Boyhood (2014)
Met onder meer: Ellar Coltrane, Patricia Arquette en Ethan Hawke
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 31 juli 2014
Bekijk via Videoland
Bekijk via myLum (Lumière)
Plot Boyhood
"12 years in the making."
Boyhood vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen (Patricia Arquette en Ethan Hawke) die hun kind opvoeden. Centraal staat het leven van de 6-jarige Mason en de emotionele reis die hij aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Boyhood (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op myLum (Lumière)
Mason Evans Jr.
Annie
thomzi50
- 1991 berichten
Bij Richard Linklater:
Kan iemand mij misschien iets vertellen over zijn nieuwe film Boyhood? Ze zijn in 2001 begonnen met het schieten van deze film - met Ethan Hawke en Patricia Arquette in de hoofdrollen - maar op IMDB staat vermeld dat het filmen nog tot 2013 zal duren.
Leuk project. We zien dus straks het jochie echt opgroeien.
streeter
hmm, ik herinner nog een aantal jaar geleden dat dit project begon en was benieuwd of het ook echt was doorgegaan. Blijkbaar wel - ik kijk er ook naar uit.
Pure
Klinkt tof. Als het goed wordt uitgevoerd kan het wel eens een titel zijn die lang blijft hangen. Dit is een unicum toch?
Wel riskant zit ik zo te bedenken; het opgroeiende jongetje is heel zijn jeugd verbonden aan de film. Als 6-jarige kan dat misschien bevallen, maar op latere leeftijd kan hij ook andere interesses krijgen. Bovendien zal nog maar moeten blijken of hij over voldoende acteertalent beschikt. Maar desalniettemin een interessant project!
thomzi50
- 1991 berichten
Eens met wat Pure zegt; als achttienjarige zal dat jongetje echt moeten acteren, als zesjarige kan hij zich er nog wel uitredden met een lief glimlachje. Niettemin een interessant project, dat als het goed wordt uitgevoerd altijd zal blijven hangen. Ik ben benieuwd.
Volgens mij was het Kubrick die ook ooit plannen had voor zo'n project.
Pure
Wie anders
Weet je ook waarom het er nooit van is gekomen?
Naomi Watts
Wat een positieve geluiden vanuit Sundance, het resultaat is net zo baanbrekend en omvangrijk zoals het 12-jaar durende project op voorhand klinkt. Echt enorm veel zin in.
The One Ring
Gouden Beer in Berlijn.
Zilveren Beer voor regie. De Gouden Beer ging naar Black Coal, Thin Ice.
Malick
Zilveren Beer voor regie. De Gouden Beer ging naar Black Coal, Thin Ice.
Is Linklater bestolen geworden? Azië is sowiezo wel rijkelijk beloond. Maar dat was ook wel te verwachten met een Juryvoorzitter als producer James Schamus.
Arnie
De Standaard is daar helder over: China wint verrassend Gouden Beer - De Standaard
mister blonde
Ben ook heel benieuwd. Linklater heeft eens zo'n ambitieuze film nodig (buiten Before trilogie).
Ste*
- 2070 berichten
Hm, even dacht ik dat dit zou gaan over Jesse van de Before-trilogie en zijn zoon. Zou leuk geweest zijn, maar zie dat zijn personage toch anders heet.
synec
Ze hadden wel een iets betere en vooral veel mooiere trailer hiervoor kunnen maken... Maar bon toch ben ik hier zo zeer benieuwd naar. Herinner me nog goed toen ik er 10 jaar geleden eerst over las. Baanbrekend en ongezien in cinema. Ben al blij als ik de speelduur zie. Dat heeft een film als deze gewoon nodig.
Het zien van de acteurs (vooral die hoofdrol) zowel jong als oud heeft iets onbeschrijfelijk moois en 'echt', wat ook een erg spontaan gevoel van nostalgie met zich meebrengt. Logisch ook ergens uiteraard. Het voelt alvast episch aan. En dat alleen al bij het zien van deze korte trailer.
jorn2611
Ik kijk al maanden uit naar deze film.
Het enige probleem is dat ik niet zeker weet of mijn lokale bioscoop deze film vertoond, de film staat namelijk niet bij toekomstige releases....
Ik hoop in ieder geval dat hij toch bij mijn bioscoop uitkomt.
Mochizuki Rokuro
22 juni een voorpremière in EYE in aanwezigheid van Richard Linklater en Patricia Arquette
JigSaw_Doll
Zaterdag 21 juni in Brussel de avant premiere met Richard Linklater en Patricia Arquette aanwezig bij de screening
Niet helemaal feilloos, maar een film die ontzettend blijft nazinderen in je hoofd en waarvan het geheel nog fraaier is dan de losse scenes. Voer voor de jaarlijstjes.
synec
Ook gezien op de premiere in Brussel. Nog even laten zinken maar vooral toch even een groot en verdiend applaus voor Linklater. Wat een inspiratie.
beavis
Family Of The Year treed over een paar dagen op in Amsterdam, maar speelde hun hitje vanmiddag al even in EYE na afloop van Boyhood. Wat een perfecte afsluiting voor deze geweldige screening!! Patricia Arquette wist ook behoorlijk inspirerend te vertellen over haar 12 jaar lange ervaring van het maken van deze film, hoe het is om het resultaat na al die tijd op het grote scherm te zien (ook al die scenes waar ze zelf nooit bij geweest is, waar ze óók met de ogen van haar karakter naar kon kijken nu). Al met al de perfecte manier om deze film in (voor)première te laten gaan. Weer mega kudos voor EYE, maar ook de distributeur die met het hele aanwezige team liet zien dat er behoorlijk wat werk gaat zitten in het rond krijgen van zo'n event.
Nephilim
Vanmiddag in The EYE gezien. Erg mooi! Alsof je als een vlieg op de muur meekijkt terwijl iemand opgroeit. Erg bijzondere ervaring.
Dat Patricia Arquette en Richard Linklater aanwezig waren om over de film te vertellen maakte het ook erg gaaf. En als kap op de vuurpijl een optreden van Family Of The Year die het nummer Hero welke in de film wordt gebruikt live speelden. Erg lekker nummer. Sowieso lekkere muziek in de film.

'Boyhood' is razend populair on demand: 'Ik heb dat niet eerder gezien'

'Boyhood' van Richard Linklater is vanavond te zien op televisie

Gratis Pathé Thuis-film: 'Boyhood'