• 9.375.076 stemmen

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Mark L. Lester

Met onder meer: Bradley Gregg, Traci Lind en Pam Grier

Plot Class of 1999

"The ultimate teaching machine… out of control."

In het toekomstjaar 1999 gaat het er op de Kennedy High School bepaald niet keurig toe. Drugshandel, prostitutie en bende-oorlogen bepalen de dagelijkse gang van zaken. De schoolleiding neemt maatregelen. Er worden robots ingezet om de scholieren in bedwang te houden. De scholieren verenigen zich en starten een bikkelharde strijd tegen de robots. Opvolger van de film 'Class of 1984'.

avatar van gotti

Wat een ongeloofelijke bagger was dit zeg! De gehele cast acteerde gruwelijk slecht en alles was gejat wat er ook maar te jatten viel (misschien een beetje een verkeerde woordkeus bij een film over straatbendes ). Dat iemand nog lol aan deze troep heeft.... 1* voor de moeite.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Gisterenavond met een vriend zitten kijken, en de enige reden waarom we deze schijtfilm niet hebben afgezet, was het feit dat we er te lui voor waren.

Hilarisch slecht, 1 ster

avatar van 606

ik vond de robots wel oke.

en het verhaal had wat beter gekund maar toch vermakelijk.

3,5 ster

avatar van Zinema

Opnieuw een Class of.

En dan ook nog eens van dezelfde regisseur. Het werd licht makelijke pulp met een behoorlijke sterrencast voor het B-genre.

Toch is het 1984 die terecht een culthit werd en niet deze. Die film is indringender, maar ook een stuk enger dan dit werkje. De scene met de billenkoek is echter wel een klein klassiekertje.

Doorsnee.

avatar van stephan73

stephan73

Class of 1999 is het soort aktiepulp waar ik enorm van kan genieten, mits goed gedaan. En dat heeft Mark L. Lester toch echt wel gedaan hier. Want het is een heerlijk, onzinnig pulpfilmpje die zichzelf nergens serieus neemt en enkele acteurs heeft om je vingers bij af te likken.

Qua actie stelt hij ook niet teleur. Genoeg gevechten en explosies, die de 99 minuten dat deze film duurt goed weten te vullen.

Heerlijke film!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het begin is even onwennig, ondanks de geweldige aankleding is het een beetje vlees noch vis. Maar wanneer het einde nadert begint de film los te komen en komt alles wat ik aan het begin nog zo miste aan bod...en dan x2. Verrassend ver over de top met effecten die nog altijd sterk overeind blijven staan. Een Sciencefiction concept dat verouderd lijkt, maar qua uitwerking in ieder geval nog altijd even vermakelijk is gebleven. Meer van dit, please!

avatar van Mescaline

Mescaline

Dit is helaas toch wel een grote stap terug in vergelijking met Class of 1984, het is officieel een vervolg maar heeft er tegelijkertijd weinig mee te maken.

Het robot gedeelte is niet meer dan grappig, ik denk dat het leuker en bovendien net als het origineel iets realistischer was geweest als het geen robots maar bijvoorbeeld commando's waren of zo.(Dus met andere woorden, ECHTE mensen.)

Dat deze film dezelfde regisseur heeft is grappig, maar daar is eigenlijk bar weinig van te merken.

Terminator was in deze tijd erg populair, en waarschijnlijk(geen idee?) is daarom gekozen voor dit plotje.

Het is een vermakelijke film die voor mijn zin wel iets te lang doorgaat, maar ach! zolang je het niet gaat vergelijken met het origineel is het best te doen.

avatar van Woland

Woland

Seattle, 1999. Amerika is gedegenereerd tot een postapocalyptische wereld waar Mad Max nog een puntje aan kan zuigen. Waar de jeugdbendes, die eruit zien als een stelletje cliche-punkers uit begin jaren '80, de dienst uitmaken, met Uzis en Kalashnikovs rondrijden en iedereen doodschieten die ze maar willen. Maar toch gaan ze naar school. Waar ze opeens bang worden van een pak billenkoek. Hoe dan ook, deze situatie vraagt natuurlijk om discipline: en wat kan er nu misgaan als we een paar militaire androids in gaan zetten als leraar?

Inderdaad, Class of 1999 is een ongegeneerde pulpfilm. Verwacht geen al te samenhangend verhaal, of subtiliteit: dit is anderhalf uur lang clichebendeleden, ontsporende androids, cartoonesk geweld en kazige one-liners. En in dat genre is het best nog wel de moeite waard. Verwacht geen Terminator-achtig gedoe, dit is een b-film en proud of it. En dat is ook wel eens lekker.

avatar van Basto

Basto

• 11943 berichten

Een van de meest over the topfoute films van de jaren 80. En wat een heerlijke cast met Stacey Keach, Pam Grier enq Malcom McDowel. Tempo ligt 96 hoog.

Het staat ondanks dezelfde regisseur totaal los van het briljante Class of 1984 en heeft eigenlijk meer weg van een van de betere Trome producties. Wat een fijne onzin!

Maar wel vol heerlijke actie, foute kapsels, ongegeneerde politieke incorrectheid en een briljante finale.

Topper!

avatar van scorsese

Matige film waarin robots als leraren worden ingezet op een school vol criminaliteit. Vergeleken met het eerste deel is de toon hier toch wat anders. Net iets te weinig over de top op een vermakelijke manier (de finale was dan ook het beste).Typisch een jaren '80 product (de aankleding en de actie-scenes). Het acteerwerk is van een wisselend niveau.

avatar van Noodless

Noodless

Als je spreekt van pulpfilm, dit is ééntje in de zuiverste soort. Geweldig top vermaak ! Hilarische actiescènes, de late 80 sfeer die de film uitademt, leuke robots, hoog tempo, toffe personages en een knallend slot. Daarbij is het acteerwerk ook niet verkeerd. Amusant filmpje ! 7/10