Genre: Roadmovie / Thriller
Met onder meer: Nicolas Cage, Laura Dern en Willem Dafoe
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 september 1990
Plot Wild at Heart
"A wild and crazy love story."
Sailor (Nicolas Cage) wordt ontslagen uit de gevangenis en wil met zijn vriendin (Laura Dern) naar Californië. Haar moeder is hier fel op tegen en stuurt een huurmoordenaar achter hen aan om Sailor uit de weg te ruimen. Niet alleen omdat hij haar dochter van haar afneemt, maar ook en vooral omdat Sailor meer weet over iets wat in het verleden is gebeurd.
Sailor
Juana Durango
Reggie
Mr. Reindeer
T®inity
- Sailor die belaagd wordt door een groep. hij steekt heel rustig een sigaret op, om vervolgens te vragen; what do you fagets want?'
Faggots
Nog meer onvergetelijk momenten:
De dood van Sherylin Fenn "I got sticky stuff in my hair...'
De trappen scene
Big Tuna (Entree Bobby Peru) - 'This one eyed jack is gonna go peeping in a seafoodstore'.
Uncle Jingle Dell (kakerlakken)
5* en een vaste plaats in mijn top 10
Noodles
Blind gekocht en ik moet zeggen dat ie me aangenaam verrast heeft. 4 sterren voor deze vermakelijke film!
Badalamenti
Gouden Palm in Cannes.
Diane Ladd en Laura Dern zijn ook in het echte leven moeder en dochter.
feanaro surion
Belachelijke leuke vreemde rare maar ook goede film, bij mij zeker goed voor vier sterren, heb Blue Velvet liggen en die ga ik ook maar kijken deze week.
mikey
Ik dacht altijd dat deze film het begin was van de kleine neo-noir hype in de jaren 90. Surrealistische road movie over een elvis imitator en zijn gurrl. En een smerige dafoe.
dutchtuga
Laatste Lynch film die ik nog moest zien (heb m eindelijk op DVD bemachtigd), en alhoewel ik m niet zo hoog schat als een Mulholland Drive, Blue Velvet, Elephant Man of Lost Highway vind ik het alsnog een prima film met een paar GENIALE scenes (discotheek scene, auto-ongeluk scene, het hele Crispin Glover gedeelte o.a.). Ik denk dat die scenes de film ook redden want qua diepgang en geheel kan WaH niet helemaal tippen aan laatstgenoemde films. Maar het blijft wel een echte lynch ervaring en als echte fan heb ik er natuurlijk een grote zwakte voor.
Avitas Sibannac
Van alle Lynch films die ik tot nu toe heb gezien is deze toch wel de minst goeie. Het verhaal is maar matig en kon me dus ook niet echt boeien, op een aantal leuke scènes na. Verder prima acteerwerk van Nicolas Cage en een kleine maar goeie rol van Willem Dafoe. Moeder en dochter vond ik al een stuk minder goed acteren. Ook de kleine rolletjes van personages uit Twin Peaks en Blue Velvet waren goed.
Na 1 keer gezien te hebben, hou ik het voorlopig op 3*
avalanche
Deze film heb ik ook nog maar 1keer gezien en beviel me niet zo goed als bv MD, LH, BV. Er zitten wel leuke scenes in maar het verhaal kon me ook niet echt zo boeien. Wat ik wel vreemd vond was die scene waar Sailor en vriendin 's nachts met de auto op weg waren(met muziek van Chris Isaak) op de autoradio) plotseling langs de kant van de weg een net gebeurd auto ongeluk van anderen ofzo tegenkwamen. Daar begrijp ik niet echt wat die scene voor nut heeft voor het verder verhaal.
Ach typisch Lynchiaans zij verhaaltje. Kan op de volgende manieren uitgelegd woden.
Het ongeluk geeft aan hoe makkelijk een gelukkig koppel in de auto aan hun einde kunnen komen (Stevenen Sailor & Lula ook op een bloederig en ongelukkig elnde af?)
of / en
De wereld is vol duisternis en gevaar
of gewoon omdat het de meest ontroerende scene van de hele film was als doel op zich. "Got sticky stuff in my hair, where is my lipstick?"
Doe er mee wat je wilt/kan....
PS ik was na de eerste keer kijken ook verward en wist eigenlijk niet goed wat ik er mee moest. Ben later die dag nog een keer gaan kijken en hij staat sindsdien in mijn op 10.
mister blonde
die scene stond symbool voor het naderende onheil. niets meer, niets minder.
avalanche
Ok, thx. Een nieuwe kijkbeurt zal me dan misschien wel een eigen visie geven op die scene.
Madecineman (moderator films)
Weer een mooie kijk op Lynch zijn universum. Een surrealistische roadtrip gevuld met suspense, dromen, erotiek en bizarre situatie met nog meer bizarre karakters. Willem Dafoe speelt een geweldige bijrol als Bobby Peru en Cage en Dern zijn een behoorlijk cool stel als Sailor en Lula; " Oh baby, you got me hoter than Georgia asphalt"
Toch vind ik de film wat minder sterk dan Lost Highway en Mulholland Drive (die laatste vind ik denk ook de beste van Lynch die ik gezien heb, dus daar moet nog maar eens een 0,5* bijkomen). Wild at Heart blijft toch wat eenvoudiger van structuur. De totale verwarring over wat wel "echt" is en wat niet waar Lynch je als kijker in Lost Highway en Mulholland Dr mee confronteert is hier veel minder aanwezig. Wat dat betreft is de ervaring van de "Lynch-trip" wat minder heftig.
TheRisingSun
Vond het geen hele sterke film. Hij was op zich nog wel redelijk te kijken,alleen niet iedere scene was even boeiend! Vond Cage wel aardig acteren,maar heb hem zeker beter zien doen. Ook Dern is niet heel overtuigend. Op het moment dat Dafoe even zijn intrede doet is de film meteen een stuk fijner te bekijken doordat het tempo ietsjes omhoog gaat. Wanneer ie echter het loodje legt (En hoe???!!! Gatver,hij blaast zijn eigen kop van zijn romp!) gaat de film weer in het lage tempo verder,wat de film niet echt slechter maakt,maar wel minder snel weg kijkt. Al met al geen onaardige film dus!
rempsycho
Echt een geweldige film! Ik ben een grote fan van David Lynch en vind dit toch echt zijn meesterwerk. Alle acteurs zijn stuk voor stuk subliem en zelfs de grootste idiote wending op het laatst is echt genieten! Heb 'm inmiddels ruim 7 keer gezien waarvan 3x in de bioscoop en hij blijft goed. Maar goed inderdaad geen film voor jan en alleman, je moet er wel van houden.
Spectrum
Volgens www.dvdinfo.be verschijnt WAH eindelijk in een waardige Special Edition op 22 december, via Universal.
Extra's:
• making of,
• extended interviews,
• gallery,
• Focus on David Lynch,
• David Lynch on DVD,
• EPK Featurette,
• TV spots
Hopelijk ligt 'ie onder mijn kerstboom !
Art
En volgens Dvd-home.nl klopt het ook. Eens kijken of het de moeite loont om mijn "oude" exemplaar te vervangen.
Ik heb hem zelfs 11 keer in de bios gezein. (Mijn record!)
xenne
is idd vandaag te zien op TV zoals hierboven staat maar werd niet opgenomen in het vandaag op tv overzicht
ik kijk er iig al fel naar uit
pietjuh
ik kijk er iig al fel naar uit
Maar wel bij tvgids.nl
FL88
Heeft iemand de SE van deze Lynch al? Zo ja, is het de moeite van aanschaffen waard?
Is er trouwens al zicht op een SE van Lost Highway? Vind de huidige versie qua extra's tekortkomen...
Geweldige kerstfilm. Bij de VPRO snappen ze `t
Goodfella
Dafoe programmeert zelf de uitzending van z`n eigen interview met aansluitende film op 25 december?
Ja, Ja, Ja, Ja, Ja!
The One Ring
Ik heb hem gisteren opgenomen, maar ik twijfel nu of hij er in zijn geheel op staat. Mijn gids had op verschillende paginas twee verschillende tijden staan. Op de ene stond half 12, maar toen was er een ander programma bezig. Toen ben ik maar voor de andere tijd gegaan: kwart over twaalf. Hier staat weer 5 voor 12. Als deze tijd klopt heb ik de eerste twintig minuten er niet op staan en ga ik er niet aan beginnen. Welke tijd klopt?
xekjiram
In de gids stond 0.15, het werd 5 voor 12, maar ik keek al naar het Dafoe-interview, dus ik heb niks gemist
Typische Lynchfilm. had 'm al eerder gezien toen-ie net uit was, maar bleek veel vergeten te zijn...
****

Lost Highway
Thriller / Mystery, 1997

Blue Velvet
Thriller / Mystery, 1986
gevangenisheksgebaseerd op boekhotel roomtexascar journeynew orleans, usahuurmoordenaarfeeverboden liefdemelancholyliefdemoordromantieksurrealismedonkere komedieontsnappenmoordenaaravant-gardebank overvalautomoeder dochter relatiegraphic violenceavant garde lovinglove on the run critical