• 9.374.047 stemmen

Communion (1976)

Horror / Mystery | 98 minuten / 108 minuten (unrated)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 98 minuten / 108 minuten (unrated)

Alternatieve titels: Alice, Sweet Alice / Moord onder de Communie / Holy Terror

Geregisseerd door: Alfred Sole

Met onder meer: Linda Miller, Mildred Clinton en Paula E. Sheppard

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 18 februari 1984

Plot Communion

"If you survive this night... nothing will scare you again."

Alice Spages is een rebelse en problematische twaalfjarige die met haar moeder en jongere zusje Karen woont. Haar moeder geeft meer aandacht aan Karen, waarbij ze Alice negeert. Wanneer er bij de eerste communie van Karen iets vreselijks gebeurt, richten alle ogen zich op Alice. Ze wordt verdacht van de moord op haar zusje. Maar heeft ze het wel gedaan?

Catherine Spages

Mrs. Tredoni

Aunt Annie DeLorenze

Detective Spina

Jim DeLorenze

Karen Spages

• 2023 stemmen

het schijnt dat deze echt eng en choquerend is? Wie heeft hem al gezien? Een stuk uit deze film is in de filmcollectie "100 scarriest moments" opgenomen (op youtube kun je een stuk zien) en ik moet zeggen deze film bevalt me wel, maar ik kan hem nergens huren of kopen, wie kan me helpen??

avatar van davy_666

davy_666

hier en daar zijn er wel enkele enge dingen in de film, zo vind ik bv het masker wel erg creepy maar choquerend is hij toch niet vind ik. de film is eerder wat braafjes maar toch verdient hij voor mij een dikke voldoende. ok er is weinig goor id film maar de spanning zit er vanaf het begin in en ben er geboeid naar blijven kijken 3*. heb hem op vhs, dvd vind je enkel in de vs en de uk denk ik.

ook hier komt een remake van in 2009

avatar van beavis

beavis

ik zie vaak fouten in de film omschrijvingen, maar de samenvatting bij deze film klopt echt van geen kant! heb helaas even geen tijd nu om een verbetering aan te brengen... als ik het niet vergeet kom ik er op terug

• 2023 stemmen

Zojuist de film bekeken op youtube, wat zeker geen aanrader is en wat ik niet meer snel zal doen, want sommige scènes moesten heel lang uploaden.

Nu wat de film betreft, ik kan geloven dat dit insloeg als een bom in de jaren 70. De film is heel erg gedurfd, persoonlijk vind ik dit gedurfder dan The exorcist, the omen of wat dan ook van die tijd. De meeste moorden spelen zich immers af binnen de katholieke kerk. De film heeft duidelijk vele slashers in de jaren 80 geïnspireerd, maar heeft toch meer weg van een gallio door het hele detectieveverhaal en onderzoek. De film blijft boeien tot het einde, maar heeft ook soms saaie en nietszeggende dialogen. De moorden zijn niet echt goor, maar best vermakelijk.

De film introduceert Brooke Shields, maar de grote ster is toch wel Paula E. Sheppard, die de rol van Alice speelt. Dat meisje kan een echt oncomfortabel gevoel opwekken. De moordenaar vond ik persoonlijk goed gekozen, al had ik wel een beetje moeite om haar thuis te plaatsen, want ze had maar ongeveer 20 sec. screentijd gekregen voordat ze haar masker af deed, haar beweegredenen zijn voor mij duidelijk, maar ik kan mij voorstellen dat sommige mensen erg verward hierover zijn. De rest van de cast was ook goed, maar soms werd er toch wel over the top geacteerd.

Ben blij dat ik de film gezien heb. De film vond ik in die tijd toch wel erg choquerend, nu is hij vooral gedurfd. Hij voelt niet gedateerd aan, want hij laat toch een ongemakkelijk gevoel achter. De film laat zien hoe ver een religieuze fanaat kan gaan. Een aanrader deze film, ééntje die ik in mijn collectie wil.

• 2023 stemmen

Eigenlijk wel vreemd dat deze film niet meer stemmen heeft, laat staan meer recensies. Ok, hij is niet makkelijk te bemachtigen, maar deze is toch één van de meest bekende slashers uit de jaren 70.

Wat ik ook erg leuk vond, maar vergat te melden in mijn vorige post is hoe spontaan de meeste moorden gebeuren. Vaak wilt de moordenaar alleen maar vluchten en niemand pijn doen, maar voelt zich dan zo in het nauw gedreven dat hij/zij toch toeslaat.

avatar van Halcyon

Halcyon

Synopsis hierboven klopt inderdaad van geen kanten. Ook vreemd dat Brooke Shields hier bij de acteurs wordt genoemd, aangezien ze maar 10 minuten meedoet. En wat is dat met de titel? De originele titel is toch "Alice, Sweet Alice"? (zie begingeneriek van de film).

Maar goed, de film zelf. Het begrip slasher werd hier al verschillende malen genoemd, maar daar ben ik het toch niet zo mee eens. Strikt genomen is Halloween (twee jaar later uitgekomen) de eerste slasher, maar die discussie ga ik hier niet opnieuw voeren. Wel waren er vóór Halloween al enkele films die bepaalde elementen gemeenschappelijk hadden met slashers of regelrecht als inspiratiebron golden voor dit genre. Black Christmas en Bay of Blood bijvoorbeeld, maar ook Alice, Sweet Alice vertoont veel parallellen met de slasherformule. Het masker en het steekwapen bijvoorbeeld. Maar in mijn ogen ontbreken er teveel zaken om van een echte slasher te kunnen spreken. Bovendien is Alice, Sweet Alice meer dan zomaar een formulefilm, in die zin dat er merkbaar gewerkt is aan een degelijk scenario.

Niet dat slasherfilms geen degelijk scenario kunnen hebben, maar in deze prent primeert het verhaal toch op de formule naar mijn aanvoelen. Getuige de religieuze ondertoon die als basis voor het motief naar voor geschoven wordt. Ook de uitwerking is aardig, zij het een beetje kleurloos wat de beelden betreft. Wel wordt er af en toe geëxperimenteerd met "gedurfde" camerastandpunten hetgeen de spanning ten goede komt. De grootste kwaliteit van de film schuilt echter in het feit dat de identiteit van de moordenaar op slimme wijze in vraagtekens gehuld blijft tot in het slotkwartier. Als kijker word je al die tijd meermaals op het verkeerde been gezet, maar je blijft wel benieuwd naar de uiteindelijke ontknoping.

avatar van Halcyon

Halcyon

Friday the 13 th schreef:

Een aanrader deze film, ééntje die ik in mijn collectie wil.

Heb je hem al? Hij is te koop op DVDpacific.com

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Nu ben ik toch wel erg benieuwd geworden. Hij staat op de wishlist. (Nu eindelijk weer eens wat films kijken)

Heb je hem al? Hij is te koop op DVDpacific.com

Neen nog altijd niet, moet terug dringend wat films bekijkens, zit momenteel zo in een schemerperiode met al die examens haha .

Brooke Shields haar naam staat volgens mij op de cover, omdat zij het meest bekend is geworden na de film. Er wordt dan ook te pas en te onpas geschreeuwd "de eerste rol van Brooke Shields". Ook enkel maar om de verkoopcijfers op te krikken.

avatar van kniteforce

kniteforce

Ik was 10 en zag per ongeluk een stukje van deze film. At that time it scared the shit out of me. Een trauma wil ik nog net niet zeggen. Maar heb er heel lang een akelig gevoel aan over gehouden.

Ik heb nooit geweten wat de titel van deze film was. Nooit echt opgezocht ook. Ik denk waarschijnlijk door die angst aanjagende herinnering van vroeger.

Nu 20 jaar later midden in de nacht dacht ik opeens aan die film en heb em dus gevonden.

Om de een of andere reden durf ik em nog steeds niet te kijken. Maar aan de andere kant. Als volwassene beleef je films nu natuurlijk op een andere manier. Misschien moet ik toch maar die stap zetten en valt het hartstikke mee. Maar jeez vroeger grrrr eng.

Damn I feel like I'm a pussy! can't help it.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Met de knietjes opgetrokken op de bank en ogen als schoteltjes (nee niet door de drugs) heb ik deze film gekeken.
Paula E. Sheppard wauw wat speelt zij griezelig goed zeg en ik was eigenlijk over iedereen wel te spreken.
die scene als Alice die check moet brengen bij die huisbaas, werkelijk fantastisch!
Vlekken in het kruis, zweetplekken, lijkwitte kop en zwarte kringen rond de ogen als was hij een wasbeer, heerlijke vieze man die als hij zijn mond open doet eigenlijk alleen maar gemene dingen zegt, hou ik heel erg van. (in films welteverstaan)

Ontiegelijk zitten genieten en ik hoop maar dat die verfilming mislukt want daar zit niemand, nou ja ik niet op te wachten.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

beavis schreef:

Gelukkig wel, want hier werd wel heel veel van het plot veraden.

