• 9.378.921 stemmen

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Kevin Costner, Amber Heard en Hailee Steinfeld

Releasedatum: 20 maart 2014

Plot 3 Days to Kill

"The question is... kill or die?"

Ethan Renner is een huurmoordenaar voor de overheid. Wanneer hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is besluit hij zijn gevaarlijke leventje op te geven om uiteindelijk een relatie op te bouwen met zijn vervreemde vrouw en dochter, die hij altijd voor de veiligheid op afstand hield. Maar wanneer zijn agentschap hem een experimenteel, maar potentieel levensreddend medicijn aanbiedt in ruil voor een laatste missie kan hij niet weigeren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Degelijke McG.

McG is een regisseur die meestal de verkeerde projecten uitkiest maar als regisseur nog weleens meerwaarde weet te hebben. Die is hier wat beperkt maar ook hier bewijst McG nog weleens kundig uit de hoek te kunnen komen. En juist op de punten waarvan ik het niet meteen van hem verwacht.

Want waar hij meestal in actie weet uit te blinken, weet het drama hier opvallend sterk gebracht te zijn. Het drama is echter wel schaars, maar een stuk sterker gebracht dan zijn algemene films, die vooral op de humor doelen. Daardoor heeft de drama hier wel iets minder impact, omdat de humor hier ook nog duidelijk een grote rol speelt.

Costner is iemand waar ik nog niet heel veel van heb gezien. Ooit weleens Waterworld zien opdraven, maar voor de rest herinner ik me weinig van hem. Maar hier doet hij het best aardig als een knar die zijn omstandigheden iets wil beteren. Duidelijk wel een actieheld, maar gelukkig eentje met een klein beetje zelfspot.

Maar uiteindelijk werd Costner eruit gespeeld door een jongere en erg enthousiaste Steinfeld. Die deed het opvallend goed, had ik niet meteen verwacht want meestal vallen haar soort rollen in dit soort films buiten de toon en regelmatig voor irritatie. Hier echter niet.

Heard was echter wel een miscast. Niet dat ze perse slecht acteert maar haar volledige rol had geschrapt moeten worden. Iedereen is namelijk redelijk humaan, en Heard lijkt inderdaad weggelopen van zo'n film als Alita: Battle Angel. Te overdreven gewoon.

Actie is redelijk stijvol geschoten maar met weinig adrenaline en regelmatig iets te braaf. De meest spectaculaire scene zie je eigenlijk al in de eerste minuten want de rest is redelijk braver. Soms nog wel knap geschoten maar het komt niet meer in de buurt van de eerste scenes.

Rol van Costner had ook best wel wat harder mogen zijn en de actie zo ook wat bruter. McG lijkt niet bepaald van 12+ naar die 16+ te durven en daarom blijven dit soort films nooit volledig opvallen. Want het is allemaal net wat te tam en te braaf.

De regiekracht is er wel zeker soms, maar ook McG kan weleens blunderen. De montage is bij vlagen hectisch en de actiescènes, knap geschoten of niet, adrenalineloos. Maar slecht is het in ieder geval niet.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Geen hoogvlieger deze film alhoewel Costner de rol aardig speelt en de film persoonlijk van een onvoldoende redt. Het had allemaal wat spannender gemogen, minder dialogen en wat meer actie.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Prima tussendoortje. De film opent al meteen goed en weet dit helaas niet vast te houden maar is voldoende vermakelijk om te blijven kijken. Geslaagde humor en paar aardige actie scenes. Plotje met dochter is wel wat vervelend en ook had het allemaal een half uur korter gemogen.

avatar van Neder0001

Neder0001

Vreselijk saai en voorspelbaar niemendalletje. Oh Ethan gaat dood, oh nee toch niet. Oh zijn dochter noemt hem geen "Dad", oh toch wel. Oh zijn vrouw is op hem uitgekeken, oh nee toch niet. Zucht. En juist dat wat de film een beetje interessant maakt, zoals de mysterieuze albino, daar wordt maar weinig aandacht aan besteed. Wat mij betreft meer een Drama dan een Actie/Thriller gezien de nadruk vooral ligt op de moeizame familierelaties.