• 9.378.170 stemmen

Met onder meer: Hugh Jackman, Kate Beckinsale en Richard Roxburgh

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 6 mei 2004

Plot Van Helsing

"The One Name They All Fear."

Oost-Europa, negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing is op een missie om het kwaad te overwinnen. Niet alleen Dracula, ofwel Vladislaus Dragulia, heeft zijn aandacht, maar ook het monster van Frankenstein en The Wolf Man passeren de revue.

avatar van kimmie131195

kimmie131195

ik heb vandaag me spreekbeurt er over gehouden en ik kreeg een 10 !

avatar van martinovitch

martinovitch

_dangerous_ schreef:

de makers konden er veel meer uithalen!

drie belangrijke horror figuren en ze zijn allemaal niet geslaagd in deze film

dus verwacht er niet veel van

Ik vond hem toch wel goed hoor !

De effecten waren goed en het was ook goed geacteerd.

Maar iedereen zijn mening he!

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Voor de verandering houd ik mijn review erg beknopt. Deze film is geen meesterwerk maar zeer zeker amuserend. Alles is boven gemiddeld met mooie special effects en een - hoewel niet origineel - fijn concept. Een prima film. 3,0.

avatar van Ducksen

Ducksen

goede film, de sfeer is uitstekend, de muziek is goed, special effects zijn mooi, maar er zijn 2 minpunten, als horror is deze film simpelweg niet goed, allemaal niet eng of iets dergelijks.

En hij s niet echt origineel, maar dat is niet erg. Ik vind vooral die stukjes met die drie draculabruiden goed.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

martinovitch schreef:

Ik vond hem toch wel goed hoor !

De effecten waren goed en het was ook goed geacteerd.

Maar iedereen zijn mening he!

Goed geacteerd?

Effecten waren goed?

heb je nu over een andere film ofzo? Want dan kan ik je tenminste wel volgen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Geen onaardige film, maar ik hoef hem niet meer te zien.

Overduidelijk van de makers van The Mummy.

Aan het einde van het liedje vind ik het allemaal een beetje te kiddy.

Met sommige films kan ik dat wel tolereren, maar met deze niet.

De trailer is overigens beter dan de film.

avatar van Sasja

Sasja

_dangerous_ schreef:

Goed geacteerd?

Effecten waren goed?

heb je nu over een andere film ofzo? Want dan kan ik je tenminste wel volgen.

Hoezo? ik vind precies hetzelfde, hugh jackman deed het erg goed als Van helsing en dracula en het frankenstein monster waren ook heel goed.

en de Efecten waren fantastisch!

en ja ik heb het over deze film ja

avatar van starbright boy

Persoonlijke aanval (+reactie) verwijderd.

avatar van black&white

black&white

Sasja schreef:

en de Efecten waren fantastisch!

en ja ik heb het over deze film ja

avatar van Sasja

Sasja

black&white schreef:

Je zal het over een andere film hebben. Ga maar eerst lekker uitslapen.

Nou er is maar 1 films met een vamp[ier, weerwolven en het monster van Frankenstein waarin Hugh Jackman en Kate Beckinsale de hoofdrollen in spelen, dus ik heb het dan echt over deze film

avatar van Julie

Julie

B&W, respecteren we tegenwoordig de mening niet meer van iemand anders? ik geloof dat de bedoeling was, om reacties te geven op deze filmsite, dat we onze eigen mening kwijt konden. Jij vond 'm slecht, anderen vinden hem goed, anderen dan weer fantastisch... alsjeblieft...

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

Sowieso had ik niet veel verwacht van deze film. Wat kan je nou van een regisseur als Stephen Sommers verwachten? Alleen maar flauwiteit.

Maar drie belangrijke horror monsters in een film laten opdagen en ze dan ook zo kinderachtig/lomp/irritant/nep maken gaat naar mijn mening wat te ver.

Zelfs de special effects zagen heel nep uit.

En de lengte van de film is sowieso overbodig, want verhaal is ver te zoeken.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

missl schreef:

ik heb deze ooit eens in de bioscoop gezien en meer kan ik er niet over zeggen want ik viel in slaap.

Vanwaar die stem dan? Een beetje raar wanneer je de film niet helemaal hebt gezien.

avatar van Pannenkoek

Pannenkoek

Een geweldige film . Alles zit er in.

Een klassieker vanaf de dag dat ie uitkwam.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Had er meer van verwacht.......

avatar van notorious_kim

notorious_kim

deze boeit me telkens weer. een van de beste horrors gemaakt. enkele nieuwe wendingen in het aannemen van buitenaardse wezens, ...

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Toen ik hem in de cinema zag vond ik dit een geweldige film, maar toen was ik wel wat jaartjes jonger... Toen ik hem overlaatst thuis terug bekeek vond ik hem ngo wel goed maar niet geweldig...

3***

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

ik vind dit echt een geweldige film, het boeit me ook totaal niet wat andere mensen ervan vinden. je moet zelf uitmaken of je een film goed vind. ik trek me van niemand wat aan als het hierom gaat

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

black&white schreef:

Je zal het over een andere film hebben. Ga maar eerst lekker uitslapen.

Moet dit grappig voorstellen, want het is het niet =')

Film gezien meerdere keren en vind hem geweldig, sommige dingen waren wel vergezocht maar het was een super film.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het had mij echt niets verbaasd als er werd gezongen in deze film.

Want als je het mij vraagt is dit net een disneyfilm

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

gave film, geen horror, meer een familie/avonturen film, maar spannend, en met veel mooie special effects.

avatar van A_Soul1980

A_Soul1980

Op zich is het wel een leuke film, maar je moet houden van deze stijl.

Als je een goede verfilming wilt zien van het verhaal van Bram Stoker, of dat de film een beangstigende grimmige sfeer bevat, dan zal Van Helsing behoorlijk tegenvallen. Dit is idd meer een avonturenfilm; de hele regie is gericht op spanning en sensatie.

Ik vind het persoonlijk wat minder als iemand van 100 meter hoog naar beneden valt, 5 keer tegen de rotsen aanknalt en er vervolgens met enkele schrammetjes vanaf komt. Of dat er iets van tientallen meter naar iemand wordt toegegooid en die persoon grijpt het gewoon. Dracula bestaat niet, maar ik vind niet dat daarom elk element van de film ongeloofwaardig hoeft te zijn.

Ik vind dat Dracula en het monster van Frankenstein wat overdone worden neergezet. Dracula lijkt een echte neuroot en het geschreeuw van het monster irriteert me een beetje. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Echt afbreuk aan de film doet het niet.

Dracula's brides maken veel goed. Ze zijn echt kwaadaardig, maar ook de persoonlijkheid is goed neergezet. De special fx zijn vooral bij hun heel erg goed. De coolste en de mooiste van the brides komt gelukkig ook het meest in de film voor.

avatar van maxo922

maxo922

Een vehaal zit er niet echt in, maar toch best wel leuke film. vooral die vampier vrouwen vond ik leuk. * 3,0

avatar van Ninto

Ninto

Ik weet dat het geen superfilm is, maar een 2.86 is wel een beetje laag voor deze film hoor. Maargoed, ik heb toch best genoten, daar gaat het om.

avatar van Triztan

Triztan

Ik vond hem de eerste keer toen ik hem zag stukke leuker ! :O Op 1 of andere manier vond ik hem nu opeens een beetje kinderachtig =\

avatar van Zinema

Geen meesterwerk maar wel sfeervol en enorm onderhoudend is deze prent met vermakelijke monsters. Goed.

avatar van guylopez93

guylopez93

kimberlyVD schreef:

3***

ik had het zelfde gevoel erover

avatar van bollepeer

bollepeer

zaaie film. vond er weinig aan.

avatar van bollepeer

bollepeer

Leno schreef:

Het verhaal is volkomen op hol geslagen en het slaat helemaal nergens op. Op details ingaan heeft geen nut, er is te veel om op te noemen wat slecht is. De non stop actie maakt echter wel wat goed, al blijft het allemaal wel te braaf en duurt de film veel te lang. Met name dat laatste nekt de film helemaal.

helemaal mee eens

avatar van Tarkus

Tarkus

Zwaar onderschatte film vind ik, en heeft onterecht slechte kritieken gekregen.

De film heeft alles in huis wat betreft de bekendste vampieren en monsters, je krijgt ze bijna allemaal voorgeschoteld, Dracula, Frankenstein, Dr. Jekyll & Mr. Hyde, Weerwolven...

Maar wat vooral zeer knap is aan deze prent zijn de decors, ze zijn werkelijk adembenemend en zeer gedetailleerd, maar ook de verscheidene monsters, vampieren en weerwolven zijn dat, de make-up en special effects crew heeft hier een subliem werkje afgeleverd.

Het verhaal mag dan een verhaal zijn zoals in elke doorsnee film als dit, de beelden en de vele actie die je te zien krijgt maken dit toch tot een film die net iets meer heeft dan andere horrorprenten die handelen over deze materie.

Het is reeds mijn derde maal dat ik de film zie, en nog steeds vind ik hem adembenemend prachtig.