Genre: Drama / Misdaad
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Out of the Furnace
"Sometimes your battles choose you."
Russell en zijn jongere broer Rodney wonen in Braddock, een dorpje gelegen in de economisch verpauperde Rust Belt in het noorden van Amerika. Russell is de noeste werker van de twee, die net als zijn pa tevreden is met zijn leven als fabrieksarbeider. Rodney daarentegen, als militair geplaagd door oorlogstrauma's, probeert rond te komen van gokgeld en prijzengeld dat hij wint met illegale boksgevechten. Hij werkt zich in de schulden en komt uit noodzaak in contact met een groep rednecks uit het berggebied dat boven Braddock ligt. Zij hebben hun eigen wetten en regels. Aan Russell om zijn broertje uit de oven te houden.
Russell Baze
Tattooed Guy
Dan Dugan
Bergen County Officer
Flavio
Sober drama, over een nogal vreemd wereldje van hopeloze figuren aan de rand van de maatschappij.
Rechttoe-rechtaan verhaal met wat maatschappijkritiek (terugkeer van Irak-veteranen die aan hun lot worden overgelaten) en een overbodig zijplotje met Zoe Saldana.
Boneka
Out of the furnace is niet helemaal wat het geworden is. An sich is het plot heel aardig, maar het geheel is nogal traag en de muziek nogal eentonig. Ik moest daarbij denken aan twee films. The Deer Hunter met een staalfabriek en het schieten op herten en Winter's bone qua opbouw traagheid stiltes en muziek. En Whitaker heb ik ook wel eens een betere rol zien vertolken. Bad guy Woody Harrelson vond ik een goede rol vertolken. Maar goed dat redt de film uiteindelijk niet. Een krappe voldoende.
milan90
Christian Bale en Woody Harrelson speelden een erg sterke rol in een film die mooi is gelukt. Het verhaal is niet bijster origineel. Het gaat om rouw, liefde, de donkere kant van de mens en wraak. Toch heeft het de film mijn aandacht weten te boeien en de soundtrack(o.a Pearl Jam) is goed verwerkt in de film.
Precies
Goed acteerwerk, gaat wel erg langzaam en komt nooit goed los. Ik ga hem geen tweede keer bekijken.
ambrosini
3,5 sterren..puur alleen voor acteerwerk
Waarom?
Begin belooft veel.. verhaal komt langzaam tot leven.. en toch weer niet..
tempo blijft gelijk, terwijl zo'n film op veel plekken de tempo en spanning kon aanscherpen.. maar dat was er helaas niet..
Het einde vond ik verschikkelijk.. te makkelijk en saai .. weinig spanning
jammer..
iggybiggie
Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Sfeer, sfeer, sfeer. Zweet, drank, bossen, knuisten, liefde, wanhoop, geweld... En Christian Bale, wat bewijst hij hier weer een fantastische acteur te zijn. Scott Cooper, bedankt pik! Ik kijk uit naar je volgende film! (Black Mass, maffiafilm, komt volgende jaar uit)
JeroenFR08
Goed in elkaar zittende film.
Begint al met de zeer goede openingsscene, waarin de slechterik Woody Harrelson meteen laat zien wat ie kan. Geniale vind blijft hij. Hoe energiek hij acteert en ook heel zijn uitstraling, ja ik hou er wel van.
Rest van de cast mag ook genoemd worden, Bale natuurlijk zoals altijd goed op dreef. Maar ook Casey Affleck, die ik een betere acteur vind dan zn broer, mag er zijn. Dan met name de scene wanneer hij ruzie maakt met zn broer Russel. Geweldig. Ook alle bijrolletjes, zoals Dafoe en Whittaker, zijn zeer goed gecast.
Zo nu en dan mis je in thrillers de sfeer, maar in deze absoluut niet. Je krijgt heerlijke plaatjes voorgeschoteld. Maar ook de muziek mag er zeker zijn.
Wat wel een klein minpuntje is, is het verhaal. Dat heeft namelijk niet zoveel om zn arm. Gewoon een simpel plot. Hoeft opzich niet veel aan veranderd te worden verder, maargoed simpel is het wel.
Heb er 2 uur lang van genoten, absoluut een om nog wel een keer te zien.
tsjeir
Acteerprestaties waren inderdaad mooi gedaan, ook wel mooie beelden. Maar inderdaad maar een magere plot, ik ben nogal op mijn honger blijven zitten. Vind dat deze dan ook veel te hoog gewaardeerd staat voor wat het is.
Daan258
Een uitstekende film met een cast dat niet beter kan.
Vanaf het moment dat de film begon zat ik er gelijk helemaal in. Heerlijke sfeer, klein beetje simpel maar toch een leuk verhaal en echt ijzersterk acteerwerk wat echt het grote pluspunt is van deze film. Vooral Woody Harrelson, Casey Affleck en Christian Bale waren echt fantastisch.
Enig klein minpuntje was het iets te makkelijk eind, dat had wel wat beter gekund.
goed mee vermaakt.
Bottleneck
Hou wel van films met als setting het ruige achterland van Amerika. Vaak worden de bewoners daar bespottelijk weggezet maar als het met een wat serieuzere invalshoek gebeurt (en da's steeds vaker heb ik het gevoel) levert het zoveel meer op: best een mooie sfeerschets met de staalfabriek, het slecht bijgehouden landschap, de soundtrack met ingetogen gitaar/banjo, de randfiguren. Eigenlijk weinig mis mee maar het verhaal zelf en het einde zijn mager. Had allemaal wel wat meer pit mogen hebben en het is jammer van de ondergrondse boksgevechten, vind dat altijd wat clichématig overkomen. 3* vind ik op z'n plaats maar dankzij het Appalachen-hillbilly-sfeertje een halfje erop.
Al DeNiro
Na herziening blijft deze goed. Het is eigenlijk een eigentijdse The Deer Hunter. Vervang DeNiro door Bale, Walken door Affleck, Vietnam door Irak. Rest is bijna zelfde. Als extra krijgen we nog wel Harrelson die echt naar/beangstigend is. Einde kon ik dit keer beter waarderen. Niet zo spectaculair als de meeste wraakfilms, maar wel realistisch en mooi.
sandero16
Ik heb ontzettend genoten van deze film.
Het was grauw, hard en realistisch. De acteerprestaties waren perfect. Een goed verhaal, en er gebeurde ontzettend veel.
Deze film heeft mij van begin tot eind geboeid. Het was alleen soms wat voorspelbaar. Toch had deze film ook zeer veel onvoorspelbare scenes, wat het laat uitstijgen boven de gemiddelde film.
4,5 sterren, en niet 5. Dat heeft te maken met te weinig diepgang op sommige momenten en de hierboven aangegeven minpunten.
Al bij al is deze film een topper wat mij betreft!
Een absolute aanrader!
leatherhead
Aardige film, kijkt lekker weg, maar nergens écht indrukwekkend.
Grootste troef van de film is ongetwijfeld de uitstekende cast. Bale, Whitaker, Harrelson, stuk voor stuk goede acteurs, sowieso een paar van de betere die er in Hollywood rondlopen. Vooral Bale doet het erg goed, vaak een acteur die geweldige rollen neer kan zetten, maar ook vaak kutfilms uitkiest. Hier laat zich in ieder geval weer eens van zijn betere kant zien gelukkig.
Sfeertje zit ook wel goed, niet zo grauw en grimmig als ik gehoopt had, maar op bepaalde momenten had het zeker wel wat. Visueel is het nergens écht heel bijzonder, maar over het algemeen zag het er zeker wel verzorgd uit, mede door de tamelijk sfeervolle setting die daaraan meehielp. Deed me af en toe wat denken aan The Machinist op dat gebied, al zal dat ook wel komen doordat Bale daarin ook de hoofdrol speelt.
