Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Robert De Niro, Jerry Lewis en Sandra Bernhard
Releasedatum: 27 oktober 1983
Bekijk via Prime Video
Plot The King of Comedy
"It's No Laughing Matter."
Komiek Rupert Pupkin koestert een grote droom: hij wil koste wat het kost een gastoptreden versieren in de talkshow van zijn idool Jerry Langford. Daarom probeert hij steeds in contact te komen met hem, doch de man wijst hem steevast af omdat hij niet in hem gelooft. Om zijn droom te verwezenlijken zal Pupkin echter tot het uiterste gaan. Samen met collega-fan Masha vat hij het plan op om Langford te ontvoeren en zo zijn zin te krijgen. Als losgeld eist Pupkin een optreden in Jerry's show.
Rupert Pupkin
Zichzelf
Band Leader
Receptionist
dutchtuga
Rupert Pupkin is een van de mooiste typetjes die ik al in films heb gezien.
argus
Nee, veel te eentonig vond ik dit. Het verhaal kende erg weinig variaties moet ik ook zeggen.
dutchtuga
Het is een vertelling over een door showbizz geobsedeerde man. Hoe had jij graag variaties willen zien dan?
argus
Door het script aan te passen, het verhaal wat levendiger te maken en zodoende wat ruimte te creëren voor wat variatie. Dit was echt continu van hetzelfde. Buiten de schuld om van De Niro trouwens die in zo'n film alleen maar zijn best kan doen.
Erg interessant uitgangspunt, maar toch niet helemaal bevredigend. Vooral niet overal even boeiend geschreven; had zelf die hele Masha eruit gelaten en me helemaal geconcentreerd op The King himself. Nu was het een beetje van beide zodat het allemaal nét niet is...
kArIzMa_TuRk
leuke goeie De Niro film. goeie acteerprestaties en een leuk verhaal krijgt een verdiende 3 ***
Goodfella_90
Doen! Jammer dat hij weer ´s middags is, zal hij wel weinig kijkers trekken.
MXO
Jammer dat ik op familie bezoek moet! Anders was ik zeker gaan kijken. Weer een Martin Scorsese film gemist.
Tenshinhan
Sterke rollen van De Niro en Jerry Lewis (zijn gezicht van irritatie:D ) en een interessant uitgangspunt maken 'The King of Comedy' zeker een goede film, maar bepaalde dingen zoals het komedie van deze film kon over het algemeen toch wel beter.
3.5 sterren.
MXO
Je kan het opnemen toch?
Ik heb nog nooit een videospeler thuis gehad. En een dvd-recorder al helemaal niet!
renske
Geweldige film! Zwarte humor, waanzinnige dialogen, een hoofdpersoon die zich zo genant gedraagt dat je er haast niet naar kan kijken. Het hoofdpersonage is natuurlijk zo gek als een deur en de film zit vol groteske situaties, maar dat de schrijver dat zo herkenbaar en geloofwaardig heeft gemaakt, vind ik ontzettend knap. Zomaar een onverwacht meesterwerkje op een gewone zondagmiddag!
Ik ben het niet eens met wat mensen hierboven schrijven dat het personage Masha eruit had moeten blijven. Ik vind juist dat mensen als zij en Clarence McCabe (zogenaamd uitgenodigd voor de talkshow) het verhaal breder trekken: mensen, deze Rupert is geen solo-gek, de hele wereld is vol met die lui, de showbizz eet iedereen op en iedereen wil opgegeten worden.
Mr_White
- 2067 berichten
Heerlijke film. Originele en vooral leuke rol van Deniro. En een verhaal dat bovendien tegenwoordig ook nog altijd een plek heeft in de maatschappij.
brucecampbell
Prachtige film met een uitstekende De Niro!!
Je krijgt echt medelijden met zijn personage!!
Idd, ik ken ook bijna geen filmpersonage dat zo'n plaatsvervangende schaamte oproept.
PaulieWalnuts
Erg vermakelijke film, met een goed gestoorde De Niro. Soms vond ik het alleen te langdradig worden, maar de film is in totaal echt erg goed. Die Marsha is alleen wel verschrikkelijk irritant.
4,0
mikey
Nare film dat eigenlijk helemaal geen comedy is. Tuurlijk kan je soms wel lachen maar het is vooral de plaatsvervangende schaamte die overheerst. Soms zelfs eng. En natuurlijk een statement over TV in USA. Het acteerwerk is echt fantastisch en m.n. de Niro en Jerry Lewis. 4
Theatertje
Inderdaad, een film waar zowel Lewis als De Niro zich niet hadden toe begeven. 3 sterren.
W.M.J.M
Ik vraag mij altijd af of het einde van de film echt is of dat het alleen maar in de gedachtewereld van Robert Pumpkin afspeelt. Ik zelf ben geneigd om te zeggen dat hij zich het alleen maar inbeeld aangezien bij zijn introductie zijn naam tig keer (correct) word herhaalt.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Een kleine tegenvaller, maar alsnog sterk. Robert de Niro is echt onherkenbaar, en het einde is vlijmscherp! 3,5*
stefan dias
Griezelige film. Dankzij de sublieme De Niro én de sublieme Lewis. Om jezelf , terwijl je toch een vrij populaire komiek bent, toch zo als arrogante klootzak af te schilderen: chapeau.
