• 9.378.534 stemmen

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Denzel Washington, Marton Csokas en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 25 september 2014

Plot The Equalizer

"What do you see when you look at me?"

Een voormalig geheim agent, Robert McCall (Denzel Washington), heeft zijn eigen dood in scène gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Maar wanneer hij een jonge prostituee (Chloë Grace Moretz) probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Vanuit wraakgevoelens en om boete te doen voor de zonden uit zijn verleden, gaat hij als privédetective 'The Equalizer' te werk om recht te zetten wat krom is en bij te springen waar de wet tekortschiet.

avatar van Davidus

Davidus

Davidus schreef:

Ok begrijp ik, maar hoe kan je een film (die zichzelf heel serieus neemt) die je dus totaal niet serieus neemt, en die totaal ongeloofwaardig is en verder niets met je doet, een no-brainer, met 4,5 ster beoordelen? Dan zou ik meer denken aan een zesje of zeventje, maar toch geen negen dan...?

avatar van justinmela

justinmela

Een fantastische film met good old Denzel Washington. Absoluut voor mij een toppertje en een aanrader....Op het puntje van de stoel gezeten. Doe mij nog meer van dit genre...

avatar van ricone

ricone

vondt het begin van de film traag en langdradig en heb me voorgenomen met al die bagger die er tegenwoordig uitkomt dat als deadline te zetten, dus heb m afgezet, voor mij een no go

avatar van Brabants

Brabants

Davidus schreef:

Ok begrijp ik, maar hoe kan je een film die je dus totaal niet serieus neemt, en die totaal ongeloofwaardig is en verder niets met je doet, een no-brainer, met 4,5 ster beoordelen? Dan zou ik meer denken aan een zesje of zeventje, maar toch geen negen dan...?

Een film die ongeloofwaardig is, hoeft niet per definitie slecht te zijn. Integendeel zelfs. Dit soort films kan je niet anders dan met een korreltje zout nemen. Zoals hier een ex black op in zijn eentje een grote tak van de Russische penoze uitschakelt is natuurlijk zo ongeloofwaardig als het maar zijn kan. Voor de verder rest is de cinematografie van een hoog niveau en kan Antoine Fuqua beroep doen op een uitstekende cast. Als het script wat geloofwaardiger in mekaar had gezeten en hierbij de gemoedsbewegingen wat beter in beeld waren gebracht, dan had ik de film zondermeer 5 sterren gegeven.

avatar van Brabants

Brabants

ricone schreef:

Ik zou n.a.v. de rating een bepaalde film wel of niet zien. Een traag casu quo langdradig begin hoeft niet per definitie een slechte film te zijn. Volgens mij ga je dan aardig was moois missen.

avatar van cor1946

cor1946

Best redelijke film, in begin saai maar later goede acties.

avatar van Catscan

Catscan

Dit is by far de beste aktiefilm van 2014! !!!

avatar van trueblood

trueblood

vette film

Verwacht geen non stop aktie maar een film met een goed verhaal

EN zeker de aktie is perfect een van de betere

avatar van trueblood

trueblood

als je zo naar films kijkt hoef je niks te kijken

zelfs nog geen tekenfilm

avatar van madmax2011

madmax2011

topper best aktie film 2014

avatar van montano

montano

Denzel Washington een topper kan niet anders, ik vond het een goeie vette film een van de beste acties weer van 2014

avatar van Draconian

Draconian

Echt een topfilm! In het begin van de film is het verhaal ook super opgebouwd waardoor je erin gezogen wordt. Beste film van 2014 die ik gezien heb.

avatar van Getlo

Getlo

Ongeloofwaardig verhaal? Wat maakt dat nu uit. Als iemand het hoe dan ook al serieus zou nemen zou ik me afvragen of ik wel naar de juiste film zou zitten te kijken.

Ik vond deze in ieder geval schitterend; komt ietwat traag op gang maar daarna gewoon lekker spannend tot het eind van de film. Een lekkere spannende actiefilm heeft verder niet veel meer nodig dan hier wordt vertoond.

avatar van mnrk

mnrk

What happened?.....I hit it on something stupid.

Dit was een prima actie film van Antoine Fuqua...

