Let Us Prey (2014)
Met onder meer: Liam Cunningham, Pollyanna McIntosh en Bryan Larkin
Bekijk via Prime Video
Plot Let Us Prey
"Darkness Shall Rise"
Een raadselachtige vreemdeling wordt op een nacht opgesloten in een cel van een afgelegen politiebureau. Vanuit zijn cel begint de charismatische eenling langzaam de geest van zijn medegevangenen en die van de politie over te nemen. De enige die hem lijkt te kunnen weerstaan is de beginnende agent Rachel.
Six
Mulvey
Ralph Beswick
Young Rachel
tattoobob
Er zitten weer wat horrortjes aan te komen...ik kan niet wachten en ben ook benieuwd naar deze.
Corcicus
tattoobob
Laten we hopen dat het wat is
Corcicus
Helaas, een b-film met kapsones.
Let Us Prey begint nochtans aardig met een duister sfeertje dat veel goeds beloofde. Ook de goeie sound viel me meteen op, al wordt dat laatste in de loop van de film eerder een minpunt. Veel te nadrukkelijk aanwezig en soms ronduit storend al die geluiden. Op bepaalde momenten werd het echt gewoon een wirwar van flashes beeld en samples waar niemand nog iets van begrijpt. Verwarrend wordt het sowieso en mijn interesse ebde al gauw weg. De hele film speelt zich dan ook in het politiecommissariaat af, met een korps dat nog meer op haar kerfstok heeft dan dat van Ferguson.
De acteurs doen zelfs geen poging om er het beste van te maken, wat de zaak zeker niet ten goede komt. Enkel de laatste 20 min wordt het plots terug om aan te zien, met de spectaculaire comeback van de sheriff in het commissariaat. De kills die volgen, worden fraai in beeld gebracht wat de film nog enigszins heeft gered.
DutchTakeshiro
Niet slecht. Ik had mijn twijfels over deze film maar gelukkig blijken een aantal vooroordelen niet te kloppen. Zo had ik verwacht dat er heel weinig zou gaan gebeuren en dat het een echte B-film zou zijn. Let Us Prey slaagt er in om een aantal cruciale elementen voldoende uit te voeren. Jammer dat de film teveel goedkope schrikeffecten gebruikt, totaal overbodig. De kracht van de film ligt meer in de mysterieuze kant en die wordt aardig om zeep geholpen door de schrikeffecten. Toegegeven: het blijft een dertien in een dozijn film.
Fijn camerawerk zorgt er voor dat de film niet amateuristisch oogt. De aankleding van de film is goed en als kijker heb je snel door dat je niet naar een of ander vaag studentenproject zit te kijken. De locatie is in ieder geval prima: een slaperig Brits dorpje met een klein politiebureau. Let Us Prey heeft voldoende gore en dat is toch wel hetgene dat belangrijk is voor een horror zoals deze. Tevens is het acteerwerk redelijk en daardoor hoef je je niet te irriteren aan de acteurs.
Let Us Prey heeft voornamelijk een gebrek aan inhoud en hele oppervlakkige personages. Eigenlijk is dat heel normaal in de gemiddelde horrorfilm maar ik had liever toch meer gezien. De poging van regisseur Brian O'Malley om het hoofdpersonage diepgang te geven faalt, want het heeft absoluut geen relevantie tot het verhaal. Gelukkig zit er nog een redelijke twist in het verhaal om het allemaal wat interessanter te maken.
Spartaan1986
Let Us Sleep
Slaapverwekkende en sfeerloze film met onuitstaanbare personages en een verhaallijn die je zo kan uittekenen. Jatwerk van Stephen King's Storm Of The Century maar dan veel vager en veel minder op alle fronten. Liam Cunningham was ook alles behalve goed gecast. De man straalt niks uit. Het is dat er aan het einde nog een paar redelijk gore scenes zijn want anders was deze film helemaal ten onder gegaan.
gauke
Een sfeervol bewerkte, gemene, claustrofobische en ook best spannende bovennatuurlijke horrorfilm, die zich afspeelde in een kleine stad in Schotland, over de chaos die ontstond nadat een mysterieuze vreemdeling werd gearresteerd en ingesloten in de plaatselijke cel. De productie leek met geringe middelen gemaakt te zijn en deed me denken aan de zeventiger en tachtiger jaren. Wat jammer dat de gecreëerde onheilspellende sfeer tegen het einde overboord werd gezet en ingeruild voor pure theatrale rotzooi.
