• 9.376.464 stemmen

Muppets Most Wanted (2014)

Avontuur / Komedie | 107 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Geregisseerd door: James Bobin

Met onder meer: Ricky Gervais, Ty Burrell en Tina Fey

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 8 mei 2014

Plot Muppets Most Wanted

"Taking the world by farce."

De Muppets gaan op wereldtournee. Ze treden op in uitverkochte theaters in enkele van Europa's meest spannende bestemmingen, waaronder Berlijn, Madrid en Londen. Maar de chaos volgt de Muppets als ze ongewild betrokken raken bij internationale misdaad en de criminelen Constantijn en zijn handlanger Dominic.

Dominic Badguy

Jean Pierre Napoleon

Kermit the Frog / Foo-Foo / Statler / Beaker / Lips / Rizzo the Rat / Link Hogthrob / The Newsman (stemrol)

Miss Piggy / Fozzie Bear / Animal / Sam Eagle (stemrol)

The Great Gonzo, Dr. Bunsen Honeydew, Zoot, Beauregard, Waldorf

Pepe the King Prawn / Rowlf the Dog / Dr. Teeth / The Swedish Chef / Bobo the Bear / Big Mean Carl / Baby Boss / Carlo Flamingo / Leprechaun Security Guard (stemrol)

Scooter / Janice / Miss Poogy / Bobby Benson / Wayne (stemrol)

Constantine / Floyd Pepper / Sweetums / Pops / Robin / Lew Zealand / Crazy Harry / 80's Robot / Camilla / Uncle Deadly (stemrol)

Walter / Manolo Flamingo (stemrol)

Hmmm...

De vorige Muppetsfilm was teleurstellend.

Er zijn al zoveel Muppet films gemaakt. Van mij mogen ze er mee kappen.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van ibendb

ibendb

Ziet er grappig uit. Ik lag werkelijk krom met die grap van Tina Fey over het licht.

Vanaf 16 april 2014 in de bioscoop (Walt Disney Benelux)

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Deel 1 was prachtig. Ga deze zeker kijken!

Ted Kerkjes

Waarom gaan ze door met het verkrachten van de Muppets? Ik kan hier echt niet tegen!! Jim Henson had ze bedacht voor volwassenen, maar nu maken ze er kinderachtige flutfilms van . . .

Ted Kerkjes schreef:

Omdat ze geld willen verdienen, logisch want films maken kost ook geld. De rechten zijn in 2004 verkocht aan Disney, dus mogen die er mee doen wat ze willen. Bovendien hebben die zich altijd meer op kinderen gericht.

Dk2008 schreef:

Ja, Disney heeft zich altijd op kinderen gericht, maar de Muppets zijn eigenlijk niet voor kinderen bedoelt.

Dk2008

Ja ik weet het wel hoe je erover denkt en het is ook wel zo. En er zullen wel meer zo over denken. Alleen wat doe je eraan.

(En misschien is de film wel leuk )

Niets, helaas . . .

(En misschien is de film wel leuk )

Lijkt me sterk. Ik vind de poster al verschrikkelijk. Maar waarschijnlijk ben ik een beetje een ouwe zeur...

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

Een heel stuk beter dan deel 1. Verhaal is niet onaardig en blijft qua sfeer tegen de shows aanzitten. Alleen Celine Dion hoeft voor mij niet zo nodig.....

Deel 1 ?

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

Deel 1 ?

In de film wordt de vorige film als deel 1 gezien. Maar voor de rest is dit inderdaad geen vervolgfilm zoals bijvoorbeeld bij de Hobbit.

avatar van Metalfist

Metalfist

Gervais en Burrell zorgen ervoor dat dit wel eens leuk kan gaan worden. Vond de eerste film best nog wel vermakelijk, al kan kwam dat vooral dankzij een aantal erg leuke bijrollen.

avatar van Pollypeachum1

Pollypeachum1

Nee, dit is helemaal niks. Waar je bij de vorige film een aantal keren flink kon lachen, is dat hier gereduceerd tot 1 keer.

En aangezien de films het niet moet hebben van het verhaal, is humor zeer belangrijk.

Overigens vond mijn zoon van 9 het wel een leuke film. Maar zoon van 14 deelde mijn mening.

avatar van empirekees

empirekees

Wel een geinig film wat aanvoelde als een "remake" van Great Muppet Caper... 3*

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Muppets Most Wanted is helaas niet beter dan de reboot uit 2011. Dit ligt geheel aan de toevoeging van Ricky Gervais en de in minder mate gebruikte Walter. Ondanks dit wordt het gemis goed gecompenseerd door de rest van de Muppets naar voren te schuiven. Er zijn jammer genoeg geen liedjes blijven hangen zoals Man or a Muppet. Enkel de bekende Muppets tune waarmee elke show wordt geopend is mij bijgebleven. Dat neemt natuurlijk niet weg dat deze film niet de moeite waard is om te zien. Als je voorbij het verschrikkelijke optreden van Ricky Gervais kijkt, kan dit vervolg er prima mee door. De grote hoeveelheid cameo’s van beroemdheden zijn een leuke toevoeging, waarbij ik je dan ook sterk aanraad om de Engelse versie te gaan kijken. Een massa aan Amerikaanse acteurs die Nederlandse stemmen hebben, gaat er bij mij namelijk niet in. Bijna vergeten, blijf vooral zitten tijdens de lachwekkende aftiteling, welke echt meesterlijk in elkaar gezet is! Die aftiteling alleen al is de moeite waard om Muppets Most Wanted in de bioscoop te zien.

Recensie Muppets Most Wanted (Fabian van der Starre) - Filmhoek.nl

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Niet zo grappig als ik had gehoopt - ik heb het vorige deel niet gezien - maar evengoed gewoon een erg leuke film waarbij het prijsschieten is met alle bekende mensen in grote rollen (Danny Trejo) en kleine rollen (Saiorse Ronan). Een aantal erg leuke vondsten.

avatar van wwelover

wwelover

Bijzonder om te zien hoe er hier gereageerd word op MM en en op IMDB net als bij het vorige deel zijn ze bij IMDB een stuk positiever. Vond het ook gewoon weer een hilarische film net als de vorige. Natuurlijk super flauw maar niet storend (enkel scene waar Tina Fey struikelt). De aaneenschakeling van bekende acteurs zijn ook fantastisch vooral Trejo en Liotta. De liedjes vond ik ook goed, al waren die in de vorige wel wat beter.

avatar van PEN15

PEN15

Ja, Disney heeft zich altijd op kinderen gericht, maar de Muppets zijn eigenlijk niet voor kinderen bedoelD.

Ik begrijp je frustratie. De muppet show was van niveau dat kinderen niet zouden begrijpen. Ook bijvoorbeeld computerspelletjes met de muppets lijken gemaakt te zijn voor kleuters. Daar had Jim Henson toch Sesamstraat voor bedacht?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het mooie aan deze film is dat grappen op meerdere niveaus werken. Neem nu de Swedish Chef die zijn idee voor de film promoot: grappig omdat het gewoon een raar idee is maar als je de referentie snapt dan geeft dat een extra dimensie aan die grap. Kinderen begrijpen dat natuurlijk niet want zij hebben simpelweg niet zoveel kennis van cultuur. En zo zit de film vol met dat soort grappen (goodnight, Danny Trejo ), ik denk dat kinderen 50% van alle humor in deze film niet begrijpen.

Ik vond Muppets Most Wanted een geslaagde Muppetfilm, sterke grappen, leuke cameo's en geinige liedjes. Een uitstekende keus om daar Bret McKenzie voor te vragen, die met Flight of the Conchords heeft bewezen uitstekend thuis te zijn in elk genre. Vooral I'll Get What You Want (Cockatoo In Malibu) is erg geslaagd.

avatar van aspro

aspro

is er al iets bekend wanneer hij uitkomt op DVD/Blu-Ray?

avatar van Mondragon

Mondragon

Hoe verkracht je een succesvolle formule? Verkoop het aan Disney! Waar Muppets altijd gezellige films waren over vriendschap, is het nu ineens Gulags, diefstal en geweld. En nergens grappig.

avatar van boemboem27

boemboem27

aardig niet meer dan dat.

leuk om een aantal "rauwe" aktiehelden zoals bv Danny Trejo

in een kinder/jeugdfilm te zien

maar dan is alles ook mee gezegd

avatar van djordy von trier

djordy von trier

Ted Kerkjes schreef:

De muppets uitmelken.

Exit Segel, enter fun.

Véél beter dan de 2011 film. Dat was toen ooit m'n eerste Muppet film, ondertussen heb ik ze allemaal gezien denk ik. Maar het is meer dan enkel gewenning wat dit deel véél leuker maakt.

Gervais als vervanger voor Segel is een godsgeschenk. Toch een veel leuker iemand. Verder komt de structuur van deze film ook wat meer overéén met de oudere Muppet films. De Muppets staan echt centraal, net als de muziek.

Moet zeggen dat er best nog een aantal geinig uitgevoerde nummertjes tussenzitten ook. Geen geweldige muziek, maar met veel humor gebracht en best effectief in hun blijheid. Visueel ook best grappig, enkel het einde op het dak oogt wat te goedkoop allemaal.

Een resem aan bekende acteurs in gekke bijrolletjes maakt het af. Een aardig filmpje waarin de Muppets maar weer een keertje komen aandraven. Veel van hetzelfde, dat wel, maar bij momenten best leuk en qua sfeer luchtig en gezellig.

avatar van The Oceanic Six

The Muppets zijn cool. Ik heb de afgelopen jaren naast de versie uit 2011 ook alle oude films maar eens gekeken en dat was leuk. Zoals de comeback van The Muppets in 2011 voor mij ook erg geslaagd was. De mix van humor, drama en feel good momenten vond ik zeer geslaagd. Klef, maar aandoenlijk.

Muppets Most Wanted gaat voor een groot deel verder op dezelfde wijze als de vorige film.

Alle Muppets zijn weer samen en maken weer shows. Jason Segel en Amy Adams zijn weg. Ricky Gervais en Ty Burrell nemen nu een hoofdrol op zich. Beiden vind ik in andere films en series echt briljant. Gervais is natuurlijk alleen al legendarisch vanwege The Office UK en Ty Burrell is mijn grote held Phil uit Modern Family. Maar ik vind hun rol in deze Muppets film niet zo heel bijzonder. Ze krijgen te weinig momenten om echt uit te kunnen blinken.

Uiteindelijk moet het allemaal toch van The Muppets zelf komen qua fun. En toegeven, er zitten nog genoeg leuke momenten in, maar het niveau van de vorige film tikken ze zeker niet aan. Ook het verhaal vind ik een stuk minder. Zo is de rol van Kermis wat kleiner en dat geldt al helemaal voor Walter. Wel lijkt het allemaal wat beter verdeeld qua screentijd voor de andere Muppets.

Twee zaken die me ook stoorden waren de hele matige liedjes en de special effects. De liedjes waren eigenlijk op het openingsnummer na heel ongeïnspireerd en saai, terwijl ik dit in de vorige film juist een sterk punt vond. En de effecten, pfff. Sowieso passen special effects al niet bij dit soort films, maar als je het doet, doe het dan goed. Gervais met allerlei salto's, Kermit die springt of het slot van de film op het hoteldak...het ziet er gewoon lelijk uit. Had het gewoon weggelaten.

Maar zo lijkt het allemaal wel alsof ik dit een matige film vind, terwijl dat helemaal niet zo is. De film is gewoon erg vermakelijk, mede ook doordat we weer opnieuw vele bekende sterren een gastrolletje zien spelen en de franchise blijft als een huis overeind staan. Ik hoop dat er nog een derde film van komt.

PS: De film lijkt me commercieel niet echt een succes qua kijkcijfers, als ik hier op MovieMeter 51 stemmen zie en op IMDB ook maar slechts 8100 stemmen.

avatar van maurice74

maurice74

De grappen zijn van een hoog en volwassen niveau. Geweldige rol van Ricky Gervais tussen de klassieke Muppets. Vond het een zeer vermakelijke film, ook omdat ik er weinig van had verwacht.

avatar van Elineloves

Elineloves

Wat een verademing, de komst van Ricky Gervais in deze nieuwe puppet film. De humor is veel volwassener en het kinderlijke hebben ze van zich afgeschud. Het accent van Constantine is schitterend, net Borat die een Russische maffioso speelt.

Zoveel knipogen en herkenbaarheid voor de volwassenen; Danny Tejo, Christopher Waltz, een blik vol andere celebrities, de muilkorf (lol) van Hannibal.. feest van herkenning.

De liedjes vielen ook reuze mee, "I can give you anything you want" was misschien wel de leukste. Had er niet veel moeite mee, normaal ben ik er na twee à drie liedjes wel klaar mee.

Het verhaal, niet bijster bijzonder, was onderhoudend genoeg. De voorspelbaarheid druipt er vanaf, maar dat viel te verwachten.

Niet teleurgesteld in deze nieuwe Muppet film.

avatar van GGG

GGG

Vroeger grote fan maar tegenwoordig zijn het allemaal erg zwakke films. Zonde...gemiste kans!