Boyhood (2014)
Met onder meer: Ellar Coltrane, Patricia Arquette en Ethan Hawke
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 31 juli 2014
Bekijk via Videoland
Bekijk via myLum (Lumière)
Plot Boyhood
"12 years in the making."
Boyhood vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen (Patricia Arquette en Ethan Hawke) die hun kind opvoeden. Centraal staat het leven van de 6-jarige Mason en de emotionele reis die hij aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Boyhood (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op myLum (Lumière)
Mason Evans Jr.
Mindy Welbrock
Randy Welbrock
Annie
mjk87 (moderator films)
En als kap op de vuurpijl een optreden van Family Of The Year die het nummer Hero welke in de film wordt gebruikt live speelden. Erg lekker nummer. Sowieso lekkere muziek in de film.
Kijk erg uit naar deze film, maar hoorde dit nummer ook al in de trailer voorbijkomen. En echt, ik vind dat wel zo een nietszeggend nummer, dat het bijna begint te irriteren als dat om onverklaarbare redenen dagelijks op de radio langskomt.
beavis
in de context van de film komt het op het juiste moment (zoals elk jaar in de film wel door een "iconische" hit wordt getypeerd. Te beginnen met een Coldplay nummer dat van mij persoonlijk niet had gehoeven, maar inderdaad toch onvermijdelijk is) én wordt het bovendien meer dan nietszeggend. De tekst van het nummer heeft zeker sterke resonantie met wat er in het verhaal gebeurt. Ik was gelijk fan
Goodfella
Niet helemaal feilloos, maar een film die ontzettend blijft nazinderen in je hoofd en waarvan het geheel nog fraaier is dan de losse scenes. Voer voor de jaarlijstjes.
Precies dat.
nognooit
Vandaag in EYE gezien. Fantastisch! Van te voren zag ik enigszins op tegen de lange speelduur, maar die vloog voorbij. Sterker nog, sommige fases hadden van mij wel iets meer uitgediept mogen worden.
Het is een sterk geheel geworden met vele krachtige momenten.
Feit dat Linklater en Arquette aanwezig waren verzorgde dat de gehele ervaring nog mooier werd. Het was ook wel gek om Arquette in het echt te zien na de film. Daar kan geen 3D film tegen op.
Filmkriebel
Wordt al aanzien als "de film van het jaar". Het gemiddelde spreekt nu al boekdelen...
Roel_
- 2061 stemmen
Linklater wordt zowat mijn favoriete regisseur met 2 Films in mijn top 10. De derde in aantocht? Misschien maar al gaan kijken in België?
chiel1971
- 2009 stemmen
Mooi project! Mooie innemende film met prima acteerwerk van de gehele cast. Aanrader!
Naomi Watts
Once in a lifetime opportunity
Hoe je het ook wendt of keert Boyhood is het meest ambitieuze en unieke project in cinema en dit maak je maar eens in je leven mee en wat een eer is het om dit te mogen aanschouwen. Het "real-time" gegeven is echt ingenieus, erg mooi om de cast mee te zien groeien. Ook erg sterk dat Linklater zijn dochter Lorelei ook gecast heeft als Samantha, waardoor dit persoonlijke project nog veel persoonlijker wordt. Het is echt geen toeval dat dit project van de hand komt van Linklater, die al verantwoordelijk is voor de ambitieuze en ingenieuze Before trilogie.
Fictie in combinatie met zo'n persoonlijke benadering zorgt altijd voor hele mooie resultaten en Boyhood is daar in wel het beste voorbeeld. Boyhood is qua thematiek heel erg universeel, moeilijk om hier geen parallellen in je eigen jeugd te vinden. In mijn geval juist heel veel raakvlakken met Mason, die verder gaat dan universele thema's. Linklater knows life. In Hawke (wat acteert hij toch natuurlijk) herken ik mijzelf nu wel weer, wat de film nog zoveel sterker maakt. Eén voor één is elk castlid spot on maar Arquette steelt toch wel de show (en krijgt daar ook de meeste mogelijkheid toe).
