• 9.373.180 stemmen

Oorsprong: Japan / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Robert Houston en Kenji Misumi

Met onder meer: Tomisaburô Wakayama en Kayo Matsuo

Plot Shogun Assassin

"He whips out his sword and relieves his victims of their heads!!"

Wanneer de vrouw van de zwaardvechter Itto vermoord wordt door ninja's van de shogun, wil hij niet meer leven onder het gezag van de shogun. Hij krijgt de keuze: of het gezag van de shogun aanvaarden of harakiri plegen. Maar hij verzet zich en vermoordt de boodschappers en hun lijfwachten. Hierna trekt hij samen met zijn kind van plaats naar plaats en verhuurt zichzelf als assassin altijd opgejaagd door de ninja's van de shogun.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jordy

Jordy

Ik geloof dat dit de derde film al is waar ik dit bij vraag, maar voor ik moeite ga doen om 'm te vinden... is dit de film met When I was little... my father was the greatest samurai in the empire...

avatar van Reinbo

Leuke film, zag hem voor het eerst toen in 14 (in1981) de film had toen veel impact. Is ongetwijfeld een inspiratiebron geweest voor Big Trouble in Little China (3 storms) en Kill Bill

avatar van Sjoerd

Sjoerd

In Kill Bill 2 verwijzen ze hier toch ook naar?

Jordy schreef:

Google is your friend. (scroll down)

avatar van ToNe

ToNe

je had 't in december al kunnen weten:

avatar van Wouter

Jordy schreef:

Volgens mij begint ie zo, ja. Zat in Kill Bill 2.

Eigenlijk is deze film een combinatie van twee films:
"Lightning swords of death" en ""Baby cart at the river Styx", De eerste Lone Wolf and Cub films.

Moetde dvd nog steeds een keer zien.

avatar van Diesel

Diesel

Ja, zonder twijfel...

avatar van Reinbo

Toffe film, zag hem voor het eerst toen ik 14 was, samen met Texas Chainsaw Massacre! Leuk dat QT hem ook waardeert.

avatar van Diesel

Diesel

Redelijk amusante over the top actie film met een sterke score en goed acteerwerk van Tomisaburo Wakayama, hij komt erg cool en kil over. Toch vind ik de film persoonlijk als geheel niet helemaal geslaagd, de ene onthoofdingsscène volgt de andere op en dit gaat zo de hele film in rap tempo door, na een tijdje begon dit een beetje te vervelen...

** ½

avatar van speedy23

speedy23

Volledig akkoord met Diesel, maar één ding mis ik in deze film: de originele Japanse taal die de prent veel authentieker maakt. 3*

avatar van Jordy

Jordy

brrr wat een deceptie, om deze klassieke woorden eindelijk met beeld te zien

avatar van neo

neo

Een man die op het pad van zijn wraak de ene na de andere persoon omlegt, geholpen door het dekmantel karretjes van zijn zoontje.Dat levert best iets aardigs op.Dat het niet in het Japans was, stoorde ik mij slechts een beetje aan.Sommige Woo films heb ik ook niet anders gezien. 3 sterren

Heb hem net gekocht bij Silver Screen (haarlemmerdijk, Amsterdam) voor € 11,95. Uncut.

avatar van wakusei

wakusei

Je kan beter de lone wolf babycart serie zien dan deze dubbed rubbish.

Zoals eerder vermeld is het een soort van compilatie van 2 of 3 uit die lone wolf serie

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond deze film niet interessant. Ben erg gecharmeerd van de Japanse cultuur maar was bepaald niet onder de indruk.

avatar van bennie jolink

bennie jolink

De originele japanse serie is nogal traag en warrig qua verhaal, vandaar dat de amerikaanse versie (met alle bekende wu-tang samples) een compilatie van meerdere films is. Heiligschennis natuurlijk maar ja, voor wu-tang liefhebbers is het toch leuker om de amerikaanse dub te bekijken. Er gebeurt ook wat meer

Een ding dat ik nooit heb begrepen: lone wolf wil wraak nemen op de shogun die zijn vrouw heeft gedood, maar eigenlijk doet ie dat helemaal niet. Hij sjouwt gewoon wat rond met die babycart en slaat zich wat assassins van het lijf, met steeds idiotere wapens naarmate de serie verder vordert. (de babycart wordt nog uitgerust met volledig automatische musketgeweren in deel 5 of 6)

avatar van ToNe

ToNe

Wil hij wel wraak nemen? Volgens mij zwerft hij gewoon rond omdat hij nu eenmaal ervoor heeft gekozen het 'Hellepad' te bewandelen na al dat gedoe...

avatar van bennie jolink

bennie jolink

de titel van deze versie van de film is natuurlijk 'shogun assassin' - dus vandaar dat ik dan denk dat ie de shogun gaat assassinaten....maar dat zal wel niet kloppen inderdaad

avatar van gotti

Erg geestig...

avatar van De GeuS

De GeuS

Lekker pretentieloos geweld; de ultieme "badass" die op stoere wijze gehakt maakt van al de Shogun's soldaten en huurmoordenaars; 3,5*....

avatar van John Doe

John Doe

Een film waar ik hartstikke van heb genoten. Mooie korte close-up beelden en ondertussen toch weten wat er zich in het overzicht afspeelt. Erg leuke en goede actie. Veel zaken zijn leuk doorgevoerd denk ik, bijvoorbeeld dat de jonge zoon in z'n mond water uit een meer transporteert naar z'n vaders mond, terwijl deze halfdood in een schuur ligt; ongeveer 20 minuten eerder vertelde de jonge voice-over ons nog dat de jongen alleen educatie kreeg door de natuur te observeren...waar dieren (bijvoorbeeld vogels) ook elkaar zo helpen. Zowel zware als luchtige muziek vormen een prachtige score, een erg vooruitstrevende film naar mijn mening. Veel materiaal waar Quentin z'n ''Kill Bill'' uit opgebouwd heeft, zoals verwacht, dat maakte het nog leuker voor mij. Mij spreekt de absurde stijl erg aan. 4,5*

avatar van sebas83

sebas83

avatar van FeZ

FeZ

sebas83 schreef:

welke film is geweldadiger deze of kill bill 1?

Allebei "ultra-violent".... niet echt eentje gewelddadiger denk ik.

avatar van John Doe

John Doe

sebas83 schreef:

welke film is geweldadiger deze of kill bill 1?

Deze denk ik. Je ziet net wat extremere beelden (vooral tegen het eind) en het is allemaal minder humoristisch. De Japanse cut van Kill Bill 1 komt wat meer in de buurt, maar die heb je niet gezien.

avatar van gotti

Kill Bill is allemaal met een grote knipoog en dit niet (of ik heb iets gemist). De gevechten zelf vond ik trouwens wel lollig, onbedoeld lollig dus.

avatar van sebas83

sebas83

ik heb genoeg gehoord ik koop hem

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Deze is veel geweldadiger dan Kill Bill! Kill Bill heeft alleen enkele geweldadige scenes..deze film IS geweldadig.

avatar van mikey

mikey

Wow! Hij was wel de coolste held ooit. wat een wraakactie. Kill bill lijkt me inderdaad ergens geinspireerd op deze productie die niet alleen bruut geweld vertoont, je wordt ook getracteerd op indrukwekkende beelden en een flinke dosis art-work! 4

avatar van yarakhasan

yarakhasan

Ik heb een trailer gevonden -->

avatar van Hemdale

Hemdale

Volgens mij is deze film alleen nagesynchroniseerd te vinden, klopt dat? Want dan ga ik de film uiteraard niet kijken, ik heb een vreselijke hekel nasynchronisatie, naja wie niet...