• 9.378.158 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 18 januari 2001

Plot Cast Away

"At the edge of the world, his journey begins."

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Gekocht voor 4 euro bij de super.. en hier zeker geen spijt van! heb de gehele speelduur boeiend zitten kijken naar deze film.. en Tom Hanks deed het toch nog een stuk beter als ik in het begin verwacht had!

Iemand gaf als comment dat de scenens op het eiland telang waren en daarom het einde minder was uitgewerkt.. vind ik niet het geval.. de hele sfeer die deze film probeerd te maken heeft alles temaken met de lange scenens op het eiland, dat er ruim 75% van de film op het eiland afspeeld is vrij logisch omdat dat het hoofdverhaal is..

Het einde vond ik gepast.. en heeft me met een voldaan gevoel achtergelaten.. beter dan verwacht dus en zeker een aanrader! 4,5 sterren vanaf hier

Maruk_17 schreef:

ging die man niet vreemd in het begin van de film? met die cowboy hoed of was dat Tom

Neen, dat was de man van de vrouw die je bij het begin zag lassen en degene die Chuck (Hanks) holp met de weg bij afloop.

avatar van missl

missl

Wel interessant om te zien hoeveel geduld iemand op kan brengen op zo'n eiland en dat misschien echt wel een soort van survival instict omhoog komt. Terwijl het leven in de 'gewone' wereld door gaat.

Verder echt heel saai, ik snap dat je tegen een vollybal kan praten als je alleen bent maar dit was gewoon vreemd. Maar Tom Hanks heeft me nooit weten raken.

Minotaures

Ik vind Wilson alleen geen goeie acteur. Hij is veel's te stil.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Wat een fenomenale acteerprestatie van Tom Hanks. De overgrote deel van de film helemaal alleen op een eiland, nadenkend over hoe hij kan overleven.

Na een tijd wordt je wanhopig, denk je dat je je verstand gaat verliezen, praat tegen dingen die niet bestaan. Vraag je jezelf af, of ze je nog komen redden op een dag.

De ontdekking die hij maakt, tijdens zijn verblijf op het eiland is echt weer zo typisch Tom Hanks. Het straalt warmte uit, op vissen jagen, zijn tanden uitslaan, overleven in uiterst slecht weer.

Helen Hunt is hier ook schitterend alhoewel ze misschien 10 minuten hoogstens in deze film acteert.

Prima film, van een wanhopige man die zijn hoop voor zijn oude leven niet opgeeft en probeert te overleven.

Wilson, jammer dat hij het niet heeft overleeft. Arme Wilson.

avatar van Mescaline

Mescaline

missl schreef:

Tom Hanks heeft mij ook nog niet echt weten te raken.. maar in deze film heeft hij me zeker overtuigd! hij speeld zijn rol erg overtuigend en vol emotie.. heb ook nog The Green Mile liggen.. nog niet gekeken door Tom Hanks.. maar nu ik dit gezien heb komt die film zeker binnenkort aan de beurt .. en wilson tjah.. hadden ze hem niet wat text kunnen geven?

Minotaures

Haha, inderdaad. Weet iemand wat de naam van de eiland is? Het is ook jammer dat er geen dieren op de eiland voorkomen. Achja, ze hadden liever de vissen en walvissen de rol gegeven.

avatar van JanVR

JanVR

Minotaures schreef:

Dat zou ik dan weer wat te cliché vinden, een volleybal als vriend is veel origineler ofniet?

JanVR schreef:

Zou het dan niet logisch zijn om op een eiland wel een dier eens op beeld te laten komen. Een aap ofzo.

avatar van apolicum

apolicum

Minotaures schreef:

Het eiland was amper een scheet groot? Vrij logisch dus dat er geen apen op leefden

apolicum schreef:

Meer dan vissen en walvissen verschijnen er niet, zou het dan niet wat prettiger zijn om wat vogels in beeld te krijgen dan? Het is zoiezo geen min-punt voor mij, maar vraag het me gewoon af.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Dit vind ik nog een leuke film. Niet één die ik veel wil zien, zo om de paar jaar eens.

avatar van BronxTale

BronxTale

echt een prachtfilm,, bijna heletijd in zijn 1tje

avatar van gauke

gauke

Knap gemaakt deze film, waarbij je (bijna) zonder muziek geboeid naar één man zit te kijken en deze man van een aangespoelde bal zijn gesprekspartner maakt. Omdat de film zo lang is verslapt de aandacht zo nu en dan.

avatar van Pres. Camacho

Pres. Camacho

Minotaures schreef:

hoe kan een aap daar in godsnaam terecht komen..:p

mss mee gevlgen met een orkaan :d

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

lang geleden dat ik deze nog is gezien heb, blijft schitterend.

dikke vette 5*

avatar van M.Braam

M.Braam

Nu al een aantal keer gezien en hij blijft GOED GOED en nog eens enorm goed!

Zit een goed verhaal in, leuke humor ook. Op bepaalde momenten verwacht je eigenlijk dat er een wezen aankomt of een stam die daar leeft of .... maar dat is het mooie dat is er niet. Of dat hij terug wilde gaan door het water dat je dacht oke er komt een haai ofzo.

Nee echt klasse dit is een film die je zeker noet hebben en zeker vaker kan kijken zonder dat het saai wordt of ...

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

haha, wilson the volleyball bij acteurs,

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Inderdaad, ik zag het ook, gewoonweg té hilarisch!

IMDB:

Wilson the Volleyball is one of Hollywood's most loved volleyballs. His glittering career started when he became the only companion of Tom Hanks' Chuck Noland in Cast Away (2000). Many say this is Wilson's best performance and he couldn't have given a better effort.

avatar van Materny

Materny

Iron Maiden schreef:

haha, wilson the volleyball bij acteurs,

Moest ook even lachen

avatar van donemans

donemans

ik vind wilson juist een held !

avatar van Kricky

Kricky

prachtfilm, dit is weer zo'n Tom Hanks-topper. heel origineel verhaal dat tot op het eind sterk blijft.

idd leuk bedacht: Wilson bi de cast. Wat ik ook heel bijzonder vind zijn die momenten wanneer tom Hanks iets tegen hem zegt en de camera op hem wordt gericht, dan is het net of hij het er niet mee eens is al zegt het niks terug.

7,5

avatar van Kijkwijzer

Kijkwijzer

Mooie film met inderdaad alweer een geweldige Tom Hanks.

avatar van Zinema

Dit drama met Tom Hanks is prima in orde maar soms ietwat langdradig. Goed.

avatar van Nasty

Nasty

Zeer goede film , leuk verhaal ,goede humor Klasse !

avatar van tarentino

tarentino

Ik had wel wat meer van de verkenning van het eiland willen zien.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Redelijke film, waarin sterk geacteerd wordt door Hanks.

Het verhaal (man spoelt aan op onbewoond eiland, probeert daar te overleven en poogt tenslotte huiswaarts te keren) is zeker wel interessant, maar dit verhaal wordt te veel uitgestrekt. De film had zeker een half uur korter kunnen duren. Het middengedeelte (Hanks probeert op eiland te overleven en bereidt de poging om huiswaarts te keren voor) is redelijk langdradig en sommige scènes zijn totaal niet boeiend.

Het enigszins tragische einde is mooi gedaan.

3,5*.

avatar van Flipskee

Flipskee

Wat zat er nou in dat pakje wat hij op het allerlaatst afleverde?

avatar van Madara_

Madara_

tarentino schreef:

Ik had wel wat meer van de verkenning van het eiland willen zien.

Ja, inderdaad, dat is wel jammer ja. Maar voor de rest echt een top film heeft zeker vele euries gekost

avatar van K@i

K@i