• 9.371.528 stemmen

Met onder meer: Edd Hall en Jennifer Van Horn

Gesproken taal: Frans en Engels

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Short Game

"They are some of the greatest golfers in the world. And they are 7 years old."

De beste zevenjarige golfers in de wereld komen tezamen in North Carolina om deel te nemen aan het wereldkampioenschap. Wie zal het volgende golffenomeen worden? De meeste deelnemers hielden al een club vast voordat ze konden lopen en waren als zesjarige al beter dan menig ander ooit kan worden. Deze documentaire volgt negen van deze jonge golfers.

Tournament Announcer

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Documentaire zit leuk in elkaar. Hier en daar zijn de golfertjes zelfs erg goed in beeld gebracht (camerawerk). Ik heb genoten van dat Afrikaanse ventje en zijn ouders, wat een lol hebben die mensen.

Wel heb ik constant een nare bijsmaak bij het hele gebeuren. Willen die kinderen dit echt zelf of zitten er mislukte ouders achter (zoals de nogal opvliegende vader van het nogal opvliegende meisje). De meeste Kids geef ik het voordeel van de twijfel, het lijkt alsof ze er echt heel erg van genieten. En ze mogen soms nog best wel kind zijn (de baan zelf als zandbak gebruiken bijvoorbeeld... Al voelde dat wel erg gemaakt aan).

avatar van Macmanus

Macmanus

Saai.

Het is niet per se een slecht gemaakte docu. Opzich best fijn om je onderwerp niet te kakken te zetten. Ondanks de kinderen me wat verwend leken, concentreerd de maker daar niet op en veroordeeld ze daar ook niet op. Het is nobel maar daardoor ook wat saai. De sport is saai, de kinderen zijn saai. Je mist wat drama, wat leuks. Ze zijn ook net wat te jong om er echt grootheden in te ontdekken. Tactiek zit er ook niet echt in de sport en het is doordat ze omstebeurt moeten ook niet direct heel spannend.

Voor de liefhebber van de sport misschien leuk. Wil je de sport (zoals ik) wat beter leren kennen is dit niet de film helaas.

1.5 sterren.

avatar van Diederik58

Diederik58

Docu met een waarschuwing.

De manier waarop sommige ouders met hun kinderen omgaan wat betreft sport is tenenkrommend. Ouders zouden de begeleiding moeten overlaten aan deskundigen. Nu projecteren ze hun eigen onvermogen op de kinderen. Met alle goede bedoelingen. De resultaatgerichtheid en de hoge verwachtingen zorgen voor gespannen kinderen.

Een speelster bevestigt in de docu dat ze o.a. speelt omdat ze waardering van haar omgeving krijgt. Ze doet het o.a. voor haar vader. En dat is logisch. Doe waar je goed in bent. Maar zorg wel dat plezier voorop staat.

Ook de vergelijking met Tiger Woods komt meermalen aan bod. Helaas kijken de ouders niet naar de vertroebrlde relatie die Tiger had met zijn vader.

De docu laat goed zien dat het ook nog kinderen zijn die lol hebben in het spel en onderling spelen.

Ook het Zuid Afrikaanse jongetje heeft er duidelijk lol in.

Sommigen kinderen golfen nog steeds. Hopelijk hebben hun ouders meer afstand genomen.