Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Gene Bervoets, Johanna ter Steege en Bernard-Pierre Donnadieu
Gesproken taal: Engels, Nederlands en Frans
Releasedatum: 27 oktober 1988
Plot Spoorloos
"Who Has Seen This Woman?"
Een jong stel is op weg naar hun vakantiebestemming in Frankrijk. Tijdens een tussenstop bij een tankstation verdwijnt het meisje. Haar vriend, geobsedeerd door haar verdwijning, moet en zal weten wat er gebeurd is.
Raymond Lemorne
Gabrielle Lemorne
Manager (onvermeld)
Cashier (onvermeld)
Hemdale
Gezien je leeftijd en je nickname kan ik me daar wel iets bij voorstellen...
Vyvre
Geen commentaar verder.
En terecht, op deze manier op de man spelen wordt niet gewaardeerd narva..
narva77 (crew films)
Je hebt gelijk, ik liet mij eventjes meeslepen; was een momentopname. Ik heb mijn bericht aangepast
Sorry, Killalot.
tovenaar
Wauw, gave poster. Alleen even die Franse tekst vervangen door 'Spoorloos' en klaar zijn we.
Quido
Een geweldige Nederlandse thrillen met een geweldig einde. Stel je voor dat je dat overkomt...(ik zeg toch niet te veel neem ik aan). Gene Bervoets (bij velen bekend als Dokter Kirchhofs uit de serie de Bokkerijders) acteert zeer sterk, net als de gehele cast. Het spannende verhaal zorgt ervoor dat je aan de buis gekluisterd zit. Een van de betere Nederlandse films. 4.0*
........
EmDee
de Bokkerrijders ken ik alleen maar van Villa Volta in de Efteling.
Redlop
...Stel je voor dat je dat overkomt...(ik zeg toch niet te veel neem ik aan...
ik geloof dat dat al een spoiler is die op de poster staat.
Redlop
O je bedoelt het einde...nee dat staat niet op de poster. Ben nog niet helemaal wakker geloof ik. [schaam]15:54...[/schaam]
mr pink
Omdat er over smaken en kleuren wél te twisten valt: de BESTE nederlandstalige film ooit.
Quido
Hoe is de dvd hiervan eigenlijk?
Niks bijzonders, als extra's alleen wat achtergrondinformatie.
Wel goede beeldkwaliteit.
De film is opgedeeld in 15 hoofdstukken. Als extra's:
1. Over The Vanishing, de Amerikaanse remake
2. Tim Krabbé en de film.
De extra's zijn gewoon stukjes tekst.
Quentin
Wel goede beeldkwaliteit.
Hebben jullie het over dezelfde release?
(overigens is dvd ook video...)
Ik zou het niet weten
, maar wat ik wel weet is dat het beeld bij mij gewoon goed is, beter dan die van een VHS.
Da Jando
Ik heb het boek vroeger voor school eens gelezen; vond het een erg goed boek kan ik me nog herinneren. Deze film is minstens zo goed! Verveelt geen minuut, goed geacteerd en dan dat beklemmende einde...brrr..
Ik las op de DVD dat hier een amerikaanse remake van is
Hebben ze daar nog nooit van ondertitels gehoord?
Voor mij zeker de beste nederlandse film die ik tot nu toe heb gezien! (heb er nog niet veel gezien, maar dat komt goed
) 4,5*
Quentin
Hoe meer je nadenkt over dat einde, hoe gekker je wordt
Da Jando
Ik vind het einde niet gek, maar ik bedoel: Denk er maar eens over na wat jij zou doen als je levend wordt begraven in een kist. Je zou jezelf kunnen vermoorden, maar hoe kun je in hemelsnaam jezelf vermoorden in een kist, ja je zou jezelf kunnen proberen te laten stikken, of jezelf opensnijden met een grote splinter
. Je hebt dan sowieso een erg pijnlijke dood, want dood ga je toch op den duur. Als je er dan over nadenkt dat je langzaam dood ligt te gaan, hopeloos onder de grond...
SSeagal
Zeer goede nederlandse film die lang na het kijken in je geheugen blijft mede dankzij het akelige einde. Grijpt je echt naar de strot deze film. ****
Quido
Nou de beeld kwaliteit laat toch flink te wensen over..... onscherp, fel beeld van video kwaliteit....
Sorry Quentin, je hebt helemaal gelijk. Ik heb de film nogmaals gekeken en de beeldkwaliteit was idd slecht. Misschien was ik in de war met een andere dvd.
bianca
Voor mij ook de beste Nederlandstalige film die ik ooit gezien heb, maar dat heeft eigenlijk alles te maken met het einde!

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Soy Cuba