Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 25 september 2014
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Equalizer
"What do you see when you look at me?"
Een voormalig geheim agent, Robert McCall (Denzel Washington), heeft zijn eigen dood in scène gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Maar wanneer hij een jonge prostituee (Chloë Grace Moretz) probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Vanuit wraakgevoelens en om boete te doen voor de zonden uit zijn verleden, gaat hij als privédetective 'The Equalizer' te werk om recht te zetten wat krom is en bij te springen waar de wet tekortschiet.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Equalizer (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Brian Plummer
Susan Plummer
Tevi
Norman Mailer
Wapentuig ruimschoots voor handen. Edoch, die McCall kiest steevast voor een MacGyveriaanse benadering. Enkel dankzij Washington werkt dit, in mijn beleving, niet op de lachspiertjes – een verdienste an sich, me dunkt.
De wind
Begin is lekker, daarna leek de film wat standaard te worden. Echter, niets is minder waar en ik ontkom er niet niet aan om te zeggen dat het een zeer vermakelijke film is. Goede actie en een altijd fijne Denzel.
yesplease
geplaatst op 14 december 2014, 19:32 uur, permalink
yesplease schreef:
Zit beter in elkaar dan The Guest, vandaar de gemiddelde score van 2,5 sterren.
Films die echt helemaal niks met elkaar te maken hebben.
The Equalizer lijkt op The Guest. Het hoofdingredient van beide films is geweld. Beide hoofdpersonen hebben een vage militaire achtergrond waardoor ze onverslaanbaar zijn. De reden voor al dat geweld is in The Equalizer iets beter uitgewerkt (maar toch tamelijk cliche). In beiden is het plot wel erg dun.
Glacius
Vermakelijke film die zeer spannende en tevens geweldadige scenes bevat. Helaas is de film door haar Hollywood sentimentaliteit net iets te clichématig om echt goed te worden.
Mondragon
Standaard 12 in een dozijn filmpje die lekker wegkijkt. Heb me prima vermaakt.
Insignificance
Ik heb het niet zo op die Fuqua. Aansteller eerste klas. Ook hier weet hij weer geen maat te houden. Hij heeft niks meer in handen dan een eenvoudig vigilante filmpje, waar op zich niets op tegen is, maar hij heeft er blijkbaar toch meer dan twee uur voor nodig om het te vertellen. Met de nadruk op het laatste, terwijl de verhoudingen via het hoertje meteen duidelijk zijn.
Vooral rondom die bolle collega weet hij van geen ophouden. Het zeurt maar door met allerlei onzin om McCall in de verf te zetten. Gooit een rem op de film die ook niet bepaald wordt weggenomen door het Russische spul. Csokas staat enorm z'n best te doen met z'n hese, kille stem, maar net als bij Fuqua (dat shotje van die tatoeages, meh) werkt dat vooral averechts.
Het zit zo dicht tegen potsierlijk aan dat het niet meer serieus te nemen valt. Washington heeft daar ook last van, maar hij heeft tenminste nog enige charisma om er enigszins mee weg te komen, al mislukt dat gesprekje tussen de twee in het restaurant volledig. Overigens, die meppende mannen op leeftijd hype mag nu wel stoppen. Zeker die met een keurige uitstraling.
Qua actie heb je er niets aan, al maakt Fuqua wel iets goed met z'n barbaarse, ruige geweld. Het gaat er hard aan toe en als hij de finale op bombastische wijze op gang trekt, zet hij ineens een (deels) aardige track onder de kletterende regen. Dat lijkt er tenminste op. Als de film bondiger was geweest, gestript van al die rompslomp, had het zomaar een knaller kunnen zijn.
rtt
Zeer sterke film. Zojuist gezien.
Denzel Washington in een glansrol. Beslist geen wegkijkfilm maar een topper wat mij betreft.
Paultjepinda
Nee hoor met Russell Crowe zou het ook hebben gewerkt!
Eerder Gerard Butler denk ik... Laatste film die ik gezien heb en minstens net zo goed vond was law abiding citizen!
Ricolopez
Lang geleden dat ik een actie film gezien heb. En ondanks dat deze film zeker niet slecht was, viel me de voorspelbare opbouw weer tegen. Ik heb ook het idee dat actie films het nooit van hun verhaal moeten hebben, aangezien het totaal onlogisch is wat er gebeurt. De film heeft redelijk acteer werk (Denzel draagt deze film) en de eind scenes zijn vermakelijk.
Een prima actie film, wat mijn genre toch niet helemaal is (door de voorspelbaarheid).
TomPSV
Wat een heerlijke actiefilm zeg. Natuurlijk is het verhaal niet origineel, maar daar gaat het ook niet om. De actie is echt fantastisch. Lekker hard en rauw, dat blijft toch de beste combinatie voor dit soort wraakfilms. Denzel Washington is hier ook weer op z'n best en blijft nog steeds een geweldige actieheld. De film begint nog rustig, maar al snel voeren de actiescènes elkaar in rap tempo op. Het laatste uur zou ik zelfs fenomenaal willen noemen. Dat was echt puur genieten voor de actieliefhebbers.
Herziening gedaan na een hele gave ervaring in de bios. Ook bij een tweede kijkbeurt staat de film nog als een huis. Sublieme actie en het gevoel van rechtvaardigheid is groot. Dat het plot wat goedkoop is en Washington wel heel erg overheerst zijn maar minieme minpuntjes. Wat mij betreft maken ze meer van dit soort films. Verlaag wel naar 4*, maar sluit een eventuele verhoging in de toekomst niet uit.
gauke
Naar ik heb gelezen een remake van een tv-serie uit de jaren tachtig die ik nooit gezien heb, maar daardoor begrijpelijk dat de productie deed denken aan de tijden van de koude oorlog. Een meedogenloze, maar ook zwaarwichtige wraakthriller, die flink de tijd nam, met een, in het dagelijks leven rustige goedzak, die in werkelijkheid, in zijn gevecht tegen de Russische maffia, een genadeloze killer bleek te zijn. De film zag er gestileerd uit en de actiescènes (met nodeloos extreem geweld) waren snel, keihard en compromisloos. De cast opereerde sterk met o.a. een fascinerende Denzel Washington (nauwelijks voor te stellen dat hij eind van dit jaar al 60 wordt).
ribas123
Heerlijke film zeg. Wat een actie.
Wat een wraak.
Heb er alleen niet zo veel over gehoord voordat die uit kwam
jerry r
Vond de film maar weinig bijzonder.
vermaakelijk maar meer ook niet met een 13 in een dozijn verhaal.
ik had me er toch wat meer van voorgesteld.
Ravio
Hele aardige film, waarin ik echter wel de bruutheid en coolness miste van Man On Fire. John Wick is wat dat betreft absoluut een betere revenge-movie!
Rickyman
Een heel vermakelijk en mooi geschoten aktiefilm, ziet er allemaal prachtig uit en zoals gewoonlijk weer een sterke rol van Washington.
Het verhaal werdt nog wel spannend, maar vervalt vaak in clichés met vele trage momenten zodat het uiteindelijk een langdradige film is geworden.
uppie
Een boeiende aktiefilm die wel heel voorspelbaar is, heb me wel kostelijk vermaakt en denzel washington is echt wel een topper die precies weet hoe je deze rol moet spelen.
Prima filmpje, net na de film dacht ik aan 4* achteraf gezien toch maar 3,5* gegeven mede omdat de echte spanning ontbreekt.
hannes64
- 1926 berichten
Kijk, dat zijn nou ook precies mijn woorden.
Een terecht, rauwe film met keiharde actie. En actie genoeg en goed volgbaar.
En wat Gauke bedoelde was die tv serie met Edward Woodward als The Equalizer, was wel een aardige film-serie.
lidvanmoviemeter
Deze film krijgt enorm hoge ratings. Maar denk eens na, een man van 60 is in zijn eentje verantwoordelijk voor het ombrengen van de complete russische maffia en corrupte agenten.
In zijn eentje gaat hij dan nog naar Rusland alwaar hij een leger Russen omlegt en daarna hun baas elektrokuteerd. En dat allemaal met gereedschap van een bouwmarkt ?. Het is een actiefilm maar eigenlijk is dit science fiction want het is niet alleen praktisch onmogelijk, dat is het ook !.
De vechtscenes zijn gewoon slecht, je ziet een hoop voor je neus gebeuren maar het is allemaal zo donker en het gebeurd allemaal zo snel......en dat voor een acteur van 60 jaar !.
Denzel washington heeft er in zijn eentje voor gezorgd dat deze C film een B film is geworden. Want Denzel acteert precies zoals hij zou moeten acteren voor iemand met zo'n rol. Denzel legt een TOP ACTEER PRESTATIE op de mat. Maar het geheel is erg ongeloofwaardig.
Brabants
Zou zeker ook een interessante kandidaat geweest zijn. Overigens was Russell Crowe wel als eerste toegevoegd aan de cast en is hier later Denzel Washington voor in de plaats gekomen.
Brabants
Maar het geheel is erg ongeloofwaardig.
Heerlijk op en top ongeloofwaardig zoals het de bedoeling is. Zo een film als deze ga je toch niet serieus willen nemen of daar überhaupt over nadenken.
Roel-
- 1978 berichten
Dertien in een dozijn film die nergens boven de middelmaat uitstijgt. De uitermate doorzichtige poging om de kijker een kant te laten kiezen, om dan uiteraard het voorspelbare einde er aan te plakken, maakt het allemaal verre van interessant. Met behulp van een moralistisch doordrenkt plot worden vooral de tere (Amerikaanse) zieltjes op de wenken bedient. Daarnaast veel langer dan nodig, matig spel (Denzel is net aan te pruimen), en een verhaal dat ik voor me gevoel al voor de tigste keer zie. Enige pluspuntje was de bij tijd en wijle prettige muziek.
Davidus
Er over nadenken begint al met het schrijven van een recensie en het onderbouwen van je rating...
Brabants
Lees; er over nadenken in hoeverre je deze film serieus wilt nemen.
Kondoro
The Equalizer
Een heerlijke wraak film die zijn genre als misdaad goed bijblijft en er zo nu en dan lekker actie scene's langs kwamen.
Denzel Washington acteert altijd lekker. En ook in The Equalizer is dit weer van de partij. Denzel speelde een prachtige rol, met slimme technieken die altijd de tegenstander een streepje voor is. Kwa gezichtsuitdrukkingen is ook niks mis. Prachtig gedaan! Marton Csokas oftewel Teddy, ook een lekker rol, eigenlijk een tweede Denzel in de film. Ook Marton wist van een paar lekkere actie scene's met gewelddadige moord scenes en lekker actie stukken. Ook zijn dood was om te genieten, Denzel gebruikt niet die standaard film wapens als Hand geweren, machinegeweren en ga zo door. Nee, in plaats van die stukken gebruikt Denzel takzagen, een spijkerpistool en ga zo maar door.. Oh wat heerlijk is dat toch! Chloë Grace Moretz tja, kwam niet veel voor, Denzel ging echter wel op wraak route voor haar, omdat ze haar in het ziekenhuis hadden geslagen... Maar goed, in het begin en op het eind kwam ze even rondsnuffelen.
The Equalizer stond een hele tijd gepland op ons bioscoop bezoekje. Hier is het niet van gekomen. Achja, gister toch kunnen kijken. En wat heb ik voor 90% genoten van de film.. Hij kwam naar mijn mening wat moeilijk opgang.. Goed nadenken word er vereist van de film, en ja ook goed bijblijven is een hele opgave zo af en toe. Als je dit allemaal onder controle hebt dan zit je naar een geweldige film te kijken... Het verhaal was goed, het concept was ook prima en de uitwerking is naar mijn mening ook helemaal geslaagd. Het camera werk is ook goed gelukt! Ook een de scene van Denzel tegen Marton was goed, alleen een beetje te snel. Marton zat Denzel de heletijd achtena, maar Denzel ook weer bij Marton... En dan heb je een eind scene dat Denzel een paar spijkers in hem schiet en het is afgelopen... Nee, had beter gekund. Ik kan hem je aanraden, en hij kijkt op vele momenten lekker weg!
Best oké.
Nu Tony Scott er niet meer is heeft Washington blijkbaar een nieuwe regisseur gevonden waarbij hij z'n filmzelf kan zijn. Aan z'n rol verandert meestal niet teveel. Stille vent, wat teruggetrokken, maar een gouden hart en steeds tot het uiterste gaand voor de mensen rondom hem. Fuqua sleutelt niet teveel aan de bekende formule.
Verder een paar Russen die "de bad guys" voorstellen. Het is dat Csokas écht wel overtuigt in z'n rol, anders had het een al te flauwe actiefilm geweest, nu komt er toch een zekere spanning wanneer de twee tegenover elkaar komen staan. Beetje jammer van de epiloog in Moskow, had niet echt gehoeven.
Verder stijlvol in beeld gebracht, paar momentjes die er ook écht uitspringen (ontploffing met de microwave), maar Fuqua kan het geen twee uur volhouden. De film schakelt ook geregeld terug, waardoor het toch iets saaier wordt.
Fijn, slick gemaakt actiefilmpje dus, met een charismatische bad guy en een coole good guy. Lekkere filler.
Davidus
Ok begrijp ik, maar hoe kan je een film die je dus totaal niet serieus neemt, en die totaal ongeloofwaardig is en verder niets met je doet, een no-brainer, met 4,5 ster beoordelen? Dan zou ik meer denken aan een zesje of zeventje, maar toch geen negen dan...?

The Equalizer 3
2023

The Equalizer 2
2018

Misdaadfilm 'The Equalizer' maandagavond te zien op televisie: 'Echt een topper'

Actiefilm 'The Equalizer' met Denzel Washington is binnenkort te zien op HBO Max

'The Equalizer' met Denzel Washington is zeer binnenkort te zien via Videoland

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Man on Fire

Gone Girl
Thriller, 2014

Metro Manila
Drama / Misdaad, 2013
corruptiecall girlsluipmoordenaargijzelaarfbihuurmoordenaargangstersadismeburgerwachtremakesociopathwraakgeorganiseerde misdaadbloedvergietengebaseerd op tv-seriesgeweldteenage prostitutecommandointerrogationsurveillancefake deathex soldierlonercall girlblack opshand to hand combatmysterious pastvigilante justice