menu

Fifty Shades of Grey (2015)

Alternatieve titel: Vijftig Tinten Grijs

mijn stem
2,25 (923)
923 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Romantiek
125 minuten

geregisseerd door Sam Taylor-Johnson
met Dakota Johnson, Jamie Dornan en Eloise Mumford

Anastasia is net afgestudeerd aan de universiteit, samen met haar beste vriendin Kate. Terwijl Kate aan de slag gaat bij een lokale krant, komt Anastasia moeilijk aan de bak met haar universitaire graad en besluit ze een baan aan te nemen in een bouwmarkt. Op een dag vraagt een zieke Kate haar om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Een succesvolle entrepreneur en miljardair. Het blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=f3723BUmEXc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van cordiacovens
1,5
Ik kan mij prima voorstellen dat Fifty Shades of Grey goed werkt als boek. De geest is vrij om te fantaseren wat het wil en dit boek kan je op je eigen manier interpreteren. Wat je op het witte doek ziet is echter iemands anders interpretatie van dit boek, en dat zal de bezoekers toch ook best afschrikken de volgende twee films te willen zien toch? De seksscènes zijn niet boeiend genoeg om te verhullen dat het verhaal nergens over gaat, dat de dialogen tenenkrommend zijn en de karakters zo stereotype mogelijk zijn. Fifty shades of awful.

'Fifty Shades of Grey' Recensie - Filmtakers

avatar van kostaboda
4,0
Net geweest en man man wat een mooie film
de intensie was zeker aanwezig en er zit ook nog een aardige stukje humor in.

Naar alle negatieve verhalen met lage moed naar de bios maar vond het super meevallen.vandaar de 4*
moet wel even meegeven dat ik de boeken nog niet heb geleze

avatar van M.Goodkat
3,0
Tijdje geleden sinds ik nog een reactie heb geplaatst,nota bene een persoonlijke mening over de film.

Verplicht de film gaan zien met mijn partner met valentijn,had alles gepland en konden kiezen tussen Kingsman of 50 Shades of Grey,ik natuurlijk,de naiveling zei dat zij mocht kiezen en natuurlijk moest ze niet 2 keer erover nadenken,dus 50 Shades..
Allereerst een cinema zaal vol met koppels of hitsige vriendinnen die al reeds in hun menopauze zijn en de hele vertoning niet konden stoppen met lachen met alle 'jokes' die werden gezegd,ik nam de film sowieso niet serieus dus vond ik het ook niet zo erg.

Allereerst de pluspunten van de film;

-Soundtrack; De soundtrack is magnifiek,met Beyonce,Ellie Goulding en The Weeknd met de 'theme' van de film, de soundtrack is gepast voor de film,het is quasi mysterieus en lokt je voor meer.
In ieder geval,kan ook goed zijn dat sommige mensen de soundtrack rommel vonden maar voor mij eigenlijk de grootste toppunt van de film.

-Cinematografie; 2de grootste pluspunt van de film, de hele film draagt een 'grijs' tint mee wat ook in feite een beetje past,je kunt ook direct zien dat er een serieus budget gegaan is aan de kwaliteit van de film om het AAA+ eruit te laten komen,prachtige shots van Seattle enzovoort,gewoon top!

Minpunten;

- Acteerprestaties/Chemie; Alhoewel ik de film niet serieus nam van de eerste minuut en ook zelf de boeken niet heb gelezen vond ik totaal geen chemie of passie tussen Christian Grey en Dakota-Johnson,nu ik weet niet of het de bedoeling was om Anastacia 'awkward' uit de hoek te komen maar ik vond haar acteerprestaties tergend op momenten.
Ook het feit dat je 2 relatief onbekende acteurs neemt is misschien een factor, Jamie Dornan speelde in Marie-Antoinette en Dakota-Johnson in Need for Speed maar misschien was het beter geweest om een casting te doen met acteurs die beter op elkaar ingespeeld zijn.

-Storyline; de verhaallijn zelf is flinterdun,ik weet het,er zijn 3 boeken en mijn partner zelf heeft ook gezegd dat er meer antwoorden worden gegeven in de 2 en 3 boek maar de film leunt nogal hard op de sexscenes ipv in de achtergrond te duiken van de hoofdpersonages.

In ieder geval,ik vermoed zeker dat er een tweede deel gaat komen,tegen de tempo dat het aantal mensen de film gaat kijken,meestal uit nieuwsgierigheid, gaat de film een knotsgekke 250 miljoen dollar omzet maken met een budget van 40 miljoen.

Ik zou de film zelf niet zozeer aanraden aan iedereen,neem het in ieder geval niet serieus,maar kijk het gewoon uit nieuwsgierigheid.


3.0/5.0*

2,5
Hoi iedereen, Gisterenavond dus geweest met mijn man. Zaal gevuld met clubjes vrouwen en zeker een toch ook een groot aantal stelletjes. Het eerste half uur daarom ook erg veel gegiegel in de zaal. Muziek was echt erg goed van deze film, beelden vanuit de zweegvliegtuig en helikopter ook zeker mooi neergezet. Er zat toch wat humor in de film wat ook zeker wel leuk was. Dakota en Jamie speelde het erg goed. Lijkt mij als acteur geen makkelijke rol om te spelen. Het einde vond ik (net zoals het boek deel 1) erg rot maar.. ik kon bij het boek gelijk naar deel 2 gaan en bij de film dus niet. Toch kleeft er een maar aan van mijn kant. Als je de boeken leest, zoals ik heb gedaan, dan maak je er toch een eigen verhaaltje van en dat is bij de film echt wel ff anders naar mijn persoonlijke mening. Ik ga eerlijk zijn maar voor mij toch te heftig. Mijn innerlijke godin is dan misschien toch te braafjes hihi. Voor degene die nog gaan, veel plezier!

avatar van Ebella
4,0
Ik heb denk ik een iets andere mening dan de meeste mensen. Als je benieuwd bent naar mijn kijk, kun je mijn review op de website van Ebella.nl lezen. Fifty Shades of Grey is voor mij namelijk een heerlijke romantische film. De seks hoorde bij deze film, zoals seks bij iedere relatie hoort. Ik ben er zelf nog steeds van overtuigd dat je daarin een eigen zoektocht hebt, wat bij jou past en wat jij fijn vindt. Voor de een is dat standaard in bed, voor de ander is dat aan boeien vastgeketend en slaan met een zweep. Dat je deze ontdekkingstocht zelf kunt maken door een film zoals deze, dat moet alleen maar toegejuicht worden vind ik!

Volledige recensie vind je hier: Recensie Fifty Shades of Grey

avatar van John Lee Hooker
2,5
Ik vond het eigenlijk direct al - vraagtekens boven het hoofd opschuddend - hoe Anastasia daar compleet verloren het kantoor binnenstapte. Helemaal geen eigen input en volledig onder de indruk van een of andere miljardair. Dit was geen al te beste opening. In wezen is het plot wel een keer wat anders dan anders: de ene heeft alleen maar behoefte aan informeel beetnemen terwijl de ander liever een normale relatie tegemoet gaat. Dit levert zo best interessante confrontaties op. Ik vond het alleen niet heel erg aangenaam om steeds weer die 'intieme' privé momenten door te moeten nemen zonder al te veel ontwikkeling. Nu hoeft er van mij echt niet altijd veel te evolueren, integendeel, ik kan het vaak juist waarderen als er op een laidback wijze toch iets boeiends wordt neergezet. Maar Christian had letterlijk en figuurlijk iets te vaak de touwtjes in handen. Ik had liever wat meer ruzies, bedenkingen en twijfels willen waarnemen. Overigens vond ik het een beetje vreemd hoe ze in twee scènes de namen van elkaar uitspreken wanneer Anastasia in de lift staat en de deur daarna meteen dicht gaat.

avatar van voskat
2,0
Ik had een brave film verwacht... maar zó braaf??
Goed gelachen wanneer het dametje na drie zachte tikjes zowat uit haar dak gaat. Meer gebeurt er ook niet echt in de film qua SM.
De finale is dat ze zowaar zes klapjes op d'r kont krijgt, wat blijkbaar het heftigste is wat meneer Grey te bieden heeft. Bizar.

Ik vond Grey bij vlagen aandoenlijk. Die is niet voor niets de enige die in deze film nog een beetje gedomineerd wordt.

Verder ben ik er nog niet helemaal uit of deze film nou van zichzelf zo hilarisch is... of de hysterische reacties erop. Hoe dan ook een vermakelijk avondje.

avatar van très joliette
4,0
Ik was positief verrast door de uitvoering van deze film. Na de boeken gelezen te hebben vroeg ik me af hoe ze het verhaal zouden vertalen naar beeld.
Natuurlijk is het minder goed dan het boek, waarbij je zelf een beeld creëert van de personages en waarin uitgebreide details naar voren komen. Grey was geen vertaling van mijn eigen creatie, al vond ik Anastasia wel ontzettend goed gecast.
Ja ik miste opbouw en diepgang in hun relatie die in het boek wel geboden wordt.
De dialogen waren helaas slecht uitgewerkt in de film, tot af en toe een kleine ergernis over het alweer bijten op een lip aan toe.

Echter vind ik het een kleine revolutie. Alleen al daarom krijgt deze film een hoog stemaantal van mij.
De lijn tussen seks en porno is dun en deze lijn vind ik in deze film ontzettend mooi getrokken. Af en toe een beetje te voorzichtig misschien, maar het heeft ook weinig voorbeelden van films van hoe ver je kunt gaan. Het bleef sensueel op ieder moment. Ik vond het nergens te ver gaan, maar wel net ver genoeg.
Nee het vertaalt niet alle seks uit het boek, maar dat is ook niet nodig. Dat is nu eenmaal het verschil tussen schrift en beeld. Ik vind dat ze gekozen hebben voor een mooie vertaling. De relatie tussen Grey en Anastasia staat centraal, niet de seks.

Het is hopen op wat sterkere dialogen in deel 2 en dan kan ik alleen maar aanraden om deze film(s) te bekijken. Oke, aan vrouwen dan. Ik ben benieuwd wat het begin van dit nieuwe genre (voor vrouwen) teweeg brengt.

avatar van wwelover
1,5
Ergens zit er nog wel een redelijk verhaal verscholen volgens mij in deze film, maar deze wordt volledig ondergesneeuwd door de dramatische dialogen, gebeurtenissen en natuurlijk de seks. Echt ruig is het niet, heb het boek niet gelezen, maar daar is het volgens mij wel wat extremer geportretteerd. En om nou te zeggen dat er overtuigend wordt geacteerd? Nou nee. Ik had nog wel redelijke verwachtingen van Dakota, maar buiten een leuk koppie heeft ze niks te bieden deze film en met name in het begin was Dornan gewoon ronduit slecht. Het is nog wel aardig gefilmd, maar naar een tijdje werd het wat eentonig.

1.5*

avatar van blurp194
0,5
Verschrikkelijk.

Halverwege kreeg ik het idee dat het screenplay van de film door een wiskundige geschreven is (waarmee ik wiskundigen eigenlijk verschrikkelijk beledig, waarvoor excuus). Elementen uit het boek komen wel terug, maar zonder ook maar iets van de karakters of de context, of iets wat in de verte voor een behoorlijk verhaal kan doorgaan. Van geloofwaardige aantrekking tussen de twee hoofdrollen is geen enkele sprake. Dornan weet op geen enkele manier iets van een succesvolle verknipte zakenman uit te stralen. Johnson komt dan misschien nog wel over als suf tutje, maar zonder dat daar ook maar in de verte een mooie vrouw onder verstopt zit. Van de porno krijg ik het niet warm of koud - zelden zoiets on-opwindends gezien.

Ongeveer het enige wat klopt zijn de auto's en de helikopter. Geen punten voor.

avatar van Marlyvk
1,5
Het boek is ongetwijfeld beter dan de film. Zo mis ik in de film de psychologische diepgang. Ik weet dat de boeken en de film bekend staan om hun seksuele scènes. Natuurlijk speelt het een belangrijke rol, maar als je het aan mij vraagt draait daar het verhaal helemaal niet om. Juist de psychologische kant vind ik interessant, maar wellicht wordt dat in de komende delen beter ontplooit.

Verder is de casting voor Mr. Grey echt enorm slecht. Die man voldoet gewoon echt niet aan het beeld dat vrouwen hebben van de perfecte man.

Acteerkwaliteiten van alle acteurs vind ik ook ver onder de maat. Alle zinnen kwamen eruit alsof ze gewoon uit het hoofd geleerd waren. Of het moet komen doordat ik de boeken heb gelezen en delen tekst heel bekend voor mij waren.

Wat betreft beelden en muziek vind ik de film wel mooi om naar te kijken.

Samengevat: een aardige film als je niet met de boeken bekend bent, maar het is zeker geen film van hoogstaand niveau. Ik werd er in ieder geval niet warm of koud van.

avatar van stinissen
1,0
stinissen (crew)
Vreselijke a seksuele film met ook nog eens doorsnee acteurs laat staan dat ze sexy of mooi zijn met als het dieppunt Dakota Johnson die niet sexy , mooi , wulps of rondborstig is om van die vreselijke zeik stem ( die zo genaamd lust opwekkend moet zijn) maar te zwijgen. Na het zien van deze draak van een film heb je bijna weer viagra nodig om in de stemming te komen. Zelden zo een on-opwindende film gezien. Vooral omdat de makers van de film gingen voor een erg uitdagende film.............

avatar van james_cameron
3,0
Een soort kinky update van Pretty Woman, al lijkt de film qua opbouw ook wel verdacht veel op Twilight. Maar dan met zweepjes en handboeien in plaats van vampiers en weerwolven. Bij elkaar gejat dus, maar de film is gelikt in elkaar gezet, beschikt over degelijke akteurs (vooral Dakota Johnson is een leuke verschijning) en heeft een hippe soundtrack. Het eerste uur is zeer onderhoudend en vaak best grappig, maar het tweede begint herhaaldelijk te slepen. Het voorspel is dus weer eens interessanter dan de climax. De seksscènes zijn natuurlijk vrij preuts en conservatief in beeld gebracht, maar ach, voor een grote studiofilm valt het allemaal best mee.

avatar van wibro
1,0
Om 8 uur begonnen met het bekijken van deze veelbesproken film en met talrijke onderbrekingen de film ruim 4 uur later afgekeken. Dit zegt natuurlijk al genoeg van wat ik van deze "uitdagende" film vind. Laat ik maar eerst met het positieve beginnen. Die Anastasia zag er in ieder geval lekker uit. Ze keek best wel geil uit de ogen en ze was nog eens intelligent ook. Ja, ik houd wel van dit soort vrouwen. Ik vond het in ieder geval zeer aangenaam om haar te zien. Maar dat was het dan ook, want verder valt er niets positiefs meer te vermelden. Integendeel zelfs. Deze BDSM - waar was die BDSM - film die bovendien veel te lang duurde heb ik ervaren als slaapverwekkend (Gaap), slecht geacteerd en gezien het onderwerp als ontzettend preuts. Maar ja, wat verwacht je ook van een Hollywood product. Een kind neerschieten zoals in American Sniper, daar hebben ze in Amerika geen moeite mee, maar het tonen van ongekuiste naaktscènes... Brrr... Dat kan niet. Stel je voor zeg.

1,0*

avatar van filmkul
2,5
Redelijke film maar niet meer dan dat. Na een te korte introductie, bouwt de regisseur de spanning goed op. Je voelt de spanning tussen de twee hoofdrolspelers groeien. Helaas is de climax wat soft en gaat het stel het allemaal wel heel gemakkelijk af, te braafjes ten opzichte van de opgebouwde spanning. Dit geeft afbreuk aan de film. Daarnaast stelt het einde enigszins teleur. De hoofdrolspelers doen het best aardig. Verder bezit de film een sterke soundtrack. 2.5/3.0

avatar van Stephan
2,0
I wish I could tell you things get easier, but they don't. You just get to know yourself better.

Bovenstaande quote van Anastasia's moeder dekt de lading van de hele film. Maar de makers focussen zich teveel op iets dat NIET in het verhaal zit.

Dakota is leuk, grappig en ontroerend zelfs. Een behoorlijke verrassing en ik denk dat er voor haar betere rollen in het verschiet liggen. De film viel me eigenlijk tot op het laatste kwartier nog redelijk mee. De erotiek is veels te braaf maar toch prikkelend genoeg om net niet te vervelen. Grey is een Barbie-Ken mannetje met weinig emotionele uitstraling - iets dat toch nodig was geweest om zijn getormenteerde verleden te onderstrepen.
Grootste probleem blijft toch het neerzetten van de wereld van BDSM. Anastasia vindt het nog net leuk om vastgebonden te worden als ze geil is, maar ze staat mijlenver weg van waar het in de BDSM om gaat: Vertrouwen in je partner om je geheel over te geven om op die manier een 'vrijheid' of 'verlossing' te voelen.
Bij Grey spoort het simpelweg niet. Hij is simpelweg een psychopaat. Dit is voor mij toch een te groot obstakel om mee te gaan in de romance. Jammer want het leek qua verhaal toch een heel eind goed te komen... totdat aan het einde alles als een slappe pudding in elkaar zakt en de cliché's en de onwetendheid omhoog komt.
Het gaat in deze film in feite om het willen 'veranderen' van de ander in plaats van je eigen 'ik' te vinden. Een zeer groot verschil en een gemiste kans om iets interessants te doen met het gegeven.

Met 2,5 ster ben ik nog mild en is vooral te danken aan Dakota.

avatar van Elineloves
Ik ben een vrouw, dus ik word verondersteld om laaiend enthousiast te zijn hierover. Toch? De "OMG die film is zo goed en de acteurs zooo goed en knap en wauwwww wat een sexy sfeer!!!" Bla. *Errrrrrrrr!* Wrong.

Ik ken het boek niet, althans, ik heb het nooit gelezen. Iets wat zo gehyped is in de media laat ik links liggen. Daarom heeft het ook lang geduurd voor ik me toch door andere meiden liet overhalen om de film te kijken. En bedankt meiden. Ik weet nu dat ik gewoon lekker bij mijn eigen gevoel moet blijven.

Mijn eerste gedachte was dat Mr Grey nog onaantrekkelijker was dan ik al dacht. Emotie- en uitstralingsloze vent. Het was een worsteling. Direct gebrek aan chemie, stijf acteerwerk en het enige wat door mijn hoofd ging was "Wat een kneuzenkermis". Ik heb het een aardige kans gegeven maar daarna werd het lastig om door te blijven kijken, iets wat ik ook niet gedaan heb. Vandaar geen stem. Of ik niet te snel af ben gehaakt? Ik kan het me niet voorstellen, dat ik iets geweldigs gemist heb. Als ik in het begin al niet meegesleept word in de (ontluikende) romance is de kans klein dat ik er nog in ga geloven.

Misschien zit de kracht van de film in de tweede helft, maar dat zal ik nooit weten.

avatar van Ste*
3,0
Ik denk dat ik als een van de weinigen niet zo' n uitgesproken mening had over de Fifty Shades-reeks (heb er twee gelezen). Niet superpositief, maar ook niet negatief. Gewoon, een simpel weglezende roman, voor de wat meer romantisch ingestelde vrouw best leuk om even bij weg te dromen, en heus niet hemeltergend slecht. De sm vond ik niet erg boeiend.

De ophef over de film (enerszijds de hysterie van vrouwen die nog net niet voor de bioscoop kampeerden, anderzijds de negatievelingen die het allemaal maar vreselijk vonden) vond ik ook maar overdreven. Je hoeft er gezien het bronmateriaal geen meesterwerk van te verwachten, maar voor de lezer is het toch best leuk dat het verfilmd wordt.

Om te beginnen vind ik de hoofdrolspelers best oke gecast. Wat betreft uiterlijk en wat ze uitstralen vind ik ze een geloofwaardige Anastasia en Christian. Alleen jammer dat het altijd lijkt alsof Anastasia elk moment in huilen kan uitbarsten.

De film lijkt eigenlijk erg op het boek. Dat wil zeggen, ongeveer net zo matig in kwaliteit, maar ook ongeveer net zo vermakelijk. Ik zal wel een hopeloze romantica zijn (of een slechte smaak hebben), want ik kan er toch wel van genieten.

Eerder postte ik hier dat ik hoopte dat het niet te braaf zou worden, en dat het eigenlijk verfilmd zou moeten worden als een high-budget pornofilm. Daar ben ik nu wel op teruggekomen, ook zonder expliciete seks komt de spanning tussen de twee best goed over, en weet de film bijna de hele speelduur te boeien. Ik zeg bijna, want soms zitten er scenes in die echt te zwak zijn (en die de niet-lezer waarschijnlijk ook doet afvragen in wat voor slechte soap hij beland is), en tegen het einde ben je er toch wel behoorlijk klaar mee.

