Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Charles Bronson, Deborah Raffin en Ed Lauter
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 16 januari 1986
Plot Death Wish 3
"He's back in New York bringing justice to the streets..."
Paul Kersey (Charles Bronson) gaat naar New York om een vriend te bezoeken. Als hij aankomt, blijkt dat zijn vriend vermoord is. Als de politie arriveert en Kersey aantreft bij het lijk met een pistool in zijn hand, wordt hij gearresteerd en naar het bureau gebracht. Daar herkent de inspecteur hem van vroegere gebeurtenissen. Kersey wordt vrijgelaten om onder leiding van deze inspecteur achter de bendes aan te gaan die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vriend en tevens de hele stad terroriseren.
Paul Kersey
Angel
The Cuban
Tulio
Pacino88
Death Wish 3 is dus wel uit op R2 ( duitsland ) sinds vorig jaar,kwam ik op dvd compare.net achter.
Dit keer een anamorphe transfer met Nederlandse en Engelse subs! De titel:
Death Wish 3: Der Rächer von New York
Hetzelfde geldt voor deel 4 en 5, ook door MGM uitgebracht.
Op amazon.de viel die niet te vinden, maar misschien moet je de hele titel invoeren.
djkoelkast
Briljante film, sowieso is de hele Death Wish serie briljant.
Charles Bronson
Leno
Deze film heb ik al zovaak gezien, en het mooie is dat als hij weer op tv komt ik er waarschijnlijk weer naar ga kijken..
Pacino88
Mooi zo, dat verdienden de fans zeker.
Ik las het net in de nieuwsbrief van rodisc, deel 3 en 4 staan bovenin de top 50.
Ik hou het toch bij mijn R4 box met alle films 27 euro incl. verzenden.
Idenitiek dezelfde uitgaves met NL subs.
sinterklaas
Opnieuw een hele goede Death Wish film. Het verhaal sloeg nergens op maar hij was wel supergoed. Charles Bronson ging weer meedogenloos aan de gang. Dit keer met Bazooka een Wildy en een .50 machinegeweer. Dat stukje in de gavangenis was ook leuk hoe Kersey de kop van een badguy tussen de spijlen ramt en dat die badguy zijn hooft er nog uit kon halen. Met ook nog goede stukken in die achterbuurt van New York. Waar de politie niks deed tegen de criminaliteit en die gangs de gang liet gaan
Met ook nog een hele leuke quote:
Kersey: Hey, Whats the problem?
Punk At car: What?
Kersey: Whit te car...Whats the problem?
PAC1: Just get outta my fucking face, who are you?
PAC2: We're steal a fucking car, what is to you?
Kersey: Its my car.
PAC1: Now you gonna die!
Kersey trekt pistool en schiet de twee punks neer.
Tot nu toe de beste DW die ik gezien heb. Binnenkort deel 4 maar zien.
sinterklaas
Deel 3 en 4 zijn al in Nederland verkrijgbaar door een mooie uitgace van MGM/SPHE. Bijna overal te koop.
Captain Pervert
Deel 4 is ook goed trouwens, daar loopt hij rond met een belachelijk grote snipergun die hij nauwelijks kan tillen.
Popeye Doyle
Matige acteerprestataties van Bronson, in deze film viel het me echt op. Prachtige rol voor Ed Lauter. 3,5 Ster.
Baggerman
Mijn God, Paul Kersey moet in de filmhistory wel het personage met de meeste aantrekkingskracht voor ellende zijn!!!!
Deze film verdient een ere-raspberry voor het meest ongeloofwaardige script allertijden!!!!
DragQueen
Wederom charles bronson als kersey, in een vermakelijk deel uit de death wish reeks. het verhaal is echter wat onrealistisch. maar het charisma van bronson is weer aanwezig, en is een pluspunt. altijd leuk om te zien hoe hij dat schorem aanpakt. verder veel actie, en sfeervol weergegeven achterbuurten. prima actie-film. 3,5 sterren.
sinterklaas
Inderdaad, en het verhaal is zoooo dun maar de film is uiteindelijk wel de beste uit de reeks. Ik moet nog steeds lachen van de actiescenes. Zo over de top en cool dat je gewoon een big smile op je gezicht krijgt.
Wederom een zeer behoorlijk vervolg. Kwalitatief zijn de films nooit super, maar als dit je soort film is dan zijn ze allemaal prima. Bronson is gewoon een held! Ook hier weer. De actie is in deze film aardig hard moet ik zeggen. Een stuk harder als in bv het origineel. Vond ik wel een voordeel.
Destijds in de bioscoop gezien, het is gewoon een super overdreven actie film met soms ook leuke humor. Het verhaal stelt weinig voor maar de actie vergoed veel. Het einde van de film vond ik wel een beetje belachelijk. Typische jaren 80 film.
thunderball
Ongeloofelijke troep dit. Bronson is natuurlijk wel cool, maar het verhaal is te belachelijk voor woorden. Typisch Canon rotzooi. Bronson die in de jaren '60/70 stijlvolle actiefilms maakte heeft in de jaren '80/90 de ene B-film na de andere uitgepoept en zag zijn carriere gigantisch kelderen. Eeuwig zonde.
1 ster.
Quentin
Inderdaad enorm fout (misschien wel de meest twijfelachtige moraal ooit in een film), maar ongelooflijk vermakelijk,
Canon!
Je zegt het! Ik ben opgegroeid met die Canon troep, maar wel erg vermakelijk. Krijg direct zin in een Canon film dag met:
Death Wish 3
Missing in Action 2
Exterminator 2
Runaway Train
Cobra
Treasure of the Four Crowns 3-D
Beter fout vermaak is er niet.
Over The Top
Invasion U.S.A.
Bloodsport
Murphy's Law
etc,
Bovendien hebben ze behoorlijk hun stempel gedrukt op het filmklimaat van de jaren '80, vind overigens de verhalen over het producers duo en hun werkwijze bijna net zo vermakelijk. Liefhebbers moeten maar eens kijken op: www.cannonfilms.com & www.cannonfilms.co.uk
Ik vind mijn lijstje (op TCM 2 na) toch een stuk aantrekkelijker.
Leuke links.
sinterklaas
Heelveel van die films in bezit. Alleen kan ik nu niet meer aan de dvd zien of ze vroeger van cannon waren.
Maar tegenwoordig worden ze ook allemaal heruitgegeven door MGM en WB.
Quentin
Op bijna alle 'Cannon' DVD's van MGM staat een Cannon logo achterop.
Quentin
Bij Cobra staat in de credits op het hoesje "The Cannon Group presents" en bij Cyborg "Cannon Entertainment presents a Golan-Globus production".
De Krokodil
Superfilm, en wel om de volgende redenen:
- 0,0 procent bureaucratie: al het tuig wordt wordt afgeknald zodat de overheid geen gemeenschapsgeld meer kwijt is d.m.v. arrestaties, patrouilles, rechtszaken, celstraffen etc. Zo hoort het altijd te gaan.
- Geen medelijden: Je zag op een gegeven moment dat de burgers het zat waren en het tuig op straat zelf afknalden. Directe democratie heet dat.
- Gelijkheidsbeginsel: Het tuig in de film was van allerlei kleuren en rassen, in tegenstelling tot de vele Hollywood-pulp die we de laatste 10 jaar voorgeschoteld hebben gekregen waarin de badguys altijd maar uit 1 en dezelfde kleur bestaan (meestal alleen blank, soms alleen Aziatisch of Arabisch).
- En natuurlijk mijn held, Charles Bronson.
4,5

Death Wish V: The Face of Death