• 9.374.498 stemmen

Far from the Madding Crowd (2015)

Drama / Romantiek | 119 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Thomas Vinterberg

Met onder meer: Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts en Tom Sturridge

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 7 mei 2015

Plot Far from the Madding Crowd

Victoriaans tijdperk, 1870. Bathsheba Everdene (Mulligan) is een mooie, trotse vrouw met een onafhankelijke geest. Ze wordt door drie zeer verschillende mannen het hof gemaakt: Gabriel Oak (Schoenaerts), een schapenhouder, Frank Troy (Sturridge), een roekeloze sergeant en William Boldwood (Sheen), een welgestelde en wat oudere vrijgezel.

Bathsheba Everdene

Joseph Poorgrass

Sergeant Doggett

avatar van Querelle

Querelle

Schoenaerts in de rol van Oak?? Na Alan Bates is eigenlijk niemand meer geschikt voor die rol, maar waarom een Vlaming?

Matthias Schoenaerts timmert aardig aan de weg.

Verfilming van het gelijknamige boek van Thomas Hardy.

avatar van Koen87

Koen87

Ik ben benieuwd of Vinterberg dit keer wel weet te slagen in de VS. Hopelijk houd die vast aan zijn eigen ideeën. Schoenaerts zijn carriere is echt gelanceerd, als IMDB het goed heeft komen er maar liefst 6 films met hem erin uit de komende jaren.

avatar van MH040

MH040

Querelle schreef:

Misschien omdat het een geweldige acteur is?

avatar van Querelle

Querelle

Je gaat toch horen dat het zijn oorspronkelijke taal niet is. En dat kan niet met dit soort über-Britse verhalen. En zo'n geweldig acteur is het niet, veels te geforceerd ingehouden spel.

Gish

Je zou zeggen, dit kan bijna niet misgaan, topcast, topregisseur en klassiek verhaal.

Kijk hier erg naar uit.

Vanaf 7 mei in de bioscoop (20th Century Fox, via Warner Bros)

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Op zich een overbodige her verfilming van goede klassieker uit 1967. Maar gezien de cast is het een schitterende film geworden. Spelen allemaal als een kei, topcast. Genot om te zien, mooie en goede film dus.

avatar van de grunt

de grunt

Carey Mulligan wat is ze toch goed.

kappeuter schreef:

Vanaf 7 mei in de bioscoop (20th Century Fox, via Warner Bros)

"De bioscoop" is in dit geval wel vrij beperkt: ook deze film wordt door Pathé alleen in de Randstad vertoont. Begint zeer vermoeiend te worden, dit beleid.

Zwolle84 schreef:

Wat betreft Pathé is dat misschien zo, maar de film krijgt ook een release in o.a. Groningen en Enschede.

kappeuter schreef:

Hij draait hier in de regio inderdaad wel in filmhuizen, zie ik nu.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

MH040 schreef:

Misschien omdat het een geweldige acteur is?

Hij is zeker goed, maar niet briljant. Hij speelt eigenlijk altijd nogal licht ontvlambare personages

Carey Mulligan

avatar van dammit

dammit

Eindelijk na jaren wachten is deeltje 4 er bijna!!

Vind de CGI er niet slecht uitzien, mensen die klagen dat ze cgi niet goed vinden, het verschil zit hem erin dat bij jurassic park, de omgeving wel gewoon practical was, dus gewoon echte jungle.

Bij jurassic world is veel CGI gebruikt ook voor de omgevingen, hierdoor lijkt het niet mooi, maar de dinos zelf zien er niet slechter uit dan de vorige delen vind ik.

Maar goed de trailers beloven veel actie en veel nostalgie momenten!! Heb er zin in!

avatar van Dordrecht

Dordrecht

Hele mooie film.

dammit schreef:

Eindelijk na jaren wachten is deeltje 4 er bijna!!

Verkeerde film, gok ik zo

avatar van martijnk

martijnk

Poepfilm, met 5 man weggelopen na een uur en dan hebben we het nog lang volgehouden want er gebeurt echt helemaal niks en wat er gebeurt is totaal ongeloofwaardig.

martijnk schreef:

Gezien je persoonlijke top 10 verbaasd me deze reactie niets, maar waarom stap je dan binnen in die bioscoop ? Pure verveling lijkt me.

avatar van staralfur

staralfur

Ik vond het een heerlijke film, met prachtige beelden en kostuums. Soms heb ik gewoon behoefte aan een zwijmelfilm, deze komt zeker in de collectie

Onverwacht filmpje.

Wie Vinterberg zegt denkt toch al snel aan kille, hedendaagse dramas, om hem dan een ietwat sentimenteel kostuumdrama te zien maken is toch best raar. Vooral omdat het eigenlijk ook wel volledig naar de normen van het genre geschoten is, met romantisch ochtendlicht, noest werkende boeren en het klassieke jurkenwerk.

Mijn genre is het niet, en aangezien Far from the Madding Crowd niet zo heel erg afwijkt van wat we gewend zijn in het genre is deze film ook niet meteen m'n ding. Af en toe wel een mooi plaatje, wat ruwe landschappen en mooi lichtwerk, maar daar houdt het wel zo'n beetje mee op.

Wél een meevaller is het sterke acteerwerk. Het koppel Mulligan/Schoenaerts doet het érg goed, Sheen en Temple hebben sterke bijrollen. Enkel Sturridge vond ik wat tegenvallen, gelukkig komt hij niet al te veel in het stuk voor. Uiteindelijk wint de film daarmee toch wel een puntje.

Erg klassiek allemaal, voor fans van het genre dus, niet zozeer voor aanhangers van Vinterberg denk ik. Best kundig gemaakt, maar mijn ding is het niet.

avatar van martijnk

martijnk

Gish schreef:

Was een sneak preview, ik wist niet wat er draaide maar het feit dat we met z'n 5-en allemaal weg willen lopen en er ook veel andere mensen wegliepen zegt mij wel voldoende over de kwaliteit van deze film.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Querelle schreef:

Je zal 'm denk ik inderdaad beter over kunnen slaan, want Schoenaerts bleek geen gelukkige keuze. En dan was de taal nog niet het probleem.

avatar van Malick

Malick

Behalve Michael Sheen is niemand hier een gelukkige keuze. De acteurs + de regisseur. Leek wel een director-for-hire project. Kon in ieder geval geen hand van Vinterberg ontdekken. Maar het scenario werkte ook niet echt mee. Nergens ging het leven of bloeide het op. Zo stroef allemaal.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ik vond Sheen en Mulligan ook niet zo gelukkig gecast. Bij Sheen springt me toch altijd Tony Blair voor ogen.

Ik ben geen Thomas Hardy kenner, maar ik heb voldoende romans van hem gelezen om te merken dat het hier erg met horten en stoten werd verteld, wat in de romans als logischer stappen voelt. Ik begrijp dat dit einde wel degelijk getrouw is aan het boek - iets dat me bij het kijken wat geforceerd overkwam. Want dit is is min of meer een happy end, terwijl de andere allemaal nogal noodlottig eindigen.

Hoewel ik ook niet direct iets Vinterberg-achtigs kan aanwijzen zie je wel dat het geen beginneling is, want het zag er mooi uit, de details en de muziek etc. Was allemaal erg verzorgd, maar het was een bijzonder doodse film verder.

avatar van thegoodfella

thegoodfella

martijnk schreef:

Dat jullie en meerdere mensen wegliepen betekend niet per definitie dat het een slechte film is. Bij Gaspar Noe's Enter the Void liep de halve zaal leeg in Cannes, even later werd deze film als goed beschouwd. De mening van de meerderheid is niet meteen de juiste.

Daarnaast als je zegt dat er niks gebeurd in de film. thah... volgens mij zitten gebeurtenissen hem niet alleen in actie en knallen, lichaamstaal en menselijke relaties zijn soms minder tastbaar, maar dat betekend niet dat er niks gebeurd. Daarnaast leverde het tweede deel van de film ook meer actie op, maar toen hadden jullie de zaal al verlaten.

Tot slot zeg je dat wat er gebeurd ongeloofwaardig is. Ik heb even een blik op je persoonlijke top 10 geworpen. gelukkig zijn jou top 10 films Star Wars, The Matrix, Terminator 2 en Back to the Future wel geloofwaardig

avatar van dammit

dammit

Zwolle84 schreef:

Verkeerde film, gok ik zo

Haha tis dat je het zegt, ik had het niet eens gezien haha Moviemeter op me telefoon wilt nog weleens verkeerd gaan

avatar van MH040

MH040

Prima film. Niet een waar je snel met een groep mannen heen zal gaan. Romantische film met een onafhankelijke jonge vrouw in de hoofdrol die de mannen van zich af moet slaan. Maar er gebeurt genoeg waardoor het geen moment verveelt. Ook de omgeving was prachtig en het tijdsbeeld/sfeer goed neergezet.

Alle acteurs speelden goed (is ook wel te verwachten met een dergelijke cast), maar als ik er dan toch een moet uitpikken wil ik Sheen noemen. In het begin een trotse wat norse man, maar zodra hij voor Bathsheba valt, enorm breekbaar.

Ik vond het Brits Engels van Schoenaerts meer dan behoorlijk. Petje af. Zijn Amerikaans Engels vond ik ook al uitstekend in The Drop.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Teleurstellend.

Ik had er best wat van verwacht, helaas. Far From The Madding Crowd is een ontzettend droge aaneenschakeling van dingen die gebeuren omdat het zo geschreven staat, in de roman en/of het script. Emoties zijn er sporadisch wel, maar komen totaal niet uit de verf. Bathsheba is een wreed irritante pruim en drie venten is er eentje te veel voor een film van hoop en al 2 uur. De film mist dan ook z’n focus wat en dat heeft z’n weerslag op de “impact” van alles. Die is quasi onbestaande.

Het acteerwerk is er ook naar. Michael Sheen en Matthias Schoenaerts zijn de enige twee die degelijk tot goed acteren, al heeft Sheen wel een ontzettend lullig rolletje. Carey Mulligan bakt er helemaal niks van. Die ben ik echt in een wip-en-een-zucht beu gezien. Veelbelovend in Drive en Shame, hier constant met dezelfde uitdrukking rondturend.

De pluspunten zitten ‘m in de aankleding en redelijke soundtrack. Visueel is het ook nog best mooi – de setting is daar niet vreemd aan, natuurlijk.

Thomas Vinterberg tot slot is verantwoordelijk voor wat raar aaneengeschakelde scènes. De film loopt nooit echt lekker en voelt stroef aan. De herhaling van zetten maakt de film stroperig en ook leeg, want ik kan niet anders dan geloven dat er tal van nuances uit de roman gesneuveld zijn onderweg.

avatar van Capablanca

Capablanca

Sterke film met voor mij een minpunt: ik vond het verhaal met de sergeant (Sturridge) ongeloofwaardig en overbodig. Hoe kan ze, gezien haar karakter, daar nu intrappen? Maar petje af voor Schoenaerts en Mulligan. Beiden zetten krachtige rollen neer.