• 9.375.245 stemmen

Met onder meer: Charles Bronson, Deborah Raffin en Ed Lauter

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 16 januari 1986

Plot Death Wish 3

"He's back in New York bringing justice to the streets..."

Paul Kersey (Charles Bronson) gaat naar New York om een vriend te bezoeken. Als hij aankomt, blijkt dat zijn vriend vermoord is. Als de politie arriveert en Kersey aantreft bij het lijk met een pistool in zijn hand, wordt hij gearresteerd en naar het bureau gebracht. Daar herkent de inspecteur hem van vroegere gebeurtenissen. Kersey wordt vrijgelaten om onder leiding van deze inspecteur achter de bendes aan te gaan die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vriend en tevens de hele stad terroriseren.

avatar van Pacino88

Pacino88

U-96 schreef:

Voor zover ik weet zijn deel 3, 4 en 5 niet op regio 2 verkrijgbaar helaas...

Death Wish 3 is dus wel uit op R2 ( duitsland ) sinds vorig jaar,kwam ik op dvd compare.net achter.

Dit keer een anamorphe transfer met Nederlandse en Engelse subs! De titel:

Death Wish 3: Der Rächer von New York

Hetzelfde geldt voor deel 4 en 5, ook door MGM uitgebracht.

Op amazon.de viel die niet te vinden, maar misschien moet je de hele titel invoeren.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Bedankt! Ik zal 's kijken.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Briljante film, sowieso is de hele Death Wish serie briljant.

Charles Bronson

avatar van DiDa

DiDa

Death Wish 3 en 4 zijn vanaf 3 augustus verkrijgbaar op dvd...

avatar van mikey

mikey

4 hoef ik niet maar deel 3 moet ik hebben!!!!

avatar van Leno

Leno

Deze film heb ik al zovaak gezien, en het mooie is dat als hij weer op tv komt ik er waarschijnlijk weer naar ga kijken..

avatar van Pacino88

Pacino88

Mooi zo, dat verdienden de fans zeker.

Ik las het net in de nieuwsbrief van rodisc, deel 3 en 4 staan bovenin de top 50.

Ik hou het toch bij mijn R4 box met alle films 27 euro incl. verzenden.

Idenitiek dezelfde uitgaves met NL subs.

sinterklaas

Opnieuw een hele goede Death Wish film. Het verhaal sloeg nergens op maar hij was wel supergoed. Charles Bronson ging weer meedogenloos aan de gang. Dit keer met Bazooka een Wildy en een .50 machinegeweer. Dat stukje in de gavangenis was ook leuk hoe Kersey de kop van een badguy tussen de spijlen ramt en dat die badguy zijn hooft er nog uit kon halen. Met ook nog goede stukken in die achterbuurt van New York. Waar de politie niks deed tegen de criminaliteit en die gangs de gang liet gaan

Met ook nog een hele leuke quote:

Kersey: Hey, Whats the problem?
Punk At car: What?
Kersey: Whit te car...Whats the problem?
PAC1: Just get outta my fucking face, who are you?
PAC2: We're steal a fucking car, what is to you?
Kersey: Its my car.
PAC1: Now you gonna die!
Kersey trekt pistool en schiet de twee punks neer.

Tot nu toe de beste DW die ik gezien heb. Binnenkort deel 4 maar zien.

U-96 schreef:

Voor zover ik weet zijn deel 3, 4 en 5 niet op regio 2 verkrijgbaar helaas...

Deel 3 en 4 zijn al in Nederland verkrijgbaar door een mooie uitgace van MGM/SPHE. Bijna overal te koop.

avatar van mikey

mikey

Toch maar even verhoogd naar 3 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deel 4 is ook goed trouwens, daar loopt hij rond met een belachelijk grote snipergun die hij nauwelijks kan tillen.

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Matige acteerprestataties van Bronson, in deze film viel het me echt op. Prachtige rol voor Ed Lauter. 3,5 Ster.

avatar van Baggerman

Baggerman

Mijn God, Paul Kersey moet in de filmhistory wel het personage met de meeste aantrekkingskracht voor ellende zijn!!!!

Deze film verdient een ere-raspberry voor het meest ongeloofwaardige script allertijden!!!!

avatar van DragQueen

DragQueen

Wederom charles bronson als kersey, in een vermakelijk deel uit de death wish reeks. het verhaal is echter wat onrealistisch. maar het charisma van bronson is weer aanwezig, en is een pluspunt. altijd leuk om te zien hoe hij dat schorem aanpakt. verder veel actie, en sfeervol weergegeven achterbuurten. prima actie-film. 3,5 sterren.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

beste uit de reeks vind ik

sinterklaas

Inderdaad, en het verhaal is zoooo dun maar de film is uiteindelijk wel de beste uit de reeks. Ik moet nog steeds lachen van de actiescenes. Zo over de top en cool dat je gewoon een big smile op je gezicht krijgt.

avatar van xangadix

xangadix

- Do you really like opera..?

- Noooooo.

avatar van The Oceanic Six

Wederom een zeer behoorlijk vervolg. Kwalitatief zijn de films nooit super, maar als dit je soort film is dan zijn ze allemaal prima. Bronson is gewoon een held! Ook hier weer. De actie is in deze film aardig hard moet ik zeggen. Een stuk harder als in bv het origineel. Vond ik wel een voordeel.

avatar van Theunissen

Destijds in de bioscoop gezien, het is gewoon een super overdreven actie film met soms ook leuke humor. Het verhaal stelt weinig voor maar de actie vergoed veel. Het einde van de film vond ik wel een beetje belachelijk. Typische jaren 80 film.

avatar van thunderball

thunderball

Ongeloofelijke troep dit. Bronson is natuurlijk wel cool, maar het verhaal is te belachelijk voor woorden. Typisch Canon rotzooi. Bronson die in de jaren '60/70 stijlvolle actiefilms maakte heeft in de jaren '80/90 de ene B-film na de andere uitgepoept en zag zijn carriere gigantisch kelderen. Eeuwig zonde.

1 ster.

Quentin

Inderdaad enorm fout (misschien wel de meest twijfelachtige moraal ooit in een film), maar ongelooflijk vermakelijk, Canon!

avatar van Reinbo

Je zegt het! Ik ben opgegroeid met die Canon troep, maar wel erg vermakelijk. Krijg direct zin in een Canon film dag met:

Death Wish 3

Missing in Action 2

Exterminator 2

Runaway Train

Cobra

Treasure of the Four Crowns 3-D

Beter fout vermaak is er niet.

Over The Top

Invasion U.S.A.

Bloodsport

Murphy's Law

etc,

Bovendien hebben ze behoorlijk hun stempel gedrukt op het filmklimaat van de jaren '80, vind overigens de verhalen over het producers duo en hun werkwijze bijna net zo vermakelijk. Liefhebbers moeten maar eens kijken op: www.cannonfilms.com & www.cannonfilms.co.uk

avatar van Reinbo

Ik vind mijn lijstje (op TCM 2 na) toch een stuk aantrekkelijker.

Leuke links.

sinterklaas

Heelveel van die films in bezit. Alleen kan ik nu niet meer aan de dvd zien of ze vroeger van cannon waren. Maar tegenwoordig worden ze ook allemaal heruitgegeven door MGM en WB.

Quentin

Op bijna alle 'Cannon' DVD's van MGM staat een Cannon logo achterop.

sinterklaas

Bij Cyborg, Cobra enz niet...

Quentin

Bij Cobra staat in de credits op het hoesje "The Cannon Group presents" en bij Cyborg "Cannon Entertainment presents a Golan-Globus production".

avatar van De Krokodil

De Krokodil

Superfilm, en wel om de volgende redenen:

- 0,0 procent bureaucratie: al het tuig wordt wordt afgeknald zodat de overheid geen gemeenschapsgeld meer kwijt is d.m.v. arrestaties, patrouilles, rechtszaken, celstraffen etc. Zo hoort het altijd te gaan.

- Geen medelijden: Je zag op een gegeven moment dat de burgers het zat waren en het tuig op straat zelf afknalden. Directe democratie heet dat.

- Gelijkheidsbeginsel: Het tuig in de film was van allerlei kleuren en rassen, in tegenstelling tot de vele Hollywood-pulp die we de laatste 10 jaar voorgeschoteld hebben gekregen waarin de badguys altijd maar uit 1 en dezelfde kleur bestaan (meestal alleen blank, soms alleen Aziatisch of Arabisch).

- En natuurlijk mijn held, Charles Bronson.

4,5

avatar van boldhead

boldhead

helemaal geweldig, de hele serie trouwens