• 9.374.732 stemmen

What We Do in the Shadows (2014)

Horror / Mockumentary | 86 minuten

Genre: Horror / Mockumentary

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Jemaine Clement en Taika Waititi

Met onder meer: Jemaine Clement, Taika Waititi en Jonny Brugh

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 18 december 2014

Plot What We Do in the Shadows

"Some interviews with some vampires"

Het verhaal volgt de drie onsterfelijke vampiers Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) en Vladislav (Jemaine Clement) die zich proberen aan te passen aan de moderne maatschappij. Door het overwinnen van alledaagse obstakels, waaronder het betalen van de huur en het binnen zien te komen in nachtclubs, proberen ze de steeds veranderende wereld om hen heen te begrijpen.

avatar van Tommeh

Tommeh

Van de mensen achter Eagle vs Shark, Boy en Flight of the Conchords, hier kijk ik naar uit!

Geweldige poster!!!!!

avatar van Spoilalot

Spoilalot

Is hier al meer info over?

Vanaf 18 december in de bioscoop (De Filmfreak)

tattoobob

Van een toffe poster naar een oerlelijke.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Veel zin in. Taika Waititi is een held.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Hilarische trailer! Deze wil ik zien!

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Geweldige komedie van Nieuw-Zeelandse bodem. What We Do in the Shadows is een volledig geslaagde parodie op vampieren. Alle bekende en minder bekende dingen over vampieren komen naar voren en worden op hilarische wijze neergezet. De leuke setting, goed acteerwerk, komische scènes en puik camerawerk zorgen voor een meesterwerkje uit een land dat absoluut niet bekend staat in de wereld van cinema. Heel spijtig, want voor mij is het toch absoluut duidelijk dat ze wel degelijk weten hoe ze films moeten maken daar aan de andere kant van de wereld. Het zijn de regisseurs Jemaine Clement en Taika Waititi gelukt om een van de meest hilarische films van het jaar te maken, zonder twijfel ook meteen de meest onbekende. What We Do in the Shadows kan een beetje gezien worden als een soort van documentaire. De vampieren worden namelijk gevolgd door een camerateam. Dit zorgt voor een meer intiemere film en creëert tegelijk hilarische scènes.

De geweldige cast zorgt voor een hele fijne kijkervaring. Taiki Waititi is simpelweg briljant als de beschaafde vampier Viago. Hij laat weer eens zien dat hij een A-acteur is en tegelijkertijd een goede regisseur. Waititi laat Viago tot leven komen door zijn bijna autistisch gedrag en verfijnde manieren. jemaine Clement speelt de charmante playboy Vladislav die liever orgies heeft op zijn kamer dan dat hij wat zinnigs doet. Geweldige rol van Clement die net zo grappig is als Waititi maar dan op een andere manier. Jonathan Brugh speelt de onverzorgde vampier Deacon. Net als Clement en Waititi speelt hij geweldig en verzorgt hij een aantal uiterst grappige momenten. De chemie tussen de drie heren is geslaagd en dat alleen al zorgt voor leuke scènes

Ik ben Nieuw-Zeeland goed in de gaten aan het houden voor meer interessante films. Alle films die ik tot nu toe uit NZ heb gezien, hebben me aangenaam verrast. Deze film is een absolute aanrader voor iedereen die van komedie en horror houdt. Typische weetjes over vampieren worden op een leuke manier op het witte doek gezet. Doe daarbij goed acteerwerk, een leuk verhaal en een prettige sfeer en je hebt een meesterwerkje. Alles wat gedaan wordt in de film werkt gewoon. Ik heb me kostelijk vermaakt met What We Do in the Shadows. Ik zal met plezier wachten op een nieuwe film van de heren Waititi en Clement.

avatar van Corcicus

Corcicus

Toch wel wat teleurgesteld. Had hier lang naar uitgekeken, maar vond dit nu niet echt kromlachen. Wel enkele vindingrijkheden en een handvol goed getimede grappen, maar meer was er ook niet aan.

avatar van Rosicky

Rosicky

Heerlijke film en een briljante parodie. Lang geleden dat ik zo heb gelachen om zo'n kleinschalige en sympathieke film.

avatar van Nephilim

Nephilim

Gisteren gezien. Erg gelachen!

Heerlijk droge/absurde humor.

Dat stukje met die keukenrol

avatar van Queno

Queno

Briljante komedie van de andere kant van de wereld, Nieuw-Zeeland, waar alle cliché's omtrent vampieren van het scherm
geveegd worden. Of de vooroordelen worden ontzettend uitvergroot, zo kun je het ook zien.
4 Vampiers die studentikoos in een vervallen landhuis (krappe kamers en gangen) samenwonen; 1 dandy, 1 macho, 1 badboy
en 1 mega engerd. Het is allemaal 'onaf' gestyled; niet alles is 'perfect' aangekleed, de visage bij Petyr vertoont allemaal scheuren in het gezicht, de tanden zijn geel uitgegroeid.
De zelfspot is enorm, zoals wanneer het groepje uitgaat in het centrum van Wellington en alleen op verzoek ergens binnen treden.
De traditionele grappen dat vampiers zichzelf niet in de spiegel kunnen zien en dat ze in vleermuizen kunnen veranderen wordt
zeker voor grappen gebruikt. Anderzijds wordt dat weer verdraaid; zoals de grap dat ze een kopje in de spiegel laten 'zweven' maar
tegelijkertijd wordt het ontbreken van een spiegelbeeld voor een andere grap met het nadeel ervan gebruikt voor het tegenovergestelde;
waarin ze elkaar na tekenen hoe ze eruit zien voor het uitgaan. Zo zitten er een hele rits van briljante vondsten in.
Het hekelen aan elkaar, Petyr die verbrand tot as, het incapabele naïeve politieduo, de vampierjager die de jonge vampier tijdens het
uitgaan 'ontmoet' of de dandy die het bloed tot het plafond laat spuiten bij het in de nek bijten van zijn maagd.
Het is The Office
meets het donkere, karaktiturale gehalte van de Adam's Family.
De algehele benadering van de film en context is heel sterk uitgedacht door de makers. Vampiers zijn ondoden en beschikken van
zichzelf over menselijke karakters. Hoe zou een groepje vampiers in éénzelfde huis niet anders samenwonen dan mensen dat zouden
doen?

avatar van otherfool

otherfool

Werewolves, not swearwolves

Zeker een geinige vampierenklucht die alle bekende elementen rond spiegelbeelden, zilver en zonlicht een draai geeft en er volop komisch effect uithaalt. Echt hilarisch wordt het daarbij misschien nooit, maar de nietsvermoedende kijker zal toch maar moeilijk de grijns van het gezicht kunnen halen bij het kijken naar de strapatsen van de ondode flatgenoten. Daarnaast ziet het er voor het beperkte budget allemaal prima uit. Oh, en wie wil Stu nu niet als vriend?!

avatar van Djek69

Djek69

Veredeld scholierenfilmpje, zo kwam het op me over. Talentloos

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Djek69 schreef:

Veredeld scholierenfilmpje, zo kwam het op me over. Talentloos

Akkoord dat het niet jouw soort humor is, maar dit talentloos noemen is toch wat kort door de bocht.

Ik vond 'm hilarisch, maar ik begrijp dat dit soort films niet voor iedereen is weggelegd.

avatar van Djek69

Djek69

BramIsLegend schreef:

Ik ben een enorm groot liefhebber van absurdistische humor en dus zou deze film juist wel voor me moeten zijn weggelegd. Maar het is een wanprodukt. Met een matige gemakzuchtige uitwerking en vooral een volkomen gebrek aan komisch talent van de acteurs. Met een komische timing van lik me reet ook. Maar daar zijn ze dan ook talentloos voor.

Ik heb geen 1 keer moeten lachen, en geloof me, dat is voor een liefhebber van zwarte humor een unicum.

(In de zaal waarin ik zat ook een 2deling trouwens; ene helft moest lachen, de andere helft vertrok geen spier).

Maar goed, humor is subjectief, er zullen ook wel mensen om Toren C of de lama's lachen. Wat ik me ook al niet voor kan stellen..

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Best een grappig uitgangspunt: we volgen via een docu vampiers in hun dagelijkse bezigheden. Er zaten een paar geinige vondsten in maar lang kon het me niet boeien. Werd op een gegeven moment gewoon wat flauw en vermoeiend.

avatar van Devedeetje

Devedeetje

Geweldig leuke film !

Droge humor en absurde situaties in de stijl van 'The Office'

en de nieuwe Nederlandse serie 'Missie Aarde' (VPRO).

Een zeer verdiende 4**** (minimaal !)

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Eén van m'n vrienden is heel enthousiast over deze film en heeft 'm inmiddels al 10 keer gekeken. Persoonlijk vind ik dat echt veel te veel van 't goede, één keer is meer dan voldoende, een herziening zit er absoluut niet in. Maar het geeft wel aan dat de humor en de geslaagdheid hiervan héél persoonlijk is wat betreft What We Do In The Shadows.

Ik vond het zelf allemaal niet zo heel geslaagd. Begrijp me niet verkeerd, er zitten echt hilarische stukjes in en ik heb een aantal keer echt in een deuk gelegen ("werewolves, not swearwolves") maar dat woog niet op tegen de in mijn ogen voornamelijk minder geslaagde grappen. Het was allemaal net niet leuk, pakkend of grappig genoeg om me er echt mee te vermaken.

4/10 (IMDB)

avatar van Macmanus

Macmanus

NZ

Hun weer. En weer dat nogal droogkomische. Daar houd ik wel van.

Er zitten genoeg dingen in om heerlijk van te genieten. Stu! Door dat het wat sketch-matig is, ondanks het geen belachelijk hoog tempo heeft, blijft de vaart er genoeg in. De grappen zijn wat droog waardoor je niet 90 minuten op de vloer ligt. Maar je hebt inderdaad die grijns wel continu op het gezicht. Cast is uitstekend. En ze halen veel uit het concept. Ook fijn dat hier ook weer genoeg budget was waardoor het ook allemaal prima oogt.

Nooit echt Flight of the Conchords gekeken, maar een film als deze maakt me wel weer nieuwsgierig. Sowieso is dit weer een film die naadloos past in de summiere komedie/horror lijn uit Nieuw Zeeland.

tattoobob

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit de beste komedie film vind van het afgelopen jaar.

Heerlijke humor,de ene flauwe grap na de andere....hilarisch.

Een hele simpele maar originele film die ook visueel ook nog eens prima uitziet.

Ik ben gelijk een fan van deze film geworden en zal deze zeker vaker bekijken.

De vampiers die in de film worden neer gezet zijn gewoon superleuke typetjes op het scherm....je moet wel van flauwe humor houden anders kan je hem beter links laten liggen.

Jaaaaa topfilm in zijn genre!!!!

avatar van Gazi

Gazi

Stupid... duidelijk geen Braindead!

Gazi schreef:

Stupid... duidelijk geen Braindead!

Nee tis What We Do in the Shadows (2014) .

avatar van Gazi

Gazi

Wat moet je goed vinden van deze film even denken het slechte acteerwerk de camera voering of de effecten veel te goedkoop allemaal nee nee goedkoop mag geen excuus zijn Braindead 1992 was ook low budget movie en gefilmd in Nieuw Zeeland door TOP opgroeide regisseur mister Peter Jackson!

en voor zijn scenario te denken is niet de uitvinding daarvoor moet je terug gaan naar de jaren 1945-1965 film's met sterk scenario!

TIP: Wil je goede (komische) Dracula film zien kijk dan naar

"Dance of the Vampires" (original title) ook bekend als (The Fearless Vampire Killers) of Andy Warhol's Dracula (1974)

"Blood for Dracula" (original title).

"Lachen geblazen" Graag gedaan!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Oke tattoobob ik begreep je eerste bericht al niet goed, tot ik in je 2e bericht las dat er eerst een andere poster was.

Ik dacht al, wat vind hij nou dan zo mooi aan deze poster hahaha

mcdaktari schreef:

Ik dacht al, wat vind hij nou dan zo mooi aan deze poster hahaha

Ja er was hiervoor een andere poster .....die vond ik echt tof.

Deze vind ik maar niets.....zonder dat je dat weet zijn het rare berichten inderdaad

avatar van acsaczy

acsaczy

Ik wist niet ik ervan moest denken maar dan in de positieve zin!! De moderne vampieren kunnen overal tegen en in deze film houden ze het op de klassieke vampieren die echt over zijn geleverd aan de nacht en al die andere dingen zoals we ze eigenlijk kennen gemixed met satire en voila een parodie hoe gehandicapt ze dan zouden zijn.

Ik ging echt stuk bij de fried chips.. ook omdat het kwartje bij mij wat later viel XD

Droge parodie op klassieke vampieren. Zo droog dat ik even aan de film kung pow moest denken, maar bij die film heb ik alleen maar gehuild van het lachen.

Maar de droge humor van what we do in the shadows kon ik ook heel erg goed waarderen.

avatar van Richardus

Richardus

Ontzettend lollige en originele film. Geloof niet dat ooit dit onderwerp zo droogkomisch benaderd is, maar ook zo bekwaam. Want ondanks het ontbreken van echt een spanningsboog, zitten er wel kleine subplots in en worden de karakters best goed uitgewerkt. Kostuums, makeup en special effects zijn ook piekfijn in orde. Het is niet zomaar even een lollige in elkaar geflanste film, er is ook wel echt over nagedacht en serieus aan gewerkt. Er zitten wat ontzettend verrassend komische elementen in, maar ook wel wat té flauw onderbroekenlol. Maar dat neemt niet weg dat dit lollig en verfrissend kijkvoer is.

avatar van Film Pegasus

Heerlijke film. Het genre kenden we vooral in horror/thriller met films als [Rec], Cloverfield of Monsters maar kent wel meer komedie als C'est Arrivé près de chez Vous en zelfs deze What we do in the shadows is nog meer komedie dan donkere satire. Ik had wat schrik dat na het begin de film wat zou terugvallen eens het idee van de film gelanceerd is. Maar de film biedt gelukkig genoeg leuke momenten. Hier en daar misschien iets minder, maar dat valt zeer goed mee. Het is een andere soort humor dan we gewoon zijn van de parodiehumor met Leslie Nielsen of de over-the-top humor van Braindead. Dat maakt het juist zo uniek en de moeite om te kijken. Meer een subtielere versie van de Britse humor. En toch weer wat anders...

avatar van Koerok

Koerok

Wat mij betreft is het vooral een leuk idee met een aantal geslaagde grappen. In het begin ben je nog ietwat verrast, maar dat is snel voorbij. Na een half uurtje begon het me echt te vervelen.