• 9.370.192 stemmen

The Good Guys and the Bad Guys (1969)

Western | 91 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: Burt Kennedy

Met onder meer: Robert Mitchum, George Kennedy en David Carradine

Plot The Good Guys and the Bad Guys

"The last of The Wildest Bunch shoots it out with a new breed of gunslinging glory-seekers."

Marshall James Flagg, die kort voor zijn pensionering staat, hoort dat zijn oude vijand, de outlaw Big John McKaye, terug is in zijn regio en dat hij van plan is een overval te plegen. Onderweg, op jacht naar McKaye, wordt Flagg gevangen genomen door McKaye’s bende. Flagg komt er achter, dat McKaye niet langer de leider van de bende is, maar de jongere Waco. Waco geeft Mackaye de opdracht Flagg te doden, maar hij weigert dat.

avatar van Diesel

Diesel

Zeer amusante western over veranderende tijden, ouder worden en vriendschap. Komedie en drama wordt perfect afgewisseld en er wordt goed geacteerd door de hele cast, vooral Mitchum en Kennedy komen erg geloofwaardig over.

*** ½

avatar van Leno

Leno

Amusante maar weinig opzienbarende western, met enkele komische momenten (met name de climax).

Mitchum vind ik weinig charismatisch (lees: saai) maar Kennedy speelt een aardige rol.

Verder maken enkele mooie opnamen en de aardige muziek het de moeite van het kijken wel waard.

avatar van Diesel

Diesel

Leno schreef:

Mitchum vind ik weinig charismatisch

avatar van Leno

Leno

Kwam meer door het personage dat hij moest spelen dan hemzelf denk ik. Lang geleden dat ik andere films van hem heb gezien, maar ik geloof niet dat ik hem anders zo saai vind. Hier leek hij op een sissy John Wayne.

avatar van Baggerman

Baggerman

Ik vond Mitchum wel sympathiek in zijn rol. Hij is toch de onkreukbare Good Guy?

En die zijn altijd saai!

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Western met vleugje humor, aankijken meer dan waard : 3.0

avatar van powerman

powerman

Robert Mitchum en George Kennedy spelen respectievelijk een uitgerangeerde marshall en een uitgerangeerde outlaw. Mitchum krijgt een gouden horloge en wordt bedankt voor bewezen diensten, maar hij wil bewijzen dat hij nog steeds in staat is het stadje Progress te beschermen tegen geboefte. Hij vangt outlaw Kennedy, maar moet het uiteindelijk opnemen tegen een bende jonge, geraffineerde bandieten die een grote treinroof willen plegen. Mitchu en Kennedy slaan de handen ineen om de treinroof te voorkomen.

Mitchum en Kennedy steken met plezier de draak met hun eigen western-imago in deze amusante en bij vlagen zeer grappig westernkomedie, grotendeels gefilmd op prachtige lokaties in New Mexico. Balsam is hilarisch als de burgemeester die iedereen tegemoet wil komen en de finale (waarin een heel dorp de achtervolging inzet op een voortrazende trein) is briljant!

avatar van mr rumson

mr rumson

Er zijn al aardig wat westerns gemaakt over mannen op leeftijd die moeite hebben met de veranderingen van het oude westen .

Maar de meeste van deze westerns hebben een dramatische ondertoon zoals in bv Monte Walsh.

Daar heeft deze western niet zoveel last van, integendeel zelfs het geheel word op een luchtige manier gebracht.

Deze western heeft een prettig sfeertje met een druk stadje waarin de eerste auto's in rond tuffen .

Al lopen er voor de paardenliefhebbers er ook nog genoeg viervoeters in rond .

Mitchum en Kennedy lijken er beide plezier in te hebben en zo niet dan had ik dat in ieder geval met deze western wel .

Kortom een leuke western om een keer te zien .

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Misschien wat te doldwaas, vooral op 't laatst welhaast kluchtig, maar in zijn geheel best

vermakelijk, ook omdat de troeven (Mitchum, Kennedy, Carradine en ook Balsam) wel zin

leken te hebben in een lekker potje zorgeloos acteren. Van begin tot het einde loopt de

film lekker soepel, weer eens wat anders dan een serieuze western en waarin ook dankbaar

gebruik wordt gemaakt van de opkomst van motorisch vervoer, die je uberhaupt zelden in

westerns tegenkomt.