• 9.372.679 stemmen

Eaten Alive (1976)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: De Krokodil des Doods / Death Trap / De Gek met de Bloedzeis

Geregisseerd door: Tobe Hooper

Met onder meer: Neville Brand, Mel Ferrer en Marilyn Burns

Releasedatum: 22 juni 1978

Plot Eaten Alive

"Meet the maniac & his friend."

De compleet geschifte Judd runt een hotel ergens midden in het moeras. Zijn trouwe kompaan en geliefkoosde huisdier, een alligator, ligt verdekt opgesteld vlak naast de ingang. Hij eet ongeveer alles, inclusief de gasten die in het hotel willen overnachten.

avatar van natje

natje

hee, is dit niet dezelfde film als Death Trap?

avatar van djelle

djelle

inderdaad, en ik zoek deze al heel lang. Zou naar 't schijnt de moeite waard zijn.

avatar van xangadix

xangadix

Ik heb em nog ergens op Betamax liggen. Het is wel lachen, maar niks om over naar huis te schrijven...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Nu bij FRS te koop voor 7,99. Vanavond eens kijken. Heb al gelezen dat deze qua realiteit nergens in de buurt komt van de fantastische Texas Chainsaw Massacre maar eerder een hele vermakelijke pulp film is. Ben benieuwd.

avatar van Reinbo

Naargeestige hooror filmpje met klein rolletje van Freddy Krueger. niet al te best in mijn herinnering (±24 jaar gelden), maar voor 7,99 wil ik hem misschien nog wel eens zien.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

gekeken met niet al te hoge verwachtingen en het was precies wat ik had verwacht. in de stijl van TCM maar dan zonder alles wat die film groots maakten. maar hooper heeft grotere dippen gehad. eaten alive is nog best vermakelijk. het sfeertje zit er goed in, vooral dankzij de belichting, de cast is interessant (marilyn burns, ex TCM, dat kleine meisje uit halloween en robert englund) en de over the topness weet ik wel te waarderen. 3*

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

eindelijk deze film gezien maar ik moet zeggen ik had er meer van verwacht. Toch nog redelijk amusant.

avatar van niels1990

niels1990

heb net de dvd gekocht bij FRS voor 7,99 ben beniewt of ie net zo goed is als Texas Chainsaw Massacre

avatar van PascaL

PascaL

De hele film is duidelijk gefilmd in de studio en haalt net niet de sfeer uit texas chainsaw maar door de croc en de man met de zeis blijft het toch wel vermakelijk om naar te kijken... ook al is het begin gejat van psycho en doet dat irritante gillende mens uit texas chainsaw mee...

2,5/5

avatar van niels1990

niels1990

Ik vond deze film beter dan ik had verwacht,

maar haalt niet het niveau van TCM.Trouwens, die vent was wel erg gestoord

4sterren

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11902 berichten

Aardige film, werd pas op het laatste half uurtje beetje leuk. 2,5 ster.

avatar van djelle

djelle

Hooper's tweede langspeelfilm haalt niet het niveau van zijn wereldbekende debuut "The Texas Chainsaw Massacre" maar weet opnieuw een vrij goed verhaaltje neer te zetten en een min of meer mysterieus sfeertje te creeeren. Bepaalde elementen lijken sterk gebaseerd te zijn op "Psycho".

Eerder hysterisch dan spannend, en voornamelijk de gek met zijn spectaculaire zeis en bloeddorstige krokodil maken dit nog enigszinds de moeite waard. Stond jarenlang op de befaamde "Nasties"-lijst, terwijl je jezelf afvraagt waarom.

2**

avatar van Halcyon

Halcyon

Na zijn debuut met The Texas Chainsaw Massacre was het voor Hooper beslist geen makkelijke klus om het succes van zijn eerste langspeelfilm te evenaren, laat staan te overtreffen. Ondanks het grotere budget dat Hooper voor z’n tweede film ter zijner beschikking kreeg, zien we een stilistisch gelijkaardige prent. Gelijkaardig, maar op een of andere manier oogt het toch allemaal een stuk meer amateuristisch. Ligt het aan het overdadig gebruik van de rookmachine (hoever kan je gaan om een moerassige smog te suggereren!), de brakke belichting, of is het de overduidelijk nep-ogende krokodil? In ieder geval, Hooper liet zich vangen aan z’n budget en legde teveel de nadruk op effecten in plaats van op suggestie, hét succesingrediënt van TCM.

Hooper wist nochtans Kim Henkel, vaste waarde in de TCM-reeks, te strikken om het op zich originele scenario voor deze horrorfilm te schrijven. Een geschifte hotelbewaarder lokt mensen naar zijn al even afgelegen als afgetakelde hotelletje om aldaar de onwetende slachtoffers met zijn zeis tot krokodillenvoer te reduceren. Met dank aan Neville Brand die op uitstekende wijze de rol van de psychopaat in kwestie wist te vertolken.

Eaten Alive mag dan aaneenhangen van de schoonheidsfoutjes, als lowbudget horrorfilm is hij best genietbaar. We krijgen een verontrustende inkijk in het rurale Amerika van de jaren ’70 waar rednecks de plak schijnen te zwaaien en de buurt onveilig maken voor nietsvermoedende passanten; een thema dat in de jaren ’70 erg in was (zie uiteraard The Texas Chainsaw Massacre, maar ook The Hills Have Eyes, etc.). De setting van het bouwvallige hotelletje doet als dusdanig bijzonder goed dienst als “onherbergzaam, vijandig gebied” en zorgt voor een continu claustrofobisch sfeertje, in dit geval mooi in koor met de schitterende soundtrack. De casting van Robert Englund en Marilyn Burns zal overigens niet ongemerkt voorbij gegaan zijn voor genrefans, maar over het algemeen zijn de acteerprestaties naar de verwachte lowbudget-normen.

Kortom, Eaten Alive is als op zichzelf staande horrorproductie zeker en vast de moeite waard, maar kan op geen enkel moment nog maar uit de schaduw treden van zijn legendarische voorganger. Toch is het raadzaam voor fans van dit zeldzame subgenre, dat de laatste tijd evenwel een boom schijnt te kennen met producties als Hostel, Wolf Creek en Calvaire, om deze film een eerlijke kans te geven en te beoordelen naar zijn kwaliteiten.

avatar van gianni34

gianni34

ben erg nieuwschierig naar de film weet iemand mischien waar die te verkrijgen is liefst hol subs

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

gianni34 schreef:

Is uit op DVD hoor:

Het moet wel deze hoes zijn:

Verwar niet met een Italiaanse kannibalenfilm die dezelfde titel heeft.

avatar van horrorjp

horrorjp

Net even iets slechter dan The Texas Chainsaw Massacre. Maar ook deze ik erg goed.Veel spanning, en zelfs de alligator is nog wel redelijk goed gemaakt voor in die tijd. En wat speeld Robert Englund weer goed. Na A Nightmare on elm street gezien te hebben vind ik hem egt een komiek. Net geen plaats in me top 10.

avatar van Halcyon

Halcyon

horrorjp schreef:

Net geen plaats in me top 10.

Schitterend van The Lost Boys in je top 10! Erg gedurfd maar o zo terecht .

avatar van horrorjp

horrorjp

En ik hield niet eens van vampier films maar na The Lost Boys kijken vind ik het erg leuk. Dus ik vind het meer dan een goede film.

avatar van kaztor

kaztor

Iets beter dan matig horrorwerkje van een man die beter kan (zie vorige film). Acteerprestaties zijn zeer slecht (man van ex-TCM-grietje) tot acceptabel (Englund). Krokodil zag er heel nep uit. Maar met het verstand op nul is dit allemaal best te doen, alhoewel het tempo soms iets te traag is (zelfs voor die tijd) en je jezelf afvraagt waarom er überhaupt mensen inchecken in een hotel dat wordt gerunt door iemand die duidelijk gebukt gaat onder een niet al te beste geestesgesteldheid...

avatar van niethie

niethie

Na de alomgeroemde cultklassieker Texas Chainsaw Massacre maakte regisseur Hooper dit redelijk aardige filmpje, het ziet er net als zijn voorganger allemaal erg goedkoop uit maar de aparte sfeer zorgt ervoor dat je daar niet echt op let, de acteerprestaties zijn matig ik vond het hoofdpersonage best goed een gek neer zetten maar daar is alles dan ook wel mee gezegt, al met al een leuk om eens gezien te hebben maar een voor de rest niet al te bijzonder filmpje.

2,5 sterren

avatar van AC/DC

AC/DC

Jongens, dit is toch een veel te hoge score voor zo'n low-budget film. Heb je die krokodi gezien?

avatar van Littlewouter

Littlewouter

Wat een onzettende bagger film. dikke muppet crocodil van carton en andere kunstoffen. Het verhaal is cheap... oké hij komt uit 77 maar toen werden er al 1000den films gemaakt die 10x beter zijn dan dit. (bij wijze van spreken)

avatar van Littlewouter

Littlewouter

AC/DC schreef:

je hebt alleen 10 sec van de film gezien man

avatar van jordandejong

jordandejong

ik heb hem net gedownload omdat ik hem nergens kon vinden.

Ik heb er wel van kunnen genieten. De hoteleigenaar zag er aardig gestoord uit. Okee de acteerkwaliteiten waren op het minst maar dat was ook zo bij the texas chain saw massacre. Ondanks dat de krokodil er erg nep uitzag geef ik hem toch een voldoende. Een aardige film voor die tijd.

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Bizarre, bij tijd en wijlen haast surrealistische B-movie. Neville Brand mompelt er flink op los en lijkt wel het weggelopen neefje te zijn van de kannibalistische broers uit Hoopers TCM.

Niet echt bijzonder en tegelijkertijd ook weer niet te missen. En als je dan toch een Hooper marathon houdt, vergeet dan niet The Funhouse te checken. Ook zo'n meer dan goed niemendalletje.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

geweldige film!!!

echt een van mijn faforiten

hooper zet hiermee dan wel geen topper neer maar de film weet erg goed te vermaken. vooral die judd is echt een topper.

jammer dat zijn krokodil erg nep was maar ik heb erger gezien.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Jeeezes, dat was weer een compleet geschifte low-budged horrorprent zonder noemenswaardig verhaal, enkele de moorden zijn goed in beeld gebracht.

't Is wel opvallend in die 70's horrorfilms dat de vrouwen dikwijls naakt rondlopen, dat kom je nog zelden tegen nu 31 jaar later

5/10, niet de moeite waard, enkel voor de Horrorfans die écht alles al gezien hebben.

Daar behoor ik NIET bij, maar ik doe mijn best

p.s. Robert Englund doet ook mee,

zo jong heb'k hem nog nooit gezien

avatar van jordandejong

jordandejong

Near_Dark schreef:

Is mij ook al is opgevallen. Zie je inderdaad nu veel minder.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Yep

Maar ik zag hierop dit jaar één uitzondering nl. Friday the 13th (2009)

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Fikse tegenvaller deze opvolger van The Texas Chainsaw Massacre.

De voorloper is een gruwelijk, intens meesterwerk maar dit....karakters die zo uit een John Lanting klucht lijken te zijn weggelopen.

En dat nekt de film.

Paar schaarse moment weet Tobe Hooper even op aardig sadisme-niveau te komen (kleine meisjes achterna zitten met een grote zeis.....hihihihihi) en er wordt ook aardig in geschreeuwd.

Lekkere soundtrack ook met electronic FX dwars door de voortdurende country-muziek heen.

Maar helaas te schaars allemaal en de film als geheel is voornamelijk irritant.

En Robert Englund als macho????

Blijft voor mij toch die aardige alien uit "V" kan ie nog zo vaak Freddy Krueger hebben gespeeld.