Noodless
Aardige horrorprent die qua niveau heel wisselvallig is. Op bepaalde momenten is de film lekker rauw en bloederig met een paar effectieve kills . Anderzijds zijn er ook bepaalde scènes die eerder saai en verwarrend overkomen. Zo wordt het politiebureau soms een lange zit en zijn niet alle beelden uit het verleden duidelijk. Het verhaal is best sfeervol, maar mist de nodige spanning omdat het plot enigszins bekend voorkomt en dus voorspelbaar is. Opvallend sterke sound in het begin van de film die nog wel een paar keer in de film voorkomt. De personages hebben weinig inhoud waardoor je geen binding krijgt met wat er zal gebeuren. 6/10
Meer dan aardige horror.
Visueel echt genieten. Heerlijk duister sfeertje, prachtig begin, sterk einde, elk shot telt. Alleen jammer dat de film zich vooral op één plaats afspeelt, en dan nog een redelijk saaie ook. Wat meer buitenopnames had deze film absoluut goed gedaan.
Begint als mysterie, ontpopt zich pas in het laatste half uur toch echte horror. Echt heel veel verrassingen heeft deze film niet, wel een paar leuke acteurs, een mysterieus en duister sfeertje en een waardig einde.
De combinatie Ierland/UK levert wel vaker goede horrorfilms af, deze kan niet mee met de beste maar moet ook niet al te veel terrein prijsgeven. Het ligt aan een paar kleine details, maar verder is deze Let Us Prey absoluut de moeite waard voor horror fans.
Raffael77
Kan het vaak goed vinden met jou (Onderhond) oordeel maar dit keer ben ik het niet met je eens.
cales77
de poster is wel gruwelijk moet ik zeggen. Veder raak ik zelf een beetje verveeld van het genre films dat zich praktisch in 1 setting afspeelt.
Pluisje94
Wat een ontzettend slecht film! Meer heb ik er niet over te zeggen xD
Rickyman
Prima horrorfilmpje.
Mooi gefilmd, een fijne soundtrack en bij die acteurs viel weinig op aan te merken.
Het verhaaltje vond ik soms ook iets te vaag en verwarrend, maar de sfeer is onheilspellend en daarbij ook nog behoorlijk spannend.
leatherhead
Saaiheid troef, de veelbelovende beginfase ten spijt.
Het donkere sfeertje is namelijk zo slecht nog niet neergezet, en het mysterie waar de film mee aanving had initieel mijn aandacht wel te pakken. Maar wat volgde was eentonigheid, temeer omdat de setting me allerminst aansprak. Daarnaast wordt de film gedurende zijn toewerking naar de finale steeds potsierlijker. Hoe langer het vehikel aansleepte, hoe meer het gevoel me overkwam naar een klucht te zitten koekeloeren. En dan niet leuk, noch komisch.
Personages zijn ook maar een stel dweilen. Baardmans beschikt kennelijk over clairvoyante gaven, meneer sergeant ontwikkelt zich halsoverkop tot één of andere rambofiguur, en het overig slachtvee staat er ook maar een beetje bij voor jan met de korte achternaam. En wat speelde die Stanbridge een zwaar irritant wijf zeg. Ik zat dan ook te juichen achter mijn schermpje toen ze eindelijk de pijp uit ging. De wijze waarop was gelukkig nét bevredigend genoeg.
Maar goed, omwille van duistere visuals en de gritty afwerking kan ik er nog een 2,0* uit persen. Wat rest is een film die aanvankelijk voldoende te bieden had, maar zich gaandeweg ontvouwt als een stierlijk vervelende janboel. Jammer, 2,0*.
Boeikens
Sterke duistere en mysterieuze opbouw die na een beginfase wat afzwakt maar wel constant aanwezig blijft. De omgeving is een sterk decor wat samen met de goede sound mooi bijdraagt tot de sfeerschepping. Het duurt wat voor er wat actie komt maar het wachten loont zich. Wat leuke gore en hakwerk vormt een goede afsluiter.
Zeker niet onaardig,
Mr-Mcmovie
Gewoon te slecht voor woorden.
Nergens komt Let Us Prey op gang. Ook al wordt er geprobeerd een opbouw te maken wat dus grondig mislukt is.
Acteurs die van geen acteren afweten.
Bloed dat er erg nep uitzag.
Eigenlijk het enige dat ik persoonlijk goed vond was die acteur dat de vreemdeling speelde die was nog wel tamelijk op dreef.
What a waste of time !
1,5
K. V.
Deze was op tv en zonder voorbereiding eens bekeken. 'k vond het wel een intrigerende film en wist niet direct wat te verwachten, maar toch boeiend genoeg. De cast deed het prima.
De film duurt ook niet super lang, wat de film niet langdradig maakt.
Geen meesterwerk, maar ook niet super slecht.
MadMekx
Wel superslecht dus. slecht geacteerd, heel slecht verhaal, enorm vaag gedoe allemaal.
Tijdverspilling!! Mijn advies daarom: Sla deze over.
ambrosini
ja.. dit soort films mogen vaker gemaakt worden.. dit soort films zorgen ervoor dat horror op niveau blijft.
het is zeker geen super film.. maar wel 3 sterren waard.
Left4Dead
Ik dacht meteen aan The Traveler. Ook Devil zag je zo nu en dan langskomen.
An sich nog wel vermakelijk, een kleine puzzel waarbij toch net iets teveel clues weggegeven worden en daardoor het spelletje door hebt. Maar dat geeft niet want alles met elkaar is het best aardig te noemen. Niet hoogstaand maar voor klein vertier zeker te doen, ze zijn er ten slotte veel slechter gemaakt.
De film neemt zijn tijd, dat is hier al meermalen vermeld. Ikzelf had daar niet echt grote problemen mee, ik houd wel van een trage psychologisch thriller/horror. Mmmjjjaaa er zaten zeker momenten in die je uit andere films herkent maar ach, over de gehele linie van filmproductie zie je dat overal wel.
3** een 6,5/10
coumi
Ben een liefhebber van een goede griezelfilm, maar dit is echt niet de moeite waard.
Laat ons bidden dat de makers van deze lompe, te donkere en zeer voorspelbare "shocker" in de toekomst wat beters produceren, en het verder uit hun hoofd laten om ons ook nog een vervolg te schenken(wat gezien het einde makkelijk zou kunnen).
Film zit bovendien vol met foute personages, daarom zal het ook een ieder worst wezen wie overleeft of het einde niet haalt. En de gedragsveranderig van Larkin in het laatste half uur, is toch wel de meest belachelijke twist die ik het afgelopen jaar op film heb gezien.
frolunda
Interessante en bij tijd en wijlen best aardige horror film.De duistere sfeer is samen met enkele aardige kills nog het sterkste punt van Let us prey.
Het acteerwerk was met uitzondering van de indrukwekkende Liam Cunningham vrij matig en ook het verhaal kon lang niet altijd overtuigen.
Gelukkig werd het nog wel redelijk uitgewerkt.Dat,opgeteld met de adequate regie tilt het geheel nog net naar een voldoende.
Insignificance
Geen al te vriendelijke sfeer in dit Schotse slaapstadje. Duister, bar en koud en dat in een film met twee gezichten. Wanneer Six zich meldt, heeft het meteen zo'n sluimerend gevoel van onbehagen. Het einde kenmerkt zich door totale gekte en voer voor gorehounds en dergelijke. Beide zijn best goed te pruimen, mijn voorkeur gaat uit naar het eerste deel waar Cunningham op vileine wijze speelt met zijn zondaars, maar de brug tussen de twee is een wankele. Vond het allemaal iets te dik aangezet qua achtergronden en zo, dit soort flashbacks zijn net zo goedkoop als de gemiddelde jump scare in andere horror meuk en door Heggie als protagonist aan te wijzen, weet je qua voortgang wel zo ongeveer hoe laat het is.
Deze goedkoop uitziende Horror film welke zich volledig afspeelt gedurende de avond (t/m 24:00 uur), heb ik toevallig gezien op de televisiezender "Film 1" en het is best een vermakelijke film om naar te kijken. Het concept is zeker niet origineel en de film deed me dan ook regelmatig denken aan de films "Devil (2010)" en "Last Shift (2014)" (speelt zich ook af op een politiebureau).
Het verhaal (draait om een mysterieuze aangereden vreemdeling, die voor één nacht wordt opgesloten in een cel in een politiebureau) zit best aardig in elkaar en weet ook wel te boeien en te vermaken (wel jammer dat de mooie Hanna Stanbridge, als politieagente Jennifer Mundie, niet topless is te bewonderen gedurende de neuk-scene in de auto met een andere politieagent) en ook met de sfeer (komt vooral omdat het verhaal zich afspeelt gedurende de nacht en ook vooral op het politiebureau, waarbij iedereen iets duisters op zijn geweten heeft) zit het wel goed.
Je ziet wel duidelijk dat deze film is gemaakt met een beperkt budget, want alles oogt relatief goedkoop (o.a. de special effecten en de kraaien) en het verloop van het verhaal is ook best voorspelbaar. Het duurt wel eventjes voordat het verhaal lekker opgang komt, maar als dat eenmaal gebeurt kijkt de film zich wel lekker weg en gebeurt er ook genoeg (zeker tijdens de ontknoping, welke soms best hard is). Dat de film zich mede lekker wegkijkt komt ook omdat het verhaal maar circa 80 minuten duurt en het daardoor nergens echt saai of langdradig wordt.
De cast deed het niet meer dan verdienstelijk en vooral de hoofdrolspelers Pollyanna McIntosh (in de rol van politieagente Rachel Heggie), die ik vooral kan vanwege haar hoofdrol in de Horror / Drama film "The Woman (2011)", en Liam Cunningham (in de rol van de mysterieuze "Six"). Al met al leuk om eens gezien te hebben deze Britse Horror film, maar meer zeker ook niet en deze film zal ik waarschijnlijk ook weer snel vergeten.
Daan258
Toch wat tegen gevallen.
Het begint allemaal zo slecht nog niet. Prima mysterieuze sfeer en hier en daar een beetje spannend. Dit kwam dan vooral door het acteerwerk van Liam Cunningham.
Helaas daarna een vreselijk saai middenstuk waar ik me zelfs heb verveeld bij het kijken. Allemaal veel te traag en er gebeurde tot de laatste 15 min bijna niks. Daarnaast was het verhaal ook niet al te best maar dat kon er nog net wel mee door.
Al met al een best matige film alleen het acteerwerk van Liam Cunningham was wel een pluspunt.'
Kondoro
Let Us Prey
Ik denk dat Let Us Prey een van de weinigen film is die al sinds 2014 bij mij klaar ligt om eens bekeken te worden maar toch greep ik telkens naast. Ik heb sinds de trailer Let Us Prey altijd leuk gevonden en was erg nieuwsgierig naar dit project. Toch is Let Us Prey nu niet een film waarvan je met kippenvel recht op in bed zit. Let Us Prey is een prima tijds vermakelijke film die niet bepaald eng is maar super saai wil ik hem nooit noemen, ik heb me best wel vermaakt met deze film.
Hoewel de film heerlijk begon is de film door de hele speellengte door eigenlijk best wel traag en vooral niet eng. De film is vanaf begin af aan al vaag maar, vermakelijk en daar gaat het me om. Ik heb me de film door niet zitten vervelen, ik denk toch wel door het speelse verhaal wat er in is gestopt die zich prima weet te paren met het concept en de setting van de gehele film.
Het verhaal was dus prima, alleen wat ik al vanaf begin me afvraag, wie was nummer Six? Oftewel, wie was Liam Cunningham? Ik vroeg me dit uiteindelijk zolang al af dat ik daarmee al ben afgehaakt. Wie is de dokter? Wat doen de bepaalde agenten daar en, waarom is de chief na een tijdje zo vreemd en hells? Had six hem ook te pakken? Onopgeloste vragen van mij
. Afijn, het verhaal. Ik vind het verhaal prima. We zien PC. Rachel Heggie op haar eerste Duty, er staat haar opeens een man voor der op straat, wat Six blijkt te zijn. Caesar komt er als een idioot aangescheurd en rijd vervolgens Six aan maar, die ligt er niet meer. Caesar word meegenomen naar het politie bureau waarna Six word gevonden door de twee andere agenten. Waarna hij weet wat de Dokter heeft gedaan en de dokter een poging tot doodslag doet komt alles naar boven. De twee agenten gaan naar het huis van de Dok en hij blijkt zijn hele familie te hebben uitgemoord. De schedel van zijn zoontje er af gezaagd, zijn dochtertje hing en zijn vrouw weet ik niet. Ze zitten met zijn allen in het cellencomplex en Six pakt ze een voor een aan. Eerst de leraar, dan de dokter en dan komt de rest van zelf. Het eind was raar en erg afvragend waarom de chief dat nou precies deed , maar goed. Je kwam er prima door.
Toch vond ik Let Us Prey erg op Last Shift (2014) lijken die eigenlijk vrijwel het zelfde concept aanhielden. Toch vond ik Last Shift (2014) iets harder qua uitwerkingen waarbij Let Us Prey zich daardoor nog wel eens liet afstoten. Qua sfeer was Last Shift (2014) ook iets pittiger, Let Us Prey had alles behalve een spannend sfeertje in de film en dat miste ik toch niet. Al om al, prima kunnen vermaken, geen topper maar, slapen doe je er niet snel onder.
P.S. Dit is mijn 900ste mening.
renzoroy
Let Us Prey
. Die vragen worden allemaal min of meer beantwoord aan het eind hoor... En sommige dingen kan je zelf gewoon goed invullen... Btw, als ik met vragen zit in een film, kijk ik juist door ipv dat ik afhaak...
Kondoro
Ik ben nooit afgehaakt bij deze film en heb hem helemaal gezien, waar haal jij dit vandaan?
renzoroy
Let Us Prey
Ik vroeg me dit uiteindelijk zolang al af dat ik daarmee al ben afgehaakt.
Door deze zin in je vorige bericht..

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Brimstone