

Ligt het aan mij of zijn de opdrachten voor de verandering eens oprecht beter dan voorgaande jaren?

Mol LAKHSMI (reserve Charlotte?)

brawljeff

Mee eens Rebel, never a dull moment. Dat vond ik bij voorgaande seizoenen wat minder: de opdrachten waren visueel nooit interessant als kijker.

Mol: Rocky/Renee

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Zeker mee eens. De afgelopen jaren waren de opdrachten toch niet altijd even fantastisch (uitzonderingen daargelaten natuurlijk), maar dit seizoen zijn vrijwel alle opdrachten erg leuk om te volgen.

Zojuist die van afgelopen zaterdag terug gekeken, en ook deze weer erg tof. Enkel een beetje jammer dat mijn mol naar huis is .

avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

Ik vind hier zo niks aan,en zeker niet met die BNers....(vroeger waren dit gewoon onbekende,toen heb ik het nog gevolgt)ze kunnen toch zo iedereen laten zien wat ze willen,iedereen verdacht maken.....

avatar van Miszmi

Miszmi

Als je het niet volgt, kan je dit seizoen toch ook geen cijfer geven? Neem aan als jij het al jaren niet meer leuk vindt, het ook niet kijkt. Jouw cijfer gaat dus meer over de serie zelf dan puur dit seizoen.

Enfin, ik sluit me erbij aan dat dit seizoen visueel hele leuke opdrachten heeft. Ik hoor veel klachten van mensen die dit seizoen wat saai vinden, maar ik kan mij daar absoluut niet in vinden. Enige wat je natuurlijk mist zijn opdrachten waar de locals bij betrokken zijn, maar dit maken ze lang en breed goed. Mijn zoon en ik vinden het beide een lastig seizoen. Mijn zoon weet de mol meestal wel te achterhalen, maar zijn mol ging twee weken geleden tot zijn verbazing naar huis. Ik zit op Splinter en Renee. Al mijn punten staan op Splinter, omdat ik er nogal wat ben kwijtgeraakt bij het vertrek van Florentijn !

Ik denk al sinds de introductie uitzending dat het Renee is, want die zei toen iets in de trend van "Ik ga nu ondergronds", iets wat toch wel op een mol kan slaan, lijkt mij?

Verder werd dit vermoeden vandaag wederom bevestigd, want op het eind, vlak voordat we de exit kregen te zien, werd er door de presentator gezegd: "Wie is de mol, wie is de winnaar en wie is de verliezer (of iets in die geest)?" en toen kreeg je ondertussen achtereenvolgens Renee, Splinter en Marije in beeld.

Het zegt misschien niet alles, maar Marije lag er wel daarna uit en dat zou dus betekenen dat Splinter gaat winnen en Renee de mol zou zijn. Benieuwd of ik gelijk ga krijgen...!

brawljeff

sjoestafa je had inderdaad gelijk

Erg leuk seizoen, ik denk de leukste reeks die ik tot nu toe gezien heb.

avatar van Karst

Karst

Matig.

Met name de vrouwelijke deelnemers zijn maar matig interessant, vrij matige opdrachten die bij voorbaat kansloos waren en een matige mol. Tsjechië is prachtig maar dat kan niet verbloemen dat het meest interessante er wel van af is. De mol hoeft door de alles of niets opdrachten nauwelijks nog te mollen, deelnemers "spelen" mer uit de pot dan de mol zelf, de hints zijn niet of nauwelijks aanwezig en dit jaar was ook al vrij vroeg redelijk duidelijk wie de mol was. Inmiddels is de regie bepalender geworden dan de spellen of de deelnemers. Zwak.