Genre: Sciencefiction / Mystery
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Interstellar
"Mankind was born on Earth. It was never meant to die here."
In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Interstellar (MusicMeter)
Murph (10 Yrs.)
Murph (older)
Donald
Malick
In vergelijking met Interstellar is 2001: A Space Odyssey niet meer dan een koude, afstandelijke voetveeg.
AC1
Ja en nee, 2001 probeert ze bij de kijker op te roepen maar je moet ze wel zelf stellen. Ook naar de antwoorden mag je zelf zoeken. Interstellar legt daarentegen zowel de vragen als de antwoorden hapklaar voor je neer.
Goed gezegd.
Al moet ik wel zeggen dat het mysterie in het basisverhaal van 2001: ASO op zichzelf al een rechtstreekse vraag is.
Zij die de vragen niet zien zijn maar al te blij dat Nolan al het werk voor hen doet.
Reinoir
Dat is jou interpretatie. Ik begreep van 2001: A Space Odyssey de eerste keer geen drol, en heb nog steeds gemengde gevoelens over die film maar vind dat in ieder geval een stuk interessanter dan Interstellar.
Het punt voor mij is dat Nolan niet echt iets nieuws weet te brengen. Je voelt dat hij zich vasthoudt aan conventionele methodes om een film te maken. Beetje liefde erin, comic relief, politiek correct, vals sentiment, herkenbare plotsructuren. Aan het einde van de rit blijft het voor mij de zoveelste hollywood film met in dit geval prachtige beelden. Bij Nolan heb ik vaak door wat ie doet, als je de truc erachter doorhebt en inziet waarom of wat het is wat je zou moeten interesseren of emotioneel bewegen is het niet meer boeiend voor mij.
Ik Doe Moeilijk
wibro
DwarreI
In vergelijking met 2001: A Space Odyssey is Interstellar niet meer dan een hysterisch, sentimenteel gedrocht.

Bijde films zijn het kijken waard, Interstellar een groots en warm doch vergankelijk spektakel en 2001: A Space Odyssey een ijskoud en afstandelijk doch tijdloos meesterwerk, iedereen blij.
redskiedski
Overhypet filmpje, maar best aangenaam. Alleen is het me allemaal wat te fake-sentimenteel, en het slaat soms echt op niks. Heb toch een paar keer gefacepalmt.
En toch een 3,5 geven?
Geven mensen tegenwoordig al een voldoende, puur voor de moeite?
Die 4,04 score op dit moment slaat echt helemaal de plank mis.
En toch een 3,5 geven?
Geven mensen tegenwoordig al een voldoende, puur voor de moeite?
Die 4,04 score op dit moment slaat echt helemaal de plank mis.
Dat laatste is natuurlijk jouw mening.
En een 9,0 (4,5 op mm...) op IMDb van 229000 stemmen. Lol.
FilmMuziekFanaat
Vandaag voor de tweede keer gezien.
Ik had toch echt een herziening nodig voordat ik tot een goed oordeel kon komen.
Interstellar is een typische Nolan film, en dat bedoel ik positief. Het onderscheidt zich van de standaard Science fiction film door het genre op een originele wijze te benaderen. Bij Inception had Nolan dit ook al voor elkaar gekregen. Het verhaal zit goed in elkaar en het zorgt ervoor dat je de hele film door geboeid blijft kijken. Het heeft zeker een paar plotgaten, maar dat hebben de beste films.
Ik kan mij heel goed voorstellen dat velen hun vraagtekens bij het einde zetten. Het is erg vergezocht en Nolan neemt hierbij een bijzonder hoog risico. Ik persoonlijk vond het einde geweldig, zeker bij een tweede kijkbeurt. Ondanks het feit dat het uitermate vergezocht en ook een beetje vreemd is, kun je niet ontkennen dat het ook bijzonder origineel is en dat bijna niet een Science Fiction film, laat staan een film van een ander genre, een dergelijk einde heeft. 2001 komt hierbij het dichts in de buurt maar toch vind ik niet dat je deze twee films met elkaar kunt vergelijken.
Het acteerwerk is goed. Vooral de jonge Murph (naam even kwijt) vond ik een verrassend goede acteerprestatie neerzetten. Anne Hathaway doet het goed, maar zet nou niet bepaald een rol neer die je bijblijft en Michael Caine speelt eigenlijk gewoon Michael Caine. McConaughey zet zijn karakter op een zodanige wijze neer dat je de hele film met hem meeleeft en ook het personage van Matt Damon vond ik goed. Hij beeld op een mooie manier de wanhoop uit die iemand in een degelijke situatie zou hebben.
De muziek van Hans Zimmer vond ik ronduit fantastisch en het zou mij bijna motiveren om op kerkorgel-les te gaan.
Deze film bewijst naar mijn mening opnieuw dat Christopher Nolan een van de betere regisseurs van deze tijd is en ik hoop dat we nog veel van hem gaan horen.
4,5
frolunda
De toestand op de aarde in het begin had naar mijn idee wel iets beter uitgewerkt/uitgelegd kunnen worden en het einde lijkt me zeker niet voor iedereen weggelegd maar voor het overgrote deel vond ik Interstellar een zeer boeiende kijkervaring.Regisseur Nolan levert opnieuw een sterke prestatie al weet hij zijn acteurs weer niet tot hele grote hoogten te brengen,al deden McConaughey en vooral Damon en Chastain het zeker niet slecht.De beelden op eerste twee planeten waren fantastisch en ook koppeling van het ruimteschip was een hoogtepunt.Dat vond ik minder van de muziek die af en toe iets te overheersend was.In zijn totaliteit kom ik dan zo ongeveer uit op vier sterren al moet ik het allemaal nog wat laten bezinken en is er misschien nog wel een tweede kijkbeurt nodig om echt een goed oordeel te kunnen vellen.Voorlopig indrukwekkend.
wibro
Deze film moet het van mij helemaal hebben van het visuele. Het laatste half uur vond ik zelfs verbluffend mooi. Voor de rest vond ik deze film niets bijzonders. Veel te sentimenteel af en toe en de soundtrack was net als bij zo veel van dit soort Hollywood films weer niet te pruimen. Ook vond ik het allemaal veel te voorspelbaar. Het einde zag je al ver van te voren aankomen.
Het is duidelijk dat deze film bij mij in de verste verte niet in de buurt komt van Kubrick's meesterwerk 2001: A Space Odyssey. Het neemt allemaal niet weg dat Interstellar volgens mijn voorspelling wel met de meeste Oscars waaronder voor beste film van 2014 aan de haal zal gaan.
AC1

Maar 2001: ASO is helemaal niet koud en afstandelijk. Hoe kom je erbij? Het is net heel passioneel.
horizons
Wellicht dat we discussie naar 2001 moeten verplaatsen maar 2001 is idd koud, afstandelijk en weinig emotioneel betrokken. Terwijl Kubrick dat wel goed kan doen!
roger94
Mensen die deze film 1 ster geven begrijp ik echt niet, dit is veruit de beste film die ik gezien heb in 2014. Je kunt wel zeggen dat het verhaal ongeloofwaardig is, maar dat is geen reden om de film slecht te beoordelen. Als je een geloofwaardig verhaal wil zien dan moet je lekker naar een romance gaan waar je niet bij na hoeft te denken.
Ik geloof niet in de relativiteitstheorie maar dat wil niet zeggen dat ik daarom de film niet begrijp . Het is een inspiratiebron om verder te denken dan de meeste andere mensen, af te stappen van aannames die vandaag de dag gemaakt worden.
De mensen die deze film niet leuk vinden zijn naar mijn mening de minder slimmer onder ons, ze hebben geen voorstellingsvermogen en kunnen niet verder denken dan de eigen realiteit.
Wie had in 1960 ooit gedacht dat nog geen 50 jaar later de hele wereld samenhangt door internet? Laat alleen al staan de technologische ontwikkelingen de afgelopen 100 jaar.
horizons
En ook dit is dan best weer een foute opmerking. Bah.
-LvB-
Mensen halen begrijpen en zelf nadenken blijkbaar nog wel eens door elkaar
Billy-Pilgrim
Wat strenger optreden tegen alle persoonlijke aanvallen en retoriek die hier over en weer geslingerd wordt zou de discussie al enorm ten goede komen. Gewoon verwijderen al die berichten als: "Ik begrijp niet waarom deze zo hoog scoort" of "Mensen die dit niks vinden zijn dom". Voegt totaal niets toe aan de discussie en je lokt er alleen maar tegenreacties mee uit.
roger94
Dat mag jij vinden. Ik denk dat de mensen met een hoog IQ dit eerder leuk vinden als mensen met een lager IQ. Zou eigenlijk eens getest moeten worden om mijn vermoeden te bewijzen.
Mensen halen begrijpen en zelf nadenken blijkbaar nog wel eens door elkaar
horizons
Serieus. Stop. De 2001 fans vinden Interstellar fans minder slim omdat Nolan bijna alles uitlegt en Kubrick niet. En 2001 fans (generaliserend hier voor het voorbeeld) hebben echter geen nog hoger IQ. Ik bedoel, ik vind Dredd uit 2012 een hele toffe actie film maar dat maakt mijn IQ echt niet opeens minder.
Het staat er compleet los van.
Wat wel een verschil maakt is of je film kijken echt als hobby hebt of film kijken als makkelijk rond verdrijf ziet (met alle gradaties dat tussenin en omheen).
arno74
Precies dat bedoelt hij nou.
Als hij je haarfijn uitlegt wat hij bedoelt dan begrijp je het wel, maar anders moet je zelf nadenken om het te kunnen begrijpen. En dat gebeurt in de film, die legt alles haarfijn uit. Dat je iets begrijpt wat haarfijn wordt uitgelegd zonder bij na te hoeven denken maakt de mensen die het begrijpen dus niet per definitie heel slim zoals jij het opvat.
merijn82
- 1931 berichten
Je bedoelt waarschijnlijk: " ... eerder leuk vinden DAN mensen met een lager IQ."
horizons
Ai... Correctie op Nederlands taalgebruik en dan een tikfout...
THiZ-iZ-MaDNeSS
Lekker boeiend allemaal of iemand nou een 1 geeft of een 5. Gaat er toch om dat je het zelf een geweldige film vindt of juist niet. Er zijn genoeg films die zeer hoog scoren die ik niks vind maar daar hoor je me toch ook niet over. Je moet mensen in hun waarde laten en als ze bepaalde opmerkingen maken negeer je die toch gewoon en ga je je niet verlagen tot hun niveau. Je mag best zeggen dat je een film niks vind of super tof vind maar om dan meteen te zeggen dat die mensen een laag iq hebben of wat dan ook, erg kinderachtig
merijn82
- 1931 berichten
Ai... Correctie op Nederlands taalgebruik en dan een tikfout...
Huh, waar heb jij het over?
roger94
Heb je ambities om Nederlands leraar te worden? Ik ben trots op je.
roger94
Het staat er compleet los van.
Je snapt mijn punt niet, het gaat mij niet om uitleggen wat de theorie achter alles is of wat dan ook. Het gaat mij erom dat je voor het kijken van deze film een voorstellingsvermogen moet hebben buiten je eigen realiteit, en dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Mensen die dit kunnen zijn over het algemeen slimmer (dat is bewezen). Mijn punt nu eindelijk duidelijk gemaakt?

'Interstellar' komt naar Netflix: 'Zo'n ambitieuze blockbuster neerzetten verdient alle lof'

'Interstellar' is morgenavond (17 februari) op de buis: 'Beste film die ik in jaren heb gezien'

De tijd vliegt: deze vijf sterke titels vieren dit jaar hun tiende verjaardag

De tien best beoordeelde films van de jarige Matthew McConaughey (54)

The Dark Knight

Joker
Misdaad / Drama, 2019

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
kunstmatige intelligentienasatime warpruimtevaartuigexpeditiontoekomstwormholeruimtereisfaminetijdreizenblack holedystopierace against timequantum mechanics ruimtereddenfamilie relatiesfarmhouserobotastronautwetenschapperalleenstaande vaderboerspace stationimaxspace adventuretime paradoxtime-manipulationvader dochter relatie2060sjourney to the future cornfieldtime manipulation provocativeawestruck