Linklater weet met heel veel cues de kijker te laten weten in welk jaar de film zich op dat moment afspeeld dmv pop-cultuur, politiek, nieuws etc. Niet altijd even subtiel maar het werkt wel. Ik had de film in haar gebeurtenissen ingetogener verwacht maar de keus voor fictie is een hele goede geweest. Hele sterke hand-picked soundtrack ook, zelfs Coldplay is te pruimen en is gewoon een voltreffer van Family of the Year tot Arcade Fire.
Een film waar zoveel liefde en passie zit dat je niet anders kan dan die liefde beantwoorden, daar bovenop komt nog eens de meest ambitieuze en vooral authentieke aanpak in de geschiedenis van film. Een authentieke slice of life die van minuut 1 tot 160 leven uitademt. Uniek. Derde film die ik beloon met de volle mep, al behoort ie niet tot de 3 beste film die ik ooit zag maar dat is eigenlijk veelzeggend hoe uniek, authentiek en ambitieus Boyhood is. Once in a lifetime opportunity, gaat dit zien. 12 years in the making, en wat was het het 12 jaar wachten waard.
In Belgie draait hij al?
Vanaf vandaag, maar door heel ons land al tientallen mogelijkheden geweest 'm te zien. Lux ook al meen ik.
Naomi Watts
Officieel wel, hier ook maar gister ook al een exclusieve voorpremiere.
Ste*
- 2071 berichten
Ik kijk hier echt enorm naar uit. Kwam er gisteren pas achter dat het een 12-jaren project is. Ik hou ontzettend van Linklater door de (ook al heel bijzondere) Before-trilogie, dus moet uitkijken dat mijn verwachtingen niet al te hooggespannen zijn. Zeker met de bizarre hoge beoordelingen (9/10 op IMDB uit ruim 3000 stemmen, sick).
synec
Best indrukwekkend. Nog steeds een 99 op metacritic (na 30 reviews) en 100% op rottentomatoes met een gemiddelde van 9.4 (na 105 reviews)! Is daarbij momenteel met voorsprong een van de beste gereviewde films ooit!
mjk87 (moderator films)
Nou, ik heb een kaartje voor 27 april, op zondagmorgen dus. Kon ik gratis heen als m'n pa me meenam, kan die weer niet.
Dan maar alleen. Kijk hier echt echt naar uit.
mjk87 (moderator films)
April, dat is nog even geduld dan
Pfft. Vroeg naar bed vanavond dus.
New Flame
Mooie en ontroerende documentaire over het leven en opgroeien. Het gegeven dat je de personages écht ouder ziet worden, zorgt voor een unieke kijkervaring. 'n Film die me tegelijkertijd nostalgisch, euforisch en melancholisch maakte.
4,5/5
Roel_
- 2061 stemmen
In Belgie draait hij al?
Yep! Bijvoorbeeld in Kinepolis Hasselt.
FinkPloyd
- 1964 stemmen
Er is blijkbaar echt geen enkele criticus die het over zijn/haar hart kan krijgen om een negatieve recensie te schrijven over deze film. Dat op zich wil wel wat zeggen, want onder de filmcritici zitten er altijd wel een paar tussen die graag tegendraads/interessant doen door hooggewaardeerde films af te kraken. Af en toe wel wat detailkritiek, maar desondanks bijna overal de maximumscore...
Morgen gaan kijken, maar ik probeer mn verwachtingen toch wat te temperen. Benieuwd ook of het grote publiek de film evenzeer gaat smaken als de critici.
Filmkriebel
Benieuwd of dit gemiddelde ook na 10.000 stemmen zal standhouden.
John Milton
Ik kwam even je mening opzoeken Naomi Watts. BAMMM volle mep. Nou is het wachten nog erger. Ik had trouwens even een blij moment toen ik zag dat EYE Amsterdam nog twee voorpremieres deed, maar dat sloeg al snel om toen ik zag dat er 22 juni al eentje was geweest met Linklater en Arquette zelf aanwezig (dat was wat geweest!) en dat ik komende zondag met die tweede voorpremiere moet werken. Helaas.
Maar, het is goed om te weten dat het wachten vermoedelijk beloond wordt...
Naomi Watts
12 jaar gewacht, dan kan dit er ook nog bij. Zekerheidje hoor John Milton, no way dat dit je tegen gaat vallen.
dimi303
Arquette verdient hier toch wel een prijsje voor haar prestatie.
Badalamenti
Nou is het wachten nog erger.
België is de oplossing
Ik ga alvast straks kijken.....

'Boyhood' is razend populair on demand: 'Ik heb dat niet eerder gezien'

'Boyhood' van Richard Linklater is vanavond te zien op televisie

Gratis Pathé Thuis-film: 'Boyhood'