menu

Film / Video on Demand / Videoland

zoeken in:
avatar van Zavo
Vandaag op teletekst:

KATWIJK Filmverhuurbedrijf Videoland stopt waarschijnlijk dit jaar al met de levering van videobanden.De marktleider verhuurt inmiddels 90 procent van zijn films op dvd.Bij brancheorganisatie NVDO (onder meer Moviemax,Filmclub en Stervideotheken) ligt dat percentage op 80 tot 90.

Ongeveer 70 procent van de consumenten heeft nu een dvd-speler.De eerste dvd lag rond 1997 in de schappen.De opkomst ging snel door de betere kwaliteit van het beeld en een agressieve marketing.

De opvolgers van de dvd dienen zich al aan.Filmstudio's willen hd-dvd en Sony en Philips minidisk Blueray uitbrengen.

Goed of slecht nieuws? Mijn buurtvideotheek is er een aantal maanden geleden al mee gestopt en dat heeft goed uitgepakt, ze hebben nu meer ruimte voor dvd's en hebben zelfs een paar Kurosawa's aangekocht.

avatar van Hannibal
Zavo schreef:

Goed of slecht nieuws?

Goed nieuws! Weg met de videobanden! Meer plaats voor DVD, en dus meer keuze. Mensen die nu nog geen dvd speler hebben zullen ook geen film-liefhebbers zijn, en dus ook nauwelijks de zgn. "videobanden" huren.

avatar van Zavo
Nadeel is misschien dat sommige oudere films nog moeilijker te vinden zijn, maar ja daarvoor ga je toch naar de 'betere videotheek'.

Diesel
Slecht nieuws.

Video bevalt me nog steeds erg goed..

Art
Ik huur nog regelmatig videobanden omdat simpelweg niet alle films uit zijn op dvd en omdat mijn videotheek niet alle films op dvd heeft. Ik vind het pas goed nieuws als ze alles kunnen vervangen op dvd. Is dat niet het geval vind ik dat je een kleine collectie videobanden moet behouden in de videotheek

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Oude films vond ik toch al nooit bij Videoland. Daar denken ze dat ik met een oude film Memento bedoel. In mijn vestiging ligt dan ook helemaal niets wat niet ook op DVD te huren is.

De cinematheek houdt gelukkig videobanden waar nog geen DVD-vervanger voor is gewoon in de collectie. Maar video's aanschaffen doen ze daar ook (bijna) nooit meer.

avatar van kos
kos
Art schreef:

Ik vind het pas goed nieuws als ze alles kunnen vervangen op dvd. Is dat niet het geval vind ik dat je een kleine collectie videobanden moet behouden in de videotheek
Eens .

Hmm, hoewel ik niet bij videoland ga huur/koop ik regelmatig nog een video bij de videotheek.
De 2de hands videobanden zijn te koop tegen 2.5 euro en huren is 3.20 dus regelmatig koop ik er eentje en dan heb ik die ook weer.
Ik doe trouwens voorlopig nog al mijn opnemen met videobanden (wat toch wel redelijk veel is).

Maar ja het moet toch ooit gaan gebeuren en het einde is wel dichterbij aan het komen.

avatar van moviefreak#1
Ik voel nog goedkopere ex-rentals aankomen
Sinds de DVD's echt hebben gewonnen van de video's haal ik die dingen toch al nagenoeg gratis en dat bevalt me prima dus wat mij betreft mogen ze hun rommel ex-rentals bij mij komen droppen

avatar van ThaMovieVoter
De dvd heeft echter ook geen lang leven meer te lijden.

avatar van Zavo
Ik denk het wel. Nieuwe apparatuur zal in ieder geval backwards compatible zijn en dvd's af kunnen spelen.

avatar van Jordy
Bovendien denk ik dat Jan met de pet niet zit te wachten op betere kwaliteit dan dvd.

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Precies. Die opvolger wordt net zoiets als SACD. Voor freaks die nog beter beeld en nog beter geluid willen. Maar ik denk niet dat het een groot massasucces zal zijn.

avatar van ThaMovieVoter
Het zal denk ik niet alleen maar om het beeld en geluid gaan, ook de compactheid. Alles moet tegenwoordig 'steeds kleiner'.

avatar van Chainsaw
Diesel schreef:

Slecht nieuws.

Video bevalt me nog steeds erg goed..

Mee eens.

starbright boy schreef:

Precies. Die opvolger wordt net zoiets als SACD. Voor freaks die nog beter beeld en nog beter geluid willen. Maar ik denk niet dat het een groot massasucces zal zijn.


Die speciale DVD uitvoeringen zijn er toch? Met meer beeldlijnen ofzo? Kan even niet op de naam komen. Maar zo'n succes is dat ook niet geweest!

avatar van BoordAppel
Superbit? Dat verschil zie je volgens mij ook alleen maar als je een tv van 4 bij 3 hebt van duzend miljoen euro. Geen wonder dat geen hond die dingen koopt.

avatar van Brooklyn
Wat Art zegt klopt natuurlijk wel. Heel veel films vind ik in de videotheek wel op band en niet op DVD. Zolang dit bestaat moet dit niet gebeuren. En ik heb ook niks tegen de videoband, jeugdsentiment.

