• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Yudai Yamaguchi

Met onder meer: Atsushi Ito en Hideo Sakaki

Gesproken taal: Frans en Japans

Plot Jigoku Kôshien

Yakyu Jubei, een nieuwe student aan een school, wordt door het schoolhoofd overgehaald om mee te spelen in het honkbalteam van de school. Het schoolhoofd is zich zeer bewust van Jubei's discutabele reputatie. Jubei werd al meerdere keren van scholen gestuurd vanwege gewelddadig gedrag. De school heeft hem echter hard nodig in de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen het gevreesde schoolteam uit Gedo.

Geen betere smiley om deze film te omschrijven. Nog nooit zo'n groteske film gezien. Vind je Kill Bill op het randje ? Vond je Bad Taste toch wat over-the-top ? Sla deze dan best over. De film is van de hand van Yamaguchi, scriptwriter van Versus, en dat is er aan te zien. Maar zelfs Versus verbleekt qua over-the-top-ness bij het bekijken van BB.

Eigenlijk is de film één grote middelvinger naar het keurig keurslijf dat film heet. Geen regeltjes, geen grenzen, geen 'maar's. Gewoon verstand op nul en alles uit de kas halen. De film is op zich een parodie/horrorfilm, maar het meeste aandacht gaat toch uit naar de humor. Of dit zal aanslaan bij de meeste mensen is zo'n beetje de vraag, want die Japanners en humor ... ik denk dat het al die sushi is, maar ze zijn daar behoorlijk gek. Je weet niet wat je ziet in deze film.

En bij die laatste zin hou ik het dan. Mooie samenvatting. Film verveelde geen seconde, en ik kan hem enkel omschrijven als Versus Meets Katakuri Family. Een onmogelijke combinatie van twee onmogelijke films. Only in Japan.

avatar van John Doe

John Doe

Japanner zijn inderdaad behoorlijk gek, maar ook cool.

avatar van zombie

zombie

Zoals elke baseball-film (kan even niet op 'n titel komen ) draait 't allemaal om vriendschap en team-effort...;)

avatar van Dopke

Dopke

Wellicht het best te omschrijven als de Japanse Austin Powers of wellicht Naked Gun. Leuke, bizarre over-the-top parodie en humor. 80 minuten vol op genieten van doldwaze gebeurtenissen en aparte personages. Alleen erg jammer dat het geheel vrij amateuristisch aan doet. De af en toe goedkope en kitcherige special effects passen perfect bij de film, maar het overduidelijk mis slaan en de onoverzichtelijke vechtscenes doen wel afbreuk aan het geheel. Voor de rest een heel erg leuk tussendoortje. 4*

avatar van Goodfella

Goodfella

Zo'n zombiehorrorkomediemusicaltje op z'n tijd is natuurlijk nooit weg. Dit gaat dus zoals verwacht echt he-le-maal nergens over, maar het vermaakt, zonder meer! Als ze waren gaan zingen bij die gezinshereniging had 'ie een 5 gekregen, helaas...

avatar van donnie B.

donnie B.

Kijk 'ns goed op die poster, het is ..... BORIS!!!!!!!!

avatar van Boothead

Boothead

De film gaat NERGENS over, maar blijft toch non-stop leuk en verveel geen moment.

Heerlijk die Japanse humor.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Leuk, maar erg rommelig.

avatar van FillumGek

FillumGek

De film deed me meteen denken aan Shaolin Soccer. In beide films staat een sport centraal die over de top wordt beoefend.

Deze film gaat echter nog een stapje verder. Het bewijs, en een verklaring, waarom mensen Japanners vaak gek of gestoord noemen. Ze hebben een hele ander vorm van humor die bij mij altijd wel aanslaat. Ik kan me echter voorstellen dat mensen het helemaal niks vinden. Sommige dingen zijn ook gewoon te flauw.

De film staat bol van de onzin. Zoveel onzin dat het weinig zin heeft om voorbeelden te geven, want dan kan ik de hele film wel gaan vertellen. Ook de personages zijn knotsgek; mensen die herboren worden, de tegenstanders die onmenselijk zijn, cyborgs, een gestoorde moeder en meer. Jammer dat de effecten matig zijn en het geheel wat goedkoop aanvoelt. De film wist me ook niet de volle 80 minuten te vermaken. Juist omdat het helemaal nergens over gaat en het wachten is totdat de volgende dwaze situatie zich voordoet.

avatar van erik1677

erik1677

persoonlijk had ik weer behoorlijk wat gore vewacht,spuitende bloedfontijnen enzo.

Maar helaas zo n film is het niet.

het is bij wijlen wel een hilarische comedie, met een paar super grappige personages.

Maar ook een paar zwaar iritante, vooral de de schooldirecteur vond ik zwaar iritant.

Nope!....vond het niet de topper die ik verwacht had

avatar van Cosoco

Cosoco

Had blijkbaar iets te veel verwacht.

Naar aanleiding van Yamaguchi's short in Yume Ju-ya maar eens een filmpje van hem opgezocht, maar daar gaat hij toch wel een stapje verder. Misschien ligt het aan de lengte, maar ik vond dit toch wel een stuk minder werken.

Vooral flauwe personages als de coach en de head-teacher zijn nogal jammer. Beetje te flauw en makkelijk. De film was ook direct weer een stukje leuker wanneer ze uit beeld waren.

Gelukkig is de film dan ook verder wel redelijk lollig. De momenten die recht tegen de normale filmconventies ingaan, werken wat mij betreft het allerbeste. Kon vooral genieten van het klappen van de hele cast bij de 'mooie' momenten, erg droog.

En die moeder leek trouwens eerder uit een maffe HK-komedie te komen. Wat een mens.

Zal Chromartie High ook eens opzoeken, hopelijk gaat Yamaguchi daar iets verder. 3,0-3,5* voor deze.

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Gewoon een lekker plezierig over de top spektakel waar ze laten zien hoe op hun manier een hollywood productie eruit ziet. Overacting is een must alleen een beetje weinig gore ,anderst nog een hoger cijfer gegeven! Zullen de echte filmkenners wel boos om worden? Maar gewoon lekker verstang op nul en gaan met die banaan!

En Gorrila voor president Arigato Banzaaaaai Foureyes!

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV