• 9.377.956 stemmen

Insidious: Chapter 2 (2013)

Horror | 106 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Lin Shaye

Releasedatum: 24 oktober 2013

Plot Insidious: Chapter 2

"It will take what you love most."

Josh (Patrick Wilson) en Renai Lambert (Rose Byrne) zijn dolgelukkig met de terugkeer van hun zoon Dalton (Ty Simpkins), die ternauwernood aan een bovennatuurlijke wereld wist te ontsnappen met behulp van zijn vader. Josh' ongewone connectie met deze bovennatuurlijke wereld blijft echter een gevaar. De Lamberts besluiten samen om dieper in zijn jeugd te graven om te achterhalen wat de oorzaak is van deze connectie.

avatar van tal1b

tal1b

hahaha, sorry, deel 3 ja

avatar van schumacher

schumacher

Net zoals de 1ste film: middelmatig.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Het enthousiasme wat sommige kijkers hebben kan ik helaas niet delen. Slap fimpje met de pretentie iets heel geweldigs neer te zetten doch niet verder komt dan de verschijning in de spiegel. Hoe oud wil je ze nog hebben. Onnodig ingewikkeld verhaal met slecht acteerwerk van een aantal spelers. Gewoon niet meer dan een 5-je.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

James Wan heeft een prachtige geldboom en harkt, geniepig lachend, alle dollars op een hoop. Hoe kan ik er drie keer op rij mee wegkomen? Zal hij denken.. En ik dacht een uur en drie kwartier lang met hem mee. Want ja, hoe kan dat eigenlijk? Wie kijkt dit, en waarom?

Ik ben verre van een fan, maar erken zijn uitstekende gevoel voor 'ruimte' (en mise-en-scene). Zelden zie je het zó puntgaaf uitgedacht als hier (toegegeven: het is nóg beter in het eerste deel en in The Conjuring). Prachtig uitgedachte aankleding, stijlvol belicht en bijna té perfectionistisch geschoten. Het probleem schuilt zich echter in de vertrouwdheid van Wan's beperkte ideeënwereldje. Clichés kun je niet vermijden, maar ze blind omarmen vind ik een ander uiterste en zeer kwalijk. Het zó vaak durven herhalen, is nog erger. En de ballen hebben om het als een serieuze film te verkopen... Aaai. Nog geen minuut in de film en je krijgt de eerste There's something in the house al om je oren geslagen.

Probleem ligt hem vooral in het script en de pacing van het verhaal. Wan vind ik al geen man van de 'dosering', maar de haast die hier bij komt kijken slaat werkelijk alles. Hoe kun je vandaag de dag nog aan komen kakken met een vrouw in een maagdelijk witte jurk die langs waait? Hoe haal je het in je hoofd om je publiek weer murw te slaan met de bekende babyfoon, kinderliedjes en krakende deuren? Het dient allemaal een groter geheel, maar die is nauwelijks te verteren door de verschrikkelijke hoeveelheid. Mijn voornaamste kritiek bij het eerste deel is ook hier weer van kracht: neem nou eens de tijd.

Soundtrack is ook een voorspelbare aanslag op m'n trommelvlies. En nu ben ik mezelf aan het vervelen met al het gezeik. Vond het (denk ik) gewoon niet zo heel goed

avatar van DragQueen

DragQueen

Uitstekend vervolg, op het ijzersterke eerste deel. James Wan weet hoe hij een horrorfilm moet regisseren. De ruimtes worden goed in beeld gebracht, en de schrikmomenten komen wederom goed uit de verf. Het acteerwerk van de cast is ook overtuigend. Het verhaal kent een goed verloop, en veel puzzelstukken vallen op hun plaats. Hoewel James Wan met dit vervolg op sommige punten in herhaling lijkt te vallen, komt hij ermee weg. En is de film in zijn genre nog steeds van uitstekend niveau. 4 Sterren.

avatar van Spetie

Wel een leuk vervolg op het origineel, al is het wel duidelijk een stukje minder.

Op zich kan ik de mensen wel begrijpen die dit soort films een beetje zat beginnen te worden. Ik heb dat zelf ook wel een beetje. Het is altijd wel een beetje hetzelfde en in dit sub genre zijn er nochtans weinig verrassingen. Nu is dit vervolg ook niet zozeer verrassend te nomen, maar qua opbouw van de spanning en timing, zit het allemaal vrij goed in elkaar. Juist op die punten onderscheidt Wan zich in positief opzicht van het gros van zijn collega’s.

Der verrassing is er bij dit vervolg overigens wel helemaal af, omdat iedereen na het eerste deel nu wel weet hoe alles precies in elkaar zit. Het oogt dan ook voornamelijk als een herhaling van zetten en het is allemaal net wat gemakkelijker, maar minder sterk uitgewerkt. Maar toch is het een leuke film, omdat Wan er op vakkundige wijze in slaagt, om de spanningsopbouw goed neer te zetten en daarbij te zorgen voor aantal zeer geslaagde schrikmomenten. Ook de naargeestige sfeer is goed neergezet.

Jammer datop het einde zo duidelijk wordt gehint naar een derde deel. Sowieso vond ik het einde net wat te gemakzuchtig. Ik zit dan ook niet echt meer op een derde deel te wachten, ondanks dat dit vervolg dus zeker niet slecht is en de liefhebber zich er prima mee zal vermaken.

avatar van james_cameron

Minder eng dan het eerste deel, maar wel wat evenwichtiger en qua plot iets sterker. Regisseur James Wan is nog steeds een meester in het langzaam opbouwen van spanning, waarbij hij slechts sporadisch leunt op (overigens zeer effectieve) schrikeffecten. Groot voordeel van de film is dat deze niet echt aanvoelt als een vervolg, maar meer als het sluitstuk van gebeurtenissen die begonnen in de eerste film. Vakkundig gemaakt horrorwerkje, al met al, niet geweldig, maar binnen het genre dik voldoende.

avatar van Halcyon

Halcyon

Maar die soundtrack van Bishara is zo eng...

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Halcyon, maar daar maak je de film nog niet mee.

avatar van Halcyon

Halcyon

Maar dat beweer ik ook niet.

avatar van Waku

Waku

In het eerste deel zag ik nog wel wat positieve punten maar uit dit brakke vervolg kan ik niets vermakelijks halen. Rommelig verhaal, springt van hak op tak.

En totaal niet eng.

Clichematige schrikmomenten en dito verhaal.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

James Wan doet het weer. Prachtige film die heel mooi verweven is bij deel 1.Hier zat naar mijn gevoel ook meer verhaal in. Het einde laat je al vol ongeduld uitkijken naar deel 3.

avatar van Vlimmie

Vlimmie

Ondanks dat de film niet zo heel goed wordt aangeschreven toch maar een poging gedaan om hem te kijken. Ik moet zeggen de film heeft mij goed vermaakt.

De setting is, zoals we van Wan kunnen verwachten, weer uitstekend. Hij kan als geen ander het echte spookhuis gevoel creeeren. Dit deed hij in The Conjuring ook al briljant. Die ik toch net iets beter vind dan insidious Chap 2. Maar al met al een redelijk vermakelijke film.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Ik vond dit niet leuk. Het is gewoon weer hetzelfde als in deel 1. Een oud huis. Lelijke vloerbedekking, behang, etc. Er zitten weer een paar clichë schrikmomenten in. Als iemand in spiegel kijkt, ziet je een geest. Een wandelwagentje die geluiden gaat maken. Knipperende lampen, vallende kroonluchters, bla, bla, bla. Erg saai.

avatar van Barry83

Barry83

Meesterlijke film! Juiste muziek, juiste sfeer met oud huis, lange gangen, gammele houten trap en een verhaal waar je goed je concentratie bij moet vasthouden om het allemaal nog te blijven snappen. Daarom kun je beste eerste deel nog eens bekijken voordat je aan dit deel begint. Deel 3 kom maar op

avatar van m1701

m1701

Heerlijke en goeie horrorfilm!

Verhaal weer erg goed... ook de terugblikken en de verleden shots vond ik erg goed

gedaan. Hierdoor af en toe in verwarring gebracht daardoor een erg goeie film!

avatar van Chris0478

Chris0478

Toen ie begon en ik het camerawerk zag dacht ik dit ziet er wel een beetje te strak uit. Vanwege low budget vond ik deel 1 wel te pruimen maar hier waren ze me wel snel kwijt. Paar leuke schrikmomenten maar ik zeg THE CONJURING!!!

Jammer maar helaas, maar deel 3 sla ik over, zal wel zn moeder zijn dan die rondspookt.

avatar van Thomas83

Thomas83

Misschien was het wel geen goed idee om The Conjuring en deze film in zo'n kort tijdsbestek te kijken, maar ik betwijfel of ik de film anders echt veel meer had gewaardeerd. Vind het sowieso ook een wat vreemde actie van Wan om in hetzelfde filmjaar zowel een vervolg op het echt goede Insidious uit te brengen als met een vergelijkbare nieuwe film te komen.

Ook hier weer veel clichés, zij het wel ietsje minder dan in The Conjuring. Helaas zijn hier wel weer gewoon de zeer flauwe en makkelijke schrikmomenten aanwezig. Soms vliegt dat ook hilarisch uit de bocht trouwens. Dan is de muziek opeens heel luid maar haalt hetgene waar je naar kijkt je nogal uit de film. De acteurs zijn pijnlijk vaak zichtbaar, in plaats van hun personages. Ook al die stemmen en zo, het klinkt eerder als iemand die vlak naast je staat dan als iemand uit een andere dimensie.

Wat het sterke begin van Insidious een mindere richting in deed slaan was de entree van vreemd niet op zijn plaats zijnde comic relief in de vorm van een soort ghostbuster-figuren. Hier maken ze de fout die al heel snel ten tonele doen te verschijnen. En de grappen zijn vaak ook nog bizar slecht ook. Soms was het me niet helemaal duidelijk of iets gewoon heel slecht geschreven was of bedoeld als poging tot humor. Vreselijke teksten soms ook als "It's been so long since I've felt some pain. I miss it. But not as much as inflicting it on others".

Het is ook een beetje gebakken lucht, de poging er met flashbacks etc. meer verhaal en achtergrond aan te geven. Vond het maar vervelend kijken. En sowieso heeft de film een bepaalde sfeer die me niet aanstaat. Ook de acteurs zijn vaak slecht. Waarom wordt die saaie Wilson steeds maar gecast? Die doorgedraaide moeder wordt al helemaal erg gespeeld. Een film om snel weer te vergeten. Wat mij betreft houdt het op bij Insidious. 1.5*.

avatar van joolstein

joolstein

Ook dit vervolg is zeer goed! Goed gevonden dat iemand anders uit de schemerwereld is gekomen. Dit zie je natuurlijk van mijlen ver aankomen behalve de hoofdrolspelers dan! Maar door de trucjes en goede camera werk van Wan is ook dit weer heerlijk om na te kijken!

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Deel 1 had goede schrikmomenten, deel 2 eigenlijk niet echt. Wel is het plot best aardig en ik wilde deze film ook zien na het bekijken van deel 1. Ietsje minder vanwege het ontbreken van 'enge' momenten (kan ook aan mij liggen). Deel 1 vond ik iets meer dan 3*, maar gaf ik toch 3*, deel 2 misschien iets minder dan 3*, krijgt deze dan toch 3* vanwege de optelsom van deel 1. Ja toch wel, want het is eigenlijk een slotstuk van de gebeurtenissen van deel 1.

Bij een horrorfilm heb ik daarnaast wel altijd het idee van dit heb ik wel eens vaker gezien. Zo ook bij het geprezen The Conjuring. Sfeervol, maar niet heel bijzonder qua plot. Insidious had een leuker plot. Deel 3 lijkt me dan ook niet verkeerd, zolang het geen routinematige cliché film wordt (waar ik een beetje voor vrees). Voor degene die nog een andere horrorfilm zoekt in het rijtje van Insidious I-II en The Conjuring past wat mij betreft Sinister met Ethan Hawke ook. Ik ga zelf ook nog op zoek naar een horrorfilmpje met wat niveau (geen B-film slasher stijl), want ze kunnen mij de laatste tijd toch wel boeien.

avatar van Montorsi

Montorsi

Evenals het eerste deel begint Insidious: Chapter 2 buitengewoon spannend en scary. Net als in deel 1 wordt het niet veel later veel te belachelijk. Hier zo ongeveer als de dobbelstenen tevoorschijn komen en er toevallig een N en een O binnen een afstand van een meter naast elkaar liggen, dat dan als bovennatuurlijke boodschap opgevat wordt. Dan hebben we ook weer Peppie en Kokkie en hun avonturen in het Grote Enge Huis, en een zeer vergezocht verhaaltje met niet alleen 'the other realm' naast de wereld van de levenden, maar dit keer kunnen we ook nog tijdreizen op de een of andere manier...

Veel te rommelig en over de top, en na de eerste 45 minuten gewoon niet meer spannend. Bovendien dit maal in een flauw afkooksel van de vorige film, binnen het subgenre wat Wan nu drie keer op rij heeft geprobeerd, en van zichzelf al niet bijster origineel is.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Degelijk vervolg op Insidious. We hebben al flink wat spookhuisfilms gehad de laatste tijden en het mag duidelijk zijn, deze Chapter 2 haalt het bijlange niet bij Conjuring en de eerste Insidious. Grote minpunt is dat ik me als kijker helemaal niet meer liet verrassen door de scares, waardoor het nergens echt spannend wordt. Heeft wel enkele positieve punten ook; het moment waarop de geest van Josh tegen het kind Josh praat en dan zijn weg vervolgt naar die deur verwijst naar de openingsscène en vond ik een knappe toevoeging. Niet echt een film die hoge toppen scheert, en ook één voor degenen die er nog niet genoeg van hebben van de haunted house films.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Na het ijzersterkte eerste deel keek ik lange tijd naar het vervolg uit. Maar dat heeft mij teleurgesteld. Insidous: chapter 2 is zeker sfeervol, maar het weet niet het niveau te halen van deel 1. De film is ook minder spannend, en het word iets te weinig mysterieus gehouden. Er worden wel een aantal zaken verklaard wat in het 1e deel gebeurde maar daardoor vond ik dat de spanning er zo nu en dan vanaf ging.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Wederom een lekkere kippevel horrorfilm. En vooral de scenes met de dobbelstenen vond ik geweldig. Werd ondanks dat je het weet toch diverse malen aan het schrikken gebracht. En daar kijk zulk soort films voor.

avatar van sawadeepat

sawadeepat

Deze film is een must see voor degene die deel 1 ook gezien heeft. Een fantastische film deel 2 sluit perfect aan bij deel 1, Na het zien van deel 2 vallen uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar. Een zeer opwindende en spannende film, voor mij dan ook een 4.0

avatar van mitchiej

mitchiej

heb heel veel horror films gezien maar INSIDIOUS blijft toch wel engste. mede door de vele schrikmomenten en de opbouwende spanning. TOCH vond ik deel 1 beter dan deel 2. Nog steeds erg vermakkelijk alleen vond ik de demon van deel 1 toch enger dan de blackbride van deze film. hoe dan ook deze film blijft zeker een aanrader!

avatar van qtano

qtano

Insidious........ een van de engste films die ik ooit had gezien, de muziek, de schrikmomenten, het verhaal, er was allemaal zo goed over nagedacht. Toen ik te horen kreeg dat er een deel 2 kwam, was ik dan ook erg blij. Eindelijk weer eens een horrorfilm waarvan je eigenlijk al weet dat hij goed gaat worden. En dat was ie zeker!!

Zoals gewoonlijk natuurlijk weer de schrikmomenten, die het bij mij erg goed deden, maar waar ik bij deze film erg blij mee was, was met de duidelijke uitleg over wat er allemaal in deel 1 precies gebeurde. Het verhaal waar Insidious 2 om draaide vond ik dan ook erg goed en maakte de film zeker niet slechter dan deel 1. Het enigste waar ik nu alleen bang voor ben is voor het minder goede 3e deel (die in 2015 komt).

Dit zijn horrorfilms hoe ze altijd zouden moeten zijn (net zoals bijv. The Conjuring).

Van dat soort films krijg je pas echt het horrorachtige gevoel dat je bij de meeste horrorfilms in deze tijd mist.

Zeker een aanrader!!!! (Nadat je deel 1 heb gezien natuurlijk )

avatar van edje555

edje555

Vind deze deel niet zo sterk, dan de 1e deel.

Het verhaal-lijntje gaat weer verder, en het verdiept zich meer wat er nou precies afspeelde in het 1e deel.

de parasiet , die Josh wilt ( werkt nu op mijn lachspieren )

Terwijl ik dat figuur in deel 1 dood eng vond.

maar nu..... NEE....

jammer !

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ja ja dit was er weer een hoor(heerlijk gewoon).Goed acteerwerk

gekoppeld aan zeer spannende/enge scenes.Ik ben zeer tevreden.

Bezichtig deze film in de nachtelijke uren,want dan komt hij het

beste tot zijn recht.

avatar van Smith

Smith

Hebben ons prima vermaakt met dit vervolg.