• 9.377.519 stemmen

Spider-Man 2 (2004)

Actie / Fantasy | 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Alternatieve titel: Spider-Man 2.1

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Alfred Molina

Gesproken taal: Engels, Russisch en Mandarijn

Releasedatum: 14 juli 2004

Plot Spider-Man 2

"There's a hero in all of us."

Nieuwe avonturen van Peter Parker, sympathieke student, parttime fotograaf en superheld. Nadat hij in de vorige film geslaagd is voor zijn high-school diploma besluit Peter colleges te volgen aan de New Yorkse Empire State Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met de briljante Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk met enkele mechanische tentakels in de slechte Doctor Octopus is veranderd.

Spider-Man / Peter Parker

John Jameson

Dr. Curt Connors

Joseph 'Robbie' Robertson

jassonn

De nieuwe trailer is erg cool,alleen jammer dat hij te lang duurt en hier door ook imo te veel weggeeft.

Verders heb ik er wel zin in

avatar van theamazing

theamazing

en we zien geen tweede villain

avatar van Jordy

Jordy

Hmmn vind de trailer niet zo bijzonder...

avatar van De GeuS

De GeuS

Ik ook niet echt... ik vind spiderman wel erg getekend in beeld verschijnen telkens (iets te kleurrijk voor de rest van de omgeving). De muziek op het einde van de trailer is wel weer mooi....

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dr. Octopus is wel een erg stoere bad guy. Maar we zien idd geen tweede bad guy dus klopt het verhaaltje nog wel?

jassonn

Moeten het er twee zijn dan?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Van mij niet, maar dat staat nog wel in de plotomschrijving.

jassonn

Misschien is het ook wel zo,alleen hebben ze dat niet in de trailer naar voren laten komen zodat er ook nog een soort van "verassing" inzit.

Phoenix

WAAAW! Dit gaat weer erg vet worden. De slingerscènes zijn NOG spectaculairder (meer obstakels ). Ik zit rond 15 juli wel in de bios .

Phoenix

Net nog maar eens gekeken en OE wat is die Molina vet als Doc Ock . Gelukkig dat ze Sam Neill toch maar niet hebben gecast.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Mwoah, denk dat Neill het ook prima had gedaan als Octopus, eigenlijk.

avatar van Phooze

Phooze

Ik vind de trailer ook erg goed. Alleen de subway moves vind ik minder. Even afwachten op de totale film, waar ik wel héél veel zin in heb btw.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik ook. Film met een hoog "kick ass" gehalte als je 't mij vraagt

(en dé aanvoerder van al het hersenloos zomer-blockbusterentertainment dat ons staat te wachten)

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ja eigenlijk lijkt dit nog beter , spectaculairder te worden dan deel 1. Weer veel sfeer en immens stoere special effects. En de villain is denk ik ook veel beter.

avatar van davidov

davidov

neej william dafoe was juist verukkelijk met dat schitzofreen achtige gedrag...heerlijk.

doc oc ziet er maar vreemd uit, gewoon een enge vieze gast is het...en dan heb ik het nog niet eens over zn rol

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ik vond die green globin ofzoiets toch ook niet je dat.

Phoenix

Nee precies, Doc Ock ziet er veel angstaanjagender uit vind ik. Het feit dat hij ook halve flats kan wegsmijten helpt ook een handje .

avatar van Goodfella

Goodfella

BoordAppel schreef:

Is de Lizard niet die jonge kerel in de trailer die Spidey's masker wegtrekt?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Goodfella schreef:

Is de Lizard niet die jonge kerel in de trailer die Spidey's masker wegtrekt?

Nee, dat is volgens mij Harry Osborn.

Phoenix

Ja dat is Harry Osborn. Maar misschien maken ze van hem wel de Lizard omdat hij zijn vader's dood wil wreken.

jassonn

Zoals ik al zei,ik denk dat er een veraasing inzit.

avatar van aegron

aegron

[bart mode] mwhoohoho [/bart mode]

deze film lijkt nog slechter te worden dan deel 1. nog nepperderderder, nog slechtere verhaallijn. Nee dan toch nog liever the punisher denk ik.

jassonn

Ik verwacht juist dat deze beter gaat worden dan deel 1,net zoals bij X-man.

Phoenix

Hoezo slechte verhaallijn? Het twijfelen van Parker tussen Spider-Man en een normaal leven lijkt me een interessanter gegeven dan het verhaaltje van The Punisher.

jassonn

Verhaaltje van The Punisher vind ik totaal niet interresant,over originaliteit maar niet te spreken.

avatar van aegron

aegron

ik zeg niet dat ik het verhaal van the punisher goed vind. ik zeg dat ik liever ga kijken naar the punisher (hoewel ik dan mijn tijd wel beter kan besteden) dan naar deze film.

Voor mijn gevoel is deze film nog meer cross-over tussen een teen-angst film en superheldenfilm. En dat vind ik iig echt net niets. Of een superheldenfilm, of een tienerfilm. geen combinatie.

(daarom vind ik x men 1 en 2 dus wel leuk, omdat deze films dit niet proberen.)

avatar van Phooze

Phooze

Spider-man 1 vond ik serieuzer dan x-men 1/2.

Phoenix

Tja, de X-men films vind ik na Spider-Man de beste comic-verfilmingen. Maar daaronder zitten nog VELE hele slechte en ik denk dat The Punisher daar niet bovenuit komt.

avatar van Esteban

Esteban

De eerste Spider Man vond ik qua verhaal graatmager en ik vond het ook jammer dat er geen ultieme finale aan te pas kwam.

Deze ziet er in ieder geval al wat beter uit. Het verhaal is aangedikt, het script lijkt strakker en de twijfel bij Parker zelf geeft er nog iets extra's aan.

avatar van theamazing

theamazing

Harry osborn is wel de lizard niet :s, dat is dr. curt connors de leraar met één arm van Peter Parker die in het begin met hem praat