Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Charles Bronson, Deborah Raffin en Ed Lauter
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 16 januari 1986
Plot Death Wish 3
"He's back in New York bringing justice to the streets..."
Paul Kersey (Charles Bronson) gaat naar New York om een vriend te bezoeken. Als hij aankomt, blijkt dat zijn vriend vermoord is. Als de politie arriveert en Kersey aantreft bij het lijk met een pistool in zijn hand, wordt hij gearresteerd en naar het bureau gebracht. Daar herkent de inspecteur hem van vroegere gebeurtenissen. Kersey wordt vrijgelaten om onder leiding van deze inspecteur achter de bendes aan te gaan die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vriend en tevens de hele stad terroriseren.
Paul Kersey
Angel
The Cuban
Tulio
- 2077 stemmen
Naar mijn mening ook dé beste Death Wish-film. Dat bleek ook uit enkele polls die ik heb gelezen op internet. Ik weet nog heel goed, dat ik deze vroeger met mijn zus op tv zag. We hadden het er nog weken over. Daarna nog tig keer gezien. Heeft ook in onze familie een hoge status bereikt.
*3.5*
mikey
bronson komt terecht in beiroet waar oudjes en eerlijke mensen moeten zwoegen voor hun centjes. op straat leven de werkschuwe punks tussen de ratten en honden. bronson gaat aan de slag: 'punks zijn als kakkerlakken, als je eentje laat leven, komen ze weer terug'. zijn meisje kan er ook wat van 'zo erg als criminelen vrijkomen op vormfouten'. maar daar weet bronson wel raad mee... afknallen dat tuig! de politie kijkt rustig toe. extreemmmmm slecht!!!!!!!!!!!!!!!
Captain Pervert
Extreem goed! De politie vindt Bronson een toffe peer. En terecht. Zo iemand moet je ook in de Bijlmer hebben!
mikey
hoezo? jij woont toch lekker in groningen?
Dat fascitische staat je wel aan?
WB
Ik heb er één gezien van deze reeks, maar weet niet meer welke dat was :-S Volgens mij deze...
Is dit degene met die scène dat ie in dat huis zit, en die bendes dan dat huis binnen willen, en dat er dan een plank met een spijker bij dat raam ligt die dan op zo'n gozer 'gelanceerd' wordt? En dat ie zo'n ellenlange Magnum heeft? Of iets in die zin
Dan krijgt deze film 3,5 sterren...
- 2077 stemmen

Dan krijgt deze film 3,5 sterren...
Dat is inderdaad Death Wish 3. De inbreker wordt 'gelanceerd', maar hij liet zijn voortanden achter. Geweldige scene.

Paul Kersey pakt de plank...
Echtpaar: "What are those??"
Kersey: "Teeth..."
Dat pistool is trouwens de Wildey. Deze werd beroemd na het uitkomen van deze film. Prachtig pistool trouwens. (zie plaatje)
markpennings
Jammer dat charles Bronson na once upon a time in the west, alleen maar in B films heeft gespeeld. Komt denk ik door zijn spraak gebrek. Als hij meer dan 10 dialogen in een film had, is het veel.
mikey
niet door gebrek aan talent?
Captain Pervert
hoezo? jij woont toch lekker in groningen?
Het is hier relatief erg relaxed qua criminaliteit. Paul Kersey gaat alleen naar plaatsen waar hij het hardst nodig is.
niet door gebrek aan talent?
Nee. En een spraakgebrek zie ik ook niet. Een paar leuke films zoals Violent City, Hard Times, en (als ik het me het goped herinner) The Mechanic en Death Hunt. Maar later werd hij meer en meer slachtoffer van het succes van Death Wish. Liet zich steeds opnieuw typecasten als de Wreker in steeds dubieuzere producties.
Mister_Pink
BoordAppel
Het is hier relatief erg relaxed qua criminaliteit
De effecten van een gevangenisstraf worden nog steeds onderschat zie ik.
as
toch heeft de man nog een heel aardige, zeer emotioneel dragende rol gespeelt in "The Indian Runner" van Sean Penn. Verreweg, samen met once upon a time in the west, zijn beste.
mikey
Gister toch weer gezien, de film is zo chaotisch dat het kijken hiernaar altijd weer een verrassing blijkt te zijn.
- 2077 stemmen
Ik had deze film al erg vaak gezien, maar gisteren bleef ik weer gewoon plakken toen hij op tv was. Ik blijf het een geweldige film vinden.
"This is my friend Wildey..."
mikey
Ow ja daar schoot hij giechel mee dood. briljant. waarom werd dat lijk pas de volgende dag om 13.00 pas behandeld? Hoorde je wat die agent toen zei?: 'dit heeft een positieve werking op de gemeenschap, de iedereen voelt zich opeens relaxed'. haha geniaal
mister blonde
"This is my friend Wildey..."
- 2077 stemmen
Typisch inderdaad. Ik denk dat het gewoon een filmfoutje is.
vond ik juist heel flauw. zag het van mijlenver aankomen.
Daarom vind ik het ook zo'n geniale quote.
(hoop dat je het over de quote had)
Dat Wildey-pistool is dankzij Death Wish 3 erg bekend geworden. Dat staat ook vermeld in een vuurwapen-encyclopedie.
mister blonde
ik snap dan niet wat je er geniaal aan vindt? eerder makkelijk scoren.
- 2077 stemmen
ik snap dan niet wat je er geniaal aan vindt? eerder makkelijk scoren.
Dat is een hele aparte smaak van mij. Bepaalde dingen waar veel mensen van walgen vind ik dan weer helemaal geniaal. De droge DeathWish-quotes bijvoorbeeld.
Ik kan er de humor gewoon van inzien. Ik weet nog goed toen ik jaren geleden voor het eerst deze film met mijn zus keek. Kersey steeds "My friend Wildey will be coming soon..." Wij denken dat het om een persoon ging, en als je dan uiteindelijk ziet dat het om een lekker groot pistool gaat, dan kan ik iig daar wel de humor van inzien, om maar een voorbeeld te noemen.
mikey
Ook gek: er is een oorlog aan de gang voornamelijk veroorzaakt door charles. er liggen inmiddels 100 doden op straat. een agent in burger ligt gewond bij charles thuis; vraagt charles: zal ik een ambulance voor je bestellen???? heel raar.
mikey
Jawel, toen kwam die leider van de punks binnen en hij hield ze onder schot, hij had een ook kogelvrijvest. dus toen was er nog maar 1 mogelijkheid over: opblazen met een bazooka of zo.
bisse
Dat en die kop van Bronson en de casting van al dat lompe tuig.De hele opzet van deze films is zo gruwelijk fout dat het gewoon weer geniaal wordt :d
mikey
ja, bronson was voor het eerst de beste acteur in een film. bijzonder
Clueless Dork
Heerlijk fout. Heb de film al zo vaak gezien en gister bleef ook ik plakken.
3,5 sterren
sebas83
weet iemand waar deze te koop is heb geen creditcard
sebas83
vond het eigenlijk een soort home alone met al die booby traps

Death Wish V: The Face of Death
1994