Dat valt me wel vaker op trouwens, ik durf ze voor het zien van een film haast niet meer te lezen.

Dankzij jouw berichtje kon ik onwetend de film gaan zien.

Ik heb met mijn vrouw trouwens afgesproken dat ze tijdens de film me niet meer verteld wie zij verdenkt, ze schrijft het nu op een briefje om me na de film te bewijzen dat ze het wéér goed had.

Verdomme dat heb ik weer, trouw ik eens, blijkt het een regelrechte Miss Marple te zijn. (én Feijenoorder, tip: ga voor je trouwt al zijn/haar gangen na, want ik zit nu met de gebakken peren.

Vreemdgaan zit er voor ondergetekende voorlopig niet in, ja als ze ooit gaat dementeren misschien maar ik ben nu al moeders mooiste niet dus laat staan over zo'n 30 jaar.

avatar van Vascago

Vascago

Er zijn maar een handjevol films die me nog kippenvel bezorgen, maar dit was er 1 van. Tot aan de 75ste minuut dan. Toen de identiteit van de moordenaar bekend werd, werd het stuk minder eng. Maar nog steeds wel spannend. Gek genoeg hebben de films die dat voor elkaar krijgen allemaal met geesten of religie te maken (The Omen en Ringu bv)
Het acteerwerk is over het algemeen zeer goed, zeker Sheppard zet echt een doodeng kind neer. Het verhaal is ook goed uitgewerkt en de sublieme soundtrack zorgen voor extra sfeer, die toch al zeer goed is.
De laatste 2 minuten zijn wel weer behoorlijk eng. Vooral het allerlaatste shot. Toen de oude vrouw dat mes in de strot van die priester stak schrok ik me de pleuris, ook al had ik het al verwacht en het allerlaatste shot met de kleine Alice bezorgde me toch weer kippenvel
Erg goed. Alleen jammer dat de laatste 20 minuten wat minder eng zijn. Dikke aanrader iig.

avatar van Zinema

Halcyon schreef:

Plot en acteurs aangepast, je hebt volledig gelijk.

avatar van Zinema

Stijlvolle slasher.

Deze griezelfilm met een bijrol van de piepjonge Brooke Shields, leunt vooral op een goede performance van de doodenge Paula Sheppard. Wat ook opvalt is het stijlvolle camerawerk en de continue vaart.

Het verhaal omtrent een klein psychopatisch meisje kent genoeg spanning, maar de ontknoping doet rieken naar kijkersbedrog. Echt storen doet het niet, want een en ander is niet gelijk knip en klaar.

Goed.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Zeker een aantal mooie moordscenes in deze film (en af en toe moest ik ook nog even aan Cronenberg's "The Brood" denken).

Toch geen klassieke horror wat mij betreft: er zit te veel matig drama in de film en de hoe-die-vork-nu-precies-in-de-steel-zit wordt te vroeg weggegeven.

Wel met uitermate overtuigende en creepy Alice, die had wat mij betreft beduidend meer screen-time mogen krijgen.

avatar van Friac

Friac

Een goede horrorfilm. Alice, Sweet Alice bevat sfeer en is binnen het genre best gelaagd te noemen. Net als Halcyon vind ik dat deze film niet 100% een slasher is, maar net als Black Christmas enkele ingrediënten bevat die de slasherfilm geïnspireerd hebben. Het is ook een geluk dat de film inderdaad niet helemaal formulaïsch is, zodat er sprake is van een goed uitgewerkt verhaal en personages waarmee je kan meeleven. Zeker omdat het eerste slachtoffer een jong meisje is, dochter van gescheiden ouders, die tijdens het onderzoek meer naar elkaar toegroeien. De gore die in bepaalde slasherklassiekers aanwezig is, moeten we hier dan wel missen, maar Alfred Sole maakt het op horrorvlak goed met enkele sfeervolle verontrustende scènes en een sterke vermomming voor de moordenaar.

Een extra pluspunt aan deze film is de katholieke sfeer waarvan de film doordrongen is. Beelden van katholieke symbolen (het kruis ,dat in het openingsshot uitmondt in een vlijmscherp mes, de heiligenbeelden, de communie,...) refereren vaak naar de Italiaanse giallo en zorgen voor een "grootsere" uitstraling. Om nog maar niet te spreken van de schokgolf die het toen in de jaren '70 veroorzaakt moet hebben, een beetje op dezelfde lijn van The Exorcist kan ik me voorstellen. De moord op het kleine meisje vindt plaats net voor haar eerste communie, de pastoor wordt in volle mis vermoord tijdens de communie, de moordenaar is een diepgelovige vrouw,...: best hevig allemaal.

Alfred Sole is er, mede dankzij de prima vertolkingen van de cast (en wat was Linda Miller trouwens een mooie vrouw in deze film), in geslaagd een goede griezelfilm af te leveren. De film boeit via nagenoeg alle vereiste elementen: een sfeervolle soundtrack (die naar mijn gevoel af en toe hint naar de scores van Halloween en Friday the 13th), een visueel verzorgde film, een goede "whodunnit" die je toch wel geregeld op het verkeerde been zet en in spanning houdt en enkele memorabele horrorbeelden van de moordenaar in vermomming.
Bovendien tovert Sole ook enkele schitterende shots tevoorschijn, vaak met een extra dimensie eraan toegevoegd. Highlights zijn wat mij betreft de dubbele vermomming van Alice, wanneer ze Karen aan het schrikken brengt (behoorlijk freaky als ze het bekende masker afrukt en er een ander akelig masker opdoemt), de foto van het eerste slachtoffer die vanuit het oogpunt van de camera naar beneden gelaten wordt (en ons, naast een beeld te geven van hetgeen overblijft na de misdaad, doet denken aan een doodskist die in het graf afdaalt) en het beeld van de moddervette onderbuur naast de kleine Alice in gele regenjas (wat een prachtig contrast!).

Kleine minpunten waren misschien dat ik verwacht had dat de film akeliger zou zijn geweest (opschrikken doe je wel, bv. aan het einde van de film wanneer de moordenaar alsnog de priester vermoordt; ik had het in elk geval niet zien aankomen, wat dus resulteerde in een krachtige scène, die weliswaar ietwat stupide beëindigd werd) en dat de uitdieping van het verhaal er tevens voor gezorgd heeft dat er in het midden van de film wat saaiere, minder interessante stukken aanwezig zijn. Op vlak van het politieonderzoek had bv. wat bespaard kunnen worden: het remde de film af en bijna geen enkel element zorgde voor extra diepte.

Ik hoop dat Alice, Sweet Alice hetzelfde zal overkomen als wat Black Christmas (die ik weliswaar een stuk beter vind en tot één van mijn favoriete horrorfilms reken) de laatste jaren overkomen is: een vergeten horrorparel wordt herontdekt en (hopelijk) omarmd door de liefhebbers van het genre. Het is zonde dat de film momenteel erg moeilijk verkrijgbaar is en dat er hier op Moviemeter amper een 30-tal stemmen terug te vinden zijn terwijl sommige ranzige films binnen het slashergenre door honderden verschillende mensen bekeken worden, die dan vaak besluiten het hele genre over dezelfde kam te scheren. Alice, Sweet Alice behoort absoluut tot de betere slasherfilms-avant-la-lettre en zal elke liefhebber van het genre normaal gezien moeten bekoren. Een erg dikke 3,5*

avatar van perceived

perceived

Aardig!

Voldoende spanning en verhaaltechnisch beter uitgewerkt dan de gemiddelde horror film. De ontknoping vond ik iets minder, maar slecht is die niet te noemen. 6/10*

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Prima jaren '70 slasher/psychologische thriller. Vooral dat laatste komt veel terug in de film. We komen veel te weten over hoe gek een mens eigenlijk kan worden en waar dit door kan komen. Ik moet zeggen dat ik me erg vermaakt heb met deze film.

Voor de slasherliefhebbers is het een mooi tijdsdocument.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Gister hieraan begonnen en helaas in slaap gevallen. Maar man man, wat een belabberde kwaliteit is de dvd zeg. Kan me daar behoorlijk aan storen. Vanavond toch maar een herkansing geven.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg teleurstellend. Dat dit de hemel in wordt geprezen door sommigen vind ik maar raar. Het religieuze thema is aangrijpend, maar wordt nergens echt goed uitgewerkt. Het slechtste is nog dat de killer maar erg weinig bagage meekrijgt, wat de uiteindelijke ontknoping, die overigens veel te vroeg komt, maar lauw maakt. Daarbij wil Communion nergens ook maar een beetje uitdagen, wat je met een dergelijk thema toch wel mag verwachten. Het beste is nog de uitdossing van de killer en de creepy rol van Angela. Naar kind is dat toch.

avatar van Taran Tiraki

Taran Tiraki

Bron wikipedia

The movie premiered on November 13, 1976 under the title Communion in the town of Paterson. Two years later, following starlet Brooke Shields' rise to notoriety, the film was re-released under the title Alice, Sweet Alice, which is what the film is most commonly known as. It was also released a third time as Holy Terror.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Dankzij een interessant aanbod op Amazon, ben ik in het bezit van deze DVD gekomen. De beeldkwaliteit en audio is niet geweldig en jammer genoeg geen ondertitels. Toch heb ik niet het gevoel dat ik belangrijke informatie heb gemist.

Negatieve punten: soms wat saaie dialogen, de motieven van de moordenaar zijn me niet geheel duidelijk (na lezen op imdb is het wat meer duidelijk geworden) en de revelatie van de moordenaar kwam naar mijn mening iets te vroeg, Alice had best wat meer screen time mogen krijgen

Positieve punten: het meisje dat Alice speelt is echt wel creepy, als kijker lang op het verkeerde been gezet, de dikke huiseigenaar is echt wel een vent om van te walgen paste heel duidelijk in het plaatje (ik moest meteen denken aan de gore Leroy uit The Bad Seed), het is meer een drama dan een slasher maar deze film is duidelijk een inspiratiebron geweest voor latere slasherfilms en de moordenaar die zijn/haar identiteit verbergt door middel van een creepy masker

Zeker een film om te herbekijken.

De DVD bevat ook audiocommentaar, die ga ik ook zeker eens beluisteren.

avatar van morpheus2000

morpheus2000

Eindelijk dan gezien. In een grijs verleden, van deze film kleine stukjes gezien op (volgens mij) Sky channel. Dat zond toen 's avonds laat wel eens horrorfilms uit. Kon me weinig meer herinneren dan een klein meisje in een rode of gele regenjas met een masker op. En dat ze aan het rondzwaaien was met een mes. Ik vond het toen echt onwijs spannend en durfde het ook eerlijk gezegd niet volledig te kijken, dus daarom die kleine stukjes.....

En dan nu vele jaren later, probeer je op de naam te komen van de film en weet je het niet. Dus ga je googlen op "Horrorfilm met meisje in rode regenjas" en kom je bij Don't look now uit.

Maar uiteindelijk dan toch de titel gevonden en verdorie hij is ook nog te bekijken op Youtube ook, alleen wel met Spaanse of Portugese ondertiteling. Alles beter dan niets, want we zijn nu wel ouder en wat meer gewend.

En verrek, nog steeds de kriebels bij dat enge wicht met haar regenjasje en masker op. Nu heb ik sowieso al snel kriebels van kinderen in Horrorfilms (vooral die Japanners weten me wel te raken), maar deze meid weet me ook te raken met haar doen en laten.

Prima horrorfilm, met genoeg leuke scenes om het spannend te houden en om je te laten schrikken.

avatar van moviemike

moviemike

Een akelig, donker horrordrama met personages die bij de kijker een ongemakkelijk gevoel kan opwekken en een beklemmende sfeer waar men nu in films enkel nog maar van kan dromen.

Komt voor sommigen misschien best gedateerd over, maar als je in een oude kapel gaat staan of je wandelt door de gangen van een oud klooster lijken de tijden binnen die gemeenschap nog niet zoveel verandert.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Goh, matig filmpje, voelde weinig spanning. Er zijn veel betere 'horrorfilms' uit die tijd. Had zelfs het idee niet naar een horror, maar tv-thriller te kijken zijn. 4/10

avatar van baspls

baspls

Communion is een vroege Amerikaanse Slasher die ongetwijfeld is geïnspireerd door Don't Look Now. De film werd later in 1978 uncut uitgebracht als Alice, Sweet Alice en daarna in diverse zwaar verminkte VHS uitgaves.

Alice, Sweet Alice is een a-typische slasher, omdat het voor een groot deel eigenlijk eerder een somber jeugddrama is met als setting het Amerikaanse Katholieke-milieu zoals we dat ook zien in films van Martin Scorsese bijvoorbeeld. Niemand is echt sympathiek in de film. Alice is een egoïstisch kind dat alleen maar aan zichzelf denkt en vooral heel erg jaloers is op haar zusje die de volle aandacht krijgt omdat ze haar eerste communie doet. Wanneer haar zusje is vermoord weten een aantal mensen al op voorhand dat zij het gedaan heeft, waardoor je als kijker toch medelijden krijgt. Dat verdwijnt echter snel als Alice een kitten wurgt (een schokkend stukje echte dierenmishandeling) om te ontsnappen aan de avances van de huisbaas, de meest morbide man die je ooit hebt gezien. Het is jeugddrama dat vooral de nare dingen laat zien, kibbelende meisjes die overal een probleem van maken, vervelende hypocriete tantes, ouders die zeggen wat je moet voelen en denken en dan ook nog religieuze fanatici. De troosteloze sfeer van de film wordt alleen maar versterkt door het feit dat vrijwel alle versies die je van de film kan vinden wazig beeld en blikkerig geluid hebben.

Door de laag van waas heen zijn best degelijke opnames te bespeuren. De muziek van Stephen Lawrence was ook goed en hielp de sfeer van de film ook een handje.

Het mysterie wordt in de film op een goede manier gebracht en je zit toch wel even aan je scherm gekluisterd. Het lijkt steeds heel duidelijk hoe het zit, maar uiteindelijk weet de film toch te verassen. De kills zijn sterk gedaan en komen ook wat schokkender over omdat het drama ook een stuk realistischer is. Het is geen slachtvee zoals in menig slasher.

Alice, Sweet Alice is een fijne Horror-film die invloeden van Hitchcock's Psycho, de Italiaanse Giallo en Don't Look Now vertoond en daarmee een voorloper is op de Amerikaanse Slashers die later zouden volgen.

avatar van joolstein

joolstein

De jonge Alice Spages (Paula Sheppard) is jaloers op haar zusje Karen (de bekende dame Brooke Shields uit bv. Blue Lagoon) Karen is duidelijk mama's lieveling want Karen krijg een mooie jurk en Karen krijg een mooie ketting. En Alice die krijg alleen maar kritiek of straf. Dus als Karen tijdens haar communie dood wordt aangetroffen in de kerk is er maar één dader mogelijk... Alice dat jonge vreemde meisje!

Dit wordt prachtig verbeeld door regisseur Alfred Sole. De film ziet er uit als een soort Amerikaanse giallo. Waarbij de zwarte handschoenen weliswaar ontbreken maar die grandioze gele regenjas en masker van de killer leken zo uit de Italiaanse tegenhanger te zijn weggelopen. Ook de manier waarop regisseur Sole met ons kijkers vooral aan het begin van de film speelt, is erg om van te genieten. Daarnaast zijn er een stel heerlijke interessante personages die Alice op haar pad tegenkomt en die zorgen dat de film niet begin te slepen. De moorden zijn lekker in beeld en goed gedaan en een moord op een kind is nog steeds niet heel alledaags. Dus horror-fans die bekender zijn met het werk uit de jaren '70 komen ook hier goed aan hun trekken! Ook moet je rekening houden met een scene met wat dierenleed want er wordt wat minder zachtzinnig omgegaan met een kitten. Het acteerwerk is zeer goed, iets wat in een film met een lagere budget nog wel eens te wensen over laat. Zeker kinderen kunnen je gaan irriteren maar met Alice is dat niet het geval! Dit maakt van Alice Sweet Alice is zeer fijne Amerikaanse pre-slaher.

avatar van arno74

arno74

Fijn en sfeervol filmpje zo met de combinatie thriller en horror, werkt wel goed. Ook fijn dat de creepy kid ook écht creepy is, wat een kreng. Ruime 3,5*.

alexspyforever schreef:
Enige motief is dacht ik dat haar kind tijdens de eerste communie werd vermoord, dat zegt ze in de film. De moordenaar wordt inderdaad veel te vroeg bekendgemaakt.