• 9.376.921 stemmen

Wie Is de Mol? - Seizoen 17 (2017)

Alternatieve titel: WIdM

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Michiel Devlieger, Tom Lenaerts, Michel Vanhove en Bart De Pauw

Met: Art Rooijakkers, Thomas Cammaert en Sanne Wallis de Vries

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 7 januari 2017

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Wie Is de Mol?

Met het uitvoeren van de opdrachten kunnen de kandidaten geld verdienen voor de pot. Hiervoor is samenwerken en vertrouwen cruciaal maar met de aanwezigheid van de mol, een saboteur, in de groep is dit niet gemakkelijk. Negen kandidaten, één mol, maar wie dit is weet niemand. Alleen een slimme kijker kan ontdekken waar en hoe De Mol opdrachten saboteert. Aan het eind van iedere aflevering worden alle kandidaten onderworpen aan het meest zenuwslopende onderdeel van het spel: een test met twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van De Mol. De kandidaat die het minst weet ligt uit het spel. Behalve De Mol, die hoeft nooit naar huis.

Afleveringen Seizoen 17 (2017)

1. 1. ...Zo Gedaan

7 januari 2017 (55 minuten)

De negen kandidaten en de Mol starten in een bos waar vier tickets te vinden zijn voor een helikopter die rechtstreeks naar Portland vliegt. Het is de snelste weg naar een vrijstelling. Als je die in handen hebt bij de test, weet je zeker dat je niet de eerste afvaller bent. Het spel gaat verder in Portland, hier kan het eerste geld voor de pot worden verdiend. En de vier kandidaten met de vrijstelling komen in de tweede opdracht voor een lastige keuze te staan.

2. 2. Meegaand

14 januari 2017 (55 minuten)

De verhoudingen in de groep staan vanaf dag één op scherp. Niemand lijkt de ander echt te vertrouwen. De kandidaten raken verscheurd in een verlaten papierfabriek. En dus heeft de Mol wat hij wil: verdeel en heers.

3. 3. Einde Verhaal

21 januari 2017 (55 minuten)

De kandidaten maken een uitstapje naar de kust. Ze worden gecoacht en een verrassende vuurwerkshow brengt licht in de duisternis. De frisse zeelucht doet goed. Eenmaal terug in Portland krijgt de groep een polonaise van auto's voor elkaar.

4. 4. Meer Dan Normaal

28 januari 2017 (55 minuten)

De overgebleven zeven kandidaten reizen verder naar het wilde westen. Het land van de cowboys. In de beroemdste rodeo arena van de Verenigde Staten geven de kandidaten een showtje weg. Op het platteland gaan ze op zoek naar een speld in een hooiberg. Nu maar hopen dat ze goed boeren. Op de vee-veiling komt genoeg interessants voorbij.

5. 5. Teugels in Handen

4 februari 2017 (55 minuten)

In deze aflevering gaan de overgebleven kandidaten de Oregon Trial meemaken, alwaar men ook de nodige Jokers kan vinden of smeden. Met de 'poster opdracht' valt veel binnen te halen. Uiteindelijk zal één kandidaat aan het kortste eind trekken.

6. 6. Wijzer Worden?

11 februari 2017 (55 minuten)

Om geld te verdienen voor de pot gaan de kandidaten allemaal ondergronds. Natuurlijk is er één die zich hier uitermate thuis voelt en graag het gras voor de voeten van zijn medekandidaten wegmaait, de Mol. Maar er staat veel op het spel. Dus de aanhouder wint.

7. 7. Verblinden

18 februari 2017 (55 minuten)

Met de ervaringen van vorig jaar op zak wordt de lat op het gebied van portofoonverkeer een stukje hoger gelegd en de etherdiscipline binnen de groep getest. De kandidaten schreeuwen om aandacht. Maar dat schiet niet op. Zullen ze er dan echt geen hoogte van kunnen krijgen?

8. 8. Raam Taal

25 februari 2017 (55 minuten)

De eerste twee opdrachten spreken voor zich, maar zijn zeker geen abc’tje. Vlak voor de finale staat er veel op het spel. Wie krijgt er een groen scherm en wie staat er in de finale? De Mol sowieso. Die hoeft nooit naar huis.

9. 9. Het Einde in Zicht

4 maart 2017 (55 minuten)

De kandidaten denken het te weten. Het antwoord op die ene vraag: Wie is de Mol? Alleen degene die de touwtjes in handen heeft kan rekenen op een dikke vette overwinning.

10. 10. Wie Is de Mol?

11 maart 2017 (55 minuten)

De spannende ontknoping van Wie is de Mol? Live vanuit Vondel CS in Amsterdam. Na tien weken wordt het best bewaarde geheim van Nederland dan toch echt onthult: Wie is de Mol?

avatar van Miszmi

Miszmi

Ik zal gelijk ook maar mijn eigen inbreng doen. Ik zit sinds vorige week in een ontzettende tunnelvisie. Waar ik voorheen nog zei: Jochem kan absoluut geen mol zijn, ben ik 180 graden gedraaid en ben ik er zeker van dat hij de mol is. De doorslag was voor mij een uitspraak van vorige week en een zin uit het dagboek. Tevens sprak hij in de aflevering van gisteren over 'mollega's' en laat dat ook een woord uit het dagboek zijn.

Uitspraak vorige week: "voor de vorm zit ik te schrijven, want als je de mol bent hoef je niet zoveel te schrijven"

Dagboek week 1: "Mijn mollega’s zijn klaar om te vertrekken en hebben zelfs al hun molboekje op schoot....Voor de vorm neem ook ik mijn molboekje op schoot. Shame on me."

Daarentegen zit ik nog wel met het boek "miss mole" in de aflevering van gisteren. Dit werd zo duidelijk in beeld gebracht, dat het haast wel een vrouw zou moeten zijn. In dat geval zou ik gaan voor Imanuelle, die zo fanatiek oogt, dat heb ik eerder gezien: Kees! Toen wilde ik absoluut niet geloven dat hij de mol was. Sanne zou ook kunnen, maar ik heb het idee dat zij bewust verwarring aan het zaaien is. Als laatste hou je Sigrid dan over. Met haar weet ik het niet zo goed, maar zij komt niet in mijn lijstje mollen voor.

avatar van Teunnis

Teunnis

Jochem zit soms zo slecht te acteren dat ik haast niet kan geloven dat hij de mol is (wtf was dat toneelstukje bij de receptie?). Maar ik deel je verdenking wel. Ik heb dit jaar nog geen duidelijke mol.

avatar van Miszmi

Miszmi

Klopt. Dat vond ik in de laatste aflevering ook, terwijl hij die afleveringen daarvoor veel minder zichtbaar was. Jeroen bijvoorbeeld ook, die is overal zo onzichtbaar, dat het voor mij helemaal niet uitgesloten is dat hij de mol is. Het dagboek van week 2 laat me ook een beetje twijfelen, daar staat iets in van 'van nature ben ik al manipulatief' en in dat plaatje past Jochem voor mij ook absoluut niet.