Eigenlijk wat ik ervan verwachtte. Niet goed, wel vermakelijk als je ook de boeken wel kon waarderen.

3*

avatar van bounze
0,5
Een halve ster voor de moeite. Slecht uitgewerkt verhaal. Je krijgt echt niets te zien! En de muziek in de film is nog triester. Wat een ongelooflijk onafgemaakt verhaal. Alles wat boeiend moet zijn word maar half afgemaakt. Voor mij geen 2e deel meer!!!

avatar van Sergio Leone
1,5
Ja wadde.

Dat hele SM ook. Totaal niet serieus te nemen, en hier wordt het dan net héél erg serieus gebracht, maar dan op een verkeerde manier. Laat die Christian Grey desnoods een SM-monster met zo'n rooie bal in z'n mond zijn die alleen maar die Ana op haar billen petst met verroeste prikkeldraad, maar laat het toch niet zo'n getormenteerde ziel zijn, ajb. Dat gezwets over zijn trauma's, het 'I don't make love, I fuck'-gelul, .. En volop romantische dingetjes doen. Vrouwenfilm?

Jamie Dornan is ook totaal fout gecast. Charisma 0. Chemie met een ook al zwakke Dakota Johnson? 0. Een beetje de Henry Cavill en Amy Adams van 2015, alleen speelden die in Superman en zij in een "sexy film".

Die herhaling van zetten doet de film ook erg lang lijken. Ik schrok toen de klok slechts 2 uur aangaf.
De volgende delen - want die zullen er wel komen, zeker? - zal ik met plezier aan mij voorbij te laten gaan.

1,5

avatar van loreen
5,0
Ik vond sexy film met mooie muziek en mooie man ik kijk uit naar de 2 deel

avatar van K. V.
3,5
Me er ook eens aan gewaagd. Na de wisselende reacties proberen met een open geest te bekijken.
'k vond hem eigenlijk beter dan verwacht. Het verhaal is eenvoudig, maar wist me toch wel te boeien, ondanks dat de film toch zo'n twee uren duurt.
De film richt zich veel meer op het "romantisch/relatie" gedeelte dan het "SM" gedeelte. Voor expliciete zaken moet je zeker niet naar deze kijken, want je zal bedrogen uitkomen. Behalve wat borsten, billen en wat zweepjes moet je niet veel meer verwachten.
De cast deed het prima en ook de muziek is wel het vermelden waard.
Omdat 'k niet echt hoge verwachtingen had, viel de film toch nog goed mee. De film is toch vooral een romantische film geworden, met een erotisch kantje. 'k heb het me alvast niet beklaagd.

avatar van Leland Palmer
0,5
Lang geleden dat ik de laagst mogelijke score heb uitgedeeld aan een film, maar dit schaamteloze prul verdient het dubbel en dwars. Werkelijk wat een hilarisch stompzinnige film. Ik kan er met m'n verstand niet bij dat filmmakers zo'n budget krijgen om vervolgens met deze troep te komen. Om te janken.

Die Christian is een 1e klas slappe zak, wat een lege huls. En dat moet wat uitstralen? Niks. Echter werd ik al helemaal levensmoe van die Anastasia met haar ergerlijk zachte stemmetje, diepe zuchten en dat gebijt op die rotlip. Wegwezen. Van het scenario, tot de muziek en de totaal idiote ontwikkelingen. Kansloos.

avatar van Glennekeeeee
0,5
at is het leven hard als je - moetens van je vriendin - naar fifty shades moet gaan zien. zeker als je na 100 minuten half gedrogeerd uit de zaal lijkt te komen. de film is slaapverwekkend, het acteerwerk lachwekkend (ik heb letterlijk liggen lachen in de zaal met het niveau), het verhaal is amper een verhaal te noemen, de erotische scènes zijn belachelijk neergezet en de laatste 30 minuten hoop je na elke scène dat er een einde komt maar ze blijven het steeds uitrekken. het enige positieve aan de film was de muziek en het visuele. voor de rest mag deze reeks zich nog onder het niveau van reeksen à la twilight zetten en dat is toch merkwaardig dat we daar nog onder kunnen gaan

avatar van MrKD
1,0
In het begin van de film was ik nog bijna aangenaam verrast(naar wat ik ervan gehoord heb waren mijn verwachtingen niet heel hoog gespannen laten we maar zeggen), zat een soort van spanning in tussen de twee hoofdpersonages en ik was wel enigszins benieuwd waar het heen zou gaan. Maar dan, wat een draak van een script zeg.. Het enige wat we voorgeschoteld krijgen zijn met , wel heel erg kunstmatig opgebouwde spanning, conversaties over welke 'tooltjes' er allemaal toegestaan zijn en welke spreekwoordelijke grenzen er allemaal overtreden mogen worden als ze de liefde bedrijven. Als het dan eindelijk ergens over lijkt te gaan, moment dat er wordt gevraagd waarom hij zo is geworden en de vrouw in kwestie duidelijk meervoudig aangeeft dat ze zich wil laten straffen, om erachter te komen met wat voor soort 'monster' er nou precies in hem schuil gaat. Over een anticlimax gesproken.. Alles wat er in de film,(niet echt geslaagd in mijn geval maar goed) aan spanning wordt opgebouwd leidt naar deze scene, was mijn gevoel, het monster wordt losgelaten , nu gaan we zien we met wat voor verknipte griezel erin hem schuil gaat. Maar wat blijkt meneer gaat, met ontbloot bovenlijf, een beetje mooi zitten wezen terwijl er hier en daar wat zweepslaagjes worden toegediend, alles behalve schokkerend zou ik zeggen, na het eerdere deel van deze film gezien te hebben. Je zou ook zeggen, dit voldeed aardig aan wat er gevraagd was, zeker gezien er geen gebruik was gemaakt van de zogeheten 'codewoorden', maar nee dit was de bloody limit en weg was ze.. En tegelijkertijd, zo bleek waren we ook gekomen bij het einde van deze toch wel merkwaardige film (na wat nietszeggende beelden gezien te hebben van hun beide). Dit was het, geen verdere uitleg nodig blijkbaar, het enige waar de kijker mee wordt achtergelaten aan verdieping en achtergrond voor deze sadist die zo graag mensen pijn doet: Een 'vriendin' heeft dit ook gedaan toen hij 15 was. Neem maar even voor het gemak aan dat dit alles was behalve een traumatische ervaring, want ze zijn nog steeds 'vrienden' en gezien zijn huidige levensstijl waren deze methodes ook wel in de smaak gevallen zou ik dan zeggen, met gebrek aan meer informatie uiteraard, Owja niet te vergeten: er waren wat 'dingen' gebeurd tot en met zijn vierde die 'alles behalve' leuk waren.
Wat een ongelooflijke bagger zeg, tijd geleden dat ik zo'n slechte film gezien heb. Niks wordt er uitgewerkt, misschien moet je daarvoor het boek gelezen hebben, maar dat heb ik niet, kan helaas geen inhoud ontdekken. Seks verkoopt blijkbaar, want dat is echt het enige dat deze film te bieden heeft.

avatar van Brabants
2,5
Behoorlijk saaie bedoeling over een giechelende vrouw van middelbare leeftijd die zich laat onderwerpen aan de enigszins markante behoeftes van een succesvol ondernemer. De chemie tussen de hoofdrolspelers komt wat houterig over en lijkt mede te danken aan het script wat behoorlijk oppervlakkig blijft. Dit maakt alles zo ongeloofwaardig en betekenisloos dat het snel verveeld.

avatar van BBarbie
3,0
Lang niet zo goed als de heisa rondom deze film ons wil laten geloven. Lang niet zo belabberd als veel commentaren ons wil laten geloven. Op de keeper beschouwd is het een vrij doorsnee romantische film over de relatie tussen twee jonge mensen, die voortdurend onder druk staat vanwege het feit dat hun seksuele relatie allesbehalve doorsnee is.
Ik sluit niet uit dat veel van de negatieve commentaren ingegeven zijn door teleurstelling over het feit dat de film niet macho genoeg is en de allicht verwachte, expliciete seksscènes nagenoeg ontbreken, omdat die scènes door de bank genomen vrij discreet gefilmd zijn. Daaromheen is een verhaal geweven, waarin de aanvankelijk onervaren jonge vrouw van lieverlee de overhand neemt. Mooi toch!
Dat geldt evenzeer voor de acteerprestaties, omdat Dakota Johnson in elke gemeenschappelijke scène haar partner Jamie Dornan helemaal wegspeelt. Voordeel van Johnson is dat ze er kwiek en leuk uitziet, ook met haar kleren aan. Mijn waardering geldt vooral haar rol in deze overigens niet erg bijzondere film.

avatar van -jack_sparrow-
2,0
film reviews in 100 woorden: Fifty Shades of Grey (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

50 shades of overhyped & sociaal acceptabele porno!? Hoofdpersonages Dakota Johnson en Jamie Dornan waren nog niet zo slecht in deze film, maar hun personages waren flinterdun en onderontwikkeld (vooral Mr Grey, de rijke en misbruikende playboy) en hun relatie leek alleen gebaseerd te zijn op seks. Deze film is enorm prachtig gefilmd en heeft aangename muziek maar ook een absoluut kleurloos (grijs dus … hehe) en flinterdun verhaal. De relatie tussen Grey en Anastasie was nog interessanter dan de zogenaamde sexy scenes (die net iets TE oncomfortabel oogden). De film voelde aan als een opbouw naar een uiteindelijk anti-climactisch einde.

2.0*

avatar van pmeester
2,0
Hmmmm.......krabbel achter mijn oor. Ik heb het boek niet gelezen en was vooral benieuwd naar de ophef. Eigenlijk vond ik het een flauw aftreksel van 9 and a halfweeks die in mijn overtuiging vele malen interresanter was. Er was nauwelijk spanning voelbaar tussen de personages hetgeen in de klassieker 9, 5 weeks wel het geval was. Vond beide personen geen sexapeal hebben en hoewel de settings er mooi uitzagen vond ik het toch net niet aantrekkelijk. Ik las ergens dat iemand schreef " Als ditzelfde verhaal was verteld met in de hoofdrol een uitkeringstrekker ipv een biljonair zou men er schande van spreken. Dus neuj......was niet erg onder de indruk.

avatar van arno74
2,5
Na al die heisa over deze film heb ik het ook maar bekeken, op een gehuurde DVD. Die heisa was slightly overrated zullen we maar zeggen. Vind het wel een wereld van verschil zoals de film begint en zoals het eindigt. De eerste 30 minuten zijn echt niet best, en pas na een minuut of 45 begint het enige vorm en inhoud te krijgen.

In dat begin had ik de indruk dat ik een boek zat te lezen. Film en literatuur zijn niet hetzelfde medium maar het lijkt wel alsof het verhaal zo wordt verteld zoals het in een boek zou staan. Dat levert een verhaal op die maar doorgaat zonder dat een basis van geloofwaardigheid of overtuigingskracht is gelegd. Het SM-gehalte, wat in die eerste 45 minuten niet verder gaat dan een bezoek aan een doe-het-zelfzaak, voelt nogal nep aan. Een geforceerd begin met een bizarre nadruk op een "contract".

Daarna verandert de zaak wel, de film krijgt meer inhoud, de relatie tussen de twee hoofdrolspelers krijgt meer gestalte, en ook het contractgedoe valt eindelijk op zijn plaats. De relatie wordt interessanter om te volgen, en Anastasia komt meer geloofwaardig over. Ook het SM-wereldje komt beter en geloofwaardiger over dan in het begin. De ontknoping vond ik geslaagd in de zin dat het niet te voorspellen is, maar teleurstellend in de zin dat het veel vragen open laat. Die vragen spelen dan vooral rondom het personage van Mr. Grey. Wat was dat nou wat er gebeurde op zijn werk dat zo zijn aandacht trok? En hoe zit het nou met zijn geschiedenis? Wat is er in zijn verleden gebeurd? Veel aandacht ervoor maar de film is voorbij en we weten het nog steeds niet. Inhoudelijk nogal een teleurstellend einde dus.

Het acteren van beide personages vond ik niet best. Grey blijft een beetje een grijs en ondoorzichtig figuur, en Anastasia komt aanvankelijk ongeloofwaardig over, en ook tijdens de vrij gekuiste seksscènes acteert ze nep en zwaar overdreven. Dat verwijt ik overigens eerder de regie dan de acteurs zelf.

Kortom, een film dat op veel vlakken hapert, en alleen door de karakterontwikkeling van Anastasia van een onvoldoende wordt gered. 2,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 13:20 uur

geplaatst: vandaag om 13:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.