- Home
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 26 maart 2015
Plot The Gunman
"Armed With the Truth."
Jim Terrier (Sean Penn), voormalig lid van de Special Forces, wordt achtervolgd door zijn verleden wanneer één van zijn voormalige werkgevers hem probeert te vermoorden. Een spannend kat- en muisspel brengt Terrier vanuit de jungle van Afrika tot in de straten van Londen en Barcelona in een missie om al zijn tegenstanders uit de weg te ruimen. Terrier weet dat er maar één manier is om zichzelf te redden: hij moet één van de meest invloedrijke organisaties ter wereld uitschakelen.
Jim Terrier
Reed
Bryson
Eugene
cordiacovens
Het lijkt de laatste jaren een trend, iets oudere acteurs die toch beginnen actiefilms te maken en allemaal boeven in de pan hakken. Liam Neeson begon hier eigenlijk mee in Taken, we kregen The Expendables en nu waagt tweevoudig Oscarwinnaar Sean Penn aan het actiegenre. Hij krijgt hierbij de hulp van de regisseur van Taken die er in tegenstelling tot die film, niet in slaagt een goede actiefilm af te leveren. De film bevat onnodige zijplotjes die de film geen goed doen. Maar, er moet wel gezegd worden, dat wanneer er actie is deze ook hard en doeltreffend zijn werk doet.
John Lee Hooker
Sean Penn is een acteur die ik over het algemeen wel kan waarderen maar in dit doorzichtige plot lijkt hij zich niet echt thuis te voelen. Het ene moment red hij zijn vrouw op spectaculaire wijze of haalt hij allerlei capriolen uit om levend uit een situatie te komen om daarna steeds een zielig gezicht te trekken wanneer Annie of de detective naar de waarheid vraagt. Jasmina Trinca vond ik ook niet heel erg overtuigend. Wel was het merkwaardig om de man uit The Intouchables dit keer in een strak pak aan te treffen en de rol van commissaris te zien vertolken. Het verhaal vond ik eigenlijk redelijk slaapverwekkend. Ook vroeg ik me af hoe Martin zomaar die rode wagen in de schuur kon starten; hij gaat er inzitten en zet direct de motor aan; terwijl hij geen sleutels had gekregen van zijn vrouw (waarom zou zij die überhaupt bij zich dragen) want zij wilde eerst horen hoe de zaken er voor stonden. Ik vond het ook maar klungelig hoe die badguys dat huis benaderden (brandbaar vloeistof in de wc laten stromen en aansteken; het levert wel een aparte scène op met die handdoeken maar dat terzijde) en er werden veel te veel onschuldige omstanders gedood. Zo ziet een van die kerels een gedeelte van een bloot, vrouwelijk been en vuurt toch roekeloos enkele schoten af. Uiteindelijk viel die scène in de arena ook een beetje tegen (er werd maar een beperkt gedeelte gebruikt en er kwam niet zoveel dreiging over vanuit die stier). Je mist niet zoveel als je deze blockbuster overslaat.
Shinobi
"We thought we were helping, but it didn't work out that way."
Blijkbaar was Liam Neeson te druk...
Het probleem van 'The Gunman' is dat men te hard probeert om een serieus verhaal te vertellen, om vervolgens in zowat elk opzicht te falen. Zo wordt er bijvoorbeeld getracht om de humanitaire misstanden in Afrika aan te kaarten, maar dat wordt al gauw opzij geschoven. Als kijker ontkom je niet aan het gevoel dat de film van tijd tot tijd verzandt in een enigszins gezapige bedoening.
Qua narratief schort er dan ook het één en ander aan, aangezien het verloop - opvallend - clichématig is. Hierbij worden er allerlei subplotjes geïntroduceerd die vrij weinig toevoegen aan het geheel. Wat dat betreft zijn acteurs als Javier Bardem en Idris Elba volledig overbodig te noemen, omdat ze geen significante rol spelen.
Gelukkig maakt de actie redelijk veel goed, ondanks dat het kat-en-muisspel wat hiermee gepaard gaat verwarrend overkomt. Deze momenten zijn namelijk lekker intens, met een opgepompte Sean Penn die prima weet te overtuigen. Helaas zijn deze scènes over het algemeen vluchtig van opzet, waardoor je dikwijls maar een glimp opvangt. Daarbovenop is de finale te geforceerd.
Al met al best een aardige thriller, maar als rechttoe-rechtaan actiefilm had dit vele malen beter gewerkt.
2,5 Sterren.
wwelover
Plot hier op moviemeter is volledig incorrect. Lijkt er niet eens op....
Hele matige actiethriller en opvallend dat Sean Penn hiervoor kiest. En aangezien hij er zoveel moeite in heeft gestoken (script en productie) had ik er wel meer van verwacht. Zitten heel veel rare dingen het verhaal. Waar slaat het karakter van Bardem nou eigenlijk op. Je verwacht dat hij er iets mee te maken heeft, maar zodra Penn terugkomt in zijn leven is hij alleen maar dronken.. En beetje vreemd om Elba second billing actor te maken terwijl hij er maar 5 minuten inzit.
Penn zag er wel badass uit en de actie is ook wel tof. En er had misschien wel veel meer ingezeten als het verhaal niet zo wankelde.
john mcclane 2
zeer,zeer middelmatige film.
actie cliche's op het einde.soms juist wat je hoopt.hier was het irritant, en te vanzelfsprekend.
Sean penn als actie "held" zie je niet vaak.
zie hem liever als getergd persoon.is hij meer een type voor.(alhoewel hij het hier niet bepaald makelijk heeft,maar dat terzijde)
Er zitten wat redelijke actie scene's in.waar onder de arena scene.maar nergens word het indrukwekkend.
Even een actie tussendoortje willen zien.pindakaas of huur hem dan.
Je bios geld niet waard.
net aan een 2.
scottbrl
Redelijke actiefilm leuk om een keer gezien te hebben. Penn speelt wel aardig en de actie scenes zijn niet slecht.
hutsekluts
Misschien niet héél vernieuwend maar regisseur Morel biedt ruim anderhalf uur uitstekend vermaak. Overtuigende rollen van Penn (topacteur, ook hier!) en Bardem (idem!) terwijl Rylance (Cox) en Trinka (Annie) iets minder presteerden. De spanning en actiescènes zijn prima! Een klassieker zal het niet worden maar een avondje bankzitten is met deze film geen enkel probleem. Dikke voldoende!
filmkul
Lekkere hersenloze actiefilm. Het verhaal is wat stupide en wordt nodeloos ingewikkeld verteld. Maar daar draait het in dit soort films niet om. De actie wordt prima uitgewerkt in een rap tempo, maar is verder niet baanbrekend of heel spectaculair. Er zitten een aantal spannende scenes bij. Penn acteert goed en kan ook dit soort rollen prima aan. 3.5
Sergio Leone
Slecht.
The Gunman is een rommeltje. Het neemt zichzelf heel serieus door bepaalde politieke en sociale problemen aan te kaarten, maar faalt in zowat elk opzicht. Een standaard actiethrillertje, maar dan met veel te veel sérieux en zijplotjes.
Sean Penn en bij uitbreiding de ganse cast zijn niet al te best bezig. Penn is erg afgetraind, terwijl die toch ook al midden de 50 zal zijn, maar bakt er qua acteren niks van. Javier Bardem en Idris Elba waren de namen waar ik vooral naar uitkeek, maar Bardem zet na Skyfall en The Counselor de zoveelste louche Spanjaard neer. Elba komt niet in het stuk voor.
De actie is verder best vermakelijk. Pierre Morel maakt zich evenwel belachelijk door de ziektesegmenten en de inmenging van enig drama. Dit maakt dat de film zelf niet schijnt te weten wat voor film het is. Een rommeltje, voor mij.
1,5
Sean Penn heeft op zijn 55ste jaar nog een geweldig lichaam en is goed als actie held . Maar wat is het naar om de eerste 30 min te kijken zo warrig en onsamenhangend het is gewoon los zand. Als het script beter was en een andere regisseur zou dat zo maar een * toevoegen aan dit flut verhaal dat de film nog 2.5 * scoort is te danken aan de paar goede actie scenes en zoals vaak een prima Sean Penn.
Sean Penn dacht vast "wat Liam Neeson kan, kan ik ook!", om vervolgens in zee te gaan met de regisseur van Taken voor een harde aktiethriller. Helaas is het meer een losse flodder dan een schot in de roos geworden. Penn lijkt geen moment echt op zijn plaats in de hoofdrol, het script is vlak en behoorlijk voorspelbaar en er is een schrijnend gebrek aan aktie en spanning. Daarvoor in de plaats krijgen we een halfbakken romance tussen Penn en Jasmine Trinca, waar ook weinig eer aan te behalen valt. Jammer van het betrokken talent, maar dit is het gewoonweg niet.
Brabants
Mooi geschoten film met locaties als Congo, Spanje en Londen met een zeer degelijk verhaal. De actie is goed georganiseerd en alles komt zeer geloofwaardig over. Deze thriller herbergt ook een juiste spanningsopbouw en voor mij waren het de juiste ingrediënten, waardoor ik het een goede thriller van formaat vond. Wie over de top actie verwacht of veel bloed, die zal waarschijnlijk lichtelijk teleurgesteld zijn.
Leno
Penn speelt niet in veel films en zou eigenlijk wat zorgvuldiger moeten zijn, want deze slappe actiefilm is niet echt de moeite waard. Het verhaal kent een typische opbouw met twists en alles er op en er aan, inclusief de nodige actiescenes. Het probleem is dat het erg rommelig overkomt en matig is uitgewerkt. Dat Penn z'n karakter een soort hersenletsel heeft voegt helemaal niets toe en leidt alleen maar af. Penn doet zijn best en spant netjes zijn spieren aan in de vele scenes zonder shirt, maar hij kan de film niet redden.
Hoewel de cast best indrukwekkend is, stelt deze ietwat dertien in een dozijn cliché Actie / Thriller niet zoveel voor.
Het politieke getinte verhaal (met een romantische twist) zit opzicht wel aardig in elkaar en ook weet ook wel te boeien, maar het verloop ervan is wel vrij voorspelbaar (inclusief het einde, wat wel nog aardig was) en bevat ook de nodige clichés. Ondanks dat is deze film wel nog vermakelijk om naar te kijken en dat is vooral te danken aan de uitvoering (de vaart is best hoog, er zit redelijk wat actie in en visueel, zoals de gekozen locaties, zag het er allemaal wel aardig uit) en de cast en dan met name natuurlijk de zeer gespierde Sean Penn (in een soort actie rol die je eigenlijk niet bij hem verwacht) en Javier Bardem die weliswaar maar een beperkte rol heeft (inclusief houdbaarheidsdatum
). Dat laatste geldt ook voor de altijd aardig spelende Britse acteur Ray Winstone.
Al met al een vermakelijke film om eens gezien te hebben, maar meer ook niet.
Kondoro
The Gunman
The Gunman was een film dat al een tijdje in mijn ooghoek stond. Ooit eens begonnen met een paar kameraden maar het verhaal sloeg niet bij ons aan dus, waren we gestopt. Op onze vakantie vorige week had ik The Gunman weer mee genomen om toch maar een poging te wagen. Tot mijn schrik was de film nog best vermakelijk. Over de acteer prestaties hoef je niet te spreken, buiten Sean Penn om was de rest eigenlijk verschrikkelijk. Vooral Jasmine Trinca kon ik niet uitstaan! Het verhaal was wat simpel maar redelijk om te volgen en het concept was prima te doen. Toch nog wel vermakelijk om je tijd te doden dus maar, niet super speciaal!
blurp194
Zo slecht vond ik het nou ook weer niet.
Ok, de film is een beetje voorspelbaar en haalt alle cliche's uit de kast, en maakt nog wat foutjes ook in het verhaal, maar Penn en Trinca zijn op zich best goed - knappe meid hier wel die Trinca, dit beviel me veel beter dan haar rol in Miele. Penn als actieheld, tja, heel slecht is het alweer niet, hoewel hij zijn zielige-hondengezicht iets teveel gebruikt in de sorry-scenes. En de actiescenes zelf zijn wel wat aan de overdreven kant.
Maar het is goed vermaak, de timing is lekker vlot, en de film is afgelopen voor je het in de gaten hebt. En dan nog de scenes in de arena, dapper - zo positief is de politiek correcte mening daar niet over, en dat staat dan ook nog eens op de aftiteling. Jammer wel dat daar dan net een foutje gemaakt wordt - de 'ole's klinken op het verkeerde moment.
VincentL
The Gunman
Clichématig, doorsnee en 13 in een dozijn: alles is al eens genoemd over deze productie van Pierre Morel. De regisseur van Taken wil duidelijk een vergelijkbare film neerzetten en dat resulteert met name in een herhaling van zetten, die niet goed noch slecht zijn. Zoals velen al zeggen: gewoontjes.
Toch maakt Morel, ondanks zijn redelijk goede vorige prestaties, een paar slippertjes (terug te zien in de gemiddelde beoordeling). Zo begint hij al met een miscast van Sean Penn. Niet zozeer omdat de man niet kan acteren, in tegendeel, maar gewoon in de complete setting van het verhaal te oud oogt. De visagie heeft wat steken laten vallen, want de 55-jarige Penn matcht gewoon niet met de 34-jarige Trinca. Ondanks dit soort kleine slippertjes ontpopt de film zich tot een vermakelijk actievehikel dat met een aardig tempo voorbij snelt. De ontknoping is wat voor de hand liggend. Een iets duidelijkere blijk van artistieke creativiteit en originaliteit had Morel gecharmeerd.
De samenhang van grote namen pakt in The Gunman redelijk goed uit. Penn staat vooral in zijn solistische stukken goed te acteren. De man laat ook hier weer zien uit wat voor hout hij gesneden is.
Jasmine Trinca doet het ook niet eens zo heel slecht. Het jammerlijke is dat haar karakter vooral afhankelijk is van de chemie met de andere acteurs. Die chemie ontbreekt vaak. Zoals ik al noemde zijn Penn en zij geen combinatie die goed uitpakt. Beiden doen hun best, maar mede door het aanzienlijke (letterlijk) leeftijdsverschil schieten de gezamenlijke acteerprestaties te kort.
Ook Javier Bardem doet het zeker niet slecht. We hebben hem vergelijkbare karakters wel eens beter zien spelen (denk aan Skyfall), maar hij loopt op rolletjes.
Cinematografisch zit alles netjes in elkaar. Misschien wel iets te netjes, want Morel levert een strak geregisseerd actiefilmpje af, waarin het camerawerk niet heel divers of speels is. Overzicht en rigiditeit triomferen. Morel wijkt hier slecht sporadisch vanaf, met de enkele scènes, uit het perspectief van Penn, waarin Jim Terrier zijn beroertes krijgt.
Ook visueel is het allemaal prima. De afwisseling van locaties is prettig en zorgt voor aardig wat tempo.
The Gunman is een vermakelijk filmpje geworden, dat nergens echt bovenuit steekt.
Aardige film over een man die werkt in Congo en wiens verleden hem achtervolgt. Een vrij standaard actie-thriller met een weinig boeiend verhaal. Maar zeker onderhoudend gebracht met een aantal redelijk spannende actie-scenes. Sean Penn is wellicht wat verkeerd gecast, maar doet verder niets verkeerd. Met gemak 3.0 sterren.
Collins
Strak geregisseerde actiefilm die prettig wegkijkt.
De zin "Eén man tegen een leger van snoodaards", geeft de inhoud van de film aardig weer. Ja, de verhaallijn blinkt niet uit in originaliteit. Het is vaker vertoond. En dan is enige reserve bij aanvang wat mij betreft zeker geoorloofd. Onnodig, zo blijkt.
De film glijdt in rap tempo voorbij. Verveling is ver te zoeken. De actiescenes zijn veel en goed. En ja, hier en daar zijn heus wat smetjes te ontdekken, maar wat zou het. Het zijn details. De grote lijn is pakkend en vermaakt prima.
Penn is een overtuigende actieheld, hoewel hij in zijn rol niet gemakkelijk sympathie opwekt. Trinca is kleurloos aanwezig. Bardem lijkt steeds meer een parodie op zijn eerdere rollen te worden. Wel leuk, vind ik. Verder redelijk acteerwerk van de overige castleden.
Bijzonder is wel dat een scene zich afspeelt in de controversiële omgeving van een arena waar op dat moment een folkloristisch evenement plaatsvindt. Politiek niet erg correct, maar wel een mooi statement.
De film geeft ook aandacht aan de uitbuiting in derde wereldlanden door multinationals. Ook goed.
Te serieus.
Vind Morel leuk als hij het wat luchtiger houdt. Dit Bourne-achtig vehikeltje wil nooit echt uit de startblokken schieten en buiten wat degelijke actiescènes heeft het ook niet zoveel te bieden. Of je moet een écht grote Penn fan zijn.
Vond Penn zelf wat tegenvallen. Kijkt vooral erg moeilijk en dat 115 minuten lang (de versie op Netflix is blijkbaar wat langer). De rest van de cast is redelijk onzichtbaar, al moet gezegd dat ook Bardem geen al te beste beurt maakt.
Verhaaltje is klassiek maar da's verder geen al te groot bezwaar voor een film als deze. Het wil alleen nog echt spannend of innemend worden. De romance is flauw, Penn als geweldenaar niet echt overtuigend en de film duurde ook wel een paar scenes te lang.
Gelukkig is de actie redelijk, waardoor het niveau nooit afglijdt naar iets onacceptabels.
Gang_Star
Tegenvaller. De film komt eigenlijk maar moeizaam op gang en bevat naast een aantal redelijke actiescènes te weinig spanning en teveel momenten van rust waardoor de film met bijna 2 uur te lang duurt. Inhoudelijk gezien is de film maar saai en rust het meer op een verhaal dat al vele malen en beter is gemaakt. Qua cast zaten er een aantal bekende koppen in, maar echt hoogstaand werden de rollen niet ingevuld. Zonde, want ik zag er vooraf meer potentie in dan het uiteindelijke resultaat is geworden.
Filmkriebel
Niks groots maar heb me desalniettemin goed vermaakt met deze simpele actiethriller. Penn zit in dit soort films ver van zijn grote acteerprestaties en volgt Neeson, Cage en Brosnan in de voetsporen als stereotiepe actieheld. Hopelijk wordt het voor hem geen gewoonte anders voorspel ik een snel einde van zijn carrière. Redelijk voorspelbaar plot in de lijn van The International bijvoorbeeld met een politiek geurtje aan. Een paar overbodige elementen ook, zoals de hersenaandoening van Terrier. Nee heb me niet verveeld en als tussendoortje mag het er best zijn.
frolunda
Goede actie en mooie locaties maar het verhaal en de uitwerking daarvan stelt toch wel teleur.Dan was het boek van Jean-Patrick Manchette (en ook de stripversie van Tardi) toch een stuk interessanter en beter.Wel een vlotte regie van Pierre Morel maar met namen in de cast als Ray Winstone,Javier Bardem en in mindere mate Sean Pen had hij toch een stuk meer/beter kunnen doen.Verder kijkt The Gunman wel lekker weg dus voldoende is het allemaal nog wel.
Decec
Een goede actie/misdaad/Drama/Mysterie/Thriller film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Sean Penn speelt goed en ook een bekende acteur Idris Elba ...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Alathir
Het verhaal is eigenlijk best in orde en qua actie mag deze film er ook zeker zijn. Niet teveel, niet te weinig. Het is ook goed in beeld gebracht en zeker niet repetitief. De romance is helaas niet al te uitgewerkt. Sean Penn doet het heel goed met zijn afgetrainde (en waarschijnlijk opgespoten) lichaam. Zijn karakterkop doet het altijd goed. De rest van de cast is ook niet van de minste maar Javier Bardem en Mark Rylance vond ik toch eerder irritant dan goed acteren. Mooie speelduur voor een actiefilm maar ik heb me er niet aan gestoord.
martijn011
- 2034 berichten
Erg matige thriller.
Eigenlijk brengt de film weinig tot niets vernieuwends, we hebben alles al eens eerder zien gebeuren. Nu is Sean Penn de sjaak en moet hij alles op alles zetten om z'n leven te redden en een groot complot zien te ontrafelen.
Af en toe gebeurt er wat leuks en het ziet er allemaal best goed uit, maar het is allemaal zo cliché en uitgekauwd dat ik af en toe wat anders zat te doen.
Voor Penn nog een kleine 2*, dit is typisch een film die je over een paar weken of maanden helemaal vergeten bent.
DoctorMovie
Bagger film
De montage is vreselijk irritant bij de actie scènes, kreeg er koppijn van
Voor de rest vind ik het verhaal totaal ongeloofwaardig en onsamenhangend
Shadowed
Slecht.
Die Morel is er niet bepaald op vooruit gegaan met de jaren, alhoewel ik zijn films nooit zo bijzonder vond. Zijn allereerste heb ik nog niet gezien en op zijn toekomstige films zit ik niet bepaald met veel hype te wachten. The Gunman vind ik tot nu toe zijn slechtste.
Deze film is vooral saai terwijl een actie/thriller met deze titel juist vermakelijk zou moeten zijn. Morel faalt hierin door te veel met zijn film te willen. Het is altijd prima als een actiefilm meer wil zijn dan dat het is, maar er zijn grenzen. Dit is bijvoorbeeld ook weer zo'n film die een aantal actuele onderwerpen met het plot wil vermengen om ze 10 minuten later vervolgens weer te vergeten.
Penn doet het wel redelijk als actieheld maar een interessant personage is het absoluut niet, laat staan geschikt om 105 minuten mee te vullen. Het probleem is dat Morel gewoon geen interessante trekjes mee kan geven aan zijn karakters en een romantisch zijplot overigens ook niet.
Die romantiek is vooral een remmer en de chemie tussen Trinca en Penn blijft uit. Het is vooral irritant dat het erin wordt gestopt want het levert absoluut geen meerwaarde behalve dat de finale nu nog iets meer cliché is. Verder is het verhaal zelf ook niet interessant, dus ik denk dat het uiteindelijk ook niet zo veel had uitgemaakt, behalve dat ik dan sneller door kon naar de volgende film.
Verder biedt de film niet veel meer dan een aantal aardig vormgegeven actiescenes. Deze scenes zijn echter wel schaars aangezien The Gunman meer om het verhaal draait, maar wel een uiterst simpel en oninteressant verhaal. Wendingen interesseren verder niet en het tempo wil nergens opschieten, resulterend in een nogal vermoeiende film.
Nee, dit was vooral saai om uit te zitten. Kundig vormgegeven actiescenes en een Penn die prima op dreef is, maar verder een erg "normale" actiefilm. Soms ambitieus, maar bij lange na niet genoeg om bijzonder te zijn. Een film die je meteen vergeten bent nadat je hem hebt gezien.
teigertje
- 2077 stemmen
Opnieuw herzien, en nog steeds een fantastische aktie film.
Met een sterk spelende rol, van Sean Penn.
Volop aktie en een prima verhaal.
Een aktie film ,van uitstekende kwaliteit.
Met een aantal waanzinnige scenes erin.
mrklm
Acht jaar geleden liquideerde Jim Terrier [Sean Penn] als onderdeel van Operation Calvary de Congolese minister van mijnbouw. Nu keert hij terug om zich te herenigen met zijn geliefde Annie [Jasmine Trinca] die getrouwd blijkt te zijn met Jims handlanger Felix [Javier Bardem]. Kort na zijn terugkeer ontdekt Jim dat iemand van hogerhand opdracht heeft gekregen om Jim te liquideren. Om te achterhalen wie dat is, gaat hij langs bij zijn ouder makkers Terrance [Mark Rylance] en Stanley [Ray Winstone]. Penn verzamelde een onweerstaanbare cast om zich heen, maar hun talenten worden verspild in deze routinematige thriller vol clichés waar Penn nota bene zelf aan meeschreef!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen