• 9.373.561 stemmen

Oorsprong: Japan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Robert Houston en Kenji Misumi

Met onder meer: Tomisaburô Wakayama en Kayo Matsuo

Plot Shogun Assassin

"He whips out his sword and relieves his victims of their heads!!"

Wanneer de vrouw van de zwaardvechter Itto vermoord wordt door ninja's van de shogun, wil hij niet meer leven onder het gezag van de shogun. Hij krijgt de keuze: of het gezag van de shogun aanvaarden of harakiri plegen. Maar hij verzet zich en vermoordt de boodschappers en hun lijfwachten. Hierna trekt hij samen met zijn kind van plaats naar plaats en verhuurt zichzelf als assassin altijd opgejaagd door de ninja's van de shogun.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Bad_Religion

Bad_Religion

killalot schreef:

Volgens mij is deze film alleen nagesynchroniseerd te vinden, klopt dat? Want dan ga ik de film uiteraard niet kijken, ik heb een vreselijke hekel nasynchronisatie, naja wie niet...

Volgens mij ook, ik heb de nagesynchroniseerde versie en die valt best wel mee. Ik heb er ook een hekel aan, maar hier heb ik een uitzondering voor gemaakt.

avatar van Hemdale

Hemdale

Bad_Religion schreef:

Ik waag mij er toch maar niet aan. En volgens mij zijn ook de meeste fans van de Wu-tang Clan enzo die de film vooral wel in het nagesynchroniseerd kunnen waarderen en daar moet ik ook al niks van hebben.

avatar van Bad_Religion

Bad_Religion

killalot schreef:

Ben absoluut geen fan van de Wu-Tang Clan. Ik kan me wel voorstellen dat de fans het wel kunnen waarderen, maar ik als geen fan, kan het ook waarderen. Heb trouwens nog nooit een andere versie gezien en daar ben ik wel benieuwd naar eigenlijk.

Waar ik zo mee zit is dat zulke films nooit te koop zijn bij FRS en ook nooit op tv komt !@!

avatar van djelle

djelle

Zeg dat wel! En als ze al ergens te vinden zijn, is het van die dure import zonder ondertitels. Frustrerend.

avatar van Reinbo

Ik heb hem voor € 5 via play.com

avatar van Padd0

Padd0

Hmmm, ik heb net de hele serie (manga) gelezen en als ik die kreet op de poster zie lijkt me dit een slechte overzetting naar film.

Misschien de japanse versies maar eens een keer opduikelen.

avatar van Mescalino

Mescalino

Een klasieker!

4.5ster

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Vond hem altijd super deze film, totdat ik de originele films zag. Die zijn namelijk een stuk beter!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Erg vermakelijke film met vooral een goed begin en een aantal sterke, coole momenten. Erg dikke 3.5*

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Schitterende nonsens is dit. Twee films bij elkaar gepropt met slechte montage, ondersteund door de meest hilarische nasynchronisatie ooit op film vastgelegd. Juist daardoor is de film wel uiterst vermakelijk. Zo kun je dus ook een klassieker maken (al is het niet aan te raden).

rokkenjager

Viel mij beetje tegen. Ik had namelijk twee problemen met de film.

1- Het gebrek aan diversificatie. De een na ander scène volgt. Hij loopt en moordt, hij loopt en hij moordt, hij loopt en hij moordt. en dat gaat maar 80 minuten door! Op een gegeven moment heb je er toch echt wel genoeg van en verlang je naar wat diversiteit.

2- De traagheid. De film is merkwaardig traag voor een samurai-flick. 'No-spel' kwam regelmatig in mijn gedachten gedurende bepaalde scènes. Het wekt al regelmatig irritaties op.

Anyway, voor de rest heb ik me best vermaakt. Mooie gevecht-scènes, lekker over-the-top allemaal. Her en der komische momenten, en oké gespeeld. Het eind-gevecht was tevens zwaar onbevredigend. Had toch echt veel meer van verwacht. krappe 3*

avatar van Ramon K

Ramon K

Kijk de originele reeks films. Vele malen beter.

rokkenjager

Stonden ook al 'n tijdje op mijn verlanglijstje. Ergens te krijgen?

avatar van Baggerman

Baggerman

Grappig dat Tomisaburo Wakayama een broer is van Shintarô Katsu! Wist ik niet.....

Hoe is deze film in vergelijk met de originelen? Deze is namelijk goedkoop te krijgen, terwijl de originelen bijna onbetaalbaar zijn!

avatar van JayLunar

JayLunar

De originele reeks is geniaal. Dit is een verkrachte, verminkte kutversie waarvan het mij volstrekt ontgaat waarom ie ooit is gemaakt. Heb nog altijd spijt dat ik deze versie heb gezien. Misschien leuk als cult van de slechtste soort of voor hiphoppers ofzo, maar dat er in deze tijd nog mensen op zoek zijn naar juist deze film en de originele reeks links laten liggen, daar kan ik met m'n verstand niet bij.

avatar van Ramon K

Ramon K

rokkenjager schreef:

Stonden ook al 'n tijdje op mijn verlanglijstje. Ergens te krijgen?

In de UK op dvd te verkrijgen (verschrikkelijke video-port schijnbaar), maar gelukkig is er ook een hele mooie (maar prijzige) boxset op regio 1 verkrijgbaar (AnimEigo). Ik meen dat dat zellfde label de films daarna allemaal opnieuw heeft uitgebracht met enkel een Engelse dub!? Dat daar dan nog vraag naar is.....

avatar van Reinbo

Ik heb deze gezien toen ik 14 was. heb me prima vermaakt. Ik heb laatst een van de delen uit de originele reeks gezien, maar vond die nu niet noemenswaardig beter, eerder minder. (Maar ik ben ook geen 14 meer )

Ramon K schreef:

Dank! ik zal het in ieder geval overwegen. Lijken me geweldige films.

avatar van FlorisI

FlorisI

waarom videonasty ? ?

avatar van stephan73

stephan73

Eind jaren '70, begin jaren '80 werden een boel titels met veel geweld en seks op de hoop Videonasties gegooid. Bij Shogun Assassin was het waarschijnlijk het botte geweld en bloed dat de doorslag gaf, maar de precieze reden weet ik ook niet!

avatar van Derekbou

Derekbou

Leuk om ook eens dit Amerikaanse knip- en plakwerk van de Lone Wolf and Cub reeks te zien. De Engelse dub haalt de kwaliteit wat naar beneden en het verhaal mist door de korte speelduur enige diepgang. Op actiescènes is dan weer niet bespaard dus op dat gebied valt er nog genoeg te genieten.

Daarnaast is het natuurlijk voor de liefhebbers ook de moeite waard om eens te zien waar GZA voor Liquid Swords al zijn samples vandaan heeft gehaald.

avatar van Koert

Koert

Aan de "originele" reeks ben ik nog niet begonnen, dus vergelijkingsmateriaal had ik niet. Ik kan alleen maar zeggen dat ik er ontzettend benieuwd naar ben geworden als deze Engelstalige compilatie me al zo goed bevalt.

Allereerst natuurlijk een fantastisch hoofdpersonage, met zijn zoontje en kar vol gadgets. Het verhaal is erg simpel en komt waarschijnlijk niet goed tot zijn recht in deze bewerkte film. Toch is dat niet erg omdat gevecht na gevecht elkaar opvolgen. Heerlijk gewelddadige actie en anders dan bij veel serieuze samurai-films wordt er hier niet zuinig met bloed en ledematen omgesprongen.

Langer dan de korte anderhalf uur had de film echter niet moeten duren. Het einde had wat mij betreft ook anders aangepakt kunnen worden. En natuurlijk leuk om het jongetje te horen praten; net alsof je aan het begin van de film Liquid Swords opzet!

Nu maar aan de reeks beginnen.

avatar van mikey

mikey

stephan73 schreef:

Na videonasty analyse, zonder de precieze checklist van de censoren te kennen, veronderstel ik dat films op de lijst scenes bevatten over penetratie (CLOSE-UP) met objecten in het lichaam waar dan ook met als doel sex, marteling of moord. Ik denk dat evil dead er daarom ook op staat. Ik denk dat dat een van enkele voorwaarden is om op de lijst te moge.

avatar van mikey

mikey

WIKI=Dit fenomeen bleef enkele jaren onopgemerkt, tot in 1982 commotie ontstond over The Driller Killer -ironisch genoeg door toedoen van de distributeur, Vipco, zelf. Deze adverteerde in enkele bladen met de cover van deze film- waarin een menselijk hoofd wordt doorboord met een drilboor

Uitzondering hierop is Love Camp 7, waarvoor in 2002 een herkeuring werd aangevraagd. Love Camp 7 werd hierop opnieuw verboden. Dit omdat de hele film volgens de BBFC is gebaseerd op de vermenging van seks en geweld, en dit niet op te lossen is door scènes te verwijderen

- onscreen animal cruelty mag niet.

- opeten van foetus

- verkrachtig door alien met geboorte ervan tot gevolg: mag niet.

Dit zijn enkele redenen die ik kon vinden.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Vond dit eigenlijk wel een goede comedy. Die bloedfonteinen, rode verf als bloed, de gedubte stemmen (leuk om eens de beelden bij de stemmen van Liquid Swords te zien).

avatar van stephan73

stephan73

Mooi, maar ik denk dat ik voor deze ga!

avatar van Herr Oxnard

Herr Oxnard

Deze moet je gewoon in het engels kijken..de stem van het jongetje is zo vet gedaan. de sfeer zo hard!

niet alleen Gza met liquid swords maar ook Cage in agent orange heeft deze in z'n track verwerkt.

avatar van dominion

dominion

deze japanese samurai splatter film heeft echt zo een goede sfeer de harde geweld is ook zeer goed in beeld gebracht en de dubbing is gewoonweg fantastisch de stemmen zijn heel goed uitgezocht voor deze film ik vind de engelse versie beter dan de orginele japanese versie maar de film is voor mij gewoon top omdat het over samurais gaat en ik hou van samurai films dus ik wil snel de lone wolf and cub serie zien en de andere drie delen van shogun assassin