Arachnid (2001)
Geregisseerd door: Jack Sholder
Met onder meer: Chris Potter, Alex Reid en José Sancho
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Arachnid
Pilote Loren Mercer is op zoek naar haar verdwenen broer op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. Daar ontmoet ze een geheim expeditieteam waarmee ze zich een weg baant door de jungle. Het team onderzoekt de oorzaak van het onverklaarbaar hoge aantal sterfgevallen. In de veronderstelling op zoek te zijn naar een dodelijk virus raken Mercer en het team verstrikt in een web van een onverwachte en levensgevaarlijke vijand.
Valentine
Reyes
Bear
Lightfoot
damon
Nutteloze B-Film, met goede special-effects......dat wel....
Nutteloze B-Film, met goede special-effects......dat wel....
Ik vond juist de special- effects zeer maar dan ook zeer slecht, de special- effects van Pipo de clown zijn zijn beter.
Tomaszz
geen hoogstaande film, maar wel vermakelijk
Boerke
B-acteurs, Redelijke effects. Bij zo'n film moet je niet kijken naar hoe goed gefilmd is. Verhaal is best goed en als wannabee horror zeer vermakelijk
V
Draak van een film met waardeloze special effects. Nix huiveren, gewoon lachen. Uiteraard wel als een boer met kiespijn omdat je je realiseert dat je 4 pleuro hebt uitgegeven om dit stuk vullis te kijken. *
Purmerend
Neppe jungle film, met een namaak Lara Croft uit Tomb Raider. Voor de rest geen woorden aan vuil maken. 0,5*
Dead01
- 1976 stemmen
Ik voeg mij aan bij de meeste,slechte film en special effects ook slecht.
De spin is ook overdreven vind ik.zeker niet de moeite waard om te kopen.1 ster
moviefreak#1
Heeft nog iemand die aap met spinnenarmen zien zitten in die boom
Nieke
Daarvoor zou ik 'm nog eens moeten bekijken, maar ik denk dat ik daarvoor pas. Arachnid kon me niet boeien, en dat terwijl ik zo'n enorme fan ben van beesten-films...
wesley titanic
voor een horror film is de film SLECHT
voor een triller film komt hij beter in de buurt
braindump
Slecht, maar zeker wel leuk. makkelijk te kijken als je op het punt staat in slaap te vallen.
Maar ik klaag niet, want wat wil je voor 1 EUR bij Euroland.
ML Webdesign
Op zich is ie best leuk gemaakt, ik had er minder van verwacht door de reactie's op MM.
Bla
De teken (als het teken waren? Tijdje geleden dat ik hem zag namelijk.) in de wangen van die ene man waren goed gedaan, voor de rest is de film 1 grote bende.
Mac Hammer Fan
Vermakelijke B-horror in mijn ogen, met niet onaardige speciale effecten. De afkeer die de toeschouwer heeft voor spinnen wordt handig uitgebuit.
Ik ga kijken, mede door jou recensie.
Vermakelijk B filmpje dat toch nog redelijk goede effecten heeft.
Acteurs waren niet heel bijzonder.
De sfeer was ook goed alleen einde was afgeraffeld en open.
2,5 ster
mikey
Kijken mensen deze film omdat die bij Black Christmas op de dvd zit??
Kijken mensen deze film omdat die bij Black Christmas op de dvd zit??
Nee, pindakazen.
Minotaures
Slechte insectenfilm.
Een goedkope film met slechte acteerwerk en crapeffects. Ook waren de kills niks.
That's it in a nutshell.
pierrrke
1* voor de grote spin het laatste half uur en ook eingenlijk ook de reden waarom ik de film had gekeken. had zin in een SPINNENfilm. Dit hadden ze beter bug island genoemd ofzo. De spin op het einde was nog redelijk gemaakt maar die mocht gerust wat sneller bewegen.De spinnefreak vond k het leukste personage. De rest erg irritant en slecht.
Saaie vervelende film.
zicht
de special- effects van Pipo de clown zijn zijn beter.
Gang_Star
Jaren terug ooit eens in de videotheek gehuurd toen ik nog een tiener was. Jaren later stond mij bij dat ik deze film nog vrij aardig vond. Echter: de herziening al die jaren later had er ook echt niet hoeven komen. Wat een waardeloze film. Spannend werd het vrijwel nooit en die spin die is lachwekkend omdat het er vreselijk nep uit ziet. En ook de lompe saaie personages werken niet mee. Buiten dat vond ik de portie gore ook erg matig.
Grindhouse62
- 2065 berichten
Vermakelijk B filmpje dat toch nog redelijk goede effecten heeft.
Acteurs waren niet heel bijzonder.
De sfeer was ook goed alleen einde was afgeraffeld en open.
2,5 ster
Tonypulp
Ik was eigenlijk op het ergste voorbereid. Dat leek terecht: de film opent met een opeenvolging van wanstaltige CGI, maar herpakt zich tijdens de tweede helft wel érg goed. Ik moest meteen terugdenken aan Spiders (2000) , ook die liet tegen alle verwachting in écht gave dingen zien op gebied van practical (spider) FX. En met Sholder's oude werk in het achterhoofd ( A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (1985) , Wishmaster 2: Evil Never Dies (1999) ...) had ik al wel stiekeme hoop dat het op dat vlak zou kunnen verrassen. En ja hoor, z'n liefde voor SFX komt opnieuw tot bloei in de vorm van een gigantische, slijmerige spin die in een sfeervol duister decor als ultiem goedmakertje dient. Erg tof!
Een monsterfilm met een low budget en een hoop clichés. Maar toch ook wel de nodige entertainment. Je krijgt wat je verwacht, maar voor dit genre valt het nog wel mee. Pure popcorn met uitvergroot dier, in dit geval spinnen. Doet denken aan een mix van Predator en Eight Legged Freaks, ook al haalt het nooit het niveau van die films.
De spinnenkenner wordt gespeeld door Ravil Isyanov die binnenkort meespeelt in Blonde als Billy Wilder. En hoofdrolspeelster Alex Reid speelt hier haar debuutfilmrol. Enkele jaren later zou ze meespelen in The Descent, toch een niveau hoger.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Monsters