• 158.054 films
  • 9.626 series
  • 28.728 seizoenen
  • 607.268 acteurs
  • 352.938 gebruikers
  • 8.842.180 stemmen
Avatar
 
banner banner

SpongeBob SquarePants (1999-2023)

14 seizoenen
3,37 136 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titel: SpongeBob

Status: Terugkerende show

Genre: Animatie / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Stephen Hillenburg

Met onder meer: Tom Kenny, Bill Fagerbakke en Rodger Bumpass

IMDb beoordeling: 8,2 (106.932)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zaterdag 1 mei 1999

Eerst uitgezonden op: Nickelodeon (Verenigde Staten)

Plot SpongeBob SquarePants

Diep in de oceaan, in het stadje Bikinibroek, woont een zeespons genaamd SpongeBob SquarePants. Hij heeft de vorm van een schuurspons, is felgeel van kleur en heeft gaten over zijn gehele lichaam. Zijn standaard outfit bestaat uit een bruine broek, een rode stropdas, een paar witte sokken en zwarte lakschoenen. Hij woont in een ananas samen met zijn huisdier, de katachtige zeeslak Gerrit. SpongeBob werkt als chefkok in het beroemde restaurant 'De Krokante Krab'. SpongeBob is van jongs af aan boezemvrienden met Patrick Ster, een niet al te snuggere zeester, die woont onder een ronde rots, twee huizen naast SpongeBob. De buurman van zowel SpongeBob als Patrick is de inktvis Octo Tentakels, een veelal chagrijnig en saai persoon, die zich met grote regelmaat dood ergert aan zijn hyperactieve buren, maar ook over het algemeen over alles wat te klagen kan hebben.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

SpongeBob Squarepants (stemrol)

Patrick Star (stemrol)

Squidward (stemrol)

Mr. Krabs (stemrol)

Sandy Cheeks (stemrol)

Flying Dutchman / Dutchbomb / Atomic Dutchman (stemrol)

Mrs. Puff (stemrol)

Plankton (stemrol)

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over SpongeBob SquarePants

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

  • 566 berichten
  • 291 stemmen
vrijdag 22 januari 2016
SpongeBob SquarePants seizoen 1 Geweldig om die plotomschrijvingen te lezen en vrijwel elke aflevering te herkennen Dit werd natuurlijk ook aan de lopende band uitgezonden op Nickelodeon, dus ik heb volgens mij, wat de eerste twee seizoenen betreft, alles wel gezien. Het was niet zo dat ik een groot fan van SpongeBob was; de ene aflevering beviel me beter dan de andere. Toch keek ik deze serie in de regel altijd met plezier. Met name de interactie tussen Octo en SpongeBob/Patrick zorgde vaak voor leuke momenten. 3,5* kan ik er zeker aan kwijt.
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 1110 berichten
  • 532 stemmen
zaterdag 29 augustus 2020
SpongeBob SquarePants seizoen 1 Best wel een aardige beschouwing over waarom de spons nog altijd populair is: SpongeBob: How Children Changed - YouTube