Mjah, verder stelt het hele plot niet zoveel voor. Bale's broer wordt doodgeschoten, vervolgens schiet Bale de moordenaar van zijn broer dood, tja... Soms ook het allemaal gewoon wat rommelig en afgerafeld, zoals het hele Irak verhaal van Affleck, of het gedeelte waar Bale de gevangenis in moet. Zag er niet echt de meerwaarde van in.
Kortom, vermakelijke film, doet veel dingen zeker goed, maar weet nergens echt bijzonder of indrukwekkend te worden. 3,0*
leatherhead
Mijn excuses, helemaal vergeten dit keer
. Kan een mod het aanpassen?
Tarkus
Prima cast, redelijk verhaal.
Maar het eerste uur is ronduit saai.... het is maar pas in het tweede uur dat de film op gang komt.
Maar het tweede uur maakt veel goed, anders was deze film amper genietbaar geweest.
De cast met Christian Bale voorop doet het voortreffelijk wat ook bijdraagt aan de kwaliteit van de film natuurlijk, maar toch is dit geen topper...
Ik las (te laat) dat hij wat lijkt op 'The Deer Hunter' (voor mij de meest overgewaardeerde en saaiste film ooit) en inderdaad daar lijkt hij op al is deze dan iets beter... zoals al gezegd, het 2de uur brengt de redding...
Fryce
Intense drama met een geweldige cast die geweldig spel laat zien. Heerlijk!
Prima sober Drama / Misdaad met een aardig verhaal, wat misschien wel wat clichématig is. Het bevat in ieder geval niets nieuws onder de zon.
Het verhaal zit op zich goed in elkaar (soms best heftig) en hetzelfde geldt voor de uitvoering die behoorlijk sober is (inclusief het visuele gedeelte met o.a. het verpauperde dorpje Rust Belt). Het verhaal weet ook te boeien, maar echt spannend wordt het helaas nergens. Dat heeft vooral te maken omdat het verhaal redelijk standaard verloopt zonder verrassingen en al vrij snel weet je eigenlijk ook hoe de film zal eindigen. Het verhaal heeft inderdaad wel wat weg van bepaalde films die voor me al genoemd zijn. Degene die deze film dragen zijn natuurlijk de uitstekende cast in de vorm van de drie hoofdrolspelers Christian Bale, Woody Harrelson en Casey Affleck. Maar ook de overige cast met niet minste zoals Willem Dafoe en Forest Whitaker doen het prima. Het einde van de film mocht er zeker wezen en natuurlijk ook de fraaie eindsong van Pearl Jam.
Al met al gewoon een prima film, die eruit springt vanwege de sterk cast.
Waackx
Redelijk misdaad/wraakfilmpje die verhaal technisch werkelijk niks nieuws heeft te bieden daarbij komt de film erg langzaam op gang maar ondanks dat allemaal is het geen slechte film.
Acteerwerk was ok van de cast maar Bale heb ik beter zien spelen, alleen Harrelson en Affleck ontstegen het niveau van de rest en hun zorgen ervoor dat ik op een voldoende uit kom voir deze prent.
chiel1971
- 2009 stemmen
Goede cast, goede film. Mooie beelden en spannend goed verhaal. Heel duister allemaal.
AC1
The Deer Hunter is toch geen revenge movie?
Ik zie de overeenkomstige elementen wel maar het is toch wel een hele andere film, hoor.
Het plot van Out Of The Furnace is onwaarschijnlijk oud (de basis van zowat elke vechtjassenfilm) maar de film wordt gered door de indrukwekkende cast en de vrij natuurlijke toon.
Leland Palmer
Christian Bale is vooral de reden dat ik deze 'Out of the Furnace' ben gaan zien. Eén van mijn favoriete acteurs van deze tijd en ook in deze prent is hij de man. Goed gespeeld. Sowieso zit het hier goed met de cast. Verhaaltechnisch stelt het niet zoveel voor, maar regisseur Cooper zorgt voor een prima geheel.
Het zijn vooral de sobere sfeer en een aantal sterke losstaande scenes die weten te imponeren. De dood van Affleck kwam toch redelijk hard aan en ik heb de hele film meegeleefd met Bale zijn personage. Sneue bedoening, al die ellende voor hem. Het is cliché en weinig bijzonder allemaal, maar prima gebracht.
Movsin
Middelmatige film die een goed opgebouwd script mist, in het "wraakgenre" niets nieuws brengt en aldus nogal clichématig en naar het einde toe voorspelbaarder en voorspelbaarder overkomt.
Woody Harrelson is wel uitstekend in niets ontziende bruut.
Antonev
Grauwe en grijze film met een ijzersterk acterende Christian Bale. Het verhaal was misschien niet bijster vernieuwend of origineel, het stak echter wel allemaal prima in elkaar. De film had ook een vaag bijbels smaakje. Ik heb het idee dat boek Job als een rode draad door de film loopt.
Uitstekende film over twee broers die ieder hun eigen weg in het leven gaan. Een mooi verhaal met een rauwe setting. Het verloop van de eerste helft laat zich moeilijk voorspellen, dit in tegenstelling tot de tweede helft dat meer een wraakfilm is. Vooral dankzij de ijzersterke cast met aardig wat bekende namen nog net 4.0 sterren.
john mcclane 2
out of the furnance.
Zeer aangename sober werk.
waarvoor Casey Affleck inmiddels echt een neusje heeft.
Misdaad en voor hollowood begrippen film huis achtig.
Met zulke grote namen kan een film als deze bijna niet mislukken.En dat gebeurt uiteraard ook niet.
Maar ik kan niet anders zeggen dat het verhaal an sich eigenlijk niet super veel in huis heeft.
De film word gered door het puike acteer en camera werk.
Bale is zoals in zo goed als al zijn films heer en meester.
Ik moest terwijl ik naar deze film keek een paar keer denken aan de films :
en:
waar in hij dan wel kwa diepgang van verhaal en karakter net even een stap verder gaat.
Ik heb hier van genoten.maar een 4* is hij helaas niet waard.
Maar de moeite waard is hij zeker wel.ook het sobere gebruik van de film muziek heeft voor mij altijd meer waarde.
moet dus ook helaas zeggen dat er meer in had gezeten.
Hansopje
Heerlijke film dit. Wat een troosteloos sfeertje wordt er neergezet. Leven zonder enig positief vooruitzicht en zien rond te komen met de harde werkelijkheid van een weinig rooskleurig bestaan. De acteerprestaties van vooral Bale en Harrelson zijn bovenmatig goed. Dit is geen thriller of gewone actiefilm, maar een film om nog eens goed over na te denken.
HulkStrong
Grijs en grauw, en soms is dit echt vermakelijk. (je moet er wel in de juiste mood voor zijn)
Bale slaagt er altijd in om een volledige metamorfose te ondergaan, zowel fysiek als mentaal, je vergeet gewoon dat je naar een topacteur kijkt. Hij zit zoals gewoonlijk érg goed in z'n rol. Film met zo'n constante dreigende ondertoon, ik vraag me af hoe de regisseur erin slaagt dit zo goed te creëeren...
Harlan DeGroat, de vilain, wordt ook goed neergezet, echt zo'n rotzakje die je uit je scherm wil sleuren.
Goeie film!
PS: mensen die een gelijkaardige film kunnen aanraden met zo'n extreem deprimerende, dreigende ondertoon?

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Hostiles
Western / Drama, 2017

Brothers
Drama / Oorlog, 2009
gevangenisbroer of zus relatiebare knuckle boxingpost-traumatische stress-stoornisdrugsdealerbroerpsychopaatwraakdrug gebruikauto ongelukgerechtigheidfamilierust belt neo-noirmanslaughtersocial decay brutal violence