• 9.375.523 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 18 januari 2001

Plot Cast Away

"At the edge of the world, his journey begins."

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

avatar van Dimitri92

Dimitri92

Briljante film. Ongelofelijk knap dat het boeiendste gedeelte van Cast Away maar een personage (Wilson niet meegerekend) en nauwelijks dialogen bevat. En omdat ik werd ontroerd door een volleybal

avatar van SpikeR

SpikeR

Zero_Sunshine schreef:

Zo direct lees ik geen negatieve reacties, dus ben ik misschien een van de weinigen die deze film echt niet goed vind.

Ik ergerde me de hele film mateloos aan Tom Hanks en die bal die iedereen zo geniaal vond.

Deze film is niet aan mij besteed.

Misschien tegen het zere been van vele...

Maar ik vond ook de film niet aan mij besteed, saai super langdradig tegen het irritante aan.

acteer prestaties kunnen goed zijn, maar dat is natuurlijk makkelijk als de cast niet zo groot is

puur mijn mening, maar ik heb betere films gezien van Hanks

avatar van vantagev82

vantagev82

Ongelooflijke topfilm! Echt een meesterwerk met de briljante muziek van Alan Silvestri.

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Valt wel mee, SpikeR, jij legt het tenminste uit.

Het is, en dat geldt voor iedereen denk ik, zo ongeloofelijk dat 'n ander 't niet ziet in 'n film, die jezelf top vindt.

Van mij hadden de scenes met alleen Hanks nog langer mogen duren.

Alleen op 'n eiland belanden kan tegelijker tijd de grootste vrees en de grootste wens zijn van een man.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Heel aardige film met goed spel van Hanks.

avatar van Trippy

Trippy

Willlllssssoooooooooooonnnnnnnnn

avatar van bjerik76

bjerik76

wel goed film, op t eiland duurde alles wel erg lang en langdradig.
Eenmaal gered word het toch wel weer een boeiende film.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Is hij nou al weer van dat eiland gekomen?

avatar van sofripa

sofripa

Net weer gezien. Blijft top

avatar van Rouleerder

Rouleerder

Film is gewoon weer meesterlijk dankzij de prestatie's van Tom Hanks, hij speelt deze rol net als vele andere alsof hij het zo heeft meegemaakt.

De film behoeft weinig verdere uitleg, heb je hem toch nog altijd niet gezien, ga hem dan kijken.

Op een gegeven moment had ik zelfs nog sympathie voor de voetbal gekrege xD zoals Trippy het zegt: Willlllllllssssssooooooooooonnnnnnn!!!!

Gewoon geweldig.

avatar van stfuympos

stfuympos

Rouleerder schreef:

sympathie voor de voetbal gekrege .

Volleybal!

Had anders ook nooit gewerkt dus toch wel een detail die je mist1

avatar van s0njaa

s0njaa

WILSOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON .. IM SO SORRY WILSON!!

avatar van lanslots

lanslots

Mooie film, alleen op het eiland vond ik na een tijdje een beetje langdradig.
Heb de film jaren geleden voor het eerst gezien en toen zat ik zowat te huilen toen hij Wilson kwijtraakte... Best erg, ik weet het, maar dat vond ik toen zo zielig!

avatar van Zadel

Zadel

heb deze film gekeken met lage verwachting, maar ik was blij verras door deze film, tot het einde.

Het eerste halfuur is begint redelijk. De scene waarin hij neerstort, aanspoelt etc zijn wat langdradig, daarna mag je je gaan vermaken met een kwartier lang kijken naar hanks hoe hij dozen op loopt te rapen.. dit wordt al snel irritant en saai.

daarna wordt het veel beter...we krijgen ruim drie kwartier te zien hoe tom hanks zich moet redden op het eiland... je krijgt wat van het eiland te zien, en van de acteerpresentaties van hanks.. wat ik ook goed hieraan vind is dat ze veel verschillende emoties laten zien. verlatenheid, wanhoop, blijschap en zijn constante verlangen naar huis en zijn vrouw. De foto van z'n vrouw geeft hem hoop, waardoor hij vol blijft houden..

maar in die 75 minuten zien we ook standaard scenes.... hij beklimt een berg, hij schrikt van kokosnoten die vallen, hij maakt vuur, hij probeert weg te komen... Allerlei klassieke, niet orginele scenes die je al van ver aan ziet komen.

dan zijn we opeens 4 jaar verder. We zien hier een echte robinson crusoe die alle technieken van overleven beheerst... dan spoelt er opeens een stuk plastic aan en kan hij opeens behoorlijke goeie en sterke vloten bouwen... het lukt hem dan om te ontsnappen en hij wordt gered door een vrachtship

Dan komen we bij het veels te langdradige eind
je ziet hem netjes in pak in een vliegtuig zitten ( hoeft hij geen behandelingen in een ziekenhuis of psychische onderzoeken te hebben?) op weg naar z'n vrouw... op het vliegveld heeft hij een ceremonie en doet hij alsof hij terug is van een vakantie. Daarnaast kan hij er ook mee leven dat zijn vrouw met een ander getrouwd is, terwijl je de hele film krijgt te zien dat hij zo erg verlang naar zijn vrouw en liefde......

de scene's die goed waren, waren dan ook heel goed en sterk...
de andere scene's waren voor mij bagger
wel overtuigend acteer werk van tom hanks.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Hij zal vast wel behandeld zijn in de tussentijd van de redding van het schip en de reis terug. Ook nog 10 minuten naar een ziekenhuis-kamer kijken lijkt me ook niet wat. Hij zit er behoorlijk mee dat zijn vrouw ook gewoon is doorgegaan met haar leven, maar ziet in dat hij zelf ook veranderd is. Hij kan haar moeilijk dwingen meteen weg te gaan bij haar huidige man toch?
Ik vind de laatste 10 minuten het mooiste van de hele film.
Het eiland-gebeuren is kijken naar een langzaam gek geworden, tegen een volleybal pratende malloot.

avatar van ehs21

ehs21

nou daar mogen wel wat spoilertjes in geplaatst worden Zadel! Mensen die die post lezen hoeven de film niet meer te zien.

avatar van Minotaures

Minotaures

gek of niet, hij wist verdomd goed hoe die moesten overleven... voor Hanks rollen

avatar van Grindhouse88

Grindhouse88

s0njaa schreef:

WILSOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON .. IM SO SORRY WILSON!!

Haha,,, prachtig hoe die hier ook als acteur wordt vermeld naast tom hanks en helen hunt.

avatar van speranza

speranza

Deze film laat op knappe wijze zien dat het mensen niet gegeven is om geruime tijd zonder gezelschap van andere mensen te zijn. Je ziet het door Tom Hanks gespeelde karakter langzaam helemaal krankzinning worden. Een hoofdrol voor een volleybal is natuurlijk uniek voor deze mooie film. De shots van het verlaten eiland zijn indrukwekkend.

avatar van Pierre1965

Pierre1965

speranza schreef:

Klinkt toch heel positief wat je zegt.

Toch maar 3*

Van mij mag de film in de top250.

Maar zo lukt dat niet.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Cast away

Tom Hanks speelt weer uitzonderlijk goed.

Toen ik de film startte dacht meer dan 2 uur film om 1 persoon op een eiland.

Toch kwam dit goed ondanks een paar zwakke momenten.

Toch heb ik me goed vermaakt mede door de prachtige prestatie Tom Hanks.

In de top 250 hoort hij dan weer niet thuis naar mijn mening.

Jammer dat er geen of bijna geen muziek was.

Dat zou de film al naar een hoger level hebben getild.

Toch was het een leuke film met een mooi eind heb met de volleyball zeer goed gelachen toch kan ik niet meer dan een welverdiende 3.5* geven.

avatar van ehs21

ehs21

hij staat ook niet in de top 250 hoor, al scheelt het maar 0.05 oid

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

I know maar ik bedoel dat hij er ook niet in hoeft voor mij

avatar van Baldur

Baldur

Het stuk op het eiland is zeker goed te noemen, mooi geschoten ook, maar het einde vond ik echt een zware domper, is dit nou echt weer nodig...

avatar van Dynamics

Dynamics

met Tom Hanks, Helen Hunt en Wilson the Volleyball

hehe wie heeft dit bedacht

avatar van plopjuhh

plopjuhh

5* voor tom hanks!! hoe hij in zo'n ''simpele film'' zoiets neerzet, dat vind ik super!!

avatar van Prince AFCA

Prince AFCA

Ik vond het een mooie film. Het is toch mooi om te zien hoe Hanks gedwongen door zijn nieuwe situatie leert overleven met de voorwerpen die hij voor handen heeft! Waar die in het begin van de film amper kan vissen, kan hij het na 4 jaar als een expert!

Het weerzien met de bewoonde wereld is inderdaaf wat simpel in beeld gebracht. Weinig emotioneel, alsof ie maar een jaar is weggeweest. En ja, dat ie zich zo makkelijk neerlegt bij het feit dat zijn vrouw is verder gegaan: wat moet ie dan..ze is hertrouwd en heeft kinderen met haar nieuwe man. Dan kun je niet meer terug.

Wel mooi om te zien is dat Hanks raar opkijkt als ie een fornuis aansteker bediend..in ee flits van een seconde had ie vuur, en op het eiland moest ie zich werkelijk in het bloed werken voor vuur!

Het laat zien dat materiele bezit geen garantie is voor een leuk leven!

4 sterren!

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Zadel schreef:

Dan komen we bij het veels te langdradige eind
je ziet hem netjes in pak in een vliegtuig zitten ( hoeft hij geen behandelingen in een ziekenhuis of psychische onderzoeken te hebben?) 3*

uhm... wie zegt dat dat niet gebeurd is? Op dat moment was het 4 weken voorbij.
Stond gewoon vermeld als je de DVD hebt gezien.

avatar van TMP

TMP

Weinig boeiende film. Het stuk op het eiland was al niet al te boeiend, maar toen hij er eenmaal vanaf was, volgde een cliché thuiskomt. De film duurde voor mij veel te lang. Je weet dat er op dat eiland niet heel veel gaat gebeuren, maar dit was gewoon saai.

avatar van Seifer

Seifer

SpikeR schreef:

Misschien tegen het zere been van vele...

puur mijn mening, maar ik heb betere films gezien van Hanks

Je moet ook wel een beetje inlevingsvermogen hebben om een film als deze niet saai te vinden.