Het verhaal zit goed in elkaar en ook is de overgang tussen serieus naar actie goed uitgewerkt, hierdoor blijft de film gewoon boeiend om naar te kijken...

Denzel Washington blijft gewoon een uitstekende acteur, in deze film komt hij ook weer gewoon "cool"over maar toch iemand met zijn hart op de juiste plek, de overige cast past ook goed bij deze film...

avatar van joolstein

joolstein

Goede Actie -film. Waarschijnlijk is dit de verdiensten van Denzel Washington. Aangezien het verhaal zelf niet veel om handen had (wat verder geen probleem hoeft te zijn). Denzel die het in zijn eentje wraak neem tegen de russische mafia. Het viel mij wel heel erg op dat de bad guys allemaal vol tatoeage zaten. Deze type casting vond ik zelf best wel storend! Of alle criminelen tatoeages hebben? Daarnaast was de manier hoe denzel washington zijn tegenstanders te lijf ging erg leuk om te zien! Kleine kanttekening daarbij is dat denzel vaak een pistool in zijn hand heb en er fantastisch met een pistool kan omgaan. Maar gebruiken doet hij het pistool nooit. het lijkt wel of dat niet spannend genoeg was. Nu lag dat niet aan Denzel maar meer aan Antoine Fuqua denk ik. Deze heeft al veel meer films op zijn naam die gewoon belabberd slecht zijn ( bv. Olympus has fallen en King Arthur).Dan viel deze nog goed mee!!De enige film die echt goed uit de verf kwam was training day. En laat die nu ook net met Denzel Washington zijn.

avatar van Ruben24

Ruben24

Erg goede actiefilm waarin denzel laat zien waar die het beste in is actie! Verhaal komt rustig op gang maar het verhaal blijft ondanks dat erg boeiend . Het kijken waard

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Tsja op een zondagavond wel leuk. Voor de rest kan ik het niet al te serieus nemen.

avatar van james_cameron

Ik kan me de gelijknamige televisieserie van mid-jaren tachtig nog wel vaag herinneren, maar afgezien van het concept doet deze aktiefilm daar feitelijk totaal niet aan denken. Het heeft qua plot in ieder geval weinig om het lijf, al doet de lengte van de film (dik twee uur) anders vermoeden. Denzel Washington geeft de film oneindig meerwaarde met zijn onderkoelde optreden en stalen blik. Met een Steven Seagal in de hoofdrol had dit toch wel wat minder sterk uitgepakt, denk ik zo. Een handjevol coole aktiescenes en een paar intense momenten, maar verder is dit helaas wel behoorlijk dertien-in-een-dozijn. Denzel verdient beter.

avatar van Insignificance

Insignificance

joolstein schreef:

Veel wel. Heeft betekenis en zo: Criminal tattoo - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van tattoobob

tattoobob

Russische mafia heeft soort gelijke tattooages.

avatar van Solipsis

Solipsis

Goeie actie, maar verder zo nietszeggend... Beetje jammer.

over die tattoos: vergelijk met Eastern Promises

Over die film: Ook actie (subtieler / minder / niet zo intens, akkoord), russische criminelen en hoertjes... maar dan wel veelzeggend als film. Met gevoel of een beetje iets van een ziel.

Bij the Equalizer vond ik dat aspect zo enorme pretentie.

Ik leg het nu mss niet super uit, maar genoeg mensen die 'kan ik niet zo serieus nemen' of 'no brainer' zeggen. Maak voor jezelf uit of je dat boeiend vindt of niet eens merkt.

avatar van Antonev

Antonev

Simpel verhaaltje dat is opgevuld met keiharde actie. Viel niet tegen, maar ik vond het jammer dat ze qua personages redelijk op de vlakte bleven. Ik had graag wat meer achtergrond informatie gehad over het personage van Denzel.

Had ook wel een wat grotere rol van de dame van de nacht verwacht. Nu kwam ze alleen even voor aan het begin en het eind.

avatar van stinissen

Ouderwetse lekkere misdaad actie drama dat lekker weg kijkt en een hoog amusement gehalte heeft. Denzel Washington gaat steeds meer lijken op onze Ruud Gullit en maakt vaak de films waar ik van hou een dikke acht dus 4*.

avatar van baspls

baspls

"When you pray for rain, you gotta deal with the mud too."

Sterke actiefilm met Denzel Washington.

Erg vermakelijke en goed opgezette actie film met een badass Denzel Washington. Geweldig hoe hij die Russen even netjes opruimt.

Aanrader.

avatar van senzje

senzje

Had er wat meer van verwacht. Vooral qua storyline en laatste half uur dan denk ik..

Kijkt verder wel lekker weg en Denzel Washington vind ik altijd goed. 3,5* is voor mij dan ook op zijn plaats voor deze actiefilm.

avatar van Thomas83

Thomas83

Sjezus wat een dommigheid allemaal in een film met een plot dat ook al door de hoofdrolspeler al zo sterk aan het vreselijk overschatte Man on Fire doet denken. Dat de achterliggende boodschap van de film eigenlijk heel griezelig is daar heb ik niet zo'n problemen mee. Wraakfilms kunnen zeer vermakelijke pulp opleveren. Maar met de uitvoering heb ik dan al wel weer wat moeite. Het geweld dat onze held toepast is zo divers mogelijk gemaakt met een duidelijk sadistische ondertoon, waardoor het allemaal zelfs een klein beetje doet denken aan van die Hostel-achtige martelhorror. Wel wat merkwaardig als de toon van de film verder eigenlijk vooral heel ernstig is.

Het meest ergerniswekkende aan de film is overigens hoe Washingtons personage McCall tot in het extreme wordt verheerlijk. Soms denk je echt naar een echte superheldenfilm te kijken. In het nog vrij trage en actieloze eerste half uur wordt er, als soort rechtvaardiging voor het latere geweld, even flink ingehamerd dat McCall eigenlijk een heel aardige jongen is die stimuleert en inspireert. Hij is zelfs een beetje een prekerige moralist, haha. We krijgen in een soort sketches vaak nog even goed te zien hoe het slachtvoer het toch echt verdiende. Hun slachtoffers zijn vooral zielige oude moedertjes en jonge meisjes etc. De scène waarin McCall geld uitdeelt is onbedoeld trouwens echt hilarisch.

De verwijzingen naar literatuur voelen ook niet helemaal op zijn plaats in deze film. Maakt het allemaal alleen maar wat meer opgeblazen en belerend. Lezen is goed, junkfood is slecht. Dat hele plotje rondom die wat kinderlijke collega van McCall die door hem geholpen werd voelde ook wel vreselijk kinderachtig aan. Csokas in prettige overacteermodus vond ik nog best leuk. Moretz ook in een klein rolletje. Al had ik wat moeite met die kapsels. Gaf haar niet helemaal bedoelde meisje-van-de-straat-imago zeg maar.

Voor de rest is zelfs de actie weinig bijzonders. Van enige spanning is geen sprake. De wapens zien er wel echt goed uit, maar McCall gebruikt alleen als een soort geflipte McGyver wat hij maar kan vinden. Verder bevat de film veel van de ergere clichés en is het allemaal ook zo suffig in beeld gebracht met slowmotionbeelden van de held. Op het einde wordt nog wel even eigenhandig een groot crimineel netwerk dat diep is geworteld in de politiek en rechtelijke macht opgerold. Zo'n naïeve conclusie gaat me zelfs voor een film die in geen enkel opzicht op realisme mikt wat te ver.

Ik heb deze film alleen gekeken omdat Fuqua's vorige film Olympus Has Fallen wél fantastisch simpel en plat vermaak was, maar het enige leuke aan de film is, naast de soundtrack misschien, Washington. Heb ik die sinds lange tijd ook weer eens echt kunnen waarderen. En oh ja, de product placement is ook echt wel heel erg. Meestal blijft het bij een of twee merken die heel nadrukkelijk in beeld komen, hier gaat het nog wel wat verder. Die actie met die dikke collega die met een busje Pringles aankomt is een van de meest schaamteloze reclames die ik in een film heb gezien. 1.5*.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Thomas83 schreef:

Inderdaad

Waarbij Pringles door Washington zeer terughoudend worden getypeerd als "that salty stuff" in plaats van "that fat shit that will make your heart stop in 10 years you fat moron"

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

The Equalizer gaat over een professionele killer die uit het "wereldje" is gestapt. Hee, dat hebben we al eens gezien. Een keer of tweeduizend. Een hoertje dat geholpen moet worden. Bekend. Russische maffia die er voor zorgt dat onze held toch nog éénmaal zijn kunstje moet vertonen... Wacht, is dit een Steven Seagal film? Bijna. Denk de paardestaart en de bierbuik weg en fantaseer er een zwarte huidskleur en wat koele charme bij: Denzel Seagal.

Het grootste pluspunt aan deze actiefilm is dat de actie heel goed gedoseerd wordt. Wat heet gedoseerd, eerder: tot het hoognodige gereduceerd. Het is vaker een thriller dan een actiefilm. Na ruim een half uur ben je echt toe aan actie zoals een XTC-slikker op een housefeest na een tijdje toe is aan een banaan - een haast pijnlijk wordende hunkering. De payoff is vervolgens short but sweet en laat het proces weer van voren af aan beginnen, om je aan het eind van de film te overladen met een heerlijke overdosis. De ingetogenheid, de sfeervolle manier waarop alles in beeld gebracht is (de straten, de gezichtsuitdrukkingen, de slowmotions) maken de film het aanzien meer dan waard en slepen je mee in de wereld van een ex-CIA agent die het opneemt voor een hoertje en daarom de hele Russische maffia achter zich aan krijgt. Het is cliché maar wel leuk uitgevoerd.

Het grootste pluspunt aan de film is de gemene badguy. Deze Marton Csokas was mij onbekend maar zijn ondoorgrondelijke Kevin Spacey blik en zijn rauwe Russell Crowe kop maken hem een geweldige slechterik.Hij zorgt vrijwel in zijn eentje voor alle spanning in de film. Want Denzel is zo overdreven cool dat niks hem echt schijnt te boeien. Ik denk dan ook dat deze film met een willekeurige andere acteur van zijn leeftijd niet minder leuk was geweest. Neeson, Costner, De Niro, misschien zelfs een Stallone.

De geweldige slechterik en de sfeervolle regie kunnen niet verhullen dat het plot het niveau van een gemiddelde Seagal-film dus niet ontstijgt. Het ergste vind ik wel dat er voor Russen is gekozen als boeven van dienst - de meest inspiratieloze sukkels van het afgelopen decennium. Ik was blij te zien dat nu eens niet Peter Stormare is opgetrommeld om de zoveelste cliché-Rus te vertolken. Opmerkelijk was de piepkleine bijrol van Bill Pullman, die ik door zijn fenomenale speech in Independence Day een glansrijke carrière had toegedicht, maar helaas.

Ook leuk is de kleine maar melige bijrol van het Facebookfenomeen Dan Bilzerian, die behalve pokeren, dure auto's kopen en pornstars aan zijn lans rijgen, dus ook rolletjes in dit soort films koopt. Hier is hij een henchman van Teddy (Marton Csokas) die op een prachtige theatrale manier aan zijn einde komt. Ik hoop dat het zijn investering waard was, ik vond het in elk geval geslaagd.

Ik denk alleen niet dat ik ooit nog op dezelfde manier door een bouwmarkt zal lopen. Denzel Washington is echt de enige die ooit nog "Yippie-jaja-yippie-yippie-jay" mag zeggen in de Hornbach.

3,5 sterren

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Topfilm met een topacteur. Washington stelt zelden teleur en zet ook deze rol, ondanks zijn leeftijd, perfect neer. Film komt wat traag op gang maar krijgt daarna de vaart die het verdient. Absoluut 4 sterren waard.

avatar van Majestics

Majestics

De ene avond kijk je Hard-Boiled (1992) en geniet je ontzettend van de keiharde actiescenes en de andere avond kijk je naar The Equalizer en word je opgezadeld met een zeer matige actiefilm. De actie was niet hard, de film was te langdradig (saai zelfs) en al in al zeer teleurstellend dus. Vanwaar de hoge ratings vraag ik me af? Wat is er zo hard aan deze film?