• 9.373.722 stemmen

Geregisseerd door: Julien Leclercq

Met onder meer: Tahar Rahim, Gilles Lellouche en Riccardo Scamarcio

Gesproken taal: Frans

Plot Gibraltar

Om zijn gezin te onderhouden wordt Marc Duval, een Franse expat in Gibraltar, een undercoveragent voor de Franse douane. Door middel van wat kleinere smokkel wint hij geleidelijk aan het vertrouwen van Claudio Lanfredi, een machtige smokkelaar van cocaïne die banden heeft met de Colombiaanse drugshandelaars. Hij dringt op die manier diep binnen in de wereld van de drugshandel en loopt steeds grotere risico's. Maar wanneer hij opklimt in het kartel, ontdekt hij ook de luxe en het gemakkelijke geld. Marc moet steeds op zijn hoede zijn en enkel leugens houden hem nog in leven. Maar wanneer de Engelse douane Lanfredi wil arresteren wordt het spel nog gevaarlijker en dreigt Marcs gezin hiervoor de prijs te betalen.

avatar van Brabants

Brabants

Film gebaseerd op de autobiografie van Marc Fievet. Verhaal volgt de handeling van de man Marc Duval op het gebied van het Internationale drugscircuit, met zijn rol daarin als informant. Met een scenario van Abdel Raouf Dafri(A prophet) en acteur Tahar Rahim(A prophet) lijkt het haast te mooi om waar te zijn. Toch wil de intentie van de film om deze ingrijpende gebeurtenissen over te brengen maar niet lukken. Het is allemaal erg traag en oppervlakkig. Om deze reden schept het geheel niet de band tussen de kijker en Marc Duval, wat de film zo sterk had kunnen maken. Het laatste half uur wil hier nog wel wat aan veranderen, maar dan is het eigenlijk al te laat.

avatar van gauke

gauke

Deze misdaadthriller, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, had alles in zich om een uiterst spannende thriller, rond het smokkelen van drugs, politieke intriges, trouw en verraad, te worden, maar de regisseur laat de film vastlopen in vage plotontwikkelingen en door teveel dialoog (in plaats van actie) verliest ie juist spanning en wordt zwak en vermoeiend.

avatar van blurp194

blurp194

Een waargebeurd verhaal staat nog niet garant voor een spannende film. Traag en oppervlakkig, teveel dialoog in plaats van actie zeggen Brabants en gauke al. En terecht, de spanningsboog is echt volkomen vergeten.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Gilles Lellouche speelt overtuigend de rol van de ietwat aan lager wal geraakte informant. Omringd door tal van minder bekende acteurs in bijrollen, maar minder bekend in dit geval niet doordat ze ook mindere prestaties afleveren. In tegendeel eigenlijk. En ook de beelden van de plaatsen van handeling op Gibraltar, in Marokko en op de schepen zijn perfect. Gibraltar speciaal is mooier dan echt - in ieder geval van hoe ik het me herinner.

In de optelling blijft uiteindelijk de ontbrekende spanningsboog wel het belangrijkste. Jammer. En het toont ook maar weer eens aan dat 'gebaseerd' op ware gebeurtenissen niet moet ontaarden in een documentaire. Nou pleit ik er ook beslist niet voor om maar een loopje te nemen met de werkelijkheid - niks ergers dan liegen met film wat mij betreft. Maar een film moet voor alles natuurlijk wel blijven boeien, en voor het aanpassen van de timing zijn echt stijlfiguren zat voorhanden.

avatar van stinissen

Best aardige film over de autobiografie van Marc Fievet , ook prachtige locaties en goede acteer prestaties de film laat goed zien hoe corrupt de Franse regering weer eens is.

YouTube - Gibraltar (The Informant) Full Trailer (2013) - Julien Leclercq Movie HD

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Spannend en onderhoudend misdaaddrama waarin Gilles Lellouche na A bout Portant (toppertje, zie À Bout Portant (2010) opnieuw bewijst dat gewone mensen boven zichzelf kunnen uitstijgen.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Uitstekende acteurs in een flegmatiek relaas. Ietwat zwalkend sleept de film zich door het eerste uur; om – voorzichtig – in een stroomversnelling te geraken. Maar het komt laat, te laat in mijn beleving, op gang. Het beklijft allemaal nog nauwelijks.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Goed verhaal, maar wel wat warrig weergegeven. Helemaal niet slecht om er geen actiefilm van te maken, maar je kunt ook op andere manieren spanning creëren en dat is niet goed gedaan. Toch vond ik het verhaal wel boeiend, kleine voldoende.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Tja..... er had iets meer uit gehaald kunnen worden. Een actiefilm is het wel degelijk niet maar dat was voor mij in het geheel niet storend. het levensverhaal van een gezinsman die, door uitzichtloze geld problemen, gerecruteerd als snitch in de drugshandel werd, in een diep gat viel.

Het verhaal gelovend is het er één van zeer ongelukkige samenhangende ellende. Van het één rolt de man in het ander en dat het allemaal gevaarlijk was moge duidelijk zijn.

Prima acteerwerk, een boeiend verhaal.

Drie films van de regisseur gezien, drie keer 3,5**.

Gaat prima zo met de man, Braqueurs binnenkort maar eens zien.

avatar van Phantasm

Phantasm