Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Kevin Costner, Amber Heard en Hailee Steinfeld
Releasedatum: 20 maart 2014
Bekijk via Videoland
Plot 3 Days to Kill
"The question is... kill or die?"
Ethan Renner is een huurmoordenaar voor de overheid. Wanneer hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is besluit hij zijn gevaarlijke leventje op te geven om uiteindelijk een relatie op te bouwen met zijn vervreemde vrouw en dochter, die hij altijd voor de veiligheid op afstand hield. Maar wanneer zijn agentschap hem een experimenteel, maar potentieel levensreddend medicijn aanbiedt in ruil voor een laatste missie kan hij niet weigeren.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Videoland
Guido
Hugh
Jules
schram101
Tot aan de laatste regel van het plot klonk het allemaal nog wel leuk..
jarno1975 (moderator series)
schram101
Aardig trailertje, niet bijzonder verder, maar toch wel leuk. Amber Heard is natuurlijk sowieso al reden genoeg dit op te zetten.
Captain Pervert
Ha! Ziet er gaaf uit. Costner is sowieso 1 van mijn favoriete acteurs, fijn dat hij weer wat in A-produkties speelt.
ralfsjam
Zou hardere woorden kunnen gebruiken, maar wat een slechte film is dit zeg.... Lang, slecht acteerwerk, hak op tak, clichés in overvloed, 1000 keer eerder gezien/gedaan, etc etc...
Nergens spannend, nergens komisch, nergens goed... En het ergste... Nul verrassing!
Zonde!
HALVE TAMME. (moderator series)
Duidelijke taal ralfsjam,maar ik ga toch een poging wagen.
Pastaman
Helemaal eens met ralfsjam!
Ging er eens lekker voor zitten een Kevin Costner film !!
Heb de film wel uitgekeken maar dit was echt een prul.
thenr9
Prima filmpje! Actieverhaal is uiteraard een beetje cliché, maar het kijkt lekker weg. Ook nog wat humor tussendoor, ik heb me wel vermaakt
John Milton
prettige actie film van Kevin Costner.
Maar was hij zo geweldig dat hij 5 sterren krijgt? Of krijgt iedere 'prettige' actiefilm dat?
SlickRick
Gisteren de kans gehad om hem in de bioscoop te zien.
Terwijl je hem kijkt is het best een aardige film. Aardig geschoten actie, goede dosis humor.
Het hele verhaal rondom zijn familie weet echter niet echt te imponeren en is dan ook alleen maar goed voor wat gelach tussendoor.
Ook zitten er wat gaten in het plot (of misschien heb ik het gemist) zoals waarom staat De Wold op het einde ineens als 'compagnon' in die lift? als dit toeval moet zijn is het erg zwak uitgewerkt.
freek_93
Een "gewone" actie film. Niks bijzonders, niks nieuws. Het verhaal is voorspelbaar en wordt nergens spannend. De actie is goed + een leuke dosis humor. De film duurde alleen net wat te lang.
Naar mijn weten was dit puur toeval. Dus inderdaad matig.
wimaroca
Zonde!
Ik denk ook geen fan van Kevin Costner?
ralfsjam
Ik denk dat dit wel mee valt.. Maar je ziet wel veel 50 plussers dit soort films aannemen, en dat gaat vervelen...
ipman-99
"The Kid Thinks I'M Good Guy." ...
" !!!
Van genoten
!!! Genoten van deze heerlijke Actiefilm waarin weliswaar het
verhaal niet zo veel voorstelt en enkele (plot)gaten kent
Los daarvan was dit prima genieten van de actie en beetje komische 'insteekjes'
!
Namen zoals Kevin Costner en Amber heard zijn natuurlijk op zich al een reden om deze Actiefilm
te bekijken. De film kent heel wat leuke actie, achtervolgingen dosis humor zelfs enkele knokpartijen met Kevin Costner hemzelf
! Deze film kende Luc Besson als producent.
empirekees
Van alles en tegelijk niets. De actiescenes waren wel mooi gebracht en de scenes met het karakter Mitat waren geinig. Maar over het geheel kun je deze prent beter overslaan... 2*
Tijdloos
Ik heb hem in de bioscoop gezien, maar vond deze film zeer matig. Ten eerste snapte ik de functie van Amber Heard niet echt, oke hij werkt voor haar, maar om nou de hele tijd zo verleidelijk er bij te lopen vind ik een beetje vreemd. zo zie je haar af en toe verschijnen en dan heb je t wel gezien wat mij betreft. voor mij niet nog een keer.
Shinobi
"What's happening to me?"
Op voorhand verwachtte ik al geen topper te zien in de bios, maar dit wangedrocht is tenenkrommend slecht te noemen.
Het verhaal is uiteraard zo plat als het maar kan; gevuld met de nodige clichés en onlogica. Op zich zou dit niet erg hoeven te zijn, ware het niet dat de uitwerking van een abominabel niveau is. Het is duidelijk te merken dat dit een Luc Besson productie is, het druipt er van af met alle gevolgen van dien.
'3 Days to Kill' komt dan ook nergens echt los en het geheel blijft aan de tamme kant. Telkens wanneer het dreigt los te barsten, wordt - de soft spelende - Kevin Costner gestoord door zijn irritante dochter. Deze komisch bedoelde intermezzo's zijn verre van grappig en houden de boel alleen maar op. Dit resulteert zich in matig uitgevoerde actiescènes. Sowieso komt de vader-dochter relatie erg geforceerd over. Overigens is Amber Heard totaal misplaatst als wannabe sexy hoge pief.
Al met al is deze film je reinste tijdverspilling, gewoonweg overslaan.
1,0 Sterren.
Al DeNiro
Veel actie, veel humor en een lekkere & stoere Heard. Meer actiefilms met Kevin Costner graag!
Smugmarty
"The Kid Thinks I'M Good Guy." ...
" !!!
Van genoten
!!! Genoten van deze heerlijke Actiefilm waarin weliswaar het
verhaal niet zo veel voorstelt en enkele (plot)gaten kent
Los daarvan was dit prima genieten van de actie en beetje komische 'insteekjes'
!
! Deze film kende Luc Besson als producent.
Ipman als ik al jouw emoticons van een afstandje bekijk lijkt het op het sterrenbeeld "grote beer"
Ter info/ zeker onbedoeld he
Aziz Khalouta
Met mijn vader gezien die wilde hem perse bekijken. Is een doorsnee actiefilm verder niet veel bijzonder. Hij is ziek en wilt zijn tijd doorbrengen met zijn gezin. Zijn dochter die hij niet heeft zien opgroeien. Dan krijgt hij de kans om zijn opdracht af te maken in ruil daarvoor krijgt hij een experimenteel medicijn toegediend. Zodat hij misschien langer heeft.
Actie zit in de film maar is verspreid. als je de actie ziet dan denk je niet van cool of vet. Dan denk je oke hij lost het zo op. Het is geen slechte film maar ook geen goede het zit er tussen in.
John Lee Hooker
Een actie/thriller waarin een vader zijn dochter leert fietsen en dansen; tja... het is maar waar je de aandacht legt. Ook snap ik niet dat je als regisseur zijnde de beltoon van één of ander recent popnummertje steeds over laat gaan (welke Zooey had ingesteld). Eenmalig oké, daar kun je wellicht nog een lollige situatie mee creëren, maar laat 'm daarna dan even switchen naar iets normaals. Het plot met de terroristen heeft gebreken aan alle kanten en ik zag al vlug in dat de zoveelste terreurcomplicatie was. De 'hulpeloze' echtgenoot is weer eens betrokken bij zijn 'oude' baan en moet nog even wat dingen opknappen. Nogal ongeloofwaardig ook dat Vivi, de mysterieuze en verleidelijke dame, zelf had verklaart dat ze met de topmannen van de CIA aan het samenwerken is en op allerlei onverwachte locaties (bijvoorbeeld die club) verschijnt alsof het een maffioso is. Waarom zou een wetshandhaver zo omslachtig te werk gaan denk ik dan. Verder wordt de actie matig in beeld gebracht, is de montage slordig en er zit een wat onevenwichtige nuance in het hele scenario; gefaald project.
mrklm
Als de naam van Luc Besson als producer en schrijver voorbij komt, levert dat vaak een wat ongemakkelijke mix van snoeiharde actie en bizarre komedie op. 3 Days To Kill is hierop geen uitzondering. Costner speelt een huurling die, na 32 jaar dienst bij de CIA, hoopt de banden met zijn vrouw en zijn sterk van hem vervreemde dochter aan te halen. Dit in de wetenschap dat hij hooguit nog een paar maanden te leven heeft. Wanneer hij door geheim agente Vivi een experimenteel serum aangeboden krijgt in ruil voor nog één wederdienst voor de CIA, staat hij voor een duivels dilemma waarbij hij uiteindelijk maar één keuze heeft.
Costner kan prima overweg met de combinatie van actiethriller en komedie, Amber Heard is prima als de femme fatale en Connie Nielsen blijkt ook in haar 50e levensjaar nog steeds een getalenteerde en bijzonder mooie actrice te zijn. Je waardering voor deze film hangt af van je bereidheid te accepteren dat deze film een ongewone hybride van actie en romantiek is, waardoor de toon soms vrij plotseling van gewelddadig overgaat in sentimenteel. Maar één ding is zeker: saai is deze film zeker niet!
Brabants
Actiefilms zoals 'Taken' en 'From Paris with love' gingen deze film voor, met CIA actieve typetjes die huishouden in de Franse hoofdstad Parijs. '3 days to kill' is een actie/thriller met een dubbel verhaal, waarin de spagaat tussen werk en thuissituatie centraal staat. Ondanks het genre probeert de film toch vrij diep in te gaan op de vader/dochter relatie, waarin enige zwarte humor te bespeuren valt. Over het algemeen geen slechte film, maar niets nieuws onder de zon.
eppo349
Kevin Costner heeft zelf drie redelijke tot goede films gemaakt en speelt dan de hoofdrol in een vehikel als deze film. De man moet zich behoorlijk geërgerd hebben aan het eindresultaat!
Je zou bijna denken dat hij het script niet gelezen heeft en alleen maar aan zijn cashflow gedacht heeft.
GGG
Erg genoten van deze Besson film met Kevin Costner! Heerlijk ouderwetse actie met vleugjes Besson humor zonder erbij na te denken.

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken