menu

The Astronaut's Wife (1999)

mijn stem
2,59 (794)
794 stemmen

Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
109 minuten

geregisseerd door Rand Ravich
met Johnny Depp, Charlize Theron en Joe Morton

Jillian Armacost is getrouwd met astronaut Spencer. Als hij in de ruimte is, is ze altijd bang dat er iets zal gebeuren. Dan wordt haar angst werkelijkheid: tijdens een routine-missie verliest de aarde twee minuten het contact met de space shuttle. Spencer overleeft het voorval en terug op aarde lijkt alles in orde, maar Jillian vertrouwt het niet. Ze denkt dat haar man is veranderd. Wanneer ze zwanger wordt, begint ze nachtmerries te krijgen en wordt ze depressief. Het gevoel blijft knagen dat er iets mis is met haar man. Ze begint bang voor hem te worden, raakt steeds meer in de war en probeert uit te vinden wat er aan de hand is.

zoeken in:
G to the J
Wat een domme film..>_>
Ook dat einde.. het elektrocuteren...
Nja..
Deed me eigenlijk helemaal niks..
ook de liefde scene op het feest en op de grond was uiterst irritant om naar te kijken..

Het was een irrante film, die alleen maar is gemaakt om te irriteren

avatar van film88888
2,5
jollyrogers schreef:
(quote)


Dat Charlize Theron het beste aan de film was, wist je vooraf toch ook al...;)

Mischien dacht jij dat, maar ik helemaal niet.
Want Johnny Depp heeft normaal super zalige personages, en vertolkt ze meer dan zalig meestal, en zijn one-liners zijn ook meestal super, maar hier vond ik hem gewoon echt niet goed acteren...

2,0
charretje schreef:
in tegenstelling tot de andere meeste films met depp kon deze film me niet echt boeien...ik vond het zeer voorspelbaar en er waren dan ook totaal geen momenten waar ik door verrast werd.

vooral aan het einde als spencer sterft en dat 'ding' uit hem vertrekt om in zijn vrouw te gaan zitten, snap ik niet...waarom wou het ding kinderen als het zelf toch al van mens naar mens kan gaan.


Helemaal mee eens.
Hij heeft wel goede films op zijn naam staan.

Maar als "Johnny Depp" Zo"n klein mannetje op, lange dikke vrouwen valt is er toch iets mis met hem.... zeggen ze.


Persoonlijk vind ik dat hij altijd, van die vreemde personages speelt.
Maar het blijkt wel een goede acteur te zijn.

Nou ja ik geef hem bij nader inzien toch maar 2*

3,0
leuk verhaal, maar slordig uitgevoerd
hier zat echt veeeeeeeeeeeeel meer in.... spijtig

avatar van Sjoerdow
3,0
Aardig verhaal dat enige originaliteit bevat, al blijft de film te traag en is de climax tegenvallend.

avatar van niethie
2,0
Bijna niet om doorheen te komen, deze quasi remake van Rosemary's Baby, vooral in het eerste uur enorm kleurloos, saai en vol opvallend jatwerk. Iedereen, dus ook Depp, kijkt constant moeilijk uit de ogen, alsof ze er geen van allen zin in hadden of gewoon heel nodig naar de wc moesten ofzo. Wat er weer in resulteert dat de personages me volledig koud lieten. Nouja verder is het nog best vakkundig gemaakt hoor en werd het rond het laatste half uur langzaam aan wel wat spannender, sfeervoller maar toen hoefde het voor mij al niet meer eerlijk gezegt...

2 sterren

avatar van DMDude
4,0
Vond het een leuke film.

Helaas is het zo dat ook bij een film smaken verschillen.
Wat de een geweldig vind, vind een ander helemaal niks. Daarom is een discussie voeren zinloos. Vind ik, althans.

avatar van moviemafketel
1,0
Poeh dat was weer eens een behoorlijk poep-film met hoofdletter P.
Ik geloof niet echt dat Depp er zin in had, sodemieters. Als hij een door buitenaards leven bezeten figuur moest spelen, wil dat nog niet zeggen dat je er levenloos bij hoeft te lopen. Echt heel zwak acteerwerk van hem. Het schurkt tegen een B-film aan. Er had best wat meer uitgehaald kunnen worden. Spanning was vaak ver te zoeken en elke keer als je hoopte op iets buitenaards, werd dat meteen weer teniet gedaan door de volgende saaie en vaak onbetekenende scene. Laatste zeg 5 minuten was nog wel ok, mede doordat je wil weten wat er nou eigenlijk in die ruimte is gebeurd. Maar ook dit was dan weer een dikke tegenvaller. Wat wil dat ding nou eigenlijk echt? Ik ben blijven kijken, omdat de schitterende Theron meedeed. Maar helaas had zij nagenoeg dezelfde rol als in Devil's Advocate, waardoor het weinig vernieuwend overkwam. Nee, deze ben ik morgen weer helemaal vergeten. Science-Fiction is echt definitief niks voor mij.

avatar van Al DeNiro
Goede sf-horror met mooie rollen en aardig wat spanning en schrikeffecten.

De film deed me ook beetje denken aan Rosemarys Baby.

De jaren 90 overigens echt een tijd waarin buitenaards leven populair was: X-files, Stargate, Independence Day, Contact, Men in Black, Species II, Astronauts Wife....

avatar van Zadel
1,5
"DMdude schreef:"
Vond het een leuke film.

Helaas is het zo dat ook bij een film smaken verschillen.
Wat de een geweldig vind, vind een ander helemaal niks. Daarom is een discussie voeren zinloos. Vind ik, althans.


Ben het niet met je eens. Als je het niet eens met elkaar bent, probeer je elkaar te overtuigen. Dan hou je dus een discussie, en dat maakt het wel zinvol.

En dan over de film:

Johnny Depp speelt hier, zoals velen al zeggen, voor zijn doen uitmuntend slecht. Ook hier speelt hij een vage rol, dat kenmerkend is van johnny depp. Niet alleen hij speelt een vage rol, maar de hele film is vaag. Er komt ook geen diepgang in de karakters en alles is slecht uitgewerkt. Het enige wat je laat overtuigen om de film af te kijken is om te weten wat er nou is gebeurd, en ook dit valt heel erg tegen

Een matige film met een nog matiger eind.

1,5

3,5
Ik snap niet waarom mensen zo negatief zijn over deze film. Na hem vanavond voor de tweede keer gezien te hebben vind ik hem niet zo verkeerd hoor! Johnny Depp speelt een soort "robot''. De sfeer in de hele film is vreemd, de spanning wordt goed opgebouwd en het open einde vind ik niet vervelend. 3.5

avatar van DragQueen
2,5
Verteerbare film, die qua verhaal wel wat potentie heeft. maar de uitwerking is te zwak om te overtuigen. met de sfeer zit het bij vlagen wel goed. en ook het acteerwerk van Depp en Theron is vrij overtuigend. toch voelt het als een gemiste kans. op zich aardig kijkvoer, maar er had meer in gezeten naar mijn mening. 2,5 ster.

avatar van rox91
3,0
Het is wel een duistere film, met een origineel verhaal.
Ik vond de film net interessant genoeg om m te volgen tot het einde. En geef ook 3* voor de acteurs die hun best deden het verhaal zo echt mogelijk te laten lijken.

avatar van TragieStar.*
3,0
Toch nog redelijk verrassend. Maar ik had toch meer verwacht. En wat was Johnny Depp hier hot . Ik stond meteen in vlam . Charlize Theron is en blijft ook gewoon een mooie vrouw, en ze is ook een erg goede actrice. Dat brengt de film al in ieder geval ten goede.

Het verhaal is vrij vreemd, maar je zit eigenlijk meteen in de film. Heb me niet vaak verveeld, maar je krijgt op 2 spannende scenes na een saaie indruk.

3*

movie-edje
een vervelende saaie vermoeiende film!

vond het een beetje te ver gezocht allemaal!
vooral dat ze in....................was.

je ziet bijna niks,

alleen geruis door de radio!


herder
Brrr wat een enge pic heeft NightmareLady.

edje555
smaken verschillen gelukkig!

vond deze film erg spannend, en niet voorspelbaar!
Depp en Theron stralen kracht uit in deze meeslepende thriller S.F

Depp is goed op dreef, heerlijk!

avatar van Spetie
1,5
The Astronaut’s Wife is zo’n typisch voorbeeld van een film met een redelijk scenario, dat met een goede uitwerking wel eens een goede film zou kunnen opleveren. De uitwerking hier is echter bij lange na niet goed gedaan en in plaats van een spannende film, wordt er een voorspelbare film voorgeschoteld, die juist totaal niet spannend is.

Het begin is niet slecht, maar na een kwartier begint een vervelend uur, waarin er vrijwel niets gebeurt. Vanaf het begin heb je al door dat er met Depp iets mis is, maar Theron is helaas niet al te snel van begrip. Dat is funest voor de spanningsopbouw, die er dan ook totaal niet is. Het acteerwerk is ook ondermaats. Depp kan er nog wel mee door, maar Theron is vervelend als huilerige vrouw, die uiterst plat wordt neergezet. Het enige wat nog wel aardig is, is het einde, maar daarvoor is er helaas al te veel gebeurd om daar nog van te kunnen genieten.

1,5*

avatar van Guzziking
3,5
Onterecht ondergewaardeerde film in mijn ogen. Open einde films trekken weinig sterren, is mij al een paar keer opgevallen hier...

3,5
Een ongelofelijk trage film. Het boeide mij wél.
Een mysterieus verhaal, wat eerst een goed beeld lijkt weer te geven van wat een psychose inhoudt, dus een combinatie van waanbeelden, angst en depressie. Dit gegeven wordt goed uitgewerkt en ik vond het psychologisch dus ook interessant.
Tot uiteindelijk toch de SF om de hoek komt kijken en de vermoedens en gevoelens betreffende een alien conceptie juist bleken te zijn. Dat is dan weer een aardige, weliswaar verwachte, twist in het verhaal.
Ik vond Charlize er goed f*cked-up bijlopen, dus goed geacteerd en prima in de make-up.

avatar van RuudC
1,0
Het is niet zo dat The Astronaut’s Wife wanstaltig is of afgrijselijk. Het is gewoon dat ik eigenlijk niets positiefs kan noemen. De film heeft het uiterlijk van een simpele tvfilm, het acteerwerk is, met uitzondering van een redelijke Charlize Theron, ongelooflijk mak. Johnny Depp spant zich geen seconde in. Het verhaal doet inderdaad ergens denken aan Rosemary’s Baby, maar The Astronaut’s Wife verzuimt veel te lang om enige spanning op te bouwen. Wanneer dat wel gebeurt is het simpelweg te laat en te saai. Er wordt gemopperd over het slechte einde, maar ik vond het vooral een leeg einde, alsof ineens de stekker eruit getrokken werd. Dan nog is er niks dat me eigenlijk bijgebleven is, behalve dat ik veel naar de klok gekeken heb.

avatar van Dago66
Waar ik moeite mee heb , is dat vrouwen altijd make up ophebben .
In bed, onder de douche enzovoort . Ik zou dat wel wat minder willen

avatar van john mcclane 2
2,0
een van de weinige teleurstellende films van johnny depp.
er komt geen vaart in,.er word niet heel goed geacteerd.
verhaal zou goed kunnen uit pakken ,,dat doet ie niet.

avatar van arno74
2,5
Als scifi-liefhebber vond ik deze wel gaan, ook al zit er weinig scifi in. Het is meer een mysteryfilm met een psychologisch randje. In feite kun je het omschrijven als een psychologische bovennatuurlijke mystery-dramathriller, en binnen die categorie vond ik het zeker niet slecht. Onderhoudend dus voor de liefhebbers, maar we hebben hier dus niet te maken met een spannende scifi actiethriller o.i.d. 2,5*

avatar van Left4Dead
3,0
Hier is het gewoon jammer dat er niet veel is gedaan met de cast. Het verhaal sleept zich door de speeltijd en laat zich zo nu en dan erg traag vertellen.
An sich is het verhaal wel erg leuk, maar er wordt absoluut niet uitgehaald wat er in zat en dat is erg jammer. Ben namelijk een fan van horror-SF.

Nee het is de regisseur niet gelukt om er een mooi product van te maken. Dit zat er echt wel in maar nergens kon ik overtuiging terug vinden, zowel in regie als acteerwerk niet. Dankzij het leuk bedacht verhaal krijgt deze film 3**. Heb de prent nu een aantal keren gezien maar hij zal niet snel weer gedraaid worden.

"7 februari 2106, 07:28 uur op TV (Vijf)"

Ik geloof dat ik daar niet op ga zitten wachten. Een poos geleden zapte ik toevallig naar deze film, die naar z'n einde liep. Dat korte fragment dat ik toen oppikte was voldoende om mijn nieuwsgierig te wekken en om de titel van de film in mijn geheugen op te slaan. Een week of wat geleden was het dan zover: TAW zou op TV gaan verschijnen, dus opnemen en later kijken om de reclame-blokken over te kunnen slaan.

TAW ziet er vooral erg jaren 80/90 uit, maar dat is een pre om het tijdperk af te bakenen. Lang voordat de tweeling in beeld komt, is al opvallend hoe sterk de huwelijkspartners op elkaar lijken. Het ultra gladgeschoren gezicht van Depp met kort geknipt kapsel weerspiegelt het uiterlijk van Theron; vanzelfsprekend is dit opzettelijk, al was 't maar om een niet nader te specificeren gevoel van onbehagen te creëren.
Depp speelt vervolgens een perfect onderkoeld enigszins angstaanjagend karakter op een ingetogen wijze, bijna emotieloos waarbij de vraag in het midden blijft hangen of er nou echt iets met 'm aan de hand is of dat z'n vrouw meer en meer geplaagd wordt door een verwrongen waarneming van de werkelijkheid; de titel is immers niet voor niets The Astronaut's Wife. Een bijzondere verschijning is Clea DuVall die altijd een vervreemdende sfeer aan een verhaal weet bij te dragen; zo schitterde zij in de TV-serie Carnivale. Hier speelt ze de zus van.

Ergens tussen waan en werkelijkheid scheert de film langs een fijnmazig, maar bedrieglijk simpel science-fiction element, waarop zelfs het einde weinig tot niets onthult, dankzij het bewust gekozen subjectieve perspectief.

Kortom, The Astronaut's Wife is het kijken meer dan waard.

avatar van Panta Rei
Ik zie dat deze film ook op 7 feb 2106 wordt uitgezonden. Tiepvautje?

avatar van Shadowed
2,0
Heel matig.

Alleen gekeken vanwege de cast. Ondanks de recensies dat Depp hier verre van zijn beste rol speelt is het toch vaak wel een acteur waar ik benieuwd naar ben. Theron heb ik nooit ongelooflijk bijzonder gevonden maar redelijk als actrice.

Om een beetje positief te beginnen, soms wat het inderdaad best sfeervol. De nachtmerrie, de trein en de donkere gangen kluis waren best leuk gefilmd. Theron acteert redelijk maar Depp is inderdaad een tegenvaller, niet dreigend en alsof hij er geen zin in had.

Maar daar is ook alles mee gezegd. De film is langdradig en saai, dialogen om van te huilen, er gebeurd vrij weinig en een echt ongelooflijk verhaal is ook ver te zoeken. Redelijk cliche en schrikmomenten die ook gewoon niet werken.

Grote tegenvaller, terwijl er met het idee zo veel meer gedaan kon worden. Jammer..

avatar van scorsese
2,5
Matige film over een astronaut die een ongeluk in de ruimte overleefd en terugkeert naar zijn vrouw op aarde. Het begint allemaal vrij mysterieus, maar de film wordt al redelijk snel eentonig en valt wat in herhaling. Echt spannend wil het ook niet worden. Charlize Theron doet het wel aardig en Johnny Depp krijgt te weinig te doen.

3,0
Iets te ondergewaard denk ik.
2 bedenkingen :
Depp kan niet acteren.
Theron heb ik altijd prima gevonden

avatar van Sergio Leone
2,0
Redelijk slecht.

Ik had op voorhand totaal geen idee over wat deze film zou gaan. Opgenomen van VijfTV vermoedde ik een romantisch drama, maar dat blijkt het dus helemaal niet te zijn. Het is eerder een lang uitgesponnen thrillertje met wat sci-fi. Johnny Depp mag twee uur lang de mysterieuze astronaut spelen, iets wat hij opvallend vlak en statig doet. Charlize Theron brengt iets meer leven in de brouwerij, helaas in een wat te zagerig personage.

Maar dat is eigenlijk gewoon het bedje waarin de ganse film ziek is. De spanning is eerder van tv-niveau. Het is eigenlijk gewoon twee uur wachten of het inderdaad zo zal zijn dat de astronaut door iets buitenaards bezeten is of niet. Met dat personage doet men helaas te weinig om er iets gedenkwaardig van te maken. Het logische eindresultaat is een overwegend saaie film.

2

Gast
geplaatst: vandaag om 09:01 uur

geplaatst: vandaag om 09:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.