menu
Mijn Series +

Mindhunter - Seizoen 2 (2019)

mijn stem
4,16 (127)
127 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad / Drama

ontwikkeld door Joe Penhall
met Jonathan Groff, Holt McCallany en Stacey Roca

Een FBI-agent van de Elite Serial Crime Unit ontwikkelt nieuwe vormen van gedragsanalyse om seriemoordenaars en verkrachters op te pakken. Met zijn onorthodoxe aanpak weet hij vele successen te boeken. Maar tegenover elk succes staat een niet zo leuke prijs.

  1. Aflevering 1
  2. Aflevering 2
  3. Aflevering 3
  4. Aflevering 4
  5. Aflevering 5
  6. Aflevering 6
  7. Aflevering 7
  8. Aflevering 8
  9. Aflevering 9
zoeken in:
avatar van stinissen
4,5
stinissen (crew)
Seizoen 1 was erg goed dus laat maar komen.

avatar van DionneDarko
5,0
Hier verheug ik me enorm op.

5,0
Zo de eerste 2 afleveringen zitten er weer op. Wat een heerlijke serie. Deze serie heeft geen actie of spektakel nodig. De dialogen zijn weer briljant geschreven. En wat een acteurs ook.

Is seizoen 2 het vervolg uit seizoen 1? Of zijn het losstaande verhalen?

4,5
Noud schreef:
Is seizoen 2 het vervolg uit seizoen 1? Of zijn het losstaande verhalen?

Vervolg.

avatar van 3 2 1 cut
scorsese schreef:

Vervolg.

Kan ook niet anders. De seriemoordenaars zijn nog steeds actief vandaag de dag in 2019, nietwaar ?

4,5
Nu weer lang wachten op het volgende seizoen.

avatar van stinissen
4,5
stinissen (crew)
Heerlijke serie die in het grote deel over de The Atlanta Child Murders (1985) - MovieMeter.nl gaat.
De vraag is is die ook schuldig aan de kindermoorden het antwoord is ja bij 15 kinderen was er een match met de vezels van het tapijt uit het huis van Wayne Williams en bij 7 was er een match met het hondenhaar. Ik zou zeggen heropen de zaak met de huidige methodes bv DNA zul je zien dat dit klopt. Een dikke negen dus 4.5* laat seizoen 3 maar komen.

avatar van jarno1975
4,0
jarno1975 (moderator)
In tegenstelling tot de meeste vond ik dit seizoen beter dan het eerste seizoen.

avatar van 3 2 1 cut
Aflevering 5 is echt geniaal wanneer een bepaalde link wordt gelegd tussen de Tate moorden die in opdracht zouden zijn gegeven van Charles Manson en de geadopteerde zoon van Bill Tench die ook een soort opdracht heeft gegeven voor de moord op een kleuter. De woede, kwetsbaarheid en onmacht van Tench spat gewoon van het scherm af. Zijn zoon zou ook een Manson kunnen zijn. Ook zeer sterk gespeeld van Damon Herriman. Die speelt trouwens Charles Manson zowel in deze serie als Once upon a Time ... in Hollywood (2019) - MovieMeter.nl :

Damon Herriman Comments on Playing Charles Manson twice.

Ik zit wel wat verbaasd te kijken naar de rol van Anna Torv (Wendy). Daar ligt meer de focus op het lesbisch zijn in de jaren 70/80 en op de relatie die ze krijgt. Leuk enzo hoor maar de echte Wendy Carr wordt zo wat lichtelijk tekort gedaan op haar persoonlijkheid, kennis en kunde. Zij was getrouwd, moeder en meer een arts gecertificeerd psychologisch verpleegkundige.

avatar van stinissen
4,5
stinissen (crew)
jarno1975 schreef:
In tegenstelling tot de meeste vond ik dit seizoen beter dan het eerste seizoen.


Daar sluit ik me bij aan

avatar van 606
4,0
606
David Berkowitz lijkt ook weer sprekend op de echte. Ongelooflijk hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen

5,0
Geweldig, ik vond deze ook minstens zo goed als de eerste. Het privé-leven van Wendy vond ik weinig boeiend, terwijl het privé-leven van Bill wel een boeiende verhaallijn is.

Overigens schrikbarend dat men die Atlanta child murders zo laat serieus nam. Tientallen kindermoorden.

5,0
Mooi om dit gemiddelde te zien en zelfs op imdb stijgt het.

Staat zeker in de top 5 beste series die ik heb gezien tot nu toe.

1.Breaking bad
2.Sopranos
3.Mindhunter

avatar van 3 2 1 cut
Tsja, hmmm, ik weet niet.. ?

Absoluut een serie met zeer goede momenten maar ik ben nu bij aflevering 7 en ik heb al zo’n drie afleveringen het gevoel dat ik steeds naar hetzelfde zit te kijken. En in serie 1 was er, in mijn ogen, wat meer variëteit in de seriemoordenaars en het profileren van de verschillen/overeenkomsten van die seriemoordenaars. Ook wordt er in deze tweede serie meer een lichtelijk Hollywood 2019 diversiteit sausje over heen gegoten. Ook is er een fixatie op Atlanta en wordt het meer een langdurige CSI aflevering

Het verhaal rondom de geadopteerde zoon van Tench heeft op zich wel een mooie link met opgelopen jeugdtrauma’s van seriemoordenaars maar ik weet het nu ondertussen wel dat Tench zich steeds maar moet haasten.
Het privé leven van Wendy leidt af. Wel bijzonder om te zien dat zij, in haar werk, wordt gefrustreerd om zich te ontwikkelen in haar andere kwaliteiten (naast de analyses) waar ze toch echt heel goed in is !

Het lijkt wel alsof deze tweede serie van alles rondom seriemoordenaars wil laten zien maar omdat ze niet echt een keuze kunnen maken valt het steeds in herhalingen. Maar goed, ik moet nog een paar andere afleveringen zien. Wie weet..

avatar van DionneDarko
5,0
Waanzinnig weer!

avatar van jacobine_rodijk
4,0
3 2 1 cut schreef:
Ook wordt er in deze tweede serie meer een lichtelijk Hollywood 2019 diversiteit sausje over heen gegoten.

Waar?

avatar van 3 2 1 cut

Mooie vraag die ook redenen tot discussie zou kunnen geven. In meerdere series heb je de inbreng van de huidige diversiteit cultuur. Dat houdt in dat er meer aandacht besteed wordt aan groepen mensen met betrekking tot bv. homoseksualiteit. Wendy Carr wordt hier neergezet als lesbienne. In werkelijkheid was deze vrouw dat niet maar er wordt wel flink de nadruk opgelegd in de serie. Waarom doet men dat hier ?

Diversiteit in de samenleving is ook de profilering van mensen met een Afrikaanse achtergrond. En de daarbij behorende boosheid richting het verleden van onderdrukking en ongelijkheidsbehandeling door de blanke mens. Daar wordt hier ook flink aandacht aan besteed. Daar zit zeker een kern van waarheid in die ook gezien mag worden. Dat gebeurt ook zeker in Mindhunter. De boosheid van de moeders van de Atlanta Killings is rechtvaardig maar het zijn wel herhaaldelijke zetten in de serie waarvan ik, persoonlijk, zoiets heb dat het een eenzijdige boodschap is gevuld met boosheid richting de blanke mens. Ik begrijp absoluut deze boosheid maar..

Ik kom dat in veel series en films tegenwoordig tegen. En dat creëert eenzijdigheid. Die eenzijdigheid leidt, in mijn ogen, tot de huidige irritaties van bepaalde bevolkingsgroepen die tegen elkaar worden uitgespeeld. En ik ben juist meer van de gelijkwaardigheid. Diversiteit, prima, goed zelfs maar kom tot het ‘met elkaar in gesprek gaan’ i.p.v. het steeds laten zien (of zwaar benadrukken) van de ongelijkheid en de boosheid die daar achter zit. En dat gebeurt, in mijn ogen, teveel vanuit de series uit de VS. In Mindhunter vind ik dat een ‘lichtelijk overgoten sausje’ zoals ik al eerder schreef. Dat geeft aan dat ik tegenwoordig deze boodschap irritant vind worden en zelfs bepaalde series ga bekijken met een achterdochtige blik. De laatste serie, als voorbeeld, die ik echt daarom niet afgekeken heb was Another Life - Seizoen 1 (2019). De allerbeste serie die juist wel de gelijkheid en diversiteit daarin op een zeer positieve manier uitdraagt is, in mijn ogen Star Trek - Seizoen 1 (1966-1988) en de vele spin-offs daarvan.

