• 9.374.764 stemmen

Met onder meer: Géza Weisz, Sasha Mylanus en Peter Paul Muller

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 19 november 2014

Plot Wiplala

De zevenjarige Johannes Blom doet de ontdekking van zijn leven als hij achter de pot pindakaas in de keukenkast een klein mannetje vindt dat Wiplala heet en kan toveren. Als Wiplala de familie Blom per ongeluk net zo klein maakt als hijzelf, is dat het begin van een heel groot avontuur. Zullen ze ooit weer normaal worden?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bij Tim Oliehoek:

Regisseur Tim Oliehoek gaat het boek Wiplala van Annie M.G. Schmidt verfilmen.

De familiefilm moet kerst 2014 in de bioscoop te zien zijn.

Tim Oliehoek verfilmt Schmidt-boek Wiplala | nu.nl/boek

Naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt.

Vanaf 19 november in de bioscoop (Paradiso)

Eerste teaserposter geplaatst.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Ik hoop zo van harte dat dit wat wordt qua bezoekcijfers. Het leuke Chez Nous viel wat dat betreft erg tegen...

avatar van starbright boy

Oliehoek kan wel eens een flinke hit gebruiken. Tot nu toe bleven eigenlijk al zijn bioscoopfilms onder de verwachte bezoekersaantallen.

avatar van gotti

Denk dat dit op papier de meeste kans maakt om een hit te worden. Hoop het voor 'm.

avatar van Wouter

starbright boy schreef:

Wat is de verwachting nu?

avatar van gotti

Wouter schreef:

Wat is de verwachting nu?

Lijkt me dat ze het niet doen voor minder dan 400.000 bezoekers. Zeker gezien het bedrag de film gekost heeft.

avatar van Wouter

Met 400K is het dan niet de minst succesvolle Annie MG-verfilming?

Ted Kerkjes

Er is inmiddels een definitieve poster met ander ontwerp. Die heb ik zojuist geplaatst.

Nils Holgersson op een duif.

kappeuter schreef:

Dat is gewoon de voorkant van het boek.

Nils Holgersson op een duif.
Haha.

avatar van Re73

Re73

Tja .... ach mijn dochter vond het leuk....

avatar van wess16

wess16

Ik heb me prima vermaakt met deze warme en sfeervolle film. Geschikt voor het hele gezin als je het mij vraagt.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Voor familie en kinderen wellicht een passende bioscoop ervaring om het jaar mee af te sluiten; het gegeven van een kabouter die magische krachten bezit en de hoofdpersonen tot zijn eigen lengte verkleint is dan ook best aardig. Als geheel was het alleen een beetje sentimenteel en de karakters vond ik vrij duf. Waar de scène met de speelgoedwagen nog leuk en enigszins spannend werd begeleid, bevonden er zich elders tergend langzame en onnodig uitgerekte momenten. Dat gedoe bij het ziekenhuis met de patient, dokter en de pizzabezorger was er ook een beetje knullig bijgevoegd. Visueel bleef het ook achter.

Ted Kerkjes

Het boek is erg leuk. Deze film lijkt mij niet geweldig. De enige Annie M.G. Schmidtverfilming die ik echt heel goed vind is Minoes. Die is echt fantastisch.Ja Zuster Nee Zuster is ook wel vrij aardig. Maar verfilmingen als Abeltje en Pluk van de Petteflat...

avatar van keukenzout

keukenzout

Geweldige kinderfilm. Ik vond het niet heel erg overeenkomen met het boek maar dat heb ik dan ook 20 jaar geleden gelezen. Mijn oppaskindje van 7 vond het een fantastische film, goed te begrijpen, spannend en grappig.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Vind die escape-avonturen nooit zo boeiend, maar sinds Pixar (of was het Disney al?) die introduceerde is er bijna geen kinderfilm meer zonder lijkt wel. Het begin en de randverschijnselen waren voor mij daarom het leukst. Acteurs zitten allemaal wel goed in hun rol vond ik. Volgens mijn dochter behoorlijk afwijkend van het boek (ook met noodzakelijke updates), maar bij thuiskomst toch ook wel veel dingen die wel bleken te kloppen. Zij vond ze allebei leuk (maar het boek toch leuker), ik heb me wel vermaakt.

