Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Kevin Costner, Amber Heard en Hailee Steinfeld
Releasedatum: 20 maart 2014
Bekijk via Videoland
Plot 3 Days to Kill
"The question is... kill or die?"
Ethan Renner is een huurmoordenaar voor de overheid. Wanneer hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is besluit hij zijn gevaarlijke leventje op te geven om uiteindelijk een relatie op te bouwen met zijn vervreemde vrouw en dochter, die hij altijd voor de veiligheid op afstand hield. Maar wanneer zijn agentschap hem een experimenteel, maar potentieel levensreddend medicijn aanbiedt in ruil voor een laatste missie kan hij niet weigeren.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Videoland
Guido
Hugh
Jules
Captain Pervert
Kevin Costner is een man met een grootsche carrière die na twee grote commerciële flops (Waterworld en The Postman) nogal in het slop raakte. Sindsdien speelt hij in minder films en zijn de producties ook veel kleinschaliger. De laatste jaren worden zijn films weer wat 'groter' en lijkt hij te werken aan een mooie comeback, maar 3 Days To Kill zal daar helaas echt niet bij helpen.
Het verhaal gaat over geheim agent Ethan Renner die gedwongen wordt een missie te doen, terwijl hij ook noodgedwongen een weekend moet optrekken met zijn vervreemde dochter. Dat laatste zorgt natuurlijk voor de nodige komische situaties en hoewel sommige situaties best grappig zijn, probeert de film ook heel spannend en intrigerend te zijn en dat mislukt gigantisch. Het wordt namelijk helemaal nergens spannend en/of intrigerend.
Het meest opmerkelijke is nog wel dat ik nu, 2 dagen later, enorm mijn best moet doen om nog echt details van de film naar boven te halen. Ik zou nu al niet meer weten hoe de badguy eruit zag.
Kevin Costner kan zoveel beter.
2,5 sterren met moeite.
patrickman
Ze kon toch ook staan en reageren in de toilet?
Het is trouwens droeg....niet "draagde"
O weer zo 1 die namens iemand praat die vind dat het moet dat je moet schrijven volgens een iemand die we allemaal niet kennen maar heeft gezegd dat het zo moet ! je begrijpt me toch of niet ? en de toilet vind ik best leuk als jij dat wil prima ik snap je en met g kan je staan maar je bent geestelijk helemaal foetsie en lichamelijk een vaatdoek
ramonbrenda
echt een goede film heb me 2uur vermaakt goede actie met een tikje humor vind ik de 2 de keer kijken ook waard 3,5 ster
Filmkriebel
Slecht gedoseerd, onevenwichtig, maar kan er uiteindelijk nog wel mee door. Er wordt teveel aandacht besteed aan de vader-dochter relatie en de humor vond ik ook van een bedenkelijk niveau. De spaghetti boekhouder die zijn moeders recept voor een geslaagde pasta toelicht aan de dochter van Renner vond ik totaal niet grappig en zelfs een waar dieptepunt. Verder heb ik me niet verveeld en was de actie in orde. Wat begint Costner oud te worden. Geen film die me lang bij zal blijven vrees ik. Zonder de flauwe humor en met wat meer actie had ik dit waarschijnlijk beter gevonden
Willy Wartaal
Slappe film die bij vooral op de momenten dat hij grappig probeert te zijn de plank behoorlijk misslaat. Clichés stapelen zich torenhoog op en aan de toevalligheden en ongeloofwaardigheid lijkt geen eind te komen. Hoeft allemaal geen ramp te zijn mits de film vermakelijk is, maar ook daarin slagen de makers niet. Afgezien van het feit dat je zo nu en dan de Eiffeltoren op de achtergrond ziet had de film zich voor mijn part overal af kunnen spelen. Amber is sexy als altijd, daar hadden ze van mij wel meer gebruik van mogen maken.
Insignificance
Taaie, ouwe mannen die zich al meppend door een film slaan. Dat mag wat mij betreft nu wel stoppen. Net als McG. Of beter gezegd, laat Besson dit soort onzin in het vervolg lekker zelf regisseren. McGinty hakt als een lompe boer door z'n materiaal heen met een bonte, onevenwichtige mix als gevolg.
Het gaat al mis bij de casting. Heard doet maar wat en Costner heeft z'n verlopen kop mee, laten we het daar op houden. Daar verliest het al het nodige plezier, terwijl running gags als de fiets, de kleding, enz, niet aanslaan. Soms een droog momentje dat de potentie laat zien, maar dat is het dan ook wel.