Terugkomend op deze Mindhunter geniet ik enorm van de acteerprestaties (hoog niveau) en de settings die zeer goed de sfeer van de jaren ‘70’ en ‘80’ laten zien. Dat mag zich van mij laten doorzetten tot de dag van vandaag hoe jammer het dan ook is dat seriemoordenaars vandaag de dag nog steeds bestaan. Een naar trekje van de mensheid maar blijkbaar wel behorend in onze wereldcultuur.

avatar van 606
4,0
606
De nadruk op de Afrikaanse mensen is er omdat het zo in die tijd was. De kkk en de vermoorde Afrikaanse kinderen, ja dan kan het ook bijna niet anders. De lesbienne gebeuren is misschien wel een bewuste keus van de echte Wendy geweest om zo buiten de schermen te blijven, ze wil misschien wel soort van anoniem blijven met haar gezinsleven. Zo denk ik tenminste, aangezien de rest ook een andere naam heeft.3 2 1 cut

avatar van 606
4,0
606
Verder ben ik erg benieuwd naar de ontwikkelingen omtrent Brian, is hij gebasseerd op een echt bestaand persoon? En natuurlijk wil ik graag meer zien over de ene man vermoedelijk de BTK Killer, de man met de snor, die je zowat elke aflevering eventjes ziet. Verder is het rond de Atlanta killings een moeilijke zaak zeg, die Wayne is echt een enge gast. En snap goed dat het lang geduurd heeft. Wel sneu dat einde voor Bill.

5,0
606 schreef:
Verder ben ik erg benieuwd naar de ontwikkelingen omtrent Brian, is hij gebasseerd op een echt bestaand persoon? En natuurlijk wil ik graag meer zien over de ene man vermoedelijk de BTK Killer, de man met de snor, die je zowat elke aflevering eventjes ziet. Verder is het rond de Atlanta killings een moeilijke zaak zeg, die Wayne is echt een enge gast. En snap goed dat het lang geduurd heeft. Wel sneu dat einde voor Bill.


Volgende seizoen zal wel over de BTK gaan en hoe ze hem kunnen pakken. Verder verwacht ik dat Bundy dan ten toneel verschijnt. Dat je af en toe stukjes ziet zoals nu bij de BTK. In seizoen 4 zal het wel all the way Bundy worden .

avatar van Kasparovski
4,5
Wat een kwaliteitsserie is dit toch, ze doen er voor mij dit seizoen gewoon nog een schepje bovenop. De twee ingrediënten voor dit succes: Lekker beklemmend, grauw sfeertje wat je snel in zijn greep weet te krijgen en eigenlijk niet meer loslaat. En heerlijke scherpe dialogen met als absolute hoogtepunt Het interview met Charles Manson in aflevering 5. Echt fantastisch schrijfwerk en performances, het is bijna eng hoe realistisch hij wordt neergezet..

Ik denk dat dit seizoen voor mij nog wat beter werkt dan het eerste omdat er wat meer een rooie lijn in zit. Namelijk de Atlanta child murders-zaak, waar het eerste seizoen voor mij misschien nog net iets teveel van de hak op de tak was en naar het einde toe wat focus leek te verliezen.

Ook het privéleven van Bill vind ik de serie, en in het bijzonder zijn personage, wat meer diepgang geven. Wat ik dan weer wat minder geslaagd vind is het privéleven van dr. Wendy. Het had niet echt een connectie met de thematiek van de serie en was vooral niet zo interessant voor mij. Bovendien eindigde het ook nogal onlogisch en abrupt. Ik snap dat ze ook dit personage wat meer willen uitdiepen, maar dit is voor mij niet helemaal de manier.

Maar goed, zo prominent is dit laatste gelukkig ook weer niet aanwezig en was voor mij zodoende niet meer dan een wat slordige kanttekening in een verder erg mooi boek

avatar van Jordy
4,0
Vond het weer erg goed, maar gaat langzaamaan wel steeds iets meer richting een "standaard" serie over het pakken van seriemoordenaars. In tegenstelling tot het het onderzoeken, het in kaart brengen, van het eerste seizoen. Ook waren niet alle privéperikelen even interessant. Toch wel weer een krappe 4* waard.

avatar van brawljeff
4,0
Heerlijk sfeervolle serie, waarin de invloeden van David Fincher constant zichtbaar blijven. De Atlanta zaak wist mij tot het einde te boeien en ook de interviews aan het begin van het seizoen leverden weer steengoed acteerwerk. 0,5* aftrek voor Nancy en 0,5* aftrek voor Brian, wat een vervelende personages zijn dat zeg.

5,0
brawljeff schreef:
Heerlijk sfeervolle serie, waarin de invloeden van David Fincher constant zichtbaar blijven. De Atlanta zaak wist mij tot het einde te boeien en ook de interviews aan het begin van het seizoen leverden weer steengoed acteerwerk. 0,5* aftrek voor Nancy en 0,5* aftrek voor Brian, wat een vervelende personages zijn dat zeg.


Nancy oke dat begrijp ik wel. Maar brian vind ik juist heel veel toevoegen. Je voelt gewoon altijd dat sfeertje van: ze weten dat het een mogelijke psycho kan worden maar niemand durft het echt te zeggen.

avatar van brawljeff
4,0
Kossie123 ik snap wat je bedoelt, maar ik vind die persoonlijke gezinsproblemen in dit soort series nooit zo boeiend. Leidt mij teveel af van het echte verhaal en ik vind dat Bill zich op deze manier als personage op een negatoeve manier ontwikkelt.

avatar van stinissen
4,5
stinissen (crew)
brawljeff schreef:
Kossie123 ik snap wat je bedoelt, maar ik vind die persoonlijke gezinsproblemen in dit soort series nooit zo boeiend. Leidt mij teveel af van het echte verhaal en ik vind dat Bill zich op deze manier als personage op een negatoeve manier ontwikkelt.


Dat vind ik juist nu weer wel leuk.

avatar van james_cameron
4,0
Niet zo goed als het eerste seizoen helaas, met vooral naar het einde toe een paar erg langdradige en eentonige afleveringen, maar bij vlagen toch wel weer geweldig. Visueel steekt het allemaal prachtig in elkaar, zelfs wanneer er weinig tot niets gebeurt zit je nog ademloos te kijken, en het akteerwerk is subliem. De introductie van zwaargewichten als Son of Sam en Charles Manson pakt ook fascinerend uit. Het smaakt in ieder geval nog steeds naar meer, dus kom maar op met seizoen drie.

4,5
Fenomenaal tweede seizoen. De cinematografie en het acteerwerk zijn wederom fantastisch, maar de grootste kracht zit hem in de dialogen. Die zijn meesterlijk goed geschreven.
En laten we ook de spaarzame maar voortreffelijk gekozen soundtracks niet vergeten.
De openingsscene van de tweede aflevering bijvoorbeeld: mede door Roxy Music's prachtig verontrustende In Every dream home a hardache is deze scene van 'n morbide en onheilspellende schoonheid.

avatar van peterjames777
4,5
Heerlijk seizoen. Ik vind het verassend hoe subtiel dit is. Dialogen zijn niet flashy, geen bombast, weinig clichés. Zelfs de hoofpersonen zijn allemaal een beetje saai.
Maar dit alles maakt het juist zo goed. Rauw, realistisch en menselijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:19 uur

geplaatst: vandaag om 01:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.