avatar van soom

soom

Ik had weinig vertrouwen. Maar het is, jeetje, toch erg lekker. Geza, Peter Paul, kindjes en dan wat extra leukigheid in de vorm van Cas en Jack Wouterse. Peter Paul is veel leuker dan in het Gooische.. Om te smullen alles. Geen nadeel ten opzichte van Abeltje, maar dit werkt allemaal beter dan die film. Prachtig, mooie jaarafsluiter. Genieten van de heerlijke gekkigheid die hieruit voortkomt. Prachtig aangekleed en volop dwaze dingen zoals alleen Annie dat kon vormgeven. Ik zeg chapeau en buig voor haar..

avatar van Koerok

Koerok

Jeugdsentiment, maar dat maakt het meteen ook lastig, want je hebt er een heel beeld bij en herinneringen. Ik ga 'm zeker een keer kijken, maar Geza Weisz als Wiplala? Ik zie het nog niet helemaal voor me. Wiplala is een miezerig stuntelig kereltje, zeker geen stoere populaire jongen zoals Geza.

avatar van Mike the Mann

Mike the Mann

Wie tipt mij even voor as Zondag : met de kinderen ( 8 & 10 ) naar Wiplala of Spongebob op het droge ?

avatar van Waku

Waku

Best knap gemaakt.

Tim Oliehoek heeft een prima filmpje neergezet met vooral leuke effecten.

Er zitten aardig wat verrassingen in deze jeugdkomedie.

De jeugdige cast acteert matig. Dat is jammer.

Sasha Mylanus als Johannes gaat nog wel maar zijn filmzusje Kee Ketelaar als Nella Della is zelfs irritant. Desondanks blijft "Wiplala" een vermakelijke jeugdfilm.

avatar van stinissen

Prima jeugdfilm die ook de ouderen onder ons kunnen waarderen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Toch wel weer een leuke jeugdfilm....visueel best aardig gedaan en ook het acteerwerk was best te pruimen.

Leuk en grappig verhaaltje ook.......wij hebben ons prima vermaakt

avatar van bjerik76

bjerik76

Deze film viel me enorm tegen.

De cast kwam zeer ongeloofwaardig over.

Ik heb veel betere kinderen ( en volwassenen) zien acteren in kinderfilms.

Hierdoor had ik ook het idee dat de film meer voor hele kleine kinderen bedoeld is.

Het oorspronkelijke verhaal ( boek) was al geschreven ruim voordat " honey, i shrunk the kids" gefilmd was, maar uiteraard kwamen dezelfde soort scenes erin voor met het stoffer en blik, het eten en de overige avonturen.

Hoogtepunt vond ik het leuke rode leren jasje, die ik ook wel wil hebben.

Verder raad ik toch andere kinderfilms aan zoals Minoes, IEP, midden in de winternacht, dik trom ect.

avatar van gauke

gauke

Samen met een jongen van drie jaar deze vrolijke avontuurlijke, soms spannende fantasiefilm, over kleine mensen in een grote wereld, gekeken en hij was, binnen zijn eigen mogelijkheden en interpretaties, hartstikke enthousiast en wilde 'm meteen een twee keer zien. Typisch A.M.G. dacht ik meteen. En als volwassene moet je een dergelijk product (vind ik) dan ook zoveel mogelijk door de ogen van een kind proberen te zien. Dus daarom enkele kernbegrippen van mijn kant: actie, visueel sterk, met humor, sterke speciale effecten, creatief, een wilde leuke tocht dwars door Amsterdam.

avatar van pjmj

pjmj

De film boeide mij van begin tot eind. Knap gemaakt! Goed gespeeld!

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima fantasie jeugdfilm die goed in elkaar is gezet, heeft me geen moment verveeld.