FisherKing
Brooklyn schreef:

Wat Art zegt klopt natuurlijk wel. Heel veel films vind ik in de videotheek wel op band en niet op DVD.
Tenzij die videotheken al hun videobanden eruit doen.

BoordAppel schreef:

Superbit? Dat verschil zie je volgens mij ook alleen maar als je een tv van 4 bij 3 hebt van duzend miljoen euro. Geen wonder dat geen hond die dingen koopt.


Superbit ja...dat was hem! Maar dat is ook zo iets.. De kwaliteit moet dan zogenaamd beter zijn? IK heb niets meer van die dingen gehoord! Videobanden waren soms ook beroerde kwaliteit, daar hoorde je in 20 jaar geen mens over klagen!

Alleen de freaks zullen warmlopen voor nog beter dvd's!

In Film > Algemeen > Boete bij Videoland:

Ik heb ff een vraag en zou graag wat advies en jullie mening willen.

Ik heb enige tijd geleden een dagfilm gehuurd bij de videoland.
nu dacht ik dat mijn vrouw deze de volgende dag had weg gebracht en zij dacht weer dat ik de film had weg gebracht.
dus er is nooit een woord over gerept.

Maar wat bleek 53 dagen later!!! de DVD was achter het dressoir gevallen. dus ik meteen netjes met de dvd terug naar de winkel en verhaal uitgelegd, maar ik moet van de videotheek gewoon de boete van 53 dagen betalen, a 4 euro per dag/
dus totaal 212 euro voor 1 film.
Ik kan me op zich wel voorstellen dat ik een boete moet betalen, maar niet zo hoog, ik heb ook aan de videoland gevraagd of ze niet tegemoet willen komen in de boete, maar dit kon volgens hun niet.

Nu heb ik ze gevraagd waarom ik niet een herinnerings kaartje heb gehad, want dan zou er wel een lampje bij mij gaan branden en dan zou ik de dvd thuis alsnog zoeken, maar ik kreeg als antwoord, dat ze normaal wel bellen, maar nu met de vakantieperiode niet.
wat ik eigenlijk een raar verhaal vind.

ik heb in het verleden toen ik in een ander dorp woonde wel eens een film te laat ingeleverd en je kreeg na 1 week gelijk een kaartje thuis, als herinnering dat je de gehuurde materialen terug moest brengen.

wat vinden jullie, moet ik de boete betalen, ik vind dat videoland aan de ene kant best nalatig ook is geweest (neemt ff niet weg dat ik gewoonweg eigenlijk de dvd op tijd had moeten inleveren, maar ja ik dacht dat deze al was ingeleverd). Als zij mij nou gewoon een kaartje hadden gestuurd dan had ik dit gezeik nou niet, ik vind dat je dat wel naar je klanten toe mag doen, een beetje service???

hinie
Vind dit ook een raar verhaal.
Ze wisten dat jij die dvd gehuurd had, waarom dan niet even aan de bel getrokken?
Wat als jij nooit iets hat laten weten? Volgens mij wisten ze zelf niet eens meer dat jij die dvd had. Vind het een raar verhaal dat ze met de vakantieperiode niet aan de bel trokken.
Dit is ook geen reclame voor hunzelf.

Stuur eens een mailtje naar de consumentenbond, zou ik zeggen. Daar zijn zaken als Videoland niet zo blij mee. Heb zo al meerdere malen dingen voor elkaar gekregen (al is het alleen maar door te dreigen met de consumentenbond).

avatar van DieGo
Ik zou het eerst eens via het hoofdkantoor proberen, lijkt me sterk dat ze voet bij stuk zullen houden. Hier zijn wat gegevens van ze: Telefoon: 071-4092222
E-mail: [email protected]

avatar van Knisper
Ik zou de dvd gewoon op de stoep achterlaten.

avatar van Iketes
Belachelijk, gewoon niet betalen en zonodig gewoon naar de consumentbond gaan inderdaaad..

veron35
Ik zou dus echt niet betalen.

Inderdaad belachelijk. Zeker niet die boete gaan betalen. Waarschijnlijk staan ze er financieel slecht voor en willen ze jou gebruiken om positief af te sluiten deze maand.

avatar van Jordy
Toen ik bij (een) Videoland werkte was het altijd de gewoonte om dit soort gevallen met een paar tientjes boete af te doen. Vooral aangezien ze zelf in gebreke zijn geweest door niet eerder te melden dat de dvd zoveel te laat was.

avatar van kos
kos
212 euro .

Ik zou vragen waar de verborgen camera verstopt zit.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:07 uur

geplaatst: vandaag om 21:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.