Het gebrek aan sympathieke figuren maakt het voor velen misschien moeilijk om deze film goed te vinden. Maar het onbehaaglijke dat bij dit thema hoort, is consequent doorgetrokken en dat maakt deze film volledig geslaagd. Een zwaar onderschat juweeltje. *****
Leland Palmer
Robert de Niro heeft met zijn rol als Rupert Pupkin weer een magistrale indruk achter gelaten en weer een rol gespeeld die in een legendarisch rijtje plaats mag nemen wat mij betreft. Wat is die man goed zeg. Het lijkt gewoon dat alles wat Robert De Niro aanraakt in goud veranderd...
Het was even wennen deze film. Ik had een hilarische film verwacht en niet meer dan dat eigenlijk. Daar zat ik dus even goed naast, maar ondanks dat heb ik vaak krom gelegen van het lachen, want de film kent zeker wel zijn hilarische momenten. Naast vele leuke momenten van Pupkin in de film zelf is zijn optreden toch ook een waar hoogtepunt: ''But, like everyone else I grew up in large part thanks to my mother. If she were only here today... I'd say, "Hey, ma, what are you doing here? You've been dead for nine years!'' Geweldig gewoon!
Weer een sublieme acteerprestatie van De Niro, maar dat komt vooral door het medelijden dat je met hem krijgt gedurende de film. Wat ik met Travis Bickle had, heb ik ook met Rupert Pupkin gekregen ondanks dat deze personages super veel van elkaar verschillen. Leuke bijrollen en vooral een sterke bijrol van Jerry Lewis, maar ook Sandra Bernhard is vooral in de scene aan tafel met Lewis geweldig! Scorsese bewandeld in ieder geval een ander pad dan dat ik van hem gewend was, maar hij doet dat prima, want ook deze film was weer meer dan geslaagd!
Eerst hou ik het op drie en een halve ster, maar zeker in staat tot verhoging.
Fijne komedie met thriller momenten. DeNiro is meesterlijk en ook Lewis is zeer goed. Raakt soms een beetje de balans kwijt maar is absoluut goed.
Down_By_Law
Onderschat meesterwerk van Scorsese, met een briljante Robert De Niro.
thomzi50
- 1991 berichten
Vermakelijke film. Briljant acteerspel, dat ondanks al haar vreselijkheid toch ergens ook medelijden oproept bij Robert Pupkin. Jammer alleen dat er weinig ontwikkeling inzit en het verhaal zich al snel laat raden. 3,5*
hulkio
Had iets heel anders verwacht van deze samenwerking tussen Martin Scorsese en Robert De Niro, echter was het zeker geen tegenvallende film. Sterk acteerwerk van De Niro en Sandra Bernhard maken dit misschien ietwat magere verhaal toch nog tot een aardige film. De Niro zet zijn rol als stalker zo goed neer dat je je op een gegeven moment flink aan hem gaat irriteren.
Drs. DAJA
Briljante film met een zeer interresant uitgangspunt. Wat ik vooral zo interresant vind is dat de film qua structuur en voor een heel groot deel qua personage erg veel lijkt op Taxi Driver, hij is echter uniek door de enorm creatieve invulling. De thematiek is behoorlijk nieuw in film en wordt ijzersterk uitgewerkt. Dat optreden...kippenvel.
The Last
Als je Scorsese's ''beste'' films hebt gezien, dan liggen de verwachtingen nou eenmaal erg hoog bij een volgende film die je van hem ziet. Neem nou dit werkje: geweldig uitgangspunt en een eersteklas acteur, wat wil je nog meer? De Niro is als vanouds weer fenomenaal en portretteert op geniale wijze een zielig karakter dat over lijken gaat om succesvol te worden. Sowieso is deze film een goede aanklacht tegen de media, showbusiness in dit geval. Het probleem zit 'm in de interessantheids-factor ofzo, ik weet eigenlijk niet precies waaraan het ligt. Het keek erg fijn weg, maar de film wist mij nergens te pakken. Tuurlijk had ik wel in de gaten dat het niet om een komedie ging, maar dat gevoel had ik niet gedurende de film. Wellicht kwam dat omdat er telkens gekke gebeurtenissen op elkaar werden gestapeld.
Misschien dat ik ooit bij herziening tot een andere conclusie kom, maar op dit moment is het niet meer dan 'vermakelijk'. 3,0***.
stefan dias
Onderschat meesterwerk van Scorsese, met een briljante Robert De Niro.
Zo is het. Ook Jerry Lewis is briljant.
Punt is dat dit voor veel mensen een heel onaangename film is waar je een heel onbehaaglijk gevoel van krijgt. Maar dat vind ik nu weer het sterke punt aan deze film. Je weet eigenlijk niet goed wie de grootste griezel is: de fan of het idool.
Onderschat, naar mijn mening.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Casino

The Last Waltz
Documentaire / Muziek, 1978

Fitzcarraldo
Avontuur / Drama, 1982
new york citygevangenisshow businessentertainerfbichantagepublicstudio receptionist