Zoals de krakers. Op zich best een leuk idee, maar daar wordt dan niet veel mee gedaan. De actie is van dik hout zaagt men planken en het is eigenlijk te gek voor woorden dat hier maar liefst twee uur voor wordt uitgetrokken. Zo had men rondom het dochtertje heel wat tijd kunnen en mogen besparen.
Sowieso al een vervelend kind waar het, ook nog min of meer serieus, maar door blijft jengelen. Had wat meer met Mitat of dergelijke bijrolletjes gedaan. Het is per slot van rekening typisch een filmpje waarbij de lol moet prevaleren, maar op deze manier komt daar nauwelijks iets van terecht. Een zeperd.
boemboem27
beetje vreemd,beetje rommelig dan weer aktie .
beetje drama beetje romantiek
maw beetje vreemd maar wel lekker...
geen toppertje maar niet onaardig... om een keertje te zien
cor1946
Ik vond het maar een rare film, met dat gedoe met die dochter daar word ik niet goed van.
SandySem
Ik houd van dit soort films. Het is zeer cliché, ongeloofwaardig, over the top en heeft veel 'toevalligheden'. Een oldschool held die alles kan en alles mag met foute oneliners en humor. Puur gemaakt om te vermaken en dat doet het ook. Soms heb je gewoon geen zin in drama en diepgang en dan is dit een aanrader!
Als je de naam Luc Besson leest, dan weet je vooraf al wel dat je een combinatie van actie en humor kunt verwachten. Bij 3 Days to Kill is dat in feite niets anders.
Hoewel het verhaaltje nogal standaard is en de nodige clichés bevat, is de invulling ervan wel goed gedaan. Kevin Costner speelt een verrassend leuke hoofdrol en het is ook leuk om Hailee Steinfeld weer eens te zien, want ik was haar al bijna uit het oog verloren. Daarnaast zit er voldoende subtiele humor in verborgen, die ervoor zorgt dat het continu vermakelijk blijft.
De actie is ook in orde en hoewel het allemaal op de rand van de geloofwaardigheid blijft, gaat het er gelukkig ook nooit te ver er overheen. Het doet wat het moet doen en voor een avondje hersenloos popcornvermaak is dit toch wel een geschikte film.
LPereboom
Een nutteloze actiefilm waar weinig te zien valt, cliché en matig verhaal... Actie die je geen actie kan noemen. Costner doet wel zijn best en met 1 of 2 scenes die iets of wat inhouden kan deze me toch niet bekoren!
eduard
Wat een waardeloze film. Maar heb hem toch maar afgekeken was al te lang aan het kijken met twijfel dat het laatste half uur ook niet meer uitmaakte. Vond wel dat Kevin Costner een markante kop gekregen heeft met zijn ouder worden maar het was een verhaal van niks en stoorde me mateloos aan dat kuchen.
Cleanshot
De film bungelt beetje tussen een actiefilm en komedie wat niet helemaal klopte in het verhaal.
Al met al zaten er leuke scenes in en vond ik Costner ok spelen. Een 3 is misschien net te veel maar een 2,5 weer te weinig.
schumacher
Leuke wegkijker vind ik, zeker geen topfilm.
Ik zie Kostner graag spelen al heb ik al beter gezien.
Ik vond de film best oke.
blurp194
Killer met gezinsleven.
Kevin Costner is beslist nooit een van mijn favoriete acteurs geweest. Maar deze film past hem als een maatpak, in deze wel ietwat op Liam Neeson geïnspireerde vermoeide killer aan het einde van zijn loopbaan.
De hand van Luc Besson is goed te zien. Veel humor, niet altijd even geslaagd maar wel lekker vlot en met een heleboel flitsende actie er tussendoor - en die actie dan ook af en toe met een soort slapstick achtig tintje er aan. Nergens realistisch, maar wel leuk. Zo ook de aanwezigheid van Amber Heard, die iets tussen femme fatale en vamp mag spelen, en als een soort diametraal tegenovergestelde voor de kalme huismoeder Nielsen dient. En Hailee Steinfeld als puberende tienerdochter, en het gezinnetje krakers. Nogal gezocht allemaal, maar het levert wel leuke situaties en mooie beelden op. Nogal typisch voor Besson, en dat is iets wat je wel moet liggen geloof ik.
En daarin verschil ik geloof ik van mening met de meeste critici - ik vond het best een leuke film, prima gespeeld en goed in beeld gebracht. Niks hoogstaands misschien, maar wel erg grappig gedaan.
sofripa
Prima film die op 2 gedachten hinkt. Kan fout uitpakken, maar das hier niet het geval. Vooral leuk kom Costner te zien met iets van zijn oude vorm. 3,5 sterren
Erg doorsnee.
McG had me verrast met zijn Terminator deel, dus was ik wel benieuwd wat hij nog meer op z'n naam had staan. Jammer genoeg laat deze 3 Days To Kill zien dat hij misschien niet echt de drijvende kracht achter Termiator 4 was, want deze film is gewoon een Besson vehikel geregisseerd door een gun for hire.
En McG doet het niet eens geweldig goed. Een hoop typische Besson elementen op een hoopje gegooid (de locaties, het hitmen wereldje, de Oost-Europese bad guys en het vader/dochter gedoe komt zo uit een Wasabi) waarmee verder te weinig gedaan wordt.
Kostner is ook écht te slecht voor dit werk. Compleet geen charisma, hoe hij nog steeds aan werk komt is mij een raadsel. Ook de rest van de cast bakt er niet al te veel van. De humor vond ik gelukkig wel aardig, net als de actie. Alleen zit er daarnaast ook een teveel aan drama in, waardoor de vaart aardig uit de film gaat. 2 uur is dan ook zeker een half uur te lang voor een film als dit.
Het is allemaal wel redelijk, er zitten een paar degelijke scenes in, paar keer kunnen lachen en Parijs vormt een leuke achtergrond, maar Besson maakt ze zelf toch beter.
raizeredge
lekker weg kijk filmpje waar je niet te zwaar aan moet tillen.
Noodless
Degelijke film die helaas iets te veel oog heeft voor het gezinsdrama met de daarbij horende melige momenten die de vaart van de film weg neemt. Bv. het leren fietsen van de tienerdochter, de relatie tussen vader/dochter en man/vrouw en niet te vergeten de vluchtelingen in zijn kale, ongezellige appartementje. Maar de actie met een vleugje humor en de gepaste rol van Costner maken veel goed.
6,5/10
Moviestar1979
Een standaard actie/thriller-film met zo nu en dan een poging tot humor.
De relatie tussen Costner's personage en het gezinsleven komt niet bepaald overtuigend over, en ontbreekt er de warme sfeer die je normaal gesproken zou moeten ervaren.
Over de actie valt er weinig te klagen, maar verwacht niet dat de kogels je continu om de oren vliegen.
De humor is niet altijd even succesvol, en heeft voor deze film ook weinig toegevoegde waarde.
Goed, maar geen topper.
3,0 *
Peggiano
Leuke film, soms iets te sentimenteel maar de humor en actie zijn perfect op elkaar afgestemd!
Robertdeniro
Kevin Costner als veteraan redelijk in vorm. Pogingen tot humor zijn er, niet altijd geslaagd. De vrouw met haar leren outfitjes is te zwaar aangezet en soms ronduit irritant. Niet een briljante film, maar met een zak popcorn goed te doen.
Awasiku
Leuke zak chips wegkijk film ..., simpel verhaal met minimum actie en...Kevin Costner
Toontje35
Allemaal net niet. Was wel weer leuk om Coster te zien.
Maar raar verhaal: was het nu een Comedy of thriller
Yar90
De eerste minuten van de film begon goed: Een beetje spanning en actie maar helaas werd dat snel minder en ging de film meer over de vader-dochter relatie dan over het vinden van de terrorist.
Op een gegeven moment vroeg ik me af of ik niet naar een "vrouwen-film" zat te kijken omdat de film te veel om vader en dochter draaide en de "feel-good" momentjes op moment dat de relatie tussen de twee steeds beter werd.
Alhoewel er soms grappige momenten in zaten, zou ik de film niet, zoals anderen, kunnen bestempelen als humoristisch.
Al met al geen slechte film, maar zou hem zeker niet aanraden.
Roger Thornhill
Prima actiescènes met een uitstekende Costner, aardige humor in de interactie met Mitat, zeer vervelende plotlijn waarin Costner probeert te bonden met zijn dochter. De albino zag er mooi eng uit, jammer dat hij te weinig te doen krijgt.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix