• 9.374.148 stemmen

Met onder meer: Charles Bronson, Deborah Raffin en Ed Lauter

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 16 januari 1986

Plot Death Wish 3

"He's back in New York bringing justice to the streets..."

Paul Kersey (Charles Bronson) gaat naar New York om een vriend te bezoeken. Als hij aankomt, blijkt dat zijn vriend vermoord is. Als de politie arriveert en Kersey aantreft bij het lijk met een pistool in zijn hand, wordt hij gearresteerd en naar het bureau gebracht. Daar herkent de inspecteur hem van vroegere gebeurtenissen. Kersey wordt vrijgelaten om onder leiding van deze inspecteur achter de bendes aan te gaan die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vriend en tevens de hele stad terroriseren.

v.k.

avatar van EmDee

EmDee

avatar van gotti

Charles Bronson geeft ze Van Katoen?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Vuile Kutfilm?

avatar van gotti

Dan prefereer ik toch liever een vies klootzak filmpje.

avatar van tovenaar

tovenaar

Nee, v.k.

De V is 22e letter uit het alfabet. De K is de 11.

22 + 11 = 33. De film is gemaakt in 1985, dus 1985 delen door 3 = 60 (afgerond).

Dit is deel 3 in de serie, dus 60 / 3 = 20

De film heeft een 1.58 gemiddeld, dus 1.58 delen door 20... dat is 0.079.

0.079 * 6 (dat is het aantal stemmen dat de film heeft) = 0.474, afgerond een 0,5 (is de waardering van Goodfella voor deze film).

Zo verklaart Goodfella zijn stemmen dames en heren! Hij praat graag in raadseltjes

avatar van gotti

De Sommen Tovenaar is weer bezig!

avatar van sydney

sydney

avatar van EmDee

EmDee

Dat ik daar niet aan gedacht heb.

Goodfella

't was meer iets in de trant van 'volkomen knåckebrød', of iets van die strekking

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Geschift, maar geweldig ... en v.k. betekent natuurlijk gewoon "Volkomen Kut".

joh

roda

hartstikke ruige film,hard maar fair.

liepen er maar in het echt paul kersey's rond,would make the world a better place.

film heeft een simpel verhaal,acteerwerk is slecht.het enigste waar deze film over gaat is het neerschieten van criminelen.

film is vermakelijk,de beste uit de reeks vind ik.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

roda schreef:

Yeah right, dacht het niet, met die doe het zelf rechters.

Jordy

roda, ik heb de vorige keer ook al een hele discussie moeten verwijderen, je mening over de aanpak van misdaad geef je maar op een andere site

dank u

roda

eindelijk heeft er weer iemand een goede beoordeling gegeven aan deze film,u-96 gaf 3.5 sterren,dank u!!

avatar van mister blonde

mister blonde

oh, bedankt roda voor de herinnering. ik twijfel wel of het deel twee of drie was, maar volgens mij deze 1 ster....

avatar van Wouter

Beetje cynisch verhaaltje bij de film, Jordy...

"toegevoegd door stinissen"

"corrigeer deze gegevens"

• 2070 stemmen

Death Wish 3 vind ik de beste uit de DeathWish-pentalogie. Goede aktie, en Charles Bronson akteert emotieloos. Dit was tevens ook de eerste DeathWish die ik ooit gezien heb.****

goed bezig, U-96!!!

Dank je wel, Roda.

avatar van as

as

U-96 schreef:

Are you a degenerate, or something?

Heb je wel meer films in je leven gezien? want anders is dit me echt een raadsel.

En raadsels zijn er om opgelost te worden!

• 2070 stemmen

As, ik vind de DeathWish-films gewoon onwijs leuk. Films hoeven niet altijd perfekt te zijn om ze leuk te maken.

avatar van SSeagal

SSeagal

amen

• 2070 stemmen

Voor de DeathWish-liefhebbers... Donderdag 1 april om 23.00 komt hij op tv... Hopelijk is het geen 1-april-grap...

avatar van xangadix

xangadix

Deze film zit zo boordevol onzin dat het (met Star Crystal in zijn nek hijgend) mijn favoriete slechte film is.

4,5 ster dik verdiend, omdat er maar weinig komedies tegenop kunnen!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Bij mij en mijn vrienden bekend staan als "De Death Wish met die achterbuurt", is deze film zeer vermakelijk maar totaal over-the-top.

Death Wish 1 had een zeer serieuze ondertoon, dit is eigenlijk een soort real-life-stripverhaal.

De badguys zijn karikaturen van zichzelf en gedragen zich als volslagen idioten en wilde apen.

Dat is kennelijk expres gedaan ervoor te zorgen dat het voor de kijker makkelijker te verkroppen is dat Bronson ze zonder pardon bij bosjes afschiet met een machinegeweer, en zijn hand er niet voor omdraait om met een .44 magnum mensen in de rug (!) te schieten.

Over-the-top actie in zijn meest pure vorm.

3.5 sterren.

avatar van Redlop

Redlop

Ook een cultklassieker geworden inmiddels.

Het is 1985 en dus worden de straten onveilig gemaakt door punkers met paarse hanenkammen die, zoals we allemaal weten, hun dagen vullen met het systematisch aftuigen van angstige bejaarden.

De leukste Death Wish omdat er dit keer helemaal geen moeite meer wordt gedaan om het naderende bloedbad, dat Paul Kersey heet,

nog enigszins moreel te verantwoorden.

Bronson zwijgt en maait alles wat beweegt neer.

Ook zijn eeuwige raadselachtige aantrekkingskracht op steeds jongere vrouwen maakt deel uit van de gerezen cultstatus.

Ik geef ook 3,5 *