• 9.374.710 stemmen

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Mark L. Lester

Met onder meer: Bradley Gregg, Traci Lind en Pam Grier

Plot Class of 1999

"The ultimate teaching machine… out of control."

In het toekomstjaar 1999 gaat het er op de Kennedy High School bepaald niet keurig toe. Drugshandel, prostitutie en bende-oorlogen bepalen de dagelijkse gang van zaken. De schoolleiding neemt maatregelen. Er worden robots ingezet om de scholieren in bedwang te houden. De scholieren verenigen zich en starten een bikkelharde strijd tegen de robots. Opvolger van de film 'Class of 1984'.

avatar van EmDee

EmDee

Opvolger van Class of 1984 (1982)

avatar van stinissen

Maar wel een stuk minder.

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

Vond de eerste al een schijtfilm

avatar van gotti

Wat een ongeloofelijke bagger was dit zeg! De gehele cast acteerde gruwelijk slecht en alles was gejat wat er ook maar te jatten viel (misschien een beetje een verkeerde woordkeus bij een film over straatbendes ). Dat iemand nog lol aan deze troep heeft.... 1* voor de moeite.

avatar van Macmanus

Macmanus

Inderdaad erg slecht, hield het ook niet lang vol (zal maar niet stemmen), jammer dat Pam Grier en Malcolm McDowell in dit soort films spelen.

avatar van T.O.

T.O.

Had een 0,5 kunnen zijn als ik hem had afgekeken...

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Het uitgangspunt is leuk (doch niet origineel), maar wordt vervolgens zó verkracht, dat zelfs mijn held McDowell deze film niet kan redden. Maarja, waarom ga ik serieus in op een film, die zichzelf niet eens serieus neemt? toch nog 1.5*, ( Het feit dat scholieren in 1999 zouden worden gefouilleerd op wapenbezit, bleek inderdaad te kloppen (Columbine-incident))

avatar van EmDee

EmDee

mr.Frielink schreef:

Is dat zo?

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Op sommige middelbare scholen moesten scholieren in ieder geval wel door een metaaldetector, voordat ze het schoolgebouw mochten betreden. Dit was echter wel van tijdelijke aard.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Gisterenavond met een vriend zitten kijken, en de enige reden waarom we deze schijtfilm niet hebben afgezet, was het feit dat we er te lui voor waren.

Hilarisch slecht, 1 ster

avatar van WB

WB

Ik vond em daarentegen wel vermakelijk. Het acteerwerk is misschien bagger, maar het verhaal is wel te doen. Het gaat mij om de entertainmentsfactor, en die ligt rond de 3,5...

avatar van mikey

mikey

Geweld, mede veroorzaakt door een drug, houdt een high school in de wurggreep. De jeugdbendes zijn zwaarbewapend. Dan komen er enkele nieuwe leraren, waaronder pam grier, die de strijd tegen dit ongeregeld tuig aan durven te gaan... bazookas in de aanslag???? 2.5 bedenkelijk

avatar van xangadix

xangadix

KILL KILL KILL!!

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

De film viel misschien wel tegen, maar de 'moorden' waren tooch wel OK? 2* dan maar

avatar van bfilm

Lester is een topper in het straight to video genre! 3

avatar van tdrost

tdrost

TOP TOP TOP!

Maar niet meer dan 1 ster!

avatar van Hellraiser666

Hellraiser666

waarom , moeten films altijd perfect wezen :S dit is juist de beste film voor actie....jullie weten niet wat mooi is

avatar van Hellraiser666

Hellraiser666

avatar van Leno

Leno

De film neemt zich totaal niet serieus en de cast is leuk. Verder stelt het natuurlijk helemaal niks voor..

avatar van 10us

10us

Erg leuk dat de Malcolm McDowell, die beroemd is geworden met zijn rol als jeugdcrimineel, hier een rol speelt als enge schooldirecteur...

avatar van HeatWave

HeatWave

De film begint wel leuk maar daarna vind ik het een vreselijk overdreven richting op gaan, en word zodoende vreselijk over-the-top, om volgens mij de voorganger "Class of `1984" te proberen te overtreffen wat naar mijn mening niet gelukt is.

Eindconclusie: af en toe vermakelijk.

avatar van 606

ik vond de robots wel oke.

en het verhaal had wat beter gekund maar toch vermakelijk.

3,5 ster

avatar van morrie

morrie

super slecht vervolg op 1984.

ongeloofwaardig

gister het tweede vervolg gezien : 1999 the substitute.

stukken beter dan dit deel, maar minder dan 1984.

avatar van jeronimus72

jeronimus72

Komt vanavond weer ns op tv, deze The principal/terminator flick, 2 punten..ik vondt de aktie veel te nep

avatar van ReMyTje86

ReMyTje86

Dit komt best wel vaak op tv en ik vind der geen hol aan ik val gewoon in slaap :S saaie film

1.0 (3)

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Verhaal klinkt briljant maar aan de ratings te zien is hij behoorlijk waardeloos.

avatar van Reinbo

Kijk maar 1984 die is wel briljant.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Maar die klinkt minder leuk

avatar van DragQueen

DragQueen

Het concept is goed, maar de uitwerking is heerlijk fout te noemen. de special effects zijn bagger, en het acteerwerk laat ook te wensen over. 2 